• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2007

Autor 9a6c, 11. Listopad 2007, 10:45:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Radio sam sa dipolom za 7 MHz. Izgubio 10  min. pokušavajući dozvati 2YL, ali bez uspjeha. 9W skoro isto, bez uspjeha na SSB, samo CW. 2BW me uspio čuti samo u zadnjem periodu. Hvala Deanu 5CY na strpljivosti. 3B mi je dolazio kao Pacifik...
1A u prvom i zadnjem periodu, odličan signal, QSL ka ide...

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4DB

satrap je formalno priznavao kraljev suverenitet (citaj skupstine HRS-a), ali je imao punu političku, administrativnu i sudbenu vlast (nije mario za odluke iste, postavio tajnika suprotno Statutu), kovao svoj novac, ubirao porez (trosio use, na se itd) i davao određenu svotu kraljevskoj blagajni (HZTK, mir u kuci).

satrap znači OKRUTAN VLADAR (sinonimi despot i tiranin). (To je onda kad ti Skupstina izglasa nepovjerenje a ti plivas dalje)

Eto zato STRAP, sve ostalo naravno da NE......

9A6XX

i mi smo čuli 9A2JG  ;D

ja sam se super zabavio sa 9A3BIM i 9A3BIS na jednom auto zaustavljalištu s pogledom na kvarner... 9A7P/MD 93 veze.. od toga 43 dobrim starim pješakom :-)

9A3BEW je radio iz 9A7P - 24 SSB veze

nebi rekao da je aktivnost na sj. jadranu bila slaba jer mi odradismo podosta susjeda... a cujem u istri su neki odradili 25 kila :-)

nekoliko sličicia:
http://www.rkp.hr/active/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=51&func=viewcategory&catid=69

73,
Hrle - 9A6XX

9A2JG

Možda sam se ja nezgodno izrazio, u Dalmaciji mi pod sj. Jadran podrazumijevamo otoke, a ne mainland. Da, čuo sam Vas iz Moščeničke drage u trećem periodu, ali ne na Vašoj frekvenci, i ne baš jaki signal, ali korektan.

Đani, u pravu si, ali nađi neki drugi izraz, ovaj je prekrvoločan. Ako se ti ne možeš sjetiti, evo, ja ću ti pomoć : orwelovski globalizator. Opisao si stanje, a nisi nikoga uvrijedio. Ali prebaci na topic : Kandidati za... , da ne opterećujemo takmičare.

73, Koki 9A2JG

9A3ASI

Hi
Evo da i ja kazem koju
Posto sam radio prvi put na kontestu zadovoljan sam,44 veze samo ssb s time
da nisam znao da se mogu ponovo raditi iste stanice u drugim periodima ali nema veze glavno da se druzimo
Sa svojih 60w mislim da je dosta,barem sam prvi u Čepinu

Ljep Pozdrav,čujemo se oped u Kupu
73
Sinisa

9a6c

Sav u strahu pregledao sam log i u oba perioda našao 9A6R, znači - nisam taj dušmanin, hi...

I meni se skoro dogodilo da u drugom cw periodu ne uradim 9A7B. Tražio ga 25 minuta i onda počeo zvati cq pa šta bude i upalilo je...

A vjerojatno imam više neurađenih, nego urađenih veza...

Nešto mislim, možda bi dipol za 80 m s linear loading dodatkom u točki napajanja odradio posao bolje od dipola za 40m pa makar i s tunerom.... Oko 2x13 m sa svake strane plus dodatak... A nije prevelik gubitak u odnosu na fullsize, a svakako ogroman dobitak u odnosu na atenuator.

Favoriti očito još peglaju logove, momci bi će krvi do koljena kad izađu claimed scores...

GG

9a6c

Usput, malo sam pogledao i pravila kupa u posljednjem časopisu i iznenadilo me da se greška tipa "not in log" ne sankcionira penalima.

Neću reći da se time stimulira dopisivanje veza, ali ne razumijem da se to može izjednačiti s uredno napravljenom vezom s postajom koju nitko drugi nije uradio.

GG

9a6c

Pokorno javljam da je problem sa SDloggerom u Kupu Jadrana isključivo stvar moje gluposti. Trebao sam pročitati uputstvo i znao bih da je pod F6 odgovor u S&P modu kod ESM opcije...

I tako mi čekamo, a ekipa polira dnevnike da je to milina... Kao, sad će oni, samo još nešto malo..

Imamo mi strpljenja...

GG

9A3MR

Kehrt euch! Abtreten!

Ove godine je Kup Jadrana bio prilično živahan, nije bilo praznog hoda. Posebno su me radovale oznake tipa 9a3 pa tri slova.
Kod mene, kao i svake godine, problemi sa softverom...tek nakon ctesta sam skužio kako se mijenjaju periodi u 9A5K dodatku za WL. Odrađeno 170 veza, 2 duple..preko 22kila...koliko preko..vidiće se...
U logu 70 različitih znakova.
Još da su mi se oni koje nisam radio javili  na moj CQ...gdje bi mi bio kraj...

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A2JG

Ja svoje QSL-ke poslo jutros u 0730 hrvatskom Poštom za Zagreb. Očekuje se povrat (ne na Skupštini !).
73, Koki 9A2JG

9A1UN

Citat:Usput, malo sam pogledao i pravila kupa u posljednjem časopisu i iznenadilo me da se greška tipa "not in log" ne sankcionira penalima.

Ne sankcionira se dodatnim kaznenim bodovima ali veza nosi 0 bodova.

Citat:Neću reći da se time stimulira dopisivanje veza, ali ne razumijem da se to može izjednačiti s uredno napravljenom vezom s postajom koju nitko drugi nije uradio

Ovo sto si naveo nije not in log nego unique veza.

73 Davor 9A1UN

9a6c

Davore, najprije hvala što pažljivo čitaš moje postove.

U pravu si, ali i ja sam. Za dopisanu vezu odbiju ti bodove, isto kao i za unique koju si zaista uradio, ali si imao nesreću da se tvoj korespodent ne nalazi u nijednom drugom dnevniku.

Mogli bi nam opaliti penal bar za loš izbor oznake koju smo dopisali...

Za vezu u kojoj si nešto pogrešno primio dobiješ i po nosu, hi.

Mogao sam i bez rebusa, ali poanta je sada nadam se jasna.

73 GG

9A4M

Evo i mog kratkog raporta iz ovogodišnjeg KJ.

Opći dojam: Dobra aktivnost.
Iz nepoznatog razloga, nije moguće pogledati povijesne rezultate na ovim stranicama pa je teško uspoređivati s prošlim natjecanjima na osnovu sjećanja. Činjenica je da ni u jednom periodu nije bilo "praznog hoda".

2007 KUP JADRANA

CALL USED __9A4M___ 

B - Ostale postaje
HIGH power

KLUB: 9A1V

Period   QSOs   Points   Multi   
  1.            40   120      13
  2.            43   86        18
  3.            38   114      14
  4.            49   98        16
418 points X 61 multies = 25498

Rađeni množitelji:

Iz priloženog se vidi da mi je promaklo više množitelja :-)

Najjači signal s mora: 9A7B - uvjerljivo, zatim 9A4NF, 9A1AAM...
S kopna: 9A5Y - uvjerljivo, 9A1A, 9A1HDE, 9A5K i ostali HP (tu negdje).

QSL-ke slijede preko biroa  ;)

Pozdrav svima,

Mate 9A4M

9A4VV

Propozicije kažu:U kategoriji A posebnim priznanjem bit će nagrađena postaja koja ostvari najbolji rezultata radeći s nekog od otoka prema IOCA programu (obvezno kao ekspedicija - /p).

Možda krivo razumijem, ali mi se čini da propozicije ne predviđaju da na našim otocima ima nastanjenih amatera. Ja radim sa otoka, jesam IOCA, ali nisam /p a moram biti, ili da idem u vrt u portabl. Što sad?

Inače mislim da je bilo dosta aktivnosti, super contest.

73 Vedran, 9A4VV
Vedran, 9A4VV

9A2FW

Mate čestitam.Lijepi prikaz, ali nažalost puno bijelih polja.Svima bi nam bilo draže da je šarenije!Neke lučke ispostave kao da se nikada neće "aktivirati" bez portabl natjecatelja.Ja shvaćam , za nas sa Jadrana, /p kao rad iz oznake koja nije matična.Dakle ja ne bih radio iz ST. a Vedran iz VL bi mogao raditi iz svoga vrtla ako mu je vrt u KO. Vedrane 73, 4RV sam čuo;tebe nisam.
73, Nikola