Autor Tema: Vox populi  (Posjeta: 185271 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A6AA

 • ???
 • *
 • Postova: 3.610
 • IOTA Country Assistant
  • Croatian Flora Fauna
Odg: Vox populi
« Odgovori #75 u: 15. Rujan 2007, 12:09:56 »
Narod pita :
1. ...
2. Zašto se ne ažurira HR IOCA lista?
...
Koji narod?

Dakle, odgovaram tebi, jer ja s narodom nemam problema.

S obzirom da sam imao zdravstvenih (i obiteljskih) problema, javno sam se ispričao (4. rujna) na (IOCA) Forumu zbog neažururanja podataka na web-u. Neki od nazočnih na ZRF-u primijetili su moje loše zdravstveno stanje, a na Jarun sam došao zbog čekiranja QSL-ki, jer sam tako obećao mjesec dana prije toga. Zbog gore navedenoga otišao sam doma ranije nego inače... A jedan problem nikada ne dolazi sam...

Nastojim posao IOCA menadžera obavljati odgovorno. Zbog toga ne mogu, onako, usput obaviti provjeru i upisivanje podataka o održanim vezama (pozivne oznake aktivatora i pripadajući CI broj), već trebam odvojiti određeno vrijeme te na miru sve prekontrolirati i upisati.

Od tebe sam dobio tri pisma za provjeru i promjenu tvoga stanja na Honor rollu IOCA programa: 4., 21. i 31. kolovoza.  Pitam se, kada sam to trebao napraviti: nakon prvog, drugog ili trećeg pisma? Ili nakon svakog od njih? Ja nisam tvoj IOCA menadžer pa da skačem čim dobijem tvoje pismo. Zadnje tvoje pismo poslano je 31. kolovoza, a ja sam ga dobio 4. rujna (bio je vikend). Danas je 15. rujna. Nakon što je proteklo 11 dana od primitka zahtjeva, smatram da je tvoje spočitavanje zbog neažuriranja podataka krajnje neumjesno.

Stavljanje podataka na Honor roll nije jedini posao koji trebam napraviti, pa sada, kada mi je malo bolje, stvari obavljam prema prioritetima.

Očigledno je da moramo nešto promijeniti glede IOCA čekiranja, a ne da pojedinci šalju zahtjeve kako im padne na pamet.

Da parafraziram Branka, 9A7YY: radioamateri će poželjeti volontera...

9A6AA

"DX never sleeps..."

Offline 9A2JG

 • ???
 • *
 • Postova: 2.847
  • http://www.koki.hr
Odg: Vox populi
« Odgovori #76 u: 15. Rujan 2007, 14:50:30 »
Ako ljudi ne lažu, a do sada mi spomenuti u zadnjih 45 godina nisu lagali, rekli su mi da ti je prije mjesec-dva Tom Dugeč poslao zahtjev za honor rol.
Ja sam poslao kako si i napisao, ne sporim.
Ako tebi nije jasno, a meni jest, HR jest permanentni kontest, i ako Ivo iz Milne meni kaže da je poslao tebi za sebe i za 1CDO, a Tom prije par mjeseci, onda šta da se ja nadam! Mogu se moliti Bogu da uzmeš kad ti padne na pamet! To je prvo! Drugo, nije HR moja prćija pa da te ja prozivam; ja te prozivam jer nema institucije sustava koja bi meni, tebi ili obadvojici začepila usta, ili dala pravi odgovor.
Kad sam ja, prvi i jedini put, Bogu hvala (a bio je nazočan i Reni 9A6R), preuzimao pehare i plakete od Petra Miličića na gatu Sv. Petra u Splitu, na pločniku, i kada me je on pitao za mišljenje o IOCA programu, rekao ono što i sada ko papagaj ponavljam : Sve je odlično osim što se sve u meni buni što je to na privatnoj web stranici. Da nije bio nazočan  Reni, još bi mi neko mogao reći i da lažem.
Šta se dogodilo u međuvremenu? Mnogo je Neretve otada prošlo, bilo je dana i mjeseci kada mi je (osobno) bilo drago što je to na osobnoj stranici, ali kad sam prije dvadesetak dana vidio reklamu Googla za prezervative, žao mi je što je nisam usejvao i proslijedio nevjernim Tomama. To samo zato, što mislim da je IOCA program i dalje uzdanica među HR diplomama.
Rubrika u kojoj pišeš kad kome trebaš poslati neko priznanje je ipak uslijedila nakon prosvjeda osvajača određenih trofeja.
Ako smatraš za neophodno, uvedi i rubriku Natječu se za HR, pa ih (ili me) uvrsti kad ti ćeifne, ali nemoj, molim te , prijetiti, da će zapuhati drugi vjetrovi. Ja. i meni slični, tu nismo ni najmanje krivi, a još manje da se na nama iživljavaš. Ja sam u dva navrata pisao kako smo Tom Dugeč i ja postupali s diplomom Jadran. Ti , ili nisi shvatio, ili nećeš da shvatiš, ili imaš blagoslov unaprijed od čelništva HRS-a, kad pišeš takve nebuloze i prijetnje. A onda već nije aktuelan Branko, već (u originalu) Filip Višnjić koji je zapjevao uz gusle : Drumovi će poželjet Turaka, al Turaka više biti neće.....
Jer nije IOCA one-sided, nego multi-multi, svi smo mi jedna velika obitelj, koja mora živjeti i rasti sa svim članovima obitelji, pa bili oni crne ovce, zalutale ovce ili obična janjad.
I na kraju, šta misliš zašto se ovo piše ovdje, a postoji IOCA dio foruma? Pa jednostavno zato što si ti tamo i kadija i akter, i jer (po svom tumačenju o postupanju na forumu) tamo možeš izbrisati i prekinuti diskusiju kad te volja. A javnost zaslužuje istinu, zar ne?

73, Koki 9A2JG

P.S. Ti sa narodom imaš problema, i to komunikacijsko-kulturne naravi, jer kad ti diskusija ne odgovara, onda nema ni 73, ni imena, samo znak. Nekome ko stavlja ispred imena prof. se to ne bi smjelo (nažalost, redovito) događati. 

P.S.2 Ceterum censeo : I nadalje tvrdim da su mi moje QSL-ke za Unije i Moračnik , trenutno kod tebe, trebale biti kod mene, ma što ti mislio o tome. 
« Zadnja izmjena: 15. Rujan 2007, 16:58:09 od 9A2JG »
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

Offline 9A6AA

 • ???
 • *
 • Postova: 3.610
 • IOTA Country Assistant
  • Croatian Flora Fauna
Odg: Vox populi
« Odgovori #77 u: 15. Rujan 2007, 15:31:19 »
A šta ćeš - nitko nije savršen. Osim tebe, naravno.

Inače, ja sam mislio da i radioamateri koriste prezervative. To ti je ono, znaš...

Savjetujem ti da organiziraš sačekušu na mojoj web stranici pa kad se pojavi Google s inkrinimiranom reklamom, koja ugrožava opstanak IOCA programa - "usejvaj" ga brže bolje. Sad će to! Požuri!

55, 73 i 88

Emir, 9A6AA
"DX never sleeps..."

Offline 9A2JG

 • ???
 • *
 • Postova: 2.847
  • http://www.koki.hr
Odg: Vox populi
« Odgovori #78 u: 15. Rujan 2007, 16:54:26 »
Ja gledam ono za što se natječem, i okolo toga.
Pođem maloprije, i stvarno Google po pravu jačega (ili moćnijega) lijepo stavi reklamu:

Profesionalni web design
Završite sve na jednom mestu domen, hosting, dizajn i podrška
www.adriahost.com .

15.09. u 1502.
Da je to na stranici HRS-a, toga ne bi bilo. E samo zbog toga sam se onda , i sada, bunio.

Ja sam svoj zadnji endorsement poslao 29.kolovoza u 0915 e-mailom, a ne 31.8. , a ti ga dobio poštom 4.9.

Obaviti provjeru, za provjeru i promjenu tvoga stanja... Mislio sam da su ta vremena iza nas.

Ja, kao i za QSL karte, nemam ništa protiv da šaljemo onda kada neko kaže, bez obzira da li je to dva ili 12 puta na godinu, ali analiziraj svoj tekst pa češ vidjet da se približavaš Orwelovskom društvu. Mislima, riječju i djelom, jer valjda pišeš ono što kažeš i misliš. Bar ja tako radim.

Znam šta je prezervativ, i bio sam uvjeren do danas da i drugi znaju. Sad već nisam tako siguran da svi znaju što je to.

Ne moraš sad padat u trans i slati mi poljupce, nisi ni do sada.

Ono za mjesece nisi ni komentirao, a i ne možeš, velika bi bila vurtutma.

73, Koki 9A2JG

P.S. Vidiš da je dobro da te netko podsjeti da si prof. , pa makar taj bio i radioamater.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

Offline 9A2D

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.343
Odg: Vox populi
« Odgovori #79 u: 15. Rujan 2007, 17:28:29 »
Mislim da nije lijepo niti kititi se titulama, niti omalovažavati onoga koji ih nema. U našem hobiju (i u 9A) ima nas od težaka pa do bogataša. Na opsezima bi svi trebali biti jednaki, što, naravno, nismo.
Svatko doživljava život i životne situacije, događaje te izgled, mimiku i riječi drugih drugačije. Treba uvažavati različitosti odgoja, obrazovanja, životnih uvjeta i prilika, životnih opredjeljenja, opsesija, svojih nada i želja i da ne kažem čega sve dalje. Činjenica je da nismo sami na svijetu i da se ne treba sve što mislimo, želimo (taman nama izgledalo najbolje, najispravnije i učinjeno u najboljoj namjeri) mjeriti svojim očima i vlastitim željama i interesima.
Hoću reći, svaki (društveno prihvatljiv) rad je sigurno bolji od najboljeg nerada. Tko radi, taj i griješi. Svi, osim sve... Petra.

73 de 9a2d
« Zadnja izmjena: 15. Rujan 2007, 17:31:25 od 9a2d »

Offline 9A2JG

 • ???
 • *
 • Postova: 2.847
  • http://www.koki.hr
Odg: Vox populi
« Odgovori #80 u: 15. Rujan 2007, 18:10:20 »
Vlado, govoriš ka Sveto pismo. Ja bi samo jednu malu digresiju : Kad se prvi put potpišeš punim imenom i prezimenom, i ispred staviš svoju (pretpostavljam, zasluženu) akademsku titulu, onda ti više nije dozvoljeno ono što i običnom dripcu.

Emir od stabla ne vidi šumu, ja ga i onomad, i sada nahvali za rad, ali kada mu diskusija ne paše, e onda je dripac (vidi diskusiju sa mnom i pod drugim topicom-samo poz. znak), a htio bi biti uvažen. E, to ne ide!

Dobro napisa Krleža, treba tri generacije da od gorštaka postane građanin. Moja mater je od 1927 u Splitu, a i dan danas kaže da je iz Dugopolja.

I još nešto; niko, ni ja, ni on, ni iko u Savezu ne može biti gromobran ni zaštitni znak Saveza, ili trenutačne garniture na vlasti. Ja pišem o diplomi HNP, i dotaknem Savez, evo ti njega, odma odgovara, naravno bez imena, bez 73, znači šta, DRIPAC. E moj druže profesorski, to tako ne ide. Ili si dripac ili si profesor. Hibrid dripac-profesor još nije izumljen. Duboko se nadam da i neće.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

Offline 9A2D

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.343
Odg: Vox populi
« Odgovori #81 u: 15. Rujan 2007, 19:31:06 »
Koki, bez uvrede, molim te da se ovo prekine. Pređimo na nešto drugo.
Hvala.

73 de 9a2d

Offline 9A2JG

 • ???
 • *
 • Postova: 2.847
  • http://www.koki.hr
Odg: Vox populi
« Odgovori #82 u: 15. Rujan 2007, 19:53:11 »
Prekidam, iako razgovor ovakve vrste nisam ni započeo. Bar ti , koji si svaki dan on-line i čitaš forum, vidiš šta ko piše.

Ja na QSL received-on da ja imam 11 veza na 14 CW. Niko ga ništa ne pita, on stavlja linkove, misli da pravi sprdačinu...
Ja o diplomi HNP-on odvjetnik HRS-a.
Ja o očekivanjima onih koji se za nešto natječu-on da neće on biti MOJ IOCA manager.
Ja falim njegov rad-on da je moj pisanje po forumu.
On sam sebe predlaže za nagradu i još ima obraza napisat da ionako nikad nije dobio nijednu, pa da se slaže s onim što napisaše na forumu- korak do ludosti.

Za osobu koja me nikada nije vidila, upoznala, a kamoli zna šta sam radio i radim u životu, ne malo, nego varenike preko lonca.

Ja ću prestati, ali krivoga si zamolio; ja i sam znam kad treba za pojas zadjenuti, bez obzira da li si u pravu ili ne, inače i ono dobro (napisano) nema smisla.

73, Koki 9A2JG

P.S. Misliš Vlado da je bolje na bandu, slušao sam cijelo popodne 3B7C 28 SSB, bolje da nisam, zapisao sam na papirić kao što ti napisa na forumu, pa ću ti poslat po Mići kad bude iša u Daruvar. Da još i to objavim, cili forum bi iša u lagum.

51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

Offline 9A2D

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.343
Odg: Vox populi
« Odgovori #83 u: 15. Rujan 2007, 20:23:53 »
Mladiću, brkaš članove (ovih, onih klubova, nije bitno).
Ja sam član Radio kluba "DARUVAR", 9A1HCD. Budući da u životu uvijek postoje alternative, moguće je da ćeš svoju poruku poslati po krivom poštaru, i na krivo mjesto.
Najbolje bi bilo obratiti se meni, direktno.

73 de 9a2d
« Zadnja izmjena: 15. Rujan 2007, 20:29:40 od 9a2d »

Offline 9A2JG

 • ???
 • *
 • Postova: 2.847
  • http://www.koki.hr
Odg: Vox populi
« Odgovori #84 u: 16. Rujan 2007, 08:38:29 »
Vlado, možda se i vidimo slijedeći mjesec, pa ću ti dat osobno.
Inače, lani na Božić Mark zavapi ovdje na forumu u 17:36 :Pa tko nas onda zastupa?
Kako onda, tako sada. Dobro je što je izborna godina.
U jučerašnjoj Slobodnoj Dalmaciji udarna vijest da je glasnogovornici DUZS zapriječen ulaz u ustanovu jer već 6 mjeseci priča o financijskim malverzacijama tamo!
Sreća naša što se danas na misama čita ona prispodoba o zabludjeloj ovci . Lakše ćemo shvatit.

73, Koki 9A2JG

P.S. Znam ja dobro u kojem si klubu. Co mi dela radost? Ovo zeru možđana.
« Zadnja izmjena: 16. Rujan 2007, 09:09:42 od 9A2JG »
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

Offline 9A2D

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.343
Odg: Vox populi
« Odgovori #85 u: 16. Rujan 2007, 09:30:35 »
Radost ti uglavnom šeće peseka. Hajde, bilo bi mi drago da se vidimo u DA, da malo obiđemo lokalitete pa ako treba i vinsku cestu.
Što se tiče izbora, očito se sada prestrojavaju snage, ali nećemo o politici.
Danas sam malo uranio i nabrao punu košaru onih livadnih šampinjona, alaj će biti spize. Uskoro će i vrganji. Eto, to mene uglavnom sada brine.

73 de 9a2d

Offline 9A8A

 • Master
 • ******
 • Postova: 600
Odg: Vox populi
« Odgovori #86 u: 16. Rujan 2007, 12:59:54 »
Uskoro će i vrganji. Eto, to mene uglavnom sada brine.

73 de 9a2d

Bok!

Dodji k nama, mi već tražimo, a povremeno i ubiremo vrganje! A u povratku iz šume osvježenje na vinskoj cesti..hehe

73's Mark

Offline 9A2D

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.343
Odg: Vox populi
« Odgovori #87 u: 16. Rujan 2007, 14:58:26 »
Ma jedan poznanik, inače vrhunski poznavaoc gljiva je još prije 15 dana na Bilogori ubrao 20-ak kg. vrganja (ja vidio svojim očima), taman onih malih, za kiseljenje. Veli da će ih kod nas (JN85OO, PO, RO i sl.) biti za 5-6 dana.
Ma sada je sezona svega i svačega. Ja sam jučer na našoj vinskoj cesti zaradio kod kamarada koju litricu (berba je berba) te nešto grbavih leđa.
Mark, imam te u vidu (a valjda i ti mene, kada postaneš predsjednik). TNX.

73 de 9a2d

Offline 9A8A

 • Master
 • ******
 • Postova: 600
Odg: Vox populi
« Odgovori #88 u: 16. Rujan 2007, 15:29:44 »
Ma jedan poznanik, inače vrhunski poznavaoc gljiva je još prije 15 dana na Bilogori ubrao 20-ak kg. vrganja (ja vidio svojim očima), taman onih malih, za kiseljenje.
73 de 9a2d

Uvijek se divim takvima, ja sam jučer ubrao DVA vrganja..hehe U šumi sam sreo više ljudi nego što sam ubrao vrganja !

73's Mark

Offline 9A2JG

 • ???
 • *
 • Postova: 2.847
  • http://www.koki.hr
Odg: Vox populi
« Odgovori #89 u: 16. Rujan 2007, 16:33:09 »
Šesnaesta je godišnjica da je 114. br. ZNG-e osvojila prijemno-predajni centar veze Kila kod Splita. U toj akciji su učestovali i članovi radio klubova Ante Jonić (Split) i Marjan, ukupno njih 7.
Svih sedam operatori A i B razreda (po staroj podjeli), i svih sedam živi i zdravi dočekali kraj rata. Neka ih se ne zaboravi!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske