• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2014

Autor 9A2VX, 25. Rujan 2014, 18:31:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

Ažurirane propozicije su objavljene, još 15 dana do natjecanja, a nitko ništa ne najavljuje. ???
Tko će u portabl, koja oprema  i kamo?
73!  Zvone

9A3AR

9A1D ide u Šilo na Krku.
LP

9A4OE

Citat: 9A2VX  u 25. Rujan 2014, 18:31:53
Ažurirane propozicije su objavljene,

Ažurirano: 04 Srpanj 2014
Natjecanje se održava svake godine drugu subotu u listopadu (2014. godine to je 11. listopad)
Rok za slanje dnevnika je drugi ponedjeljak po održanom natjecanju (21.10.2013).

Neka netko ispravi
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4DC

Yeah.
Evo nas opet ko svake god u isto vrime.
Znaci-ko meteoroloska,qrl-vrimenska i takuinska (prijevod za one van Jadrana-takuin je novcanik) situacija dozvoli 9a4dc/qrp/p iz neke od mnogih luk i lucica oko Zadra.
Ko ne sjedam za klupski rig ful legal pwr i kao 9a6v iz ZD!
73 es gl es gd contest to all!
De 9a4dc

9A6R

Eh,blago vama.Ja radim drugu smjenu tu subotu tako da će s moje strane biti BIG NIL. :'(
Da je Kup barem u nedilju.... :(  Teško se nekima priviknut da je u neoliberalnom kapitalizmu subota RADNI DAN ! :P 

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A1AA

Datum za slanje logova je ispravljen ali me čudi kako "oštro oko"  nije primijetilo da je taj cijeli odlomak zastario i da ne odgovara sadašnjem načinu dostave logova  ::)

Kako je izrada pravila natjecanja u domeni KV managera i Povjerenstva za KV morat ćemo sačekati da web uredniku dostave ispravne propozicije.

73, Ivo 9A1AA

9A1IW

Budući da nam je KV "menadžer" službeno odsutan, mogao bi netko uskočiti za zamjenu. Npr. netko od onih kojima HRS izdašno plaća za njihov rad i znaju dosta o takmičenjima, od tajnice pa na dalje...
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2VX

Citat:Datum za slanje logova je ispravljen ali me čudi kako "oštro oko"  nije primijetilo da je taj cijeli odlomak zastario i da ne odgovara sadašnjem načinu dostave logova

Ivo imaš pravo.. A ja mislio da je to backup negdje u "Cloudsima", za svaki slučaj, da nam se ne izgube logovi.. :-[
Naravno da je pojašnjeno i ovo što nam uvijek daje nedoumice: "/p ili ne /p pitanje je sad..."
Citat:Kao portabl postaje u obzir se uzimaju sve postaje koje:
rade izvan stalnog mjesta boravka koje je upisano u Dozvoli za rad,
koriste snagu do 100 watta outputa,
koriste napajanje preko baterija, akumulatora ili agregata.
Navedene postaje OBAVEZNE SU uz svoju pozivnu oznaku davati i dodatak oznaci ,,/P".
Hoću li biti diskvalificiran jer ne znam /p ili ne /p. Za sada imam 817, i planiram raditi iz neke druge lučice, ali na mrežno napajanje., dakle ispunjavam samo dva uvjeta :D Nedovoljno za /P Tko prodaje agregat od 10W???

9a6c

Ajde Zvone, još ćeš i smantat kojega hamleta :D

Lipo piše - triba ispunit sve uvjete za portable kategoriju. Jedino ako ispuniš pola, onda u vezi daješ malo "p" umisto veliko i problem rješen ;)

Kod mene je sve manje-više spremno i očekuje se prvo ukazanje s ove lokacije u JN73WS u sva 4 perioda i to s pojačalom ::)

Oznaka je za promjenu šibenska :o

9A4OE

Citat: 9A1AA  u 26. Rujan 2014, 11:21:25
Kako je izrada pravila natjecanja u domeni KV managera i Povjerenstva za KV morat ćemo sačekati da web uredniku dostave ispravne propozicije.
Iz citirane rečenice je jasno,
navodno ažuriranje pravila je tipičan primjer podmetanja sadašnjem KV menađeru, jer je očito da u ažuriranju nije konzultiran nego se je radilo na svoju ruku i na taj način dovodi u zabludu natjecatelje da je sve usklađeno (adresa za slanje dnevnika takmičenja) sa stvarnim stanjem.
Dali web urednik smije mijenjati dijelove pravilnika za pojedino takmičenje na svoju ruku makar se radilo samo o promijeni datuma (i to je nepotrebno jer je jasno definiran termin takmičenja) a zna da neki dijelovi nisu usklađeni sa stvarnim stanjem?

Pravilnik o ARP jasno definira što znači i kada se može dodati pozivnoj oznaci dodatak /p, ovako sročeno je u suprotnosti sa Pravilnikom o ARP .
Dali propozicije takmičenja mogu izlaziti iz okvira pravilnika koji ima veću zakonsku težinu?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

Naravno da smije promijeniti (i hoće) ako ima odobrenje od KV menadžera.
Tako će se riješiti i ovaj problem iako je KV menadžer službeno odsutan.
Samo da mi odgovori na email i pravila će biti korigirana.
73, Ivo 9A1AA

9A4DC

Zvone (9a2vx) poklonim ti ja 2 12V7Ah baterije upsa,samo skoci od Novalje do Zd.Je da su stare i imaju 70% kapaciteta al dokazano mogu izdrzat 2 perioda KJ!) A ak ja ne budem moga radit za sebe KJ skoci tu subotu ujutro i POSUDIM TI JOS 4!

Glede propozicija KJ-A JE MOZE PRIJEDLOG DA UNAREDNIM GODIAMA NEKO DOPISE QRP KATEGORIJU?(samo pitam-ne se jidit,pse!
Pozdrav svima I GL!

9A1AA

Objavljene su svježe propozicije Kupa Jadrana 2014. koje mi je, iako je po služebnoj dužnosti na drugoj zadaći za HRS, dostavio KV menadžer.  Hvala Željko ;)

http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1808&Itemid=813
73, Ivo 9A1AA

9A2VX

Citat:Zvone (9a2vx) poklonim ti ja 2 12V7Ah baterije upsa,samo skoci od Novalje do Zd.Je da su stare i imaju 70% kapaciteta al dokazano mogu izdrzat 2 perioda KJ!)
.
Ma nema problema za to. Imam je jednoga 12V/47Ah, kojeg sam izvadio iz auta prije tri godine, ali ne daje više od 10V, Kažu da je jedan članak crknuo, pa sam mislio agregat od 10 do 20W da mi ga puni, dok ja radim, onako da ne ostanem bez struje. Na kraju ću ipak morati na utičnicu 220V, a onda više nisam u /p kategoriji,   ;) iako sam izvan stalnog QTH

9A2VX

Citat: 9A2VX  u 27. Rujan 2014, 18:23:16
Citat:Zvone (9a2vx) poklonim ti ja 2 12V7Ah baterije upsa,samo skoci od Novalje do Zd.Je da su stare i imaju 70% kapaciteta al dokazano mogu izdrzat 2 perioda KJ!)
.
Ma nema problema za to. Imam je jednoga 12V/47Ah, kojeg sam izvadio iz auta prije tri godine, ali ne daje više od 10V, Kažu da je jedan članak crknuo, pa sam mislio agregat od 10 do 20W da mi ga puni, dok ja radim, onako da ne ostanem bez struje. Na kraju ću ipak morati na utičnicu 220V, a onda više nisam u /p kategoriji,   ;) iako sam izvan stalnog QTH lokatora.  :-[
Citat:
Kao portabl postaje u obzir se uzimaju sve postaje koje:

rade izvan stalnog mjesta boravka koje je upisano u Dozvoli za rad,
koriste snagu do 100 watta outputa,
koriste napajanje preko baterija, akumulatora ili agregata.
Navedene postaje OBAVEZNE SU uz svoju pozivnu oznaku davati i dodatak oznaci ,,/P".

:Kao što vidiš, nema I, ILI NE itd već je samo nabrajanje, dakle moraš imati sva tri "asa" da bi dobio jackpot.  O tome se radi, zar ne?. Nisi obvezan davati /P ako nemaš sva tri uvjeta ispunjena... '(