• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2014

Autor 9A2VX, 25. Rujan 2014, 18:31:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Koliko ja vidim, ne radi se o izmjenama pravila, već o njihovoj lošoj interpretaciji, ako zaista jest kao što pišete, jer se uopće nisam bavio finalnim rezultatima.

No, da probamo riješiti problem, dakle, nekad davno radio ja ARI DX, kako god da se to zvalo i talijanski diletanti mi izgubili log. Ne samo moj, već su im nestali svi logovi zbog "havarije diska u kompu". Budući da ja ne prihvaćam takvo objašnjenje, nikad više nisam radio taj kontest, pa da sad diskove drže na Googleovima komp-farmama. Ne takmičim se u tom kontestu i ne živciram se. Predlažem vam da napravite isto.
Kad su bila natezanja oko "nečlanova HRSa u takmičenjima", ja sam bojkotirao KV kupove. Kad je nepravda ispravljena - ponovo sam se pojavio. Bez živciranja, bez prolivene žuči, bez jurišanja na vjetrenjače i bez kaznenih bodova. Tada je KV manager bio netko drugi, da sam išta rekao, popio bih i batine. Kad si u Indiji, ne tražiš junetinu u saftu. ;D
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3R

Pošto sam ostao bez riječi na besmislice objavljene u Službenim rezultatima Kupa Jadrana 2014. a koje su već ranije komentirane, mogu samo dati link na staru nam poznatu igru:

http://www.youtube.com/watch?v=J71Fe0g3880

i moderniziranu verziju iste igre koja je vezana za obračun bodova:

http://www.youtube.com/watch?v=xQDkHLi_cNI

A vi koji ste odgovorni za Službene rezultate Kupa Jadrana 2014. neka vas bude sram!

Rudy, 9a3r

9A8A

Pozdrav !

Mislio sam da ce se netko drugi javiti i objasniti o cemu se radi ali....
Dakle, koliko ja znam ovi "sluzbeni rezultati KJ" su objavljeni greskom? U stvari trebalo ih je prekontrolirati prije objave i vidjeti greske i onda ih objaviti? Kako to nije ucinjeno ispalo je naopako jer ako vidite rezultate na ROBOTU oni su drugaciji od sluzbenih? Naravno da bi trebali biti isti (kao na ROBOTU).
ROBOT radi dobro, neke stvari jednostavno treba rucno odraditi da bi bilo sve OK ali to nije ucinjeno? Niti 9A3Y niti ja nemamo pristupa ROBOTU pa to mozemo samo komentirati kao i Vi.
Ostavku sam dao jos nakon HRK-a ali izgleda nije usvojena jer mi i dalje dolaze materijali na koje nekada napisem komentar, a nekada ne? Ostavku sam dao jer je u ZIMSKOM KUPU bilo puno gresaka, onda sam mislio da ce se to rijesti u HRK-a ali ponovilo se isto, iznerviran ponavljanjem istih gresaka dao sam ostavku... Bio sam clan KV povjerenstva i u vrijeme dok je to vodio Kreso, 9A5K, ali onda je to bio sasvim drugaciji pristup i rad, sto da Vam kazem, "treba delati".. :)
Po mojem misljenju trebalo bi jos jednom (bez obzira sto su tu vec "sluzbeni rezultati") to sve provjeriti (ako treba krenuti iznova sto se rokova tice) i onda objaviti "nove sluzbene rezultate" koji ce biti korektni..???

73
Mark

9A1AA

Deda, ja sam (kao web urednik) dobio e-mail od Željka sa ovim rezultatima u kojima traži da objavim iste, kao i žalbe i Odluku povjerenstva.
Dakle, "službene rezultate" sam dobio kao file a ne kao link na robota.
Ako je do greške došlo ona nije moja ::)
73, Ivo 9A1AA

9A8A

Citat: 9A1AA  u 20. Studeni 2014, 11:11:10
Deda, ja sam (kao web urednik) dobio e-mail od Željka sa ovim rezultatima u kojima traži da objavim iste, kao i žalbe i Odluku povjerenstva.
Dakle, "službene rezultate" sam dobio kao file a ne kao link na robota.
Ako je do greške došlo ona nije moja ::)

Nije tvoja greska Ivo !

73
Mark

9a6c

Markoni moj,

ako pored robota još moramo na ruke sređivat rezultate, onda bi nam bio dosta i komad papira, gajba pive ručni digitron.

Jesmo li se za ovo borili? Jesi li kao član povjerenstva u prošlom sazivu morao na ruke krojiti rezultate?

U redu je da kao član povjerenstva nemaš uvid u robot, ali mi onda biva nejasno kako si onu žalbu slao prije isteka roka za prijem logova i njihove objave ??? Osim ako to nisi bio ti...

Ono što je najveći problem ovdje je da KV manager ne može ili ne želi shvatiti da su rezultati KRIVI, zvao ih on ovako ili onako. Lijepo sam ovdje napisao o čemu se radi pa ako čovjek baš ne stigne, dojavi mu ti kao član povjerenstva, jer ispod onih kvazi službenih rezulatat stoji i tvoje ime uz koje se ne spominje ostavka.

Osim toga - šta ta ostavka znači? Jel sudjeluješ u radu povjerenstva ili ne? Ako DA, onda je to samo verbalna kozmetika, ako NE - jesi li tražio da te izostave?

Vrlo je  teško biti heben i pošten, osobito kad te svi vide.

9A8A

Citat: 9a6c  u 20. Studeni 2014, 12:25:06

U redu je da kao član povjerenstva nemaš uvid u robot, ali mi onda biva nejasno kako si onu žalbu slao prije isteka roka za prijem logova i njihove objave ??? Osim ako to nisi bio ti...

Gorane, ne mogu se zaliti na nesto sto nisam vidio?
Zalio sam se na ono sto sam vidio na ROBOTU? Na zalost, tamo se cijelo vrijeme vide prijavljeni rezultati, i obradjeni, prije isteka vremena za slanje LOG-ova.. Valjda ce u iducem natjecanju to biti sakriveno sve dok traje rok za slanje LOG-ova?

ako pored robota još moramo na ruke sređivat rezultate, onda bi nam bio dosta i komad papira, gajba pive ručni digitron.

Mislim da je tu vec bilo price o kontestima koji imaju neke kategorije koje ROBOT ne prepoznaje? Isto je tako sa UNIQUE vezom? Robotu je tesko raspoznati jel to UNIQUE veza i netocan znak (barem mi je tako receno)? Znaci nista bez gajbe piva i digtrona..hehe

Jesmo li se za ovo borili? Jesi li kao član povjerenstva u prošlom sazivu morao na ruke krojiti rezultate?

Pitaj Kresu....?

Nesto sam krivo stisnuo i ode ovo u objavu..hi..sorry
Ostalo budem drugi puta?

73
Mark

9A1AA

Iz prvotne objave službenih rezultata KJ 2014 u kojoj se nalaze linkovi na Žalbe i Odluku povjerenstva maknuo sam link na neispravne "službene rezultate".

Ukoliko pak nekoga baš zanimaju ti rezultati još uvijek ih možete pogledati na linku:
http://www.hamradio.hr/download/KJ_2014_sluzbeni_rezultati.pdf
73, Ivo 9A1AA

9A4OE

Kad je riječ o ostavkama jedini čovjek koji je to napravio i od riječi je to jest stao je iza svoje ostavke je, 9A1AA.

Kad su rezultati u pitanju,
kad se napiše,
citat: "Za plasman klubova, uzimaju se tri najbolja rezultata."
Tu se nemože raditi o grešci u obradi rezultata nego o namijernoj podvali takmičarske komisije,
kad bi bila u pitanju greška onda se nebi svjesno to napisalo.
Ipak je netko svjesno sastavio te rezultate i poslao web uredniku da ih objavi, slova se nisu sama posložila nego ih je netko svjesno posložio da tvore određenu riječ, rečenicu.

Tko kome podmeće?

Robot sa ovime nema veze.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9a6c

Glede plasmana klubova, u Pravilima za KJ piše:

KATEGORIJA KLUBOVA

Rezultat kluba dobije se zbrajanjem SVIH rezultata klupskih postaja pomnoženih odgovarajućim množiteljem. Pod klupskim postajama podrazumijevaju se radio klub ili sekcije kluba ili osobne postaje kojima je radio klub za kojeg prijavljuju bodove matični radio klub prema evidenciji Hrvatskoga radiomaterskog saveza na dan natjecanja.

Kao množitelj uzima se broj klupskih postaja u natjecanju prema prethodnom kriteriju uz uvjet da su u natjecanju ostvarile minimalno 20% veza u odnosu na prvoplasiranu postaju iz vlastite kategorije, s tim da se u izračun postotka ne uzimaju veze s postajama iz istog kluba.

Prema tome, priča o tri kluba je za malu djecu.

A sad za 9A8A:

Mark, ma nemo jem nasmijavat - ROBOT ne prepoznaje kategorije natjecanja? Treba mu reći šta je UNIQUE i što je NIL? OK, ajmo još jednom.

Ako ej kod mene 9A5ST/p UNIQE, onda ta ista veza kod 9A5ST/p mora biti NIL s penalima.

OK?

Ako je veza kod 9A5ST/p  priznata kao što je (i u redu je), onda ova moja nije UNIQUE nego BAD CALL.

OK?

NE MOŽE biti kod mene uNIQUE i kod njega OK veza.

Ne znam kako bih ovo jasnije napisao ???

U krajnjoj liniji, ako sam se žalio i ako je povjerenstvo s tobom u sastavu žalbu pročitalo, a kažu da jesu - koga vraga niste uzeli oba loga pa provjerili nego prepisali ERROR log s robota?

S druge strane, robot bi trebao prilagoditi ERR report, jer prikazuje samo dodatne penale, a ne ukupno oduzete bodove. ne vjerujem da je to atomska fizika.

A glede contest krojačnice tebe sam pitao, šta će mi Krešo? Pa eto...

9A8A

Citat: 9a6c  u 20. Studeni 2014, 15:13:03

Ako ej kod mene 9A5ST/p UNIQE, onda ta ista veza kod 9A5ST/p mora biti NIL s penalima.

OK?

Ako je veza kod 9A5ST/p  priznata kao što je (i u redu je), onda ova moja nije UNIQUE nego BAD CALL.

OK?

NE MOŽE biti kod mene uNIQUE i kod njega OK veza.

Ne znam kako bih ovo jasnije napisao ???

U krajnjoj liniji, ako sam se žalio i ako je povjerenstvo s tobom u sastavu žalbu pročitalo, a kažu da jesu - koga vraga niste uzeli oba loga pa provjerili nego prepisali ERROR log s robota?

S druge strane, robot bi trebao prilagoditi ERR report, jer prikazuje samo dodatne penale, a ne ukupno oduzete bodove. ne vjerujem da je to atomska fizika.

Gorane, u pravu si !
9A5ST/p nije kriv sto si ti krivo upisao znak, za tebe je to trebao biti BAD CALL..i sve po redu kako dalje ide.

Citat: 9a6c  u 20. Studeni 2014, 15:13:03

A glede contest krojačnice tebe sam pitao, šta će mi Krešo? Pa eto...

Koliko se sijecam pitao si da li se i prije sto "rucno radilo" na obradi rezutata? Odgovorio sam ti "pitaj Kresu" jer ja niti tada nisam imao pristup "robotu" pa neznam???

73
Mark

9a6c

Markonissimo...

Ako smo se već dogovorili da sam ja u pravu, da si ti član KV povjerenstva u labavoj sprezi, da je povjerenstvo pregledalo žalbe  gdje moja sadržavala i ovdje spomenuti slučaj na relaciji 9A5ST/p-9A6C i još ponešto, a da su objavljeni rezultati na koje više kao nema žalbe...

Sad ti meni reci jesu li rezultati ispravni ili nisu?

Kad već imaš tvrdu vezu prema manageru, spomeni mu i slučaj množitelja za postaje s Jadrana - robot nam računa vlastiti mpl, a ne bi smio...

Evo da se citiram . pogledaj log od 9A7RV kojem je robot dodijelio 15 mpl, a on ih ima 14 jer je uradio 9A1MM/p@RV...i tako dalje...

Nije fora sad ispravit ovu moju vezu oko koje smo se složili, nego prevrtit cijeli contest ab ovo i konačno rodit stvarno stanje...
Možda do Svetog NIkole i stignemo do kraja s ovom trakavicom:-)))

9A5ST

Gogo

Oli ti fali Split pa non-stop St ST ST ?
Eto sad ja kriv!!!

73
9A5ST (NE 9A5S)

9A8A

Gogo !

Ma, covjece, ponavljam da si u pravu !
I jesi, 100% ali (ponavljam se) ja nemam pristup robotu i nemogu to ispraviti??
Prisapnuti cu to nadleznima ako me budu htjeli slusati pa se to mozda zavrsi kako treba u neko dogledno vrijeme...?

I s ovim zavrsavam sa pisanjem na ovu temu, jednostavno nemam vise sto reci ???

73
Mark

9a6c

Vi mene svi mrzite!

Normalno da neman nijedan ST mpl u cilome contestu ;D Svi ste me zaboravili otkako san qsy iz Splita...

Mark, jasno mi je da nemaš pristup u robotiku, i to je OK. Problem je što oni koji imaju to ne koriste. Možda ti povjeruju?

Sad me samo zanima kako će se nova možebitna verzija uklopiti u pravila koja ne poznaju 333 verzije službenih i konačnih rezultata. Nego jednu...