• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Tajnik HRS

Autor 9A6RWF, 07. Studeni 2006, 21:56:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Dvoumna svjetovati.
Neuka podučiti.
Grešnika pokarati.
Žalosna i nevoljna utješiti.
Uvredu oprostiti.
Nepravdu strpljivo podnositi.
Za žive i mrtve Boga moliti.

Ako to išta čitatelju znači. Zbogom.
Koki , 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3XZ

Koki u redu je.....privedi raspravu polako kraju, majstore.
Mladen

9a6c

Pa, eto, znam da se u biti o tome radi, pa budi mi dozvoljeno, u ime šire radioamaterske zajednice čestitam kolegi sa zavidnim iskustvom na uspješno položenom psiho testu, premda kukavički  priznajem da u avion koji bi on vozio ne baš dragovoljno unišao, niti žmureći.

Kako imam neki osjećaj da će se i drug Tito s onoga svijeta priključiti ovoj blagdanskoj raspravi, samo da upozorim da je narečeni za života imao i pozivnu oznaku YU0TITO, da se ne bi tkogod prebrižan počeo zanimati je li dotični drug, čovek i starešina platio članarinu.

A prije nego se oglasi, neka najprije pregleda kome je dužan qslku, kome šta drugo...

I da vidimo di ćemo s njim u qsl galeriji, da ne bude preblizu.

Baba, ajme, spašavaj, sad će opet...

Od stoljeća sedmog

9A/YI6C

9A6R

Dobro kaže kolega iz Pule(vidi i Pula je na karti u Istri!)privedi ovo kraju jer mi sa juga već dopire" miomiris" pa ću tribat utrnit sve ovo.

DD
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

Gorane Grubišiću, ja se na Tvome mjestu ne bi zaj...... sa dragovoljcima Domovinskog rata. Jer dosta je što ih matični Savez ne prepoznaje (vidi CD s mišljenjima koje sam uručio g. Petru Miličiću na početku mandata), i nije im dosta vlastite nevolje. Ti si ipak bio na pravoj strani. Ma koliko mi šutjeli o tome.

Slažem se s poštovanim 3XZ. Treba privesti kraju, finila je i ova.
I otvoriti pod novim naslovom. Kako kome treba.

Od sutra počima blagoslov kuća. Lipo je reka naš župnik : Blagoslivaju se ljudi u kući, a ne objekat!

U Podmilačju bi se znalo skupiti i do 50.000 ljudi, i Hrvata, i Srba i Muslimana. Na sv. Ivana. Nek se zna. Moj Ivane, prijatelju mio...

Adio, Koki 9A2JG

9A9R

:roll:
9A6C nisam nista dobio. Pokusati cu sutra sa drugog maila.Opsirno cu ti objasniti...

Zivo me zanima problematika tajnice??
Javio sam se ponovo na natjecaj i bash me zanima kako ce se prica razviti.
Hoce li sve ovo biti kako je tema ovog posta ili je u pitanju set up?
8O

Predlazem citateljstvu da se drzzi teme. Ona je vrlo interesantna  :!:

:idea:

73 Vlatko 9a9r

9A5SP

Citat: 9A6AStrucna sluzba i sluzi tome da se za nas cuje, da se za svaki nas uspjeh cuje u medijima i da to svima na lokalnoj razini otvori neka vrata iza kojih su sredstva.
Sve sto radimo, iskljucivo je u interesu hrvatskih radioamatera, buducnosti HRS-a i ugleda Hrvatske u svijetu. Predsjednik i potpredsjednik i clanovi Izvrsnog odbora ne sluze zato da pisu zapisnike, nalaze sponzore i rade poslove za koje postoji radno mjesto koje preko HZTK financira drzava. Za to radno mjesto odredili smo striktno sve uvjete i tocno specificirali radne zadatke i iskustvo koje trazimo. Ako nadjemo takvu osobu, koja mozda ne prima 150 znakova u minuti, pustimo je neka radi svoj posao za koji je placena. Ustinu ne bih volio da tajnik za vrijeme radnog vremena dxira ili radi konteste. Neka se bavi svojim poslom, PR-om (public relation a ne paket radiom), marketingom i promocijom radioamaterizma u medijima, komercijalom i ostalim poslovima. Mi volonteri cemo raditi konteste.

Živi bili pa vidjeli. Nisam ni blizu radioamaterskom stažu većine ovdje prisutnih, a nekima "oni gore" nikad ne pašu. I iskreno, briga me tko je "gore".  Iskreno, briga me i tko će biti tajnik/tajnica.

Ono što me je briga:
- je da kad kažem prijateljima (sve odreda mlađi od 30) da sam radioamater, da me ne gledaju čudno, i pitaju "A što ti je to?"
- da mi kažu da klinci u ARG-u nemogu ići vani na prvenstvo zato jer se nije pronašao novac, ali su uredno zaposlenicima dani bonusi za "dobar rad" (nego, što bi ono tajnik trebao raditi? PR? Tražiti sponzore?)
- da u godinu dana na televiziji o radioamaterizmu bude manje priloga od priloga o hrvatskoj ekipi za boćanje na ledu?
- da u časopisu imamo elektroniku za mlade, ali da ista ta većinom pokriva sve ono što se treba položiti na ispitu - oni koji polažu vjerojatno još ne čitaju časopis, oni koji čitaju časopis su platili članarinu (kupuje li itko "vanjski" taj časopis?)
- itd...

Sad će se tu netko prepucavati da li repetitor radi ili ne? Da li QSL manager radi ili ne? Da, to jesu problemi, ali riješit ćemo ih između nas. Netko će drugi postati QSL manager, popet će se netko na brdo i poravit će repetitor.

Ali što će biti kad ponestane ljudi koji žele biti QSL manageri? Što će biti kad ponestane ljudi koji imaju volju popet se na brdo, popravit repetitor? U današnje doba Internet, bežičnih mreža i Bluetootha, tko još želi biti radioamater? Ono čemu se treba okrenuti su mladi. A za to treba PR (ne packet radio već public relations).

I ako je ta neka tamo sposobna za to, neka dobije taj posao. Malo me muči što neće znati vlastito ime otkucati (barem na ručnom tasteru), i malo me muči što će za ATV vjerojatno misliti da se radi o albanskoj nacionalnoj televiziji, ali što je tu je. Ako će biti sposobna da godišnji prinos novih radioamatera bude +500 a ne -100, onda je dobar posao obavila. Ako će na WRTC za 12 godina iz 9A ići samo zgodne djevojke do 30 godina koji će 2007/08 postati radioamaterke, onda je dobar posao obavila. Ako će neke firme biti sponzori nove opreme za repetitore i digipitore, onda je dobar posao obavila. Ako će se u Hrvatskoj razviti radioamaterski turizam (uff, što lijepih otoka imamo), onda je dobar posao obavila.

Ako ne napravi ništa od gore navedenog, treba joj dat otkaz, i ubuduće ne pričati gluposti da nam treba sposoban tajnik - PR manager, nego da nam stvarno treba sposoban tajnik - radioamater sa rezultatima iza sebe. Ako se ostvari nešto od navedenog, svi ćemo začepiti usta, pokunjeno otići u kut klečati na kuruzi, i biti sretni što smo dobili tajnicu.

Stipe 9A5SP

PS. Neka netko ne shvati ovo kao moje stajanje uz ovog ili onog potencijalnog kandidata. Ja samo želim da ARG, kojim se intenzivno bavim, prosperira. Ja samo želim, da QRQ ima juniore, i to ne samo u jednom gradu (ako ih uopće i tamo još ima). Ja samo želim da kad negdje dođem i kad me pitaju koji su mi hobiji, da na spomen radioamaterizma ne  pitaju koliko ljudi sluša moj radio.....
Stipe Predanić, 9A5SP

9A2JG

Vlado ljudi pišu što im je na duši, a očigledno nemaju drugi ventil, i to treba poštovati.

5SP lijepo piše, samo ne vjerujem (sa 36 g. radnog staža, a iskustva još i više)da će se naći tajnik koji će nalaziti(trajan glagol) ili naći sponzore. Kamo lijepe sreće da pregrizem jezik! PR je nešto sasvim drugo, neusporediva je funkcija PR u kapitalističkoj firmi i neprofitnoj organizaciji. Sponzori se nalaze i potpisuju ugovori na bazi zajedničkog interesa. Novokomponirani hrvatski biznismeni, a i dobar dio političara, drži nas za luzere. Čisto sumnjam da bi dali i kintu. Bili smo im dobri, od Slobode 71' (dokumentacija je još u HRS-u, Bogu fala) do završetka mandata UNTAES-a. Kad su zadnji izašli iz Vukovara, i u njega prvi unijeli hrvatske institucije, ali to zna mali broj ljudi. Knjiga je u rukopisu, traži se izdavač.

I ja sam vodio mlade na ARG-ove, od Kardeljeva (Ploča) do Šibenika i Zadra. Dok je funkcionirala Zajednica RK ZO Split - šira Regija. Kad je to puklo nakon 86' nije postojao "širi društveni interes". Žao mi je i rezultata u Bugarskoj. Kad sam otvarao tu stranicu s rezultatima, pored mene je bio čovjek, moj gost, koji nema veze s ovim hobijem. On je samo komentirao : Što stariji natjecatelji, to bolji rezultati. Što nije dobro.

Sretan Ti imendan (s malim zakašnjenjem) i sve najbolje u Novoj,
Koki 9A2JG

9A3MR

Potpuno se slažem sa Stipom, 9A5SP. Ukoliko želimo da naša organizacija stane na noge moramo se okrenuti radu sa mladima. Točka.

A što se same teme tiče...pitanja sekretara/ice...nešto me muči.
Dio članstva zagovara da budući sekretar/ica bude viđeniji radioamater sa dugogodišnjim RA stažom. Contester, telegrafist...
Možda netko poput gosp. Miličića, 9A6A?
Zaista, garantira li nam to što neko zna telegrafiju i dobar je contestmen da će biti dobar i kao sekretar saveza?

pozdrav
Rolando, 9A3MR

9a6c

Poštovani kolega Borivoje Đorđeviću iz Bola na Braču, ako je i od Vas, malo je previše.

Ni Vas ni bilo koga drugog ne bi trebalo biti briga s koje strane sam ja bio kad sam bio gdje sam bio, niti na ovom forumu trebam ikome pa ni Vama, poštovani kolega i bivši prijatelju, dokazivati svoj status i prava stečena tokom razdoblja 1990-1995.

Budući njegujete prisne odnose s nekim drugim radioamaterima iz neposredne blizine, možete se raspitati o nekim aspektima mojih aktivnosti u tom razdoblju, a vjerujem da će Vam isti vjerno prenijeti o čemu se radi, budući da sam umjesto njega koji se rasplakao i zamalo raspao kad je trebao otići na benigan teren nedaleko od Splita to uradio ja. Vjerujem da znate o kome se radi, jer se i taj junak na ovim stranicama znao ponekad olako razmetati po ovom pitanju.

Vaše ponašanje i retorika na ovom forumu nisu baš nekakva, mogao bih reći i nikakva, reklama ljudima koje u više navrata spominjete i povlačite bez ikakvog razloga na ovim stranicama.

Posebno se to odnosi na mlitave pokušaje nabacivanja blatom, ma koliko mi šutjeli o tome. Stoga, možete po vlastitom nahođenju šutjeti i dalje, što je svakako bolje rješenje od ovog šutjenja na glas koje prakticirate, a iz kojeg je sve bjelodanije da ste osim razmimiolaženja s okolinom na najboljem putu da to uradite i sa samim sobom.

Koga zanima moj ratni put ili već kako li se to zove, može se o njemu raspitati u uredu za odbranu Grada Splita ili u MUP-u RH, a ja ne mislim time mahati nikome pred nosom, jer je to nešto što nas po Ustavu obavezuje.

Poštivanje bližnjega svoga je, opet, nešto što se teško može naučiti pod stare dane, uči se u obitelji u mlađoj dobi. Iako, čovjek uči dok je živ, posebno ako je loš učenik. Pa cijeli život ima posla.

Ispaljivati rafale blatnih ćoraka iz mirne bolske zavjetrine sigurno je ugodnije i jedina nevolja je kad ti ćorak pukne iznad glave pa ti sadržaj padne na nju.

Ali, kako bi rekla moja pokojna baba Franka, voda sve opere, osim šporkoga jezika.

Molim Vas da nas svakako i dalje inormirate o stanju katoličkog kalendara i narednim potezima Vašeg mjesnog dušebrižnika, a kraća reportaža iz razvikanog Podmilačja svakako će zaintrigirati i širi krug ljubitelja Vaše pisane riječi.

Vjerujem da ovim postom, ma kako se on zvao na hrvatskom, nisam povrijedio nijedan od na engleskom izlistanih osnovnih pravila lijepog ponašanja na web-u (ilitiga mreži svih mreža) kojeg nam je lijepo poslao Adam.

I na kraju, ne mogu a ne zapitati se jesmo li zapravo bili s iste strane ili na  istoj strani, jer po svemu onom što ste izvoljeli nadrobiti izgleda da nismo?

Iako, zapravo, i ne želim znati i nije me briga.

I stoga predlažem da ovo nepotrebno nabacivanje izmetom zaista prekinemo, a Vas, poštovani kolega Borivoje Đorđeviću, upućujem da svoje dileme i polovične spoznaje u svijetu oko sebe ubuduće rješavate na mjestima gdje možete dobiti cjelovite i konkretne podatke, a to svakako nije mjesna ambulanta, crkva ili centar za izobraznu pilota Grada Bola.

S osobitim poštovanjem,

GG

9A2JG

Potpuno se slažem da ovo nije mjesto gdje dvoje ljudi trebaju razmijenjivati svoje umotvorine. Samo želim istaknuti da kad Vas se prvi put u sve ove godine nazove imenom i prezimenom g. Grubišiću reagirate
na prostački način.

Evo javnost je saznala da ste g. Grubišiću i psihijatar, i dajete kvalificirane ocjene ko se prilagodio okolini, i ko je u svađi s njom.

Ali to nije sve. Vi i vrijeđate! Jer niste pozvani suditi o tome gdje je ko bio od 1991. do danas, a pogotovo da li ta osoba "dostojno" reprezentira svoju ratnu ili poratnu skupinu. Ima ko se i o tome brine. Adekvatno.

Isto ću Vam reći, kao i mladom kolegi prije godinu dana, imam na korištenju PM, 4 e-adrese, MSN mesenđer i Skype. Sve što pošaljete u formi pitanja dobit ćete odgovor. Pretšpostavljam da vrijedi i obrat.
Da oslobodimo forum budalastih diskusija, da ljudi lakše dišu.
I da se bave amaterstvom. Politikanstvo nije nikad išlo amatere. Pa ni danas.

I još nešto. Da sam ja Vama napisao ono što ste Vi napisali meni, ja ni u bunilo ne bi stavio u potpisu S poštovanjem. Jer to nije forma, to se misli ako se napiše. A sve napisano odudara od poštovanja. Slažem se da je to stvar kućnog odgoja. Oni koji nas poznaju već 42 godine će prosudit kakvoga.

Na kraju uzeli ste za pravo g. Grubišiću komentirati i gdje ko trenutno živi. Zar ne mislite da ste uzeli sebi previše slobode? I ko živi "u zavjetrini"! I čiji meci i/ili ćorci prelijeću preko čije glave!

Ostavimo radioamaterski forum radioamaterima, dao sam Vam sve naputke gdje me se može dobiti, kontaktirati, pisati, a i svi tel. brojevi su mi javni. Za kulturno komuniciranje. U svako doba.

Koki 9A2JG

9a6c

Poštovani kolega Đorđeviću,

zaista nemam ambiciju biti još i psihijatar, ali ako treba, imam jednog u susjedstvu, vrlo kvalificirana osoba, pače i sudski vještak.

Nije mi ni na karj pameti suditi o tome gdje tko bio i što je radio  onih ratnih godina, a vjerujem da se cum grano salis može bez većih intelektualnih napora odgonetnuti tko je to ovdje uradio. Jer, ako se malo pažljivije pročita ono to sam napisao, to nije bila ocjena nego iznošenje stvarnog stanja, a to je nešto drugo.

Ali ni u ludilu neće izreći kao se on zove, jer tome ovdje nije mjesto.

Zahvaljujem na pozivu na dijalog u četiri oka, ali savršeno sam zadovoljan stanjem naših međusobnih komunikacija, prekinutih na Vašu inicijativu ranih osamdsetih godina. Odričem se i bodova u bilo kojem contestu.

Možda da za kraj ove vesele trakavice parafraziram jednog poznanika koji, ne tako davno, na ovim stranicama napisao nešto u stilu "nemojte se zaj... s dragovoljcima itd...".

Usput, zaista ne mislim da je veliki grijeh nekome se obratiti "S poštovanjem", bez obzira na prethodno napisano. jer svatko zaslužuje svoj dio poštovanja, ma što, opet netko drugi , mislio o tome.

I priznajem da sam bio drzak, pače i više od toga, kad sam spominjao bolsku zavjetrinu. U svojoj glavi sam nekako zamislio da je Bol s juže strane Brača i da se tamo bura manje čuje nego kod mene u Splitu, ali nisam bio u pravu i moram stoga demanitrati samog sebe, što rado činim, i izjavljujem: Bol nije u zavjetrini nego u privjetrini!

Priznajem da sam se malo zbunio kad sam vidio da me se oslovljava imenom i prezimenom, to mi se zaista još nije dogodilo.

Kako bih rekao, nemam daljnjih pitanja itd, a rado ću odgovoriti na sva postavljena i kao uvijek,

Bilježim se s osobitim štovanjem,

Goran Grubišić

9A6R

Pošten si i drag čovik Koki pa da ti kažem.Ne daj da te isprovocira i unese u svoju bolesnu priču.Sam znaš da se većina amatera Splita i okolice retirala od tog lika.
Nije pametno sa ludim tikve sadit
Adio
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

Alea acta est! Ako lažete auditoriju, nemojte meni! Veoma dobro Vam je poznato g. Grubišiću da smo se mi razišli iz faze prijateljstva prije 22 godine. Na moju veliku radost, naš jedini zajednički prijatelj je još živ, pa će potvrditi, ne moje, nego istinite navode tih razloga.

Čuo sam, a što mi je iskreno žao, da imate rupa u sjećanju. Vrlo rado ću Vam na osobni mail(da ostane pisani trag, a i da se ne sramotite) ponoviti dva razloga radi kojih smo prekinuli naše prijateljstvo, jedan amaterske a drugi osobno-novčane prirode. Ali, kako se usaglasismo konačno, nije za ovaj forum.

Šta je bilo nakon toga znaju državna tijela. Za svakog pojedinačno.
Stoga je dvostruka uvreda pitanje da li smo bili, i na kojoj strani. Ja Vas osobno nikad nisam uvrijedio, pa čak ni rekao ružnu riječ o Vama, Vi mene više puta, uvijeno, a sada, ovakvim pisanjem, i direktno.

I na kraju, odlučio sam opet malo pisat časopisu, o ekspedicijama, znakovima, ispitima i sl. Nadam se da me nećete uzimati opet u usta, i mućkati u njima. Jer ja sebi nisam uzeo slobodu da ikad komentiram Vaše pisanje zadnjih desetljeća, od Ljubljane, preko Beograda do Zagreba. A ja jednom u 15 godina, i svaka šuša diže glas.

I kao što napisa Smoje u zadnjoj sekvenci Malog mista :
Adio, i nikad više...

Koki 9A2JG

9A2FW

A u "Velo misto" je picaferaj reka: "A LUDEGA SVITA ZA GOSPU BLAŽENU".

Sretna Nova svim radioamaterima.

Nikola