• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Ma daj, Saša, pa ovo je samo šala, Bože sačuvaj da bih ja ikoga provocirao. Nego, kad god upišem nešto i stisnem Pošalji javi mi da je moja prijava istekla i neka probam ponovno. Od druge ide... Vjerojatno će i sada biti isto?

---

Pazi ovo, sad je prošlo iz cuga ??? Bit će da je to zbog straha jer si ti online ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A8DU

Susjeda je tužna,još 24 sata .
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Gdje si predsjedniče?ovo je zabrinjavajuće,ali neka odmaraj .
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Dragi Drago, drago mi je da brineš za me, ja san, fala Bogu, dobro.
Moja razmišljanja možeš naći na http://www.hrs.bloger.hr/. Ovdje ima puno nervoznih, sve in smeta, a i komodnije je, veći životni prostor.
Svakome je bolje, čak san čuja i Sašu u nedilju ujutro u 0800 u ARRL DX CW C ! A počeja me je i branit od penzioniranih provokatora, dobro čitaš, ne provokatora u penziji. Gospe moja, da san i to dočeka da me Saša brani !
A, osin toga, ovdje ljudi ne razumiju tematiku, u konje se ne razumu, jednobrazdni plug moš još vidit samo u Bosni, Mirka nan nema, poziv za ponovno otvaranje Radio kluba Grubišno polje se čeka, ali ga (do sada) nisan dočeka.
To je jedan od MNOGIH (kako ustvrdi vrli Urednik, ma na moje pitanje ne nabroji niti jedan!) klubova koji su se reaktivirali. Ali, to je samo jedan, od brojnih, napamet istresenih izričaja, da raji zamagle oči.

Vidin, sve go advokat i pravnik, svi se trse da dokažu pravovjernost i legalnost Youtube uradaka, a , ustvari, samo pokušavaju opravdati svoje, ili tuđe, nedjelo.

Uživajte još ove dvi ure, do karnevala 2010 !

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

Dragi predsjedniče,zahvaljujemo susjeda i ja, počašćeni smo sa odgovorom,
naravno često sam tamo na tvojim privatnim pisanijama(BLOGER),moram priznat pametno zboriš,spominješ nervozne,predsjedniče dok se oni nerviraju ti uživaj,ja uživam,predsjedniče koliko vidiš a ako pratiš, broj konja jako se povećao,pa i država daje poticaj za te plemenite životinje,vidija si da i ona engleska princeza konjima se bavi,valjda voli jahat, godi joj,urednik dobro uređuje,ali stvar je u čitateljstvu,znaš onu svaka knjiga je dobra, zavisi tko je čita,znaš predsjedniče i osobno se ponekad neslažem sa nekim stvarima,ali moram priznati da je naš časopis odličan,evo opet ću se ponovit,ja ga dajem na čitanje i drugima koji nisu radio amateri,ali im je ovaj naš hobi blizak,radi se o struci elektroničari i srodna zanimanja,isti se slažu da je časopis odlično napravljen,spomenu ti advokaturu,onaj snimak,sve je to bezvezarija,nebi bilo spomena vrjedno da se naš prijatelj Reni nije onako izblamira,nema govora o nekakvom kaznenom progonu,nema osnove,naprotiv Reni se nije korektno ponija,ali recimo da je to trenutak ljudske slabosti,pa mu netriba za zlo uzeti,triba sve skupa zaboraviti, ipak je sve ovo samo hobi,život teče dalje.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Dragi Drago, vidin ja, ti odma ovdje, iza skeda ranoranilaca. Neka, tako i treba.
Načeo ti puno tema, a svaka zahtijeva pažnju.

Nikada nisam odobravao uporabu prostota , prema tome, sami početak diskusije o tome je izlišan.

Slažem se sa tobom i oko časopisa, ali. Preveliki je broj faktora koji ukazuju da je "dijete socijalizma". Naime, svi se trude dokazati iz petnih žila kako je ekonomski opravdan, a iz Endeauvura se vidi da ne može biti. Neprimjerena raskoš tiskarske opreme, mali tiraž, velik broj podijeljenih primjeraka, netransparentnost financiranja. Frizirana "svježina"informacije se vrhuški razbila o glavu, baš na primjeru natjecanja, i rezultata.
Ali, sada je Mate doli u Ujedinjenin Arapskin Emiratima, radija san ga sinoć sa postaje A62ER. Valjda će doli "iskopat" odgovor na moje pitanje glede časopisa i njegovog financiranja, postavljenog u Kraljevici.
A i Jemenci su mu blizu, možda dobijemo još neke, željno očekivane, odgovore. Pa on je bija i onda podpredsjednik.

Većinu stvari što napisa ti o Reniju ovdje bi i ja potpisa, samo ti zaboravi da je on žrtva, a ne nasilnik. Ja ti već jedanput obeća stolicu za mojim stolom u Kraljevici, pa ako te volja ,slušaj.

Jučer mi bija moj jaro iz Bugojna, kad na TV počelo prikazivat jadne invalide kako upali na sjednicu Parlamenta BiH, pita on, preko ramena, jel' to jaro u Saboru? Nije, odgovori ja, ali riječi onog invalida cvikeraša, sa štakom, bi se moglo staviti, bez grižnje savjesti i u neka druga središta.
Čitam noćas u dva sata da je postignut konsensus, te da su uvaženi (skoro) svi zahtjevi prosvjednika.
Zašto ja ovo pišem? Pa da su redari uporabili silu, bilo bi velikoga belaja! Svoj na svoga! Ne ide, brate. A to se događa Reniju opetovano, kazna bez krivnje.
Izričaj je dio osobnog i balkanskog folklora, i suglasili smo se da su neki aksiomi bez diskusije.

Ostaje ljudskost.

Nadam se da će nova garnitura imati više senzibiliteta upravo za ostatak onih koji su čista srca ulazili u klubove NT-e prije dva, tri, četiri i pet desetljeća.
To stoga, što ja ne čujem onih 1.025 iz okruga Potemkinovo. Ni one, reanimirane, iz Urednikova izričaja.
Da je konzekventan , ka šta nije , analizira bi (što sam ja neki dan sluša na 3675) da su upravo Zagreb i Varaždin podbacili bo broju veza za 9A2009XX akciju. Pusti visokokvalitetni operatori, pusti uređaji, kontest i ine izdvojene lokacije, a rezultati mršavi. Nešto me posjeća i na Vježbu SRKVS od prije par godina, ali još čekamo (kritičko, ili ikakvo) izviješće. Baš kao i ovdje.
Sa osvrtom Urednika, ili ne. Lakše mu je ovako, nikome se ne zamjera, a još može biti (ponovo!) kandidat za Predsjednika.

Ali, bude toga još ostalo i za Kraljevicu. Još 50 dana. Bude rekla svoje i "kažnjenička" bojna, Reni, Djani, Mirko, Mario će poslat pozdravno pismo.
Čim se riješe grbavog kita u Savudrijskoj vali.

73, Koki 9A2JG

9A3VV

E moj Koki, al' ga ti nadrobi ::) Zašto ti ne bi učinio Bogu ugodno djelo pa nas barem tijekom korizme poštedio svojih pisanija? Em bi kod Njega za svoju preveliku žrtvu zaradio veeeliki plus, em bi nas, prosti puk radioamaterski, bar na neko vrijeme oslobodio svojih (bez)umotvorina. A tako nam je bilo lijepo par dana što se nisi javljao... I mi bi ti to brojili kao jedno dobro djelo. Bi, časna riječ!

Šta ti zbilja ne vidiš da te Drago cijelo vrijeme zdušno za.ebaje? Ili ti jaaako godi kada te nazove predsjednikom? ;D E moj Koki... U što ti ostari? ::)
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7YY

E moj Damire, a ugazišiš li ti u svaku lokvu na ulici poslije kiše?
Ili je možda zaobiđeš?  

9A3VV

73 Damir 9A3VV

9A8DU

Koki predsjedniče,zašto da se mi nerviramo , uvijek postoje zaduženi za nerviranje!predsjedniče  ako se ti kandidiraš ja sigurno dolazim u Kraljevicu,ako ne onda je upitno,osobno mislim da imaš velike šanse ,evo ja ovako razmišljam,a vjerujem i velika većina RA puka u Hrvata,pismen,poznaješ jezike,komunikativan,pravičan,tolerantan,amater sa dugodišnjim iskustvom,poznaješ probleme i kako se nositi sa njima,odličnih organizacijskih sposobnosti,na spiku si onih 1025 ,samouvjeren,siguran i odlučan da izvršiš obećano,daklem predsjedniče svaki RA puk bi se ponosio sa ovakvim presjednikom.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3AG

Citat: 9A3VV  u 25. Veljača 2009, 20:15:42
E moj Koki, al' ga ti nadrobi ::) Zašto ti ne bi učinio Bogu ugodno djelo pa nas barem tijekom korizme poštedio svojih pisanija? Em bi kod Njega za svoju preveliku žrtvu zaradio veeeliki plus, em bi nas, prosti puk radioamaterski, bar na neko vrijeme oslobodio svojih (bez)umotvorina. A tako nam je bilo lijepo par dana što se nisi javljao... I mi bi ti to brojili kao jedno dobro djelo. Bi, časna riječ!

Šta ti zbilja ne vidiš da te Drago cijelo vrijeme zdušno za.ebaje? Ili ti jaaako godi kada te nazove predsjednikom? ;D E moj Koki... U što ti ostari? ::)

pozdrav Damire,

jel ovo šala ili ti to ozbiljno? Ako je ozbiljno, nije u redu, a ako je šala, nadam se da je Koki tako shvaća...

73,

Saša, 9A3AG

9A2JG

Postoje osobe koje bi se , bez razmišljanja, mogle nazvati lakmus papir.
On tu služi da provocira, vrijeđa, lupeta, a sve nekažnjeno. Kao, tobože, penzioner, pa je zaštićen ko lički medvid.
Više puta sam ti Damire napisao da ti nisi za civilizaciju, jer nemaš prikladno ponašanje za nju. Upravo ti si eklatantan primjer osobe koja osijedi, a pameti nema.
Zato, uhvati se radioamaterstva, ako ti je to još hobi, mene i ostale, ostavi na miru.
Ovo ti pišem po , jubilarni, treći put. Amen.

Drago, ne vjerujem da ne svraćaš u svoj matični klub, tamo češ, koliko idući mjesec, doznati koji su novi kandidati, ja nisam.

Vidiš da se ništa bez vas Bosanaca ne mere dogodit, i QSO No. 100.000 sa Desecheo-a je sa Bosancem, E77U (40 m CW) !

Iman ti dva dobra vica o Bosancima, podsjeti me u Kraljevici.

73, Koki 9A2JG

9A3GE

Evo ga....? Vratio se u žabokrečinu....o oma dijeli smjernice...ko komitet nekad ? Ti to a Ti to....na izvršenje ! Demokracija bolan nema šta..? M.

9A8DU

Koki pozdrav,sve uzalud bješe moja nada,a i susjedina,ti odusta od kandidature,možda imaš pravo,daklem od danas te prestajem zvati predsjednikom,za Kraljevicu neznam,zapravo jedini razlog zbog koga bi se odlučio je da tebe upoznam,mada iskreno govoreći kao da te poznajem cjeli život,ali da si kojim slučajem odlučio se za kandidaturu,sigurno bih uz Božju pomoć došao u Kraljevicu da proslavimo tvoju pobjedu.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3GE

Dvojac bez kormilara se raširio...ošo na 9A Portal...u svom poznatom stilu..."radioamateri" a čak je radio EME...nisi ti Koki ni detektor napravio...a onaj drugi što se stidi amo pojavit ....je advokat..? Svašta...? Baš ste pravi....? "Štek" osobe..? Nikakve koristi...baš..? Što ono bi...demagogija...ili ja pa samo ja....Sveznajućigoresjedećidolegledajući......bah..! M.