• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 23. Rujan 2007, 18:16:18
P.S. E pursi muove. Od kad je jutros počela ova polemika, počele su i izmjene na HR IOCA programa...

Ništa se nije pokrenulo zbog tvoga piskaranja.
Kao što rekoh, stvari oko IOCA rješavam po prioritetima i odgovorno.
Upravo sam zapeo kod tebe jer si opet među novim otocima (zbog kojih me požuruješ i prozivaš) prijavio neke otoke koje si već prije odradio i kao takvi su ti priznati. Želiš li potankosti, mogu ih objasniti na IOCA temi.
Oprosti što to ne rješavam žurno, jer sam zadnjih dana imao obveze oko moje stare koja je operirala mrenu, kako bi zadnji puta vidjela svoj rodni kraj... Ti dobro znaš gdje je to: Korušca kod Lećevice (Topići).
U međuvremenu idem ispisati i pripremiti za slanje IOCA diplome za OE1TKW, EA3CJU, G4VMX,...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6XX

Dragi Koki, jel postoje i kakve crne liste za one koji nisu bili dragovoljci u domovinskom ratu?

Dragi Koki, da li neka pravila vrijede samo za tebe, na primjer da komentiraš teme a da se ne nalaziš kao stranka u postupku... nedavni HST za primjer...?

73,
Hrle - 9A6XX

9A2JG

Vidiš Emire, tebi ljudi (pa i ja) pišu da pišeš, ti drugima da piskaraju. Ali neka. Nije ovaj tebi podmetnuo iste otoke da ti imaš više posla, nego je pisao zahtjev po savjesti i točno. To što je na HR meni DEVET otoka manje, ne ide mi u glavu, ali o tom na drugom forumu pod IOCA, ili mi samo pošalji mail s mojim priznatim otocima u prilogu.
Što se tiče HST, nisam komentirao, jer ne poznam materiju, nego sam bio ponukan, tuđim pisanjem o nepostojanju izlučnih takmičenja, skrenuti pažnju na određenu količinu potencijalnih natjecatelja na području Splita i okolice.
73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Obavijest za webmastera :

-u gornjem desnom kutu ove forme meni je nestalo "famoznih" 39 nepostojećih postova, ali u dnu stranice pod Statistika foruma, rubrika Vaše PP stoji 39 , i Nove :39. Nonsens, zar ne?

- Kada izađem sa stranice i ponovo uđem sa desne strane stoji da sam još tu, a ja se moram ponovo ulogirati, bez obzira što sistem prepoznaje znak i lozinku , i

- 9a2jg@hamradio.hr ne funkcionira.

Molim Vašu pažnju, i (eventualno) postupanje.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Svim pripadnicima MUP-a, i pripadajućih službi želim sretan blagdan njihovog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila!
Svim Dalmatincima, i onima koji se tako osjećaju, ma gdje bili, čestitam sutrašnji blagdan nebeskog zaštitnika Dalmacije, sv. Jeronima.
73, Koki 9A2JG

9A2D

Danas bi se onda moglo kod Mihovila, 9A2VQ, omastiti brke.

73 de 9a2d

9A2JG

Hamfest je ugovoren prije mjesec dana. Program je slijedeći :
- popravak dvije razvodne ploče,
- postavljanje full size vertikalke za 10 MHz
- skidanje bima i zamjena trapova koji su izgorili
- izrada kratkospojnika
- popravak slupera za 1,8.
To je od 15 - 20 sati. Nakon toga je roštilj i rok a mandoljin.
U pauzama tražimo ovoga sa Willisa, koji se slabo i nikako javlja.
Sudionici, umjesto priloga za spizu uplaćuju klubu za IOCA trofeje, i ostale diplome, svak prema mogućnostima.

Lipi pozdrav sa suncem okupanog Brača,
Koki 9A2JG

9A3OW

;D
Ja bi pozdravio sve svoje i sve koji me znaju i poznaju, u zemlji i u svijetu - naroćito svoje Zagorce i sve koji se tako osijećaju ma gdje bili,  uz pjesmu Lepo nam je dobro nam je, praf nam budi.!
:P  :P  :P  :P  :P  :P  :P

9a3ow , DAmir

DynoSauryPaketa
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A2D

Bogme, ovi Mihovili kod nas su uhvatili već trojicu pod gasom.

73 de 9a2d

9A2JG

Kefa , ti si pametan čovik, objasni mi slijedeće. Dobili smo, kao i svi materijale od HRS-a. Između njih je i dopis HZTK, potpisan od strane Marije Dujmović i Vladimira Severinca.
Tamo se izrijekom navodi  Hrvatski savez CB radioklubova, Sad meni nije jasno da li su materijali došli na krivu adresu, ili nam se Savez preimenovao, ili su u HZTK dalekovidni, pa misle da ćemo se u to pretvoriti, pa da ne mijenjaju nazive i logo, još jedan put.
Da ti ne pričam da će to biti po ČETVRTI put da ću slati ISTE podatke.
Da mi ne ide u glavu, ako je neko bio nesposoban (po nekim pisanjima) za dužnost tajnika HRS-a, kako je sad u potpisu kao koordinator u sustavu zaštite i spašavanja.
Da li je ovo političko organizacijski salto mortale kojega članstvu niko nije dužan objasniti, ili, makar, pojasniti.
Ili se to sve skupa nas ne tiče?

Neću komentirati napisane "bisere" kao što je što bi teretilo proračune tih razina za 2009. Šta do tada? Radit sa ovom skalamerijom?

73, Koki 9A2JG

9A2D

He, he. Sad si načeo vrlo škakljivu temu. Vjerujem da ste čuli za izraze tipa "socijalni dijalog" da se postigne "socijalni mir" itd., itd. Mislim da će ti ići privatna pošta, ali ne preko ovog servera.

73 de 9a2d

9A2JG

Ali to nije sve.
Više od 4,5 desetljeća sam član Narodne tehnike, i u ničijem Statutu ili Poslovniku rada Skupštine nisam vidio ovo što piše u prijedlogu Poslovnika Skupštine HRS-a :
Članak 25.
Predsjedatelj je dužan :
1.
2.
3.
4. javno ukoriti i udaljiti sa zasjedanja osobu koja je pod utjecajem alkohola,...
.
Štipam se za obraz i pitam se da li mi je ovaj prijedlog poslao Klub liječenih alkoholičara Brodosplita ili Jugoplastike (popularni KLJA), ili moj matični Savez. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.
Sad opet, prizivam povijest, ne sjećam se da sam ikad čitao o ekscesima takve vrste na Skupštinama SRH-a ili HRS-a, znači ovaj put nije na iskustvima povijesti.
Onda se pitam , da nije to ono kako je Cigo istuko cigića unaprijed da ne razbije bocu. Pa neće, valjda, klubovi delegirat sve same alkoholičare...
I na kraju, pošto smo svi manje, više, tehničkih struka, kako to izvest, tj. šta, provjerit. Oće li zaštitari imat portabl opremu za puhanje, ili će po potrebi (čitaj : nepoćudna diskusija)predsjedavajući Skupštine u određeni momenat zavapit :
Toga, toga mi čekirajte!

Zahvalan sam g-đici tajnici na pripremnom materijalu.

73, Koki 9A2JG

P.S. Prije bi sam sebi otkidao prste nego više šta posla privatnom porukom ovdje. Fala Bogu, dokazao sam da su mi se privatne poruke čitale, nećemo se ponavljat.

9A2JG

Evo čitam post pod naslovom Vjerodajnice, poslat od 9A0HRS, potpisan sa 9a6a, u 0936. Ne znam da li je za Guinessovu knjigu rekorda, ali za neku hrvatsku sigurno je. Dakle, u ne odveć dugoj rečenici, autor teksta (a možda on nije autor, nego samo potpisnik, tko zna?) DVA PUTA piše ime, prezime i poz. oznaku kome je poruka upućena (g. Vladimiru Živkoviću).
Kako sam se ja osobno grčevito borio protiv toga (prizemnog) načina komuniciranja, ne mogu a da ne dignem (još jedan put) glas protiv toga.
Očigledno je da potpisnici takvih poruka nemaju argumenata za tezu za koju se zalažu, nego (očigledno) smatraju da time pojačavaju težinu svojih (nepostojećih) argumenata, a o drugim aspektima takvih poruka ne bi ovdje govorio.
Sreća je ovoga foruma što su to prakticirale samo 4 osobe u zadnje dvije godine, i što nije priljepčivo.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Nevezano uz prethodni post, a opet znakovito, postigli smo još jedan rekord u Hrvata. Više od ŠEST mjeseci nismo dobili QSL-ke od 9A biroa (2GF, 2VQ, 1CDO + Supetar + Pučišća + moja malenkost, sa svim pripadajućim znakovima u 1AKL).
Rekord se ne odnosi samo na neovisnu Hrvatsku, nego od 1946.g. do danas.

Rekli bi škojori : Kome vo gre u favur ?

73, Koki 9A2JG

P.S. Zadnja je pošiljka došla za Uskrs, predzadnja oko 1. veljače, a ona prije nje 20. studenoga 2006. Urbi et orbi!

9A2JG

Kako god otvorio početnu stranicu, meni na vrhu banner ili oglas za - vjerovali ili ne, Kup Jadrana.

Pa, kad nema ko u HRS-u da joj kaže, evo jedan dobronamjerni operator koji webmasterici poručuje da je to gotovo, i da bi trebalo staviti oglas za 9A CW takmičenje u prosincu.

Od puste papirologije pa do izbornih aktivnosti događa nam se da zaboravljamo supstancu. A možda to nekima i nije?

73, Koki 9A2JG