• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Tajnik HRS

Autor 9A6RWF, 07. Studeni 2006, 21:56:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Sad se logiro 9A3OW. Ja u 9A tražilicu, kad tamo ništa. A čovjek živ, legalan i normalno se logiro. To su stvari koje tište malog čovjeka, amatera na terenu.
Nego Šute mali, javi li se ko da igra Laerta? Čujen od rodijaka da su Amlet i Ovelija sigurni.
73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9a6c

Registracija 9A3OW kojeg nema u 9A CALLBOOK-u na portalu može značiti da  nije platio članarinu, da je greškom ispao iz baze podataka ili da ga je netko odabrao kao svoj alter ego, što smo na ovim stranicama već imali kad je NETKO u strahu od samog sebe napisao nekoliko postova pod znakom 9A6JJW.

Nije to strašno, inače u 9A CALLBOOK-u iz 1995 pod tim se znakom krije DAMIR KAHLINA iz vrbovca.

Mene , recimo zanima s koje je IP adrese stigao prvoj post u ovoj trakavici, malo me iznenadio 9A6RWF koji se do tada nije oglasio, ali imao je pravo! I to će se uskoro saznati...

GG

9A2JG

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam!
Meni je odavno g-đa Ljilja odgovorila mailom da to već niko godinu dana ne ažurira. Sve mailove čuvam, pa mogu to forvardirati kome treba.
Inače da svak radi svoj posao ne bi se moglo dogoditi da su pored QSL-ke dragovoljca Domovinskog rata dvije QSL-ke iz Srbije( vidi galerija QSL No. 169, 170 i 171). Nemam ništa protiv amatera iz Srbije, imam dosta prijatelja po radioamaterskoj liniji tamo, ali brate mili, šta je puno, puno je. U najmanju ruku netaktično. Zato što sam ja 1993. poslao spisak Savezu o dragovoljcima Domovinskog rata iz 1991. na zahtjev Saveza. I onda se ovo nije smjelo dogodit. Ili sam ja možda paranoičan. Sudionici Domovinskog rata javite se!
Idem u vijađ do večeras, čujemo se! Ali to nije sve!
73, Koki 9A2JG

9A6R

Vi se lijeni Dalmoši navek nekaj bunite.Plug vruke zemite,a ne tak morti ko neki zgubidani,po celi dan bedastoče pripovedate.Sram nek vas bu!

DD
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

43 posjetitelja a 6 on-line člana! Mi upravo dokazujemo da smo dostojni sunarodnjaci s Nikolom Teslom, jer da ga je Bog još malo poživio, patentirao bi i perpetum mobile. Ali ako se potrudimo, možda ga dostojno zamijenimo!
Zvoni mi telefon, pričam na Skype-u i na MSN mesenđeru, svi znaju do riječi šta se priča na forumu, a niko logiran on-line. Stvarno smo mi fenomeni. Ni WLAN prema nama i našoj brzini i informiranosti nije dovoljno dobar.
Nema druge, treba se spremit za sutra u Podmilačje.
73, Koki 9A2JG

9A6XX

aloha, evo još malo "mladog" mesa da se umiješa pošto se često spominju istrijani, mladi, brazil kroz razne teme ovog Božića...

Koki, sve te tvoje velike teorije zavjere protiv dalmacije i njenih marljivih radioamatera padaju u vodu objavljenim člankom u posljednjem broju Radio HRS pod radnim nazivom Quo vadis ham?

Ja iskreno pojma nemam kako je vodstvo uopće dozvolilo objavljivanje takvog članka u kojemu se možda prikazuje istina i stanje radioamatera u pojedinoj sredini ali nikako nije prikaz stanja radioamaterizma u cijeloj 9A. Gotovo ispada da je to i službeni stav HRSa čim se dopušta da se tako nešto objavljuje u glasilu.

Tugovanje za vremenima kad se za ništa dobilo puno para, tugovanje za mladima koji će slijepo pratiti model društvenog a ne individualnog razvoja, umiranje elitizma (kojeg nije bilo), telegrafije (koje također nije bilo), nepostojanje školskih programa (kojih ima a za koje autor ne zna) a za što su krivi svi, od gradskih, županijskih do državnih čelnika ali nikako radioamateri koji su položili F klasu '65, D klasu '68, C klasu '70, B klasu '73 i A klasu '78 a između toga i ispit iz engleskog jezika.

Kako se može objaviti podatak da se "pogriješilo sa ukidanjem kategorija i minimiziranjem telegrafije" bez ikakvog argumenta. Da li je autor svijestan da se na zadnjem službenom 9A QRQ natjecanju održanom 2000.-e godine pojavilo jedva 10ak natjecatelja (to je bilo puno prije "ukidanja" telegrafije) i da se nije nastavilo iz čiste nezainteresiranosti. Ja sam veliki ljubitelj telegrafije (što pokazuje mnoštvo mojih rezultata) pa sam za to da telegrafija ne treba biti preduvjet dobivanja bilo koje licence. Kako je to moguće???

Kako se može objaviti podatak da u Hrvatskoj nema kontinuiranih projekata vezanih uz najmlađe te da ti projekti (akcije) nisu prepoznati. Autor uopće nije svjestan da kako se može ići na natjecanje iz matematike, kemije i fizike tako se može ići i na natjecanje u ARGu na županijskoj i državnoj razini i u osnovnoj i u srednjoj školi. Istina je da su drugi prepoznali, ali radioamateri su ti koji nisu prepoznali te akcije kao izvor mladih naraštaja radioamatera. A koji radioamateri nisu prepoznali? Očito autor među prvima.

Autor navodi primjer Italije gdje je radioamaterizam do prošle godine bio u velikoj krizi, a da li je inicijativa krenula sa juga može se primjetiti prema dominaciji I1 i I2 znakova u konkretnom radu. S obzirom da se u  ARI QSL bureau nalazi i nekoliko mojih ham-prijatelja, autor bi se vjerojatno križao odnosom talijanskih radioamatera prema QSLkama. U navedenom članku Radio HRSa spominju se i primjeri drugih zemalja, ali nije navedeno kojih to a gdje radioamaterizam funkcionira i odakle treba pokupiti programe. Redom svi savezi doživljavaju velike krize i pojedinci su prisiljeni, što je i logično, ulagati sami o svoj hobi.

Kako se može objaviti podatak da su "Sva izvješća postojećih klubova, referenata u gradovima, općinama i savjetnicima u županijama su nerealna, "uljepšana" i u nekoj drugoj funkciji". To je možda tako u nekim klubovima, u mome nije sigurno, a vjerojatno ni u ostalim klubovima koji puno rade, a i nisu svi sa istog područja.

Van članka osvrnuo bi se na spominjanu potporu HRSa drugim regijama. Mogu reći da je radioamaterizam u Istri doživio određeni preporod ali isključivo zbog rada. Ja odlazak dvoje mladih istrana u Brazil ne smatram favoriziranje Istre - ta dva mlada su svoje mjesto u Brazilu zaslužili - kao i drugih 6 mladih radioamatera koje je tamo nastupilo. Radioklubove u Istri vode ljudi koji su promjenili način razmišljanja i koji ne čekaju da im Djed Mraz donese poklone. U Istri takoreć i ne postoji paket radio mreža, sad se nešto počelo s repetitorima koji su uglavnom privatna inicijativa, pa nitko ne plače kako nema dostupan DXcluster. Isto to se može reći i za druge klubove (koji uglavnom ne vole da ih spominjem ni u pozitivnom ni u negativnom smislu) a koji nisu uopće iz Istre.

Možda stvari nisu sjajne i nažalost bojim se da nas ne čeka svijetla budućnost u ovom hobiju ali objavljivanjem takvih članaka u kojem je u najmanju ruku izrečeno dosta dvojbi je pokopavanje samih sebe. Kako ja mogu nekom mladom zainteresiranom čovjeku dati takvo štivo u ruke?
Glasilo treba biti isključivo promotivnog karaktera, eventualni problemi se trebaju rješavati po drugim linijama - no, ja ponavljam, meni su problemi iz tog članaka vezani uz same radioamatere, a ne ostatak svijeta koji ne želi vidjeti veliku potrebu za DXiranjem i QSlkama.

Na kraju moja želja 9A radioamaterima u 2007. je tajnik manager koji će znati da PR nije samo kratica za paket radio!

73,
Hrle - 9A6XX

9A2JG

Kao i obično, glupost do gluposti. Jer IO i vodstvo HRS-a nisu glavni i odgovorni urednici glasila. Urednik je taj koji ima to diskreciono pravo. I ne polaže račune ni 6XX ni 2JG, nego se zna kome, i koliko periodično. I to to je naša velika sreća. Jer bi, u protivnom, svaki nadobudni napad argumentima ovakvog tipa, po prirodi stvari, morao završiti (kako i priliči novinaru) ostavkom.

Svako neka pomete ispred svoga praga! Pa će vidjeti da se ja nisam ni usudio pisati o Pazinu, Belom manastiru ili Valpovu! Nego ono o čemu znam, i za što su podaci na stranici www.hztk.hr . A frizirani do nebesa! Ali neko u Istri to i ne može znati kad nema sve podatke! Ali to ga ne spriječava da udari sumnjom po onome što drugi piše. Samo da je kontra!

Poanta skretanja sa teme foruma sa radnim naslovom Tajnik HRS jest vapaj onog dijela Lijepe naše koju niko ne zastupa za pravedniji dio kolača. Ne samo financijskog, nego svekolikog. Jer ovdje na djelu nije teorija urote, kako 6XX hoće imputirati. Jer to je opasna teza. Teoriju urote rabe ili bolesni umovi, ili tajne službe. A to nisu ni Istrijani koji su se javili sami, 8A, 7WA i moja malenkost. Zašto neko piše i govori servilno samo on zna. Na djelu je korist, nebitno je koje vrste, ali dugoročne naravi. Neka pospanci pogledaju uratke ova dva autora od prije godinu dana, sve će im biti jasno.

Ali neka, jednom je izborni stožer Richarda Nixona izjavio da je u predizborno vrijeme dozvoljeno sve, osim atomske bombe i ubiti protukandidata!

Kako vrli 6XX piše, pozavidjela bi mu i najfetivija (lok. starosjediteljica) Trogirka koja je uvik ponavljala : Koće me pofalit, ako ne moja justa!

U mitologiji smo upoznali pojam, lik i djelo Narcisa, ali šta je puno, puno je. Svi smo mi stari, nabrajanje godina tzv. polaganja je ništa drugo nego sprdanje s poviješću radioamaterstva na ovim prostorima, od 1945. do danas. I niko se ne nađe da derištu kaže da ko ne poštuje svoju vlastitu povijest ne zaslužuje dobru budućnost. To su svi povjesničari potvrdili, sve do Tita i Tuđmana. A i ne vidim kako može prosperirati samo napadajući ljude koji mu mogu biti očevi po godinama. A da ga niko nije ni spomenuo.

Znači na djelu je bolest glave tj. šta, paranoja. Jer nije najveće djelo Šekspirovo Hamlet. Ono je najrazvikanije. Najveće je njegovo djelo Otelo. U kojemu opisuje najveću ljudsku bolest - zavist. A to je u glavi.
I za što postoje specijalisti i specijalizirane ustanove.

Čestitam svim Ivanima sutrašnji imendan.
Koki 9A2JG

9A4QV

Da se ne bi puno mucili jednostavno mozemo prihvatiti ARRL preporuku za pisanje clanaka u casopisu, a vjerovatno bi bilo prihvatljivo i za sve postove na forumu:

#

What We Do NOT Accept

There are a several taboos that will result in immediate rejection of your article. These apply to all ARRL publications and the ARRLWeb.

# Profanity. Please avoid even mildly profane words such as "hell."

# Sexual content or discussions of any kind. This includes links to Web sites with sexual content or discussions.

# Depictions of violence or other mistreatment of humans or animals--even in jest. This includes links to Web sites that depict human or animal mistreatment.

# Personal attacks on other amateurs.

# Comments demeaning to others based on gender, race, religion, age or nationality, or links to Web sites with such content.

# Political discussions (other than the politics of Amateur Radio or those pertaining to Amateur Radio).

Adam

9A6RWF

Poruka za 9a6c:
Vidim da te zanima koje je IP adrese došao prvi post .
Ja sam ti otvorio ovaj post o tajniku HRS, bio sam ponukan mnogim diskusijama o lošem radu koji su amateri iznosili na forumu.Uredno pratim diskusije na forumu ali se jako rijetko javim.Da ti se predstavim:Slavko Sopina 9a6rwf  ,dugo godina se bavim radioamaterizmom i  to prvenstveno  ARG-om.
Pozdrav Slavko
Ako te još što interesira  slobodno se javi na mail : slavko.sopina@zg.t-com.hr

9A2JG

Šta reče rodijak Ćipa : Rodila te majka Rvatica! Govoriš ka Sveto pismo!
Adame, svaka ti stoji!
Samo što učiniti s bolesnikom kojem prije godinu dana kažeš da te ne uzima u usta, a on opet! Koji Te napada, a ti njega nikad uzeja u usta! Koji trubi da se srami mojih riječi, stavova i navoda, a niko ga ne pita za mišljenje! Ako je i od njega, previše je!

O kućnom odgoju da i ne govorimo, ja njemu, kao i svakome koga ne poznam, Vi, on meni Ti, itd. Ukratko, nije persona kojom se ijedna organizacija može podičiti.

Što se tiče načela, sva su sadržana u kućnom odgoju, nisu nam potrebni Amerikanci. Naš je problem druge vrste. Nikad se ne otvori forum na kojemu možeš govoriti o ključnim i bitnim stvarima. Nego dopuštamo da tema "klizne", pa tako uvijek "na parčiće". Nikad do kraja. A bilo bi potrebno po nekim temama.
Ja ću predložiti samo jednu : Legitimitet predstavnika u IO. Mislim da je tema više nego zahvalna, jer kao što vidismo u ova dva dana, nezadovoljni su od Istre do Slavonije, o Dalmaciji da i ne govorimo. Pri tome, naravno, nisam mislio na (Bože sačuvaj) osporavanje legitimiteta i rada postojećeg IO i ostalih organa HRS-a, nego legitimnost predstavljanja SVIH dijelova Hrvatske.
A onda bi bilo puno manje bauljanja po forumu.

Veseli me jedino što Tvoja vijest o 1A4A ima već šezdesetak čitatelja! I meni fali!

Lijepi pozdrav iz Bola, Koki 9A2JG

9a6c

Previše uskličnika i previše žuči, a na krivom mjestu.

Osobno se slažem da QUO VADISU nije bilo mjesto učasopisu nego na ovom forumu u rubrici JA TAKO MISLIM, ali to je samo još jedan čvorić ove naše čipke koja iz broja u broja tka jedan loš časopis. Jedan od takvih suvišnih članaka je bio prvi dio nikad nastavljenog serijala o problematici "radioamatera" iz Hercegovine. Na nivou autogola.

Na stranu to što se pojedinim stvarma iz članka slažem i mnogima ne slažem, ali dio uredničkog posla je da i ovakvim stvarima vodi računa.
To je ipak službeno glasilo i kad se objavi jedan ovakav tekst, netko tko ne zna da časopis kuburi s materijaom može pomisliti da je to službeni stav HRS, premda autor nije u znaku nema slovo A i broj 6.

Ja sam nekako mislio da je pok. Othela pokopala ljubomora, a ne zavist, ali priznajem da mi CW ide bolje od Shakespearea. Nikad mi nije bio drag.

BTW - Slavko, drago mi je da si to zaista ti, znak odaje da si stara kost. I drago mi je da si se priključio. Bez zamjerke. Trbuhozborac blagopočivajućeg 9A6JJW zna na što sam mislio.

I kako bi to rekla moja pokojna baba, koja inače nije iz Trogira, bolje svašta pojist nego svašta reć. Pa se pokušajmo držati teme, iako nekako sumnjam da će se vezano uz naslov pojaviti još kakav dosljedan post.

Ima li još ko šta dodat u vezi naslova i to, a za izljeve nježnosti otvorimo neku novu temu.

Mir svim dobrim ljudima, a naročito onima koji šalju qsl karte.

GG

9A2JG

Teško je , izgleda, odoljeti, a ne zaigrati ulogu urednika, pa makar i samo koliko post traje. Kako tome ne odoli prvi, Boga mi ne odoli ni drugi.
Nisam mislio odavati slatke tajne, ali u popratnom dopisu koji je pratio tekst za časopis izričito piše da ga urednik uvrsti, ako nađe za shodno tj. ako misli da je iole vrijedan. Dežurnom dušebrižniku ijednog pozivnog znaka ću to poslati na uvid, naravno ako mu treba. Ako neće da se bakće sa mnom to može naći u HRS-u.
Kako sam PRVI put pisao išta za časopis, a toliki talambasi trešte, Bože mili šta bi bilo da se češće javljam. Apage satanas.
Svi koji su se javili sa ikakvim komentarom očigledno imaju amneziju jer je članak POTPISAN, pa ne stoji primjedba "da bi neko mogao pomisliti da je to službeni stav HRS-a". Toliko o tome.
Meni su živci dobri, Bogu fala. Bio na pregledu od glave do pete prije 2 mjeseca, uključivši i psiho test jednak onome za pilote. I to mogu poslat u prilogu s gore narečenim, dežurnom dušebrižniku. Jer briga za pastvu je uvijek na prvom mjestu. Čovek, drug i starešina.
Zna se ko je gdje bio. I ostao.
Do Podmilačja se dođe preko Kupresa, Bugojna, Donjeg Vakufa i Jajca.
73, Koki 9A2JG

9A3QN

Citat: 9a6cRegistracija 9A3OW kojeg nema u 9A CALLBOOK-u na portalu može značiti da  nije platio članarinu, da je greškom ispao iz baze podataka ili da ga je netko odabrao kao svoj alter ego, što smo na ovim stranicama već imali kad je NETKO u strahu od samog sebe napisao nekoliko postova pod znakom 9A6JJW.

Nego, kako se ulazi u taj famozni 9A callbook? Bi li npr. godinu i pol plaćanja članarine [1] bilo dosta da se kvalificira za tu rijetku, neviđenu i sasvim posebnu čast ili bi po staroj narodnoj tradiciji negdje trebalo "podmazati"?
Mislim, nije da me to strašno sekira (ionako već poduže nisam poslao niti jednu QSL-ku, niti ću to po svoj prilici tako skoro napraviti) nego se tu i tamo pojavi pokoji entuzijast koji vidi npr. da 3QN-a nema na HRSovoj tražilici i iz toga izvlači razno razne (i uglavnom pogrešne) zaključke.

73
Kristijan
9A3QN

[1] nakon prekida od par godina, prije čega je bilo nekakvih 10-15 godina urednog plaćanja

9A2JG

Kristijane, mene to strašno smeta! I nikad nisam mislio da je vlasnik poz. oznake nešto zgriješio, nego ne rade institucije sustava! Bez obzira što se odgovorni u HRS-u ljute na moje riječi. A toliko nas malo ima...
73, Koki 9A2JG

9A6XX

Citat:Svako neka pomete ispred svoga praga! Pa će vidjeti da se ja nisam ni usudio pisati o Pazinu, Belom manastiru ili Valpovu! Nego ono o čemu znam, i za što su podaci na stranici www.hztk.hr

"Sva izvješća postojećih klubova, referenata u gradovima, općinama i savjetnicima u županijama su nerealna, "uljepšana" i u nekoj drugoj funkciji" - ovo je tvoja rečenica. Ti ovdje optužuješ sve klubove u Hrvatskoj i ja se čudim kako ovdje nije nitko reagirao?! Ja nisam našao izvješća svih radioklubova na stranici www.hztk.hr, ako ih ti imaš volio bi da to podjeliš s nama.

Poštovanje na račun godina je jedno. Ako se jednom sretnemo pomoći ću ti prenesti vrećicu preko ceste, vjerojatno ću ti ustupiti i mjesto u autobusu ali poštovanje na temelju nekog radioamaterskog rada treba zaslužiti - moje pomalo "ismijavanje" vremena radioamaterizma od 1945. na ovamo nema veze s poštovanjem, ali ima veze s konstantnim inzistiranjem na ostajanju na tim vremenima. Kao što bi se ismijavao da netko dovede konjsku zapregu i kaže da bi trebali i dalje koristiti konjsku zapregu kao glavno prijevozno sredstvo. To ne znači da nemam poštovanja prema povijesti i kulturi - radi se o apsurdima pogotovo ako se o radioamaterizmu priča kao o hobiju naprednih, a tehničkim igranjem i eksperimentiranjem prešla nas je većina današnjih srednjoškolaca!

Da i ti imaš malo poštovanja prema hobiju koji je stariji od tebe nebi ga tretirao kao hobi prošlosti nego kao hobi budućnosti, to je sve što neki mladi žele, time su se vodili Tesla, Marconi,... a ne unapređenju parnog stroja.

73,
Hrle - 9A6XX[/quote]