• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2007

Autor 9a6c, 11. Listopad 2007, 10:45:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

Citat: 9a6c  u 12. Listopad 2007, 20:20:41

Nego, ko se sprema na kakav islandić po ovom pitanju, ima li kakva info?

Koki je nešto spominja nekakav desant na island of Biševio, ali čini mi se ništa od toga, za ševu neznam.

Kako si ti čvrsto odlučio biti prvi (nema veze šta smo u različitoj kategoriji) ja neću. Mislim nigdi ić.
Eto ti na, pa budi prvi u kupu kad već nisi ..............., ma tamo znaš već di.  ;)

9A2JG

Kumpanjo Branko, ti znaš šta muči stare ljude (po sebi) dentjera i stolica. Moja je prekjučer pukla (ne stolica), i naručen sam za ponedjeljak u ortodonta u Split.
To me ne amnestira, Mišo mijenja posao (seli iz Čipoteke) , a moj Predsjednik će se prilagodit nama.
Znači, Biševo ostaje, samo mičemo termin malo dalje.

73, Koki 9A2JG

P.S. Nije valjda uz upravni nadzor u HPB ispostava Komiža, uveden i nadzor nad pismonosnim pošiljkama, pa moje QSL-ke "zapele"?
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7YY

Ne šalju ti ni drugi qslke, pa im se i ja iz solidarnosti pridružujem  :)

Lipo je vrime, divota jedna, "blue sea - blue sky, no wind"
Idem brat masline, ako završim možda i podilin koji punat u kupu kao KZ.

Za gradikule sparićoni

9A2JG

Lipo san ti govorija : Ne spominji ime Gospodnje uzaludno, ali šta češ, ti nečeš slušat!
Za Kup Jadrana se popni u selo, iz one buže te niko neće čut!
Ovdi se masline beru već 15 dana, nikad prije.
Puno sreće u takmičenju, čujemo se!

73, Koki 9A2JG

P.S. Nemoj se ti koji put pogrešno zaletit, pa se iz solidarnosti pridružit onima u gay pride, iskorak, drugi korak i sl. , HI!

9A2JG

A niko ne spominje što se pod Rezultati KV natjecanja ne mogu vidjeti rezultati od lani i preklani !
73, Koki 9A2JG

9A6XX

WX odlican, jedino malo bura dere... mi mijenjamo QTH i aktivirat cemo se iz okolice Mošćeničke Drage (MD)... ako se stogod ne promjeni.. za sad je otišo jedan karter :-)

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Evo dok momci još drmaju na ssb, ja sam sredio log i poslao pa očekujem i posebnu nagradu za ažurnost...

Radio samo CW, 30+35 veza i 11+10 množitelja... Ofkors, moglo se i bolje, ali za 100W i 20 m žice dosta. Total 4.095 bodova.

Po mom sudu odlična aktivnost. Kao kuriozitet - odradio čini mi se i bivšeg i budućeg predsjednika HRS...

SD me zezao u S&P modu, nije htio kucati množitelj pa sam malo zbunio neke ljude u prvom periodu, a u drugom sam kucao elektroncem...

Za iduću godinu nema druge nego makac iz grada i upaliti agregat i uz njega kakvu kutijicu da ne bude hladno u šatoru...

Ne zbog plasmana, nego veselja...

Ajmo momci...

GG

9A2JG

Citat: 9a6c  u 13. Listopad 2007, 18:03:54
Po mom sudu odlična aktivnost. Kao kuriozitet - odradio čini mi se i bivšeg i budućeg predsjednika HRS...
Prišapni i nama, da i mi doznamo koji je budući. Ili je ono "čini mi se" pitijski rečeno , pa se može pročitati i da ti se čini da si ih odradio!
Najjača stanica na opsegu 1HDE, zatim 5Y i 4M, Dalmacija odlično zastupljena, sjev. Jadran (čini mi se) dosta slabije.

73, Koki 9A2JG

9a6c

Ma nećemo valjda opet off topic?

Zna se valjda ko je bivši? Za početak dosta...

Ma šta ste navalili, za koji dan sve će se razjasniti. A moglo se čuti i na bandu...

GG

9A4DB

Sad bi neupuceni mogli misliti da je nas
predsjednik najmanje sveto trojstvo
a ne obican satrap.

9a6c

Ma, sve se mislim, da li to SATRAP znači u biti KRVNIK?

Ako je tako, da nije malo toomuch?

A i tema je radna, štoviše - oba su se predsjednika javila. Opet, spominjanjem svetog trojstva mogla bi ošinuti munja iz našeg radioamaterskog ordinarijata pa bi nas to moglo skrenuti s pravog puta...

Naše radioamatersko pučanstvo očito je poslušalo savjet s vrha i odmah poslije kupa otišlo drito navijati za nogometaše pa sad treba čekati da dopišu veze, friziraju logove itd da bi mi mali mišići mogli vidjeti ko je kako prošao.

A bilo je dobro, dosta ljudi, malo smetnji. Neki su se tipovi čitav contest hvalili da rade s 5 kila, ali im je signal bio jedva za jedan pa cijenim da je u pitanju bilo obično zastrašivanje konkurencije...

Dobra taktika je majka uspjeha...

GG

9A7YY

Citat: 9a6c  u 14. Listopad 2007, 07:50:25
Neki su se tipovi čitav contest hvalili da rade s 5 kila ........

GG

Valjda su mislili na janjetinu, pa nije ni čudo za signal.  :)
Ja jedva s litricom.........turistički.

9A2JG

Čuo sam te Branko par puta po opsegu, imao si dobar signal.

Par riječi o satrapu i satrapiji. Bez obzira na moje osobno mišljenje, mislim da je izraz u najmanju ruku pretjeran. Jer, bez da virimo u Wikipediju (nije ni ona sveznadar), taj se izraz u književnosti upotrebljavao zadnjih stotinjak godina samo za one tiranine koji vladaju u krvi i sa njom. Uza sve minuse u vođenju HRS-a, ovdje to nije slučaj. Ima sila drugih, adekvatnijih, izraza, priličnih za ovu situaciju.

73, Koki 9A2JG

9a6c

Ma daj Branko, kakvih pet kila janjetine, taj nije 5 kila ni na slici vidio...

Priznajem da je na ssb bilo puno veselije, posebno u susjedstvu gdje se moglo čuti slatkih množitelja koji se, na žalost, nisu spuštali ispod 3600 kHz...

Čak sam u jednom momentu čuo i 9A2JG, valjda prvi put u životu... Mislm kad je radio s 9A5K na kraju contesta. Osjeti se nedostatak antene...

Šteta što je ovaj put izostala Milna, ali ima contest i dogodine.

Ovaj satrap dobro zvuči, ali malo loše odzvanja.

Koliko je još ostalo?

Do narednog Kupa , mislim...

GG

9A6R

130 veza,50 množitelja,gotovo sve veze na CQ.Hvala svima koji su mi se javili.Kolega kojeg ovdje neopravdano nazivaju satrapom mi se 2 puta javio i sve u duhu HAM SPIRITA na koji uvijek apeliram.Čuo sam i jednog(listajući band pred kraj kontesta) koji često na ovim stranicama piše li piše međutim na moj CQ nije se htio javiti da mi ne ugrozi plasman hi .Hvala mu na brizi.Ali nije jedini,razumije se,ima ih još koji su davali punte ciljano ka sa laserom na 450 Giga.
Sve u svemu solidan odaziv.Za idući kontest pokušati ću nabaviti nekakav program da ne moram paziti na duple veze.
I za kraj jedna notica.Čitavo vrijeme sam radio u društvu sa mojom 5.5 godišnjom kćerkicom koja je stalno zapitkivala o čemu se tu radi tako da sam u stvari radio paralelno u 2 natjecanja.Tko nezna kako to izgleda nek proba,zabavno je.

Lipi pozdrav iz suncem okupanog Splita

9A6Renny

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!