• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Kazna 3VV-u me podsjeća na (sramotno) obrazloženje presude u Makarskoj kada je pijani mulac bez dozvole tatinim BMW-om pregazio one dvije djevojke, tamo je pisalo (između ostaloga) "da mu je to prvi put, i da ide u Švicarsku studirat, pa da ga ne bi tribalo kaznit".
Vidin tamo, pod Što je ovo? , čereče Mirka , koji se ne može obranit. Pa , drugovi, zar ste zaboravili onu : Ko je bez grijeha, neka prvi baci kamen... Ne biste mu ni kvasine dali pit...
Kad je oni iz Umaga vidija Renijev izričaj, naniza je puste članove i paragrafe Zakona, ka da je Reni Hitler iz našeg sokaka. Sada, za sebe, ne napisa ništa, doli potvrde svojih riječi. Ali, avaj, to moderator ne pročita !

Dragi Gorane, odavno se ti ne očeša o mene. Dopuštam i mogućnost da se ovaj naslov topica sustavno nije stavljao tamo gdje mu je po prirodi stvari mjesto. Samo, ja to ne nazivam zavjerom, kao ti, nego smišljenim činom.

Tihomire, ja mislio da smo mi (bar do Kraljevice) završili. Tamo imaš od mene pivo i čevape, i slušam te koliko god hočeš! Pošteno! Poštedi mene, i ove ljude ovdje svojih umotvorina.

Predsjednik nam obeća QSL-ke krajem veljače. Ne napisa koje. Ne QSL-ke, nego veljače.
Predsjednik nam izbaci gomilu lijepih riječi o R2, gore nam je nego u ratu.
Čujemo glasine da se misli opet kandidirat.

73, Koki 9A2JG

P.S. Vrli i časni Uredniče, ne komentira ti "aktivnost" 9A2009xx iz Zagreba i Varaždina. Vruć kumpir, a ? Ili si to ostavio Mati, za idući broj časopisa, kako je i skromno najavio?
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Dragi Adame, smještanje moga prezimena u nekakva "otkrića" o UDBI je jadno i bijedno sa tvoje strane. Ako ti je to zadnji doseg, onda si stvarno zaslužio da budeš član redakcije kupusnog lista.

73, Koki 9A2JG

P.S. Ja tebi u QSO lijepi pozdravi, a ti kamenom, to ti je kućni odgoj.

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 07. Ožujak 2009, 07:03:03
A da li ti vidiš Drago da ovog naslova topica nema među zadnjih deset, na lijevoj strani, iako je zadnji izašao poslije nego li onaj koji stoji tamo ( zadnji ovdje  05.03. u 20:39, a tamo vise neka dva, različitih naslova, od 13:45 i 14:42  ). Znači , i tu je kužina svoje vrste. Ni med cvetjem ni pravice.

Za to se zna da nešto ne radi kako sve treba s datumom, evo i Markovog odgovora na to.
Valjda to još nije riješeno.

Citat: 9A8MM  u 04. Ožujak 2009, 07:41:07

:)
Nu, pomalo... znan za grešku, i čekan odgovor od likova koji su napravili ovu komponentu za spajanje. Valjda ćemo brzo riješit, oni ili ja, tko prije :)

Marko, 9A8MM

Možda je to u međuvremenu i riješeno, nisam pratio s tim se ne opterećujem

Pozz
73 de 9a6jrz

9A8MM

Citat: 9A2JG  u 07. Ožujak 2009, 07:03:03
A da li ti vidiš Drago da ovog naslova topica nema među zadnjih deset, na lijevoj strani, iako je zadnji izašao poslije nego li onaj koji stoji tamo ( zadnji ovdje  05.03. u 20:39, a tamo vise neka dva, različitih naslova, od 13:45 i 14:42  ). Znači , i tu je kužina svoje vrste. Ni med cvetjem ni pravice.

Hi Koki.

Znam da se u bloku s lijeve strane ne prikazuju uvijek najnoviji postovi, i to sam već istaknuo na ovom forumu kao poznatu grešku, za koju čekam da izađe službeni ispravak. Ukoliko se to ne dogodi u dogledno vrijeme, sam ću pogledati u čemu je problem i pokušati ispraviti.

To što se danas, po tvojim riječima, nije vidjela tema "HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA", ja bi nazvao pukom slučajnošću. Adam, neki dan, kada je prijavio problem, nije vidio temu "Gdjeje Hrvatska zastava na početnoj stranici...". Obojica ste u vrijeme prijave vidjeli sve ostale teme, a ovu niste.

Ovo bi nazvao programskom (softwareskom) greškom, a nikako "kužinom" ikakve vrste. Mogu to potkrijepiti SQL upitima (načinom komunikacije ovog foruma s bazom podataka) iz kojih se vidi da je samo forum "Test" izostavljen, te rezultatima tih istih upita koji će pokazati isto ono što je vidljivo u bloku "Posljednji postovi u forumu".

Marko, 9A8MM

9A2JG

Dozvoljavam Marko da svaki program ima svoje greškice i bug-ove, no da li to znači da smo išli sa konja na magarca, što se programa tiče?
Osim toga , nisi pažljivo čitao moje retke, dva dana nije (a ne samo danas) bila tema Ham spirit, s lijeve strane, a druge, napisane prije, jesu.
Nisam nikada rekao da su i tamo same umotvorine, ali kako to nijedna druga nije izostala?
Hvala na trudu.

73, Koki 9A2JG

VE3ZIK

Citat: 9A8MM  u 07. Ožujak 2009, 10:28:50
Mogu to potkrijepiti SQL upitima (načinom komunikacije ovog foruma s bazom podataka) iz kojih se vidi da je samo forum "Test" izostavljen, te rezultatima tih istih upita koji će pokazati isto ono što je vidljivo u bloku "Posljednji postovi u forumu".

Marko, 9A8MM

mora biti da SQL upit ima veze sa upitom za QSL :)))))))

Salu na stranu... Tehnicki problem i gotovo. 90% ljudi na forum u ne zna sta je SQL upit. Da je bio upit za QSL, e tu bi bili bolji :)

----------------
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A8DU

Vidiš li ovo moj Koki,svi ono demokrate,anacionalni,netribajim Hrvatski barjak,a malo pa tebe prozivaju po Prezimenu,neki i po imenu,očito nekome smeta, pa ko veli ajmo skrenuti  razmišljanje svekolikog RA puka u Hrvata,a primjetija si da je to u onim situacijama kada ostajui bez teksta,kada nemaju argumenata,Koki bez obzira kako se ti pisa,ZVA ,moje mišljenje i uvjerenje o tebi nemre nitko prominit! znamo da si čestit čovik,branitelj,časnik HV-a,da si se borija za Lipu našu,proganjajući zlotvore.
lipi pozdrav Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Citat: 9A8DU  u 07. Ožujak 2009, 07:53:28
Pozdrav,glavni uredniče,dali ti to potvrđuješ nesposobnost ,sadašnjeg rukovodstva,zašto treba čekati izbore,da bi se napravilo reda,kakvog reda?
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)

PA kako Drago kojeg reda, oli ne vidiš da se Koki stalno žali na sve i svašta? PA jel' vidiš da stalno priti nekin izborima? A šta meni već nisu par puta skidali glavu po forumu, najprije oko Nove Godine, a sad u Kraljevici?

Dragi Gorane, odavno se ti ne očeša o mene. Dopuštam i mogućnost da se ovaj naslov topica sustavno nije stavljao tamo gdje mu je po prirodi stvari mjesto. Samo, ja to ne nazivam zavjerom, kao ti, nego smišljenim činom.

Tako je, stvari treba nazvati pravim imenom - popu pop, a bobu bob!

Eto, nije zavjera, kako sam i mislio... Obični programski moment... Baš šteta...

GG

9A4QV

Koki,

Moj kućni odgoj je za tebe Rocket science....
Inače,  također sam ti u QSO poslao lijepe pozdrave, i kulturno te pozvao, održao QSO, i završio QSO kako spada kulturnom načinu komuniciranja, koji je nekima stran (vidi jubito).

Kao što možeš izčitati iz mog posta, ja sam naveo Đorđevićevu ulicu u Zagrebu, kao odgovor na tvoj post na blogeru glede nazivlja ulica koje nose imena radioamatera. To što je u toj ulici baš bila UDBA je čista slučajnost, poveznica na tekst je samo primjer da je postojala Đorđevićeva ulica.

Inače, kako si sam naveo, da si preslušavao bandove u potrazi za 9A u gluho doba dodao bi da je svako poistovjećivanje sa nekom UDBOM nenamjerno i slučajno tako ispalo, kud baš u toj ulici  ;D

Inače vjerovatno netko i tebe sluša kako slušaš druge na bandu, to što se neki ne javljaju ne znači da ne slušaju, zato postoji prijamnik.

Hvala za pohvalu, za kupusni list, to mi je drago čuti od tebe, jer kako čujem, mnogi ga hvale i govore da je to do sada najkvalitetnije što je izašlo u tom obliku časopisa, ne samo u broju tranica i formatu nego i sadržajno.

A čujem, ne da će se predsjednik opet kandidirati nego da ima i najveće šanse da pobijedi opet, tako da ćeš se kako stvari stoje morati opet strpiti do neke nove Kraljevice...

By the way osluškujem Ghz bandove ali tebe nigdje? Pa nije valjda da si samo aktivan , kako kažeš na bla-bla bandovima?

Kruha i igara

QV

9a6c

Citat: 9A2JG  u 07. Ožujak 2009, 09:40:03

73, Koki 9A2JG

P.S. Vrli i časni Uredniče, ne komentira ti "aktivnost" 9A2009xx iz Zagreba i Varaždina. Vruć kumpir, a ? Ili si to ostavio Mati, za idući broj časopisa, kako je i skromno najavio?

Dični i pripošteni veleumniče, ima li neki poseban razlog zbog kojeg bi baš ja to trebao uraditi? Kad i gdje? Ja mislim da si ti svakako pozvaniji za te stvari, ionako dan i noć brojiš koga ima na bandu i koga nema, di je 1025 operatora, di je laptop, di je ovo, di je ono... Ne komentiram ja po narudžbi.

Osim, ako se ne plati

:o

9A8MM

Citat: 9A2JG  u 07. Ožujak 2009, 10:37:30
Dozvoljavam Marko da svaki program ima svoje greškice i bug-ove, no da li to znači da smo išli sa konja na magarca, što se programa tiče?

Nebi rekao da smo prešli s konja na magarca. Sustav koji je prije povezivao forum i joomlu prestao se razvijati. Imao je nekoliko poznatih sigurnosnih propusta zbog kojih sam prešao na ovaj noviji sustav. Dosta ljudi radi na razvoju, a nova verzija je već najavljena. Vidjet ćemo hoće li riješiti ovih par poznatih problema - ako ne, pokušat ću programski riješiti te greške (isprogramirati dodatak).

Marko, 9A8MM

9A2JG

Alkar Adam u ništa, te imade sveukupno nula punata.
Ni u Zagrebu, a ni u Splitu ne postoji Đorđevićeva ulica, nego Đorđićeva. Imao sam privilegiju stanovati u njoj, od rođenja do sedme godine života. Ime je dato u čast Ignjata Đorđića, istaknutog dubrovačkog renesansnog književnika.

Gorane, bitan je onaj dio tvoga izričaja "Osim, ako se ne plati".

Evo, sad ste i u duetu počeli hvaliti svoje čedo (list), po dvama načelima : Ko će me pohvalit ako ne moja usta, i , "mnogi ga hvale". Od proklamirane tiraže (oko 1.100 komada, odbijte remitendu, odbite što šaljete na klubove, i obznanite koliko Vam ih se javilo sa pohvalama, od direktnih kupaca. Ja brojio ovdje na forumu, bilo mi je dosta prstiju na jednoj ruci.

Da ste vi ijednom, samokritično, rekli : Rekli su nam da ga moramo imat, pa trudit ćemo se, rezultat ćemo vidit, ne, vi se kunete u ekonomske zakonitosti tržišta, i, usput, pokušavate sami sebi dignut vrijednost napisanog. Pogrešno.

Gorane, 1025 operatora iz okruga Potemkinovo još niko nije čuo. Vidio sam da se vodaju isti klinci za slikavanje na različitim lokacijama, pročitao neistine o osnovanim PPS-ovima, zar je to malo ?

I za kraj, Adame, ja sam svaki dan na KV opsezima, koliko mi posao i obveze u obitelji dopuštaju. Nikada nisam komentirao tuđi rad i aktivnost na bandovima, ali ne mogu prešutiti dvije stvari, reklamiranje aktivnosti koje nema, i, "štancanje" veza na način da sa jedne postaje isti operator odradi cijeli spisak 9A stanica sa tom rijetkom ili egzotičnom DXCC zemljom. Iznenadio bi se koliko se takvih veza odradi. A sve, tobože, časni i pošteni ljudi. Sjedine čak .

Što se tiče kandidature za predsjednika, ovo je slobodna zemlja, pravila igre su jasna, želim svakome sreću. Ono što diskvalificira svakoga bivšeg da se ravnopravno takmiči su neispunjena obećanja. Takvih je u ovoj garnituri podosta. Ostaje nam da vidimo da li će glasačko tijelo to i sankcionirati, ili, nagraditi. Sve je moguće na ovom Balkanu.
Vjerujem da će se vrlo brzo otvoriti i topic Predsjednički izbori 2009. , da ne radimo ovdje off-topic.

73, Koki 9A2JG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 07. Ožujak 2009, 09:40:03Tihomire, ja mislio da smo mi (bar do Kraljevice) završili. Tamo imaš od mene pivo i čevape, i slušam te koliko god hočeš! Pošteno! Poštedi mene, i ove ljude ovdje svojih umotvorina.

Koki, nisu svi kao ti, stoga, hvala na ponudi, ipak nebih pričao a da me ti slušaš. Pošteđujem te svojih umotvorina, pod jednim uvjetom, da ti poštediš mene (a i ostale), mislim da je taj reciprotitet fer. Eh, znao sam da ne postoji 5 stvari koje te čine zadovoljnim  ;D

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Tihomire, prodano! Pošteđujem te svojih umotvorina u Kraljevici. Znao sam da češ ti opet incognito, ka i na zadnjoj izbornoj skupštini, kad te nisam ni upoznao. Šteta.

Što se tiče ovog foruma, svojski se trudite maknit neistomišljenike sa njega, u finalu predizborne utrke .
Podsjeti se malo zadnja dva mjeseca prije zadnjih izbora. I ti si bio svoj udio dao, budiš se i sada, neka tebe.
Kako Adam napisa da će se trenutni predsjednik opet kandidirat "na sigurno" vjerujem da će svaki od nas imati što za reći.
A di, nego pod naslovom Ham spirit ili demokracija.

73, Koki 9A2JG

9a6c

Citat: 9A2JG  u 07. Ožujak 2009, 13:09:16

Gorane, 1025 operatora iz okruga Potemkinovo još niko nije čuo. Vidio sam da se vodaju isti klinci za slikavanje na različitim lokacijama, pročitao neistine o osnovanim PPS-ovima, zar je to malo ?

A šta je sad? Jel ti oćeš reć da je netko izmislio te ljude koji su položili ispite?

Koje si to klince vidio da ih "vodaju" (ka da s u ovce, božemiprosti?) s lokacije nal okaciju za slikavanje (?).

Koji to PPS nije osnovan, a postoji?

Ajde jedan put u životu budi konkretan.

Samo nemoj opet o laptopu.

Ono o plaćanju samo govori kako nemaš pojma.

Jedino se slažem - časopis je u banani, a naredni broj bi  mogao bit i banana SPLIT.
Normalno da ćemo se sami hvalit, kad nitko sam neće. Osim kupusara, ofkors.

To kao iskusan privrednik, branitelj i promicatelj pozitivnih vrednota najbolje znaš da živimo u zemlji koja pretjeruje u mnogočemu pa tako i pohvalama bilo čemu pozitivnom i dobrom. Pa kako onda očekivati da netko hvali časopis jednog malobrojnog saveza.

Ali zato uvijek imao nih drugih, to ti je bar jasno.

Iskreno rečeno, osim koji ga je poistovjetio s kupusinom i tebe koji ne misliš ništa i non stop se batrgaš u nekim nedorečenostima nisam čuo nikoga tko je rekao da časopis ne valja, taman da je tako i mislio. iako ni usporedbu s kupusom ne smatram lošom ocjenom, više kao potrebu da se bude malo zločest.

I nemoj mislit da će ti uspit posvadit mene i Renčija, jači smo mi nego ti misliš.

GG