• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Tajnik HRS

Autor 9A6RWF, 07. Studeni 2006, 21:56:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6RWF

Evo za sve kritičare rada Saveza prilika da se jave na natječaj za tajnika i tako svojim radom poboljšaju i unaprijede  rad Saveza
73 Slavko

9a6c

Nešto mi nije jasno.

Prvi natječaj je bio otvoren skoro mjesec dana, vjerojatno s razlogom.

Pa se na njega javio nepoznati broj kandidata od kojih nijedna nije zadovoljila uvjete.

Pa onda nijedna nije izabrana.

Pa se raspisuje natječaj u kojem je dovoljan uvjet posjedovanje P razreda (vjerojatno duže od sedam dana?),  ali je rok za prijavu na natječaj skraćen na par dana. Namjerno kažem par, a ne sedam, jer u tom razdoblju imamo nedjelju i dva dana praznika koji se nikad ne broje u ovim slučajevima.

A rok za odgovor 30 dana?

Istovremeno se još inzistira na VSS spremi, iako bi se i to moglo smanjiti za jedan stupanj i time otvoriti vrata većem broju kvalitetnih kandidata.

Jer me nitko ne može ubijediti da je netko s VSS bilo kojeg smjera i P razredom na kojem se još suši tinta potpisa komisije, bolje rješenje od nekog tko s VŠS i A razredom od prije 20 godina.

Pa je malo nejasna formulacija da se prijave primaju do 27.12.2006. Znači li to da do tog dana moraju biti zaprimljene u HRS ili da je to posljednji dan za slanje molbi?

Nekome se ovdje jako žuri.

Da pogađamo kome? Ili zašto?

Nemam ništa da protiv da HRS po prvi put u povijesti dobije tajnicu, ali ne na ovaj način.

KAKO OVO SMRDI!!!

Ili sam ja jednostavno preosjetljiv? Mislim na sranja?

Još dok sam bo YU2OO bila je popularna monodrama pod nazivom DA LI JE MOGUĆE DRUGOVI DA SMO SVI MI VOLOVI?  Izgleda da je u pitanju klasika...

GG

9A2KL

Eta est mozno tovaris Gogo. DEJA VUE
73's de Leon 9A9L

9a6c

Vidim da ova priča s budućom tajnicom malo koga zanima, ali ipak mi vrag ne da mira i ne razumijem zašto još nitko nije poništio natječaj objavljen 20.12.2006 na web stranici HRS, budući da su uvjeti navedeni u natječaju u suprotnosti sa zapisnikom IO na kojem je predmetna odluka donesena.

Naime, u odluci stoji da je trajanje natječaja tjedan dana, što bi prosječni Hrvat mogao shvatiti kao sedam (7) dana). E sad, koiko se ja razumijem u tu natječajnu matematiku, dani se broje od prvog idućeg i u ukupan zbroj ulaze samo radni dani, pri čemu je razvidno da su u navedenom razdoblju na volšeban način utrčali jedan za drugij jedna nevina nedjelja, a potom i Božić s još jednim danom praznika iza.

Pa po nekoj mojoj logici natječaj traje do 30.12. ove godine, a li ne na način da do tog dana, ili po objavljenom natječaju do 27.12. molbe moraju stići u HRS, već do tog dana mogu biti poslane s bilo kojeg kraja kugle zemaljske i još uvijek biti u konkurenciji , ako je na koverti otisnut datum 30.12.2006.

Zato se u pravilu i ostavlja rok od 30 dana za obavještavanje kandidata, em da molbe dojdeju, em da se napišu odbijenice i popakuju dokumenti pušioničarima.

O tome zašto preslika radne knjižice mora biti ovjerena, a diplome ne, drugom ćemo prilikom, ali svakako zgodan detaj koji bi kakav lakovjerni namjernik mogao olako previdjeti i tim se činom izbaciti iz trke za mjesto tajnice HRS.

Kažem namjerno tajnice, ne zbog toga što predmnijevam da budući tajnik nema pišu, već stoga što su uvjeti ponovljenog natječaja podešeni upravo po  mjerama naše mlade kolegice. Možda griješim, a možda i ne, ali mi se čini da se upravo njen desni butić i bokić naziru s desne strane fotografije koja ilustrira veličanstveni čin polaganja ispita u Zagrebu (u najnovijem RADIO HRS). Na žalost, ne i lice pa vjerodostojnosti ove izjave mogu suditi samo oni koji su malo dublje upućeni u problem, da ne kažem da su ga sagledali sa svih strana...

Obzirom na radnu povijest mlade kolegice, ne bi me čudilo da je predmetni ispit  i organiziran s posebim razlogom, u koji ne računam nasušnu potrebu naše organizacije za mladim i novim snagama, posebno onima koji su poslije svega tridesetak dana i manjeg broja održanih veza (za qsl karte ne pitam, to će 9A2JG) u stanju izbaciti viziju rada stručne službe koja dosolovce obara s nogu.

Posve je jasno da u takvoj situaciji treba upravo inzistirati na tome da se spusti nivo operatorskog razreda s A na P, premda se javio i jedan viđeniji član HRS s nešto manjim akademskim ambicijama. Jest da je operator A razreda, jest da ima i pehara i diploma, jest da je elektroničar, ali avaj, samo s VŠS. I nema baš smisla za personalni marketing, iako manekenskih proporcija.

Mogao bih ovako još dugo i široko, ali sve se to uvijek svede na Murter, jedina razlika je u tome što više nema kadije da mi sudi i zatvara diskusije kao onda, ali nije isključeno da ni za to još nije kasno.

Harun Al Prashid, YI6C
nesuđeni kalif umjesto kalifa
Baghdad, Iraq

9A2JG

Nije točno da ta priča nikoga ne zanima!
Jednom sam izglednom kandidatu rekao da osobno podržavam njegov izbor (ako mu to išta znači)ako, između ostalog, vrati ormar za QSL-ke iza leđa g-đe Ljilje, i sortira ih zajedno sa njom kad nema posla.
Dana 8.11. sam poslao e-mail na HRS i pitao da li kandidat mora imati položenu ili "priznatu" A klasu, našto mi je istog dana odgovorio 6A "da se smatra da ima A klasu po bilo kojoj osnovi, te da su ostali kriteriji važniji".
Do sada smo vidjeli kako to funkcionira kad su "ostali kriteriji važniji"! U situaciji kada članstvo i aktivne amatere od Zadra do Konavala, i od Visa do Knina i Imotskoga niko ne zastupa, meni osobno, a vjerujem ni ostalima, nije svejedno ko će obnašati dužnost tajnika. Jest da nemamo kao pučanstvo nikakav upliv, ali neka izabrani predstavnici drugih regija čuju što mi mislimo o tome.
Mi smo imali tajnika kojega niste mogli naći po opsezima, ali koji je sve probleme rješavao istog dana, ili što prije moguće. I kojemu se nije moglo dogoditi da ne zna koliko stranaca tog dana radi na amaterskim opsezima iz Hrvatske, koji su, s kojim uređajima i antenama, a da o pozivnim znakovima stranaca da i ne govorimo. Niko ne može vratit njega, drugo je vrijeme, ali poštujmo povijest, majku i učiteljicu života, i naučimo nešto od nje.
Vjerujem da u komisiji za izbor sjede razumni ljudi koji će odvagnuti ama baš sve kriterije. Želim im puno uspjeha.
Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6XX

meni je drago da se vodstvo HRSa pokušava domoći barem nekog solidnog managera koji bi bio u stanju nadoknaditi dugo godina zapostavljene, a ne tako nevažne poslove - marketing, projekti, financije...

pa čak i da nije radioamater(ka) to meni nebi toliko smetalo. tu je predsjednik, IO i hrpa "ministara" koji znaju sve što se događa u radioamaterizmu... ormarić sa QSLkama, radioamateri na moru, antene, telegrafija, povijest, budućnost... sve je to samo stvar koordinacije!

dilema: solidan ekonomist ili još jedan telegrafist? očito da nemamo solidnog ekonomista koji zna i telegrafiju....

ja glasam za zgodnu mladu managericu :lol:  

73,
Hrle - 9A6XX

9A3XZ

Pa koliko sam ja informiran o proslom natjecaju za tajnika hrs-a i bilo je od 18 kandidata od toga 16 zena sto je ne dobro nego perfektno po mojem poimanju stvari....!!!

Zivjele Tajnice !!!

73 de 9a3xz-Mladen-Pula
Mladen

9A4QV

I ja glasam za zgodnu mladu manadjericu,
i ako kuca telegrafiju 250 znakova u minuti (naravno pjesakom),
radi obavezno na ATV-u,
radi u svakom kontestu,
radi EME (ali ne digitalijom nego normalno)
slota par ZIF godisnje (na 2.4-10ghz)

i naravno, tj.obavezno da salje qsl-ke

Uzdravlje
;-) 4QV

9A8A

Citat: 9a2jgU situaciji kada članstvo i aktivne amatere od Zadra do Konavala, i od Visa do Knina i Imotskoga niko ne zastupa,.

Isti je slučaj i sa Zagorjem i Medjimurjem, a i Podravina je tu negdje kao i mi..!??
Pa tko nas onda zastupa..?????

73's Mark, 9A8A

9A6R

Priča se u nekim zagonetkama,kvačicama itd.a svi smo svjesni da je mjesto već ispunjeno.Danas ni posao smetlara ne možeš dobiti bez "veze"prema tome ne vidim razlog za neko čuđenje.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3XZ

Mislim da je IO pun istrijana .....mos si mislit !!!
Mladen

9A2JG

Mark ja za tu Vašu i istrijansku nezastupljenost stvarno nisam znao. Znam da je Vlado Pavlica iz Rijeke jedini od granice s Slovenijom do Crne gore, a navodno je veći dio godine je na putu.
Trebalo bi razmisliti o direktnom biranju predstavnika županija tako da niko ne bude zakinut tj. da nema "svog" predstavnika preko koga može artikulirati probleme regije i županije. Sve dok se to ne ostvari moramo moliti Boga da tajnik bude Katica za sve, jednako senzibilan za svačije probleme i po mogućnosti radioamater. Ne mora biti vrhunski, takvi (najčešće) ne mare za papirologiju, ali barem...
I još nešto na kraju, ne odričem pravo ijednom čelnom čovjeku ili organu da sam bira suradnike, pri tom bih čak i žmurio kad ne bi bilo sve po "knjizi" , ako bi to bilo bolje za HRS, i amatere u većini. Ovdje je međutim godina pred izbore, nije taj slučaj...
Volio bi da griješim, ali mislim da bez "glasa naroda" svaki izbor će biti osporavan. Sa ili bez argumenata. Da malo anketiraju "raju" kao u slučaju "paket radija-glasovanje" barem bi dobili kredibilitet za svaku odluku, pa makar i - dobru.
Srdačno Vaši,
Koki 9A2JG

9A2JG

"ima svog predstavnika", očigledan lapsus lingua, sri. Koki

9A7WA

Sve ono na početku što je bilo dobro izgleda da pada u vodu, a voda je sada jako hladna, doduše mi smo iz ovih krajeva Slavonije ionako na ledu i niko nas ništa i ne pita  ??

Osobno bih se javio za dužnost tajnika volonterski, ionako sam u mirovini,
i imam nekih 33 god iskustva u radioamaterizmu, ali, ali nemam visoku i
nisam iz Zagreba pa nažalost ništa od toga !!

Ionako će sve nadalje raditi LJilja, jer oni drugi službeni nikad i nisu tamo
i kad jesu ne znaju odgovoriti na poneka bitna pitanja, a g. Marijana
Horna , Žike i pojedinih drugih više nema pa se tu ništ ne može.

To Vam je isto kad je bilo u Zgb evropsko prvenstvo u košarci pa organizatori doveli prevodioca koji je znao doduše jezik dobro ali
o sportskim , stručnim pojmovima vezano za prvenstvo pojma nije imao
pa se organizatori osramotili. možda se neko toga i sjeća.

E, to će se garant dogoditi !

73 de 9A7WA

9A6A

Ocito je potrebno da se i ja pridruzim ovoj Bozicnoj diskusiji.
Izvrsni odbor, potpredsjednik i predsjednik HRS-a zastupaju interese svih radioamatera u Hrvatskoj, bez obzira odakle su. Svi dijelovi su potpuno ravnopravno zastupljeni u svim planovima HRS-a. Sto se vidi i po reliziranim projektima u svim dijelovima Hrvatske (repetitori, digitalna mreza, suradnja u RSVKS, ARG radionice itd). Ali o lokalnoj razini i lokalnom vodstvu ovisi aktivnost. U nekim sredinama aktivnost je bolja nego ikada, a u nekima stari provjereni kadrovi kod kuce cuvaju klupske uredjaje da ih mladi operatori ne potrose...U nekim klubovima gdje postoje dugogodisnji radioamateri A razreda, aktiovnost je ravna nuli zbog medjusobne svadje ili neinventivnosti ili zamora materijala. A u nekim sredinama gdje mladi radioamateri vode klubove i imaju nove ideje radioamaterizam  dozivljava renesansu. U Istri na primjer.
Sto se tice izbora tajnika, sve se radi u skladu sa zakonom i Statutom HRS-a. Niti jedan potez nije napravljen bez strucnog misljenja odvjetnika koji zastupa HRS i prisutan je na sjednicama Izvrsnog odbora. Na zalost veliki dio posla koji se ne vidi javno ja vec dulje vrijeme sam radim (na volonterskoj bazi) i smatram da se hitno mora naci rjesenje, jer se sve razvuklo na skoro dva mjeseca. Ne razumijem da je netko vec kriv i prije nego je poceo raditi, i prije nego sto je  bilo sto napravio, i da se unaprijed sumnja i baca ljaga na sve sto radimo. Zao mi je sto moram konstatirtati da je ocito da na ovom forumu neki sami sude po sebi.  Do sada ocito nije funkcioniralo sve kako je trebalo i zbog toga smo morali napraviti promjenu. Strucna sluzba i sluzi tome da se za nas cuje, da se za svaki nas uspjeh cuje u medijima i da to svima na lokalnoj razini otvori neka vrata iza kojih su sredstva.
Sve sto radimo, iskljucivo je u interesu hrvatskih radioamatera, buducnosti HRS-a i ugleda Hrvatske u svijetu. Predsjednik i potpredsjednik i clanovi Izvrsnog odbora ne sluze zato da pisu zapisnike, nalaze sponzore i rade poslove za koje postoji radno mjesto koje preko HZTK financira drzava. Za to radno mjesto odredili smo striktno sve uvjete i tocno specificirali radne zadatke i iskustvo koje trazimo. Ako nadjemo takvu osobu, koja mozda ne prima 150 znakova u minuti, pustimo je neka radi svoj posao za koji je placena. Ustinu ne bih volio da tajnik za vrijeme radnog vremena dxira ili radi konteste. Neka se bavi svojim poslom, PR-om (public relation a ne paket radiom), marketingom i promocijom radioamaterizma u medijima, komercijalom i ostalim poslovima. Mi volonteri cemo raditi konteste.
Sto se tice busanja o A razredu, mozda bi mogli razmisliti o tome da se uvede provjera znanja za A razred svakih par godina. Bilo bi zanimljivo vidjeti rezultate. Mnogi su dobili A razred polaganjem nizih kategorija. Buduci da ce u veljaci biti ispit za A i P razred u HRS-u, mozete se prijaviti za provjeru znanja. Necemo nikome reci....

9a6a