• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2007

Autor 9a6c, 11. Listopad 2007, 10:45:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8A

Citat: 9a6c  u 05. Prosinac 2007, 05:36:12
Zipovanje vremena više pomaže u WPX gdje u kategoriji SO postoji klauzula o pauzi od 12 sati. Možda bi nam 9A8A mogao reći nešto više o tome.
A tko gubi, ima se pravo ljutiti, he he he...

GG

Bok !
U propozicijama WPX-a je to lijepo regulirano i ako se ne varam tamo piše da ako je pauza kraća od 30 minuta ne računa se pod odmor, a piše i koliko je maksimalni razmak u toleranciji vremena..??
A ove propozicije KUPA JADRANA sigurno treba doraditi i uvesti neke nove kategorije, recimo da postoji kategorija JEDAN OP SA JADRANA vjerojatno bi bilo više stanica QRV..??

73's Mark

9A3MR

Postoje oni koji gube i ljute se...a i oni drugi koji pod svaku cijenu moraju biti prvi, pa makar se kitili i tuđim perjem.
Kad malo bolje pogledamo, pa i 9A6A je radio sve po propisima..

Glede contest robota, ako želimo brze rezultate moramo prihvatiti, koji put nelogične, odluke robota. Čest je slučaj da se log vodi na papiru te da se vremena naknadno interpoliraju pa se lako dogodi razlika u prijavljenim vremenima veze.
Bude tu svega, sjećam se da nam je za HLJK07 na 2 metra oduzeta veza sa EA3AVW/P jer su se našla dva druga loga gdje je ta postaja zabilježena kao EA3AVW.

Glede kategorija u Kupu Jadrana, mislim da kategorija SO sa Jadrana ne bi povećala broj natjecatelja (otkud?) dok kategorija klupskih plasmana, gdje bi bile uključene sve prijavljene postaje matičnog kluba.

Da obrazložim: ta kategorija bi potakla članove klubova koji se baš i ne javljaju u contestima da svojim doprinosom pomognu klubu. Tako povećani broj natjecatelja bi doveo do toga da postane nemoguće kallkulirati davanjem bodova samo svome klubu. Zašto? Zato što bi selektivno davanje bodova samo svom klubu bilo pucanj u prazno ako bi za to vrijeme stanice konkurentskog kluba podebljavale svoj "total score".

Tako povećani broj sudionika bi natjecanje učinilo neizvjesnim....kad se desi da prvoplasirani ne odradi sve postaje onda smo dobili pravu stvar.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A8A

Bok !

Slažem se sa tobom (9A3MR) ali zašto te iste stance, koje će raditi za svoj klub, nebi imale i svoju kategoriju (JEDAN OP SA JADRANA i JEDAN OP OSTALI) pa da se natjeću i za nekakav OSOBNI pehar (plaketu)..?? Mislim da to neće previše opteretiti HRS-ov proračun, a mnoge će razveseliti i vjerojatno povečati broj učesnika..??!!

73's Mark

9A3MR

Bog Mark,

pa da, na prvi pogled matematika je jednostavna: više kategorija=više natjecatelja, samo, sjećam se sličnog pokušaja u 9ACW natjecanju koji nije rezultirao većim brojem logova.
S druge strane, ne vidim neke velike razlike između SO i MO kategorije u ctestu kojem period traje pola sata.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A6XX

što se tiče "klupskog" natjecanja ja bi promjenio samo to da bi se unaprijed trebalo poslati prijave za timove/klubove (kao za CQWW) jer ovako mislim da se timovi slažu tek kad se vidi kako je tko prošao..

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Da ne bude zabune, nisam mislio da je 9A8A ikad izvodio kerefeke s vremenom, ali mi se činilo da smo jednom zgodom pričali o tome.

Slažem se s Hrvojem da bi klupske koalicije trebalo obznaniti prije contesta tako da ne bi bilo postizborne kampanje kakvu sad pratimo na TV. Iako, osobno vjerujem da ovo što se sad događa nije motivirano bolesnim ambicijama, već je samo nastavak nekih zajedničkih aktivnosti koje su starije od Kupa Jadrana.

A eto, sad ste obojica na vlasti pa uredujte...

GG

n1yu

Mogli bi Kup Jadrana otvoriti za dijasporu, ljubitelje Jadrana i IOCA lovce!  Vise dnevnika, vise ucesnika u Kraljevici itd.

9A5TO

Citat: 9a5to  u 05. Prosinac 2007, 00:00:31
Ovo je moj pretposljednji post na ovu temu. Posljednji će biti čestitka pobjednicima u ovom natjecanju - kako god komisija odredila.

73 & GN,

Tom, 9A5TO

Evo i posljednjeg  :)

U časopisu su rezultati objevljeni = službeni.
Ili da bi uvijet (nužan i dovoljan) bio zadovoljen treba čekati objavu na webu  ;)

1. Čestitka najuspješnijima (ipak je malo robot došao k sebi).
2. Čestitka svim učesnicima (kako nema diskvalificiranih, ispričavam se na ovdje izrečenim optužbama).
3. Čeka se KJ 2008.  ;)

BTW: Hrle (ili tko će biti u komisiji), na koji način ćete zaprimati prijedloge za eventualne korekcije u pravilima?

Forum je dobar za raspravu, ali za donošenje konkretnih odluka možda je bolje i neki službeniji način primanja prijedloga.

73 & CU in Kup Jadrana 2008.,

Tom, 9A5TO

P.S. Ma, ne bih ovo niti pisao, ali neke veze su i odrađene, tj. stigle su QSL-ke via BURO :) TNX za mtp. BO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6XX

pravila za posljednji 9A CW su promjenjena odlukom IO..  ili mozes meni poslati problematicna pitanja pa ja to mogu prosljediti na raspravu i dati svoje misljenje u svezi toga... ili vrebaj utjecajne ljude IO  ;D

svi koji imaju ideje, prijedloge, komentare su uvijek dobrodošli.... ima posla i za radit ako se nekome i to sviđa  ;D

73,
Hrle - 9A6XX