• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2007

Autor 9a6c, 11. Listopad 2007, 10:45:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Aj majke ti otkrij i nama di si naša taj filter, očito će i nama trebati, ako već i nije...

Kako te nije sramota, a šta bi ja tek reka sa 65 veza, koliko se tek meni stanica nije javilo? A neke sam morao zvati 3 minute, namjerno su me puštali da cmizdrim na frekvenciji, jer su znali da su mi novi mpl.

Pazi samo da ti kugla ne padne na glavu, moglo bi ti naškoditi. Ili obratno?

GG

9A2JG

Bolje da si ti odgovorija, nego ja. Ja se mislim od sinoć da li da odgovorim, ili ne. Pa se opet mislim, tvrdnje su tako sulude, da, ne samo što nema veze sa RA pokretom, ni HAM spiritom, nego svako opovrgavanje je samo po sebi smiješno, pače suludo do daske.
Neću  ni dokazivat, ni pisat sijaset argumenata, jer bi ispa orkestrirani napad, samo ću napisat : Sve je istina, samo obrnuto.
Jer, ko sa dicom leže, popišan se budi...

Neposredno prije takmičenja sam radio Nikolu 2FW iz Splita. Trebalo nam je oko 5 min da kompletiramo QSO u kojem je bio samo raport, 73 i GL in CTEST, takav mi je bio signal.To je bilo od 1345 do 1350. Njegovu suprugu Vedranu 2YL sam pokušao raditi u takmičenju, izgubio desetak minuta, ali bez uspjeha, nema šanse...

Jedino što mi iz lokacije (s velikom mukom) ide je Istra i sjeverna Hrvatska. Zato sam se i zahvalio 1A,1AAM, 1HDE, 5Y, 5K i 5CY na velikom strpljenju.

Svoj sam LOG poslao kao dnevnik za kontrolu, ne zato što mizernih 60 veza nije za plasman, nego zato što mi se sudjeluje, a ne takmiči.

Eto vidiš kako lijepi hobi , i izvor zadovoljstva, može ispast izvor neugodnosti, laži, i bespotrebnog pravdanja.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6R

Gorane,dva puta si me pozva u CW periodima i u oba sam ti se odazva. Šta još hoćeš od mene?Da me bilo ko drugi pozva uzvatija bi mi puntima,zašto ne.O tome ovdje i pričam.Ništa drugo.Ali pametovanje tipa 2JG kako se i prije pokazalo neće nas daleko dovesti.
Lipi pozdravi

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9a6c

Koki, tebi u Kupu Jadrana može pomoć bolja antena, a tebi Reni ne znam šta može pomoć.

Inače, moji zahtjevi spram tebe svedeni su na minimum i status iz Kupa Jadrana posve me zadovoljava.

I dok nas trojica mučimo naše lokalne jade na forumu, favoriti i dalje peglaju dnevnike i pretražuju qrz.com u potrazi za novim množiteljima...

Inače, i Tomo mi se žalio na veći broj stanica koje ga nisu zvale u Kupu pa vjerujem da to nije unkatna pojava vezana samo uz jednu pozivnu oznaku... I još je on bio 9A7B.

GG

9A6R

Možda tebi i je problem to što neki navodno peglaju dnevnike.Mene to uopće ne tangira.Ja sam cijeli kontest zvao  CQ tako da dam punte što većem broju.Jer ja dnevnik nikad ne šaljem,plasman me ne zanima ali sam bio na usluzi kao množitelj.Međutim neki to nisu prepoznali a to je ipak njihov problem,hi.Možda se dogodine opamete pa će biti i više poziva,samim tim i više punata za njih,ne za mene !
A to što me u 4 perioda 2jg navodno nije čuo,može objesiti mačku o rep.Ja sam ga našao na tuđoj QRG u letimičnom listanju banda kako daje punte jednom kolegi.Jednostavno rečeno,nije moguće da ja njega fino čujem sa njegovom 7 mega ant.i solo RIG-om a on mene ne sa većom snagom i rezonantnom antenom.Po KV-u čuje kako trava raste u Australiji a mene na 20 km ne?Ma daj....Pa nisam ja HAMLET da mi netko prodaje bozu i bizantinske fore.

73
9A6R

9A4RV

Alo, ekipa!
Ja doša.

Vratija se.

E, malo saN se smija ova dva dana dok saN čita zdarije(pi ×2)sane po forumu zadnjih miseci dok me nije bilo.

U svezi Kupa Jadrana reć ću ovo:
- Jedan me je, nakon 10 minuti di jaučem i zoveN CeKu, pita 'A što je, niko ti se na javja'. Ima je pravo. A bi saN punat. Ala, boje reć po' punta, jerbo je Vedran bi na Humu, umisto u konobi - i on je bi VL.
Iz gore je radi ka' u ekspediciji. Ujutro smo sve prinili a popodne kalali.
Ja saN sa fešte, 20 minuti prije gotove peke, uteka montirat opremu u mene doma, i pola mi ni radilo, ma san učini ništo veza a nakon kontesta opet iša na Hum, pomoć mu kalat agregat, sredit antenu i opet biž na feštu - di saN dospi na hladno meso sa gradija i u tećicu ostavljenoga ispod peke.
E, ali onda više nisaN mora vozit ... niti mi je bilo priša.
Daklem - ni meni se nisu javjali.
Da mi je bilo za infisat se - infisa bi se, ovako mi je bilo 'što ćapa - ćapa'.

A, jeste li vidili koja saN ja bi žrtva ti dan, koja je to bila kalvarija?

- Drugo, (pod dva):
Neki su se stvarno slabo čuli, i bori saN se s njima. Koliko smo uspili, vidit ćemo hoće nam bit bod ili ne.
Govorim o više njih, daklem, valjda je tako bilo i nekima u suprotnom smjeru, pak oni mene nisu dobro čuli.

- Treće, ništa veće (ma ni manje):
Meni moj kumpanjo sa teraferme govori da mi je odličan signal, a ja njemu "A koja mi korist kad me ne čuju, a ako zovem, onda se nasadu do mene, pa me opet niko ne čuje!"
Pošteno, radi saN s JRC-245 i manje od sto vati, jerbo ni antena kako se hoće.
Ovu godinu je dipol bi vezan za bor (oni priko puta) za razliku od lani kad ga je držala smokva.
Ko je bi do mene, zna o čemu govoriN.
:-)

Evo mojih ruku djela:

- Dalje:
Već je spomenuto da je bilo dosta onih su tri slova, a koje prvi put čujem. Baš je bilo lipo odjavit im se.
Kad saN se vrti po bandu, nisaN bi bandit, nego saN se javja onima sto nisu dilili punte. Njima na radost, a meni gušt.

Štojejošbilo - ne spominjem se.
Dosta za ovi put.

Zdravi mi i veseli bili,
odlimoR, 9a4rv

9a6c

Moj Reni, bolje da si tiho patija u pps-u nego šta si napisa ovo zadnje... Logika ti je ubitačna u svakom pogledu, ali da pojasnim:

1/ I ja sam pola svakog perioda zvao CQ i nijednom nisam ćčuo da me zove 9A2JG. To može značiti ili da me uopće nije zvao jer:
- nije htio
- nije me čuo

ili me je zvao,a ja njega nisam čuo.

2/ U posljednjem periodu čuo sam 9A2JG kako se javlja budućem predsjedniku HRS-a i u tome sam ga čuo tek pola relacije kao da dolazi s Pacifika, a drugu polovicu nikad. Iz čega proizlazi da imenovani ima antenu od neke stvari i da prilike nisu toliko dobre da bi omogućile vezu.

3/ Spomenuti 9A2JG živi u Bolu koji je spram Splita istinska zavjetrina, a baš u podnožju 780 m asl visoke Vidove Gore i s druge strane Brača koji se ispružio u smjeru Splita pa vrlo vjerojatno posve eliminira površinski val.

4/ Obzirom da dipol za 7 MHz nije rezonantan, pitanje je kakav mu je dijagram zračenja (uz neupitne gubitke) i lako moguće da pod kutom od 90 stupnjeva isijava jako malo energije, a tu bi otprilike trebao za dobru vezu sa Splitom.

5/ Budući da spomenuti 9A2JG na 14-21-28 radi s vertikalnom antenom na krovu kuće, a da se u smjeru horizonta od 90-270  nalazi more, idealan medije za vertikalnu antenu, lako moguće da imenovani stvarno čuje kako raste trava na Pacifiku, a ima problema s lokalnim vezama.

6/ To što si ga čuo u nekoj drugoj situaciji znači da nisi čitavo vrijeme samo zvao CQ i da si upravo zbog toga možda propustio priliku za vezu. Jer spomenuti 9A2JG nikad ne zove CQ, već samo odgovara, valjda da mu korespodenti ne umru od straha zbog jakog signala.

7/ Ni 9A7B koji se nalazi Kokiju iznad glave nije uradio s njim vezu u prvom periodu, a imaju optičku vidljivost. Ali ga je uradio u ostala tri perioda. Valjda su se pomirili tokom contesta?

8/ U trećem periodu sam po bandu tražio 9A7B i nisam ga nijednom čuo. Onda sam u 25-toj minuti počeo zvati CQ i Tomo me našao 2 minute prije kraja perioda. Šta to znači:
- ja nemam pojma
- Tomo nema pojma
- Reni nema pojma
- za ljubav, seks i dobru vezu potrebno je dvoje?

9/ U trećem periodu nisam uradio 9A3MA, u prvom 9A7V, a oboje su dobri operatori i imaju dobar signal. Šta to znači:
- ja nemam pojma
- oni nemaju pojma
- mimoišli smo se?

Nije sve u životu tako crno kako izgleda. Ima i sivih tonova, a kad čovjek ima rezonantnu antenu, dosta vremena  i navodno nekakvo pojačalo snage, veza je samo pitanje dana.

ALi, sve ovo pišem da bih ti rekao samo jedno.

U više navrata si po forumu anatemizirao, pa zamalo i sodomizirao (prijeteći pritom i neodržavanjem veze) ljude koji ne šalju qsl karte, a ovdje bez pardona izjavljuješ da nćeš poslati dnevnik za natjecanje iz nekih svojih razloga. Poštujem razloge, ali i oni koji ne šalju karte to čine iz nekih svojih razloga pa se pitam postoji li neka rang lista razloga i da li ubuduće s tobom raditi vezu u contestu, obzirom da ne šalješ log?

Odgovoro je raditi! Jer oni koji slabo šalju karte možda jednom pod stare dane polude pa sve pošalju, ali ne onima s kojima nisu održali vezu...

Znam što je boza, ali ne znam što su to bizantinske fore, osim što u duhu političkih promjena zvuči jako opako i strašno, ali kao i većina novoizvedenica znači malo i skoro ništa. Kao da samo pokojni bizantinci imaju fore?

Moj je savjet:
- raditi u contestu
- poslati dnevnk bez obzira na plasman
- biti strpljiv
- ne očajavati, ako se 9A2JG ne odazove baš  u svakom periodu
- pričekati da imenovani nešto uraditi s antenom za 80m, što nije nemoguće po mojim saznanjima
- uz smiješak pobjednika upisati vezu u dnevnik kad vam to pođe za rukom.

Uostalom, ako si u contestu radio rekreativno i nemaš namjeru poslati log, čemu onda suze i plač zbog četiri veze koje ste prije održali 10.000 puta?

Kažu da ostavljeni ljubavnici dugo pamte...

Ovo o antenama da se pročitati na više mjesta i nadam se da nisam bio naporan ili nešto pogrešno protumačio...

Usput, i sam sam bio u situaciji da je jedan od operatora koje si spominjao u svompostu nerado ili nikako odgovarao na moje pozive na 2m i 6m u nekim contestima.  Pa ni 9A7B nije radio 9A6R u tri 2m contesta ovo ljeto, a isti je bio aktivan, blizu smo, Brač ne smeta i šta sad?

Tiho plakati, čekati...

Kolo srećo se okreće...

GG

9A6R

Gorane dosta si ti toga napisao i trebalo ti je i vremena da sve to napišeš.Trudio si se razjasniti neke stvari ali sve uzalud jer ja sve to znam kao i ti(antene,propagacije itd.)Ništa mi novo nisi rekao,nešto što ja nisam i prije znao.Međutim ovdje se na žalost ne radi o antenama,propagacijama,mikrolokaciji,rasprostiranju radio-valova itd.U ovom se slučaju sve vrti  oko kužine.Ako to nisi shvatio od prve nećeš ni sada.Osim toga već sam napisao da je tu bilo još ljudi koji su se ciljano javljali pojedinim kolegama ali možda taj dio nisi pročitao.Ne plačem ja ni za ovim ni za onim,baš me briga hoće li mi se ikada više u životu javiti.Sve si krivo shvatio.Ne moraš me ni ti više pozivati ako ti se neda,boli me briga.Nitko od vas me ne hrani pa da vam moram biti zahvalan.adio

9A6R

9a6c

Dobro, ako ja već nisam ništa shvatio, ajde neka se javi netko tko je pa da i meni bude jasno?

Čak dapače, ajde molim te budi dobar pa jasno i glasno objasni i meni i svima ostalima sličnim meni?

Jer iz onog što si napisao, meni se čini da ni tebi nije jasno pa kako će meni?

Ja ću se tebi svakako javit svak put kad te čujem, jer veza na bandu nema veze s nečim što je bez veze. A posebno s tim ko te hrani ili ne hrani.

Baš bez veze.

GG

9A3MA

Da i ja prijavim rezultat...
CALL: 9A3MA

PERIOD QSO Points Multi
1 29 87 11
2 50 100 19
3 33 99 11
4 46 92 15

CLAIMED SCORE: 378 points X 56 multies = 21.168

Hvala svima na QSOs!!

Izvinjavam se za duple veze(imam ih 9)...nisam skuzio setup za Writelog prije nego poslije kontesta pa nisam imao dojave s PC-a.

73 de Alen, 9A3MA!

P.S. Kreso, kako se unosi u Writelogu veza bez multi?

9A3MR

He he, čini mi se da smo imali isti problem Alene.
Kako sam ja to skužio, uđeš u Band setup i odabereš 3501 za prvi period, 3502 za drugi, itd. Tek tako može logirat postaje bez multi i one sa mult. A imaš i provjeru duplih po periodu...

Bit će bolje drugi put :-)

pozdrav
Rolando 9A3MR

9A5K

Eto, Rolando je više manje sve rekao..

Na žalost, rutina za provjeru duplih veza u Writelogu radi tako kako radi i nije
moguće na nju utjecati iz vanjskog modula za pojedini contest, već isključivo na
ovaj način kako je izvedeno. Dakle, na žalost ništa od korištenja CAT interface-a
u ovim situacijama, jer su periodi povezani na frekvenciju koja je povezana na
bandove kojima su opet dodijeljena imena P1, P2, P3 i P4 (umjesto 80m, 40m itd.) pa
Writelog misli da je napravljena veza na drugom bandu.

73,
9A5K

VE3ZIK

Citat: 9A3MA  u 20. Listopad 2007, 19:10:53
Da i ja prijavim rezultat...
CALL: 9A3MA

PERIOD QSO Points Multi
1 29 87 11
2 50 100 19
3 33 99 11
4 46 92 15

CLAIMED SCORE: 378 points X 56 multies = 21.168

Hvala svima na QSOs!!

Izvinjavam se za duple veze(imam ih 9)...nisam skuzio setup za Writelog prije nego poslije kontesta pa nisam imao dojave s PC-a.

73 de Alen, 9A3MA!

P.S. Kreso, kako se unosi u Writelogu veza bez multi?

Alene, iduci put ce biti bolje, garant :)

73 za tebe i QRA. PS. od onog bradatog, kad ga vidis, pokupi moj ventilator sto je ostaio kad sam radio IARU HF bez 160m bez PA na 10m :)

MR: pozz za tebe i tvoje cure :)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A3MA

Ovo sa 3501,3502...sam skuzio nakon kontesta. Problem "NO MULT" sam rijesio tako da sam ukucavao "PO" za vrijeme kontesta pa sam poslije skinuo. Jos ne znam kako zavrsiti unos bez mnozitelja. Kad stisnem enter, pita mnozitelj...
Novi sam u Writelogu a u helpu nisam nasao..

73 de Alen, 9A3MA!

9A7WA

Ja napravio dvadesetak veza, pisao na papir i
  nažalost zagubio ga, tako da ga ne mogu poslati ni kao
  check log.

73   de   9A7WA