• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Tajnik HRS

Autor 9A6RWF, 07. Studeni 2006, 21:56:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Pa nije Stara godina, nego Božić!

Da li je slučajno što u isto vrijeme pišu 3MR i 6A, svaki pod različitim nazivom posta, o odnošenju (u moje se to doba zvalo krađa) klupskih uređaja kući? I opet sve stari operatori A razreda! Da ne dobiju kilu!

Floskulu o tome da oni koji su izabrani zdušno izražavaju interese 1/3 Hrvatske čijih predstavnika tamo jednostavno nema, ne može niko progutat! Ni sa senfom ili kečapom. Tko onda piše da nije zastupljen? Onda su Mark i Istrijani dezinformatori! Skupa sa mnom u Lepoglavu. Za djelo širenja neistine. Pa tako više puta!

Na veći dio sam doslovce unaprijed odgovorio u postu pod naslovom 2007. Ne 6A-u, nego radi istine. I radi kućnog odgoja.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A9R

:roll:
Sretan Bozic svima,
imam srecu da u Houstonu/TX na USB stick antenu "lovim" mrezu.
Da se signal pojaca tu je kutija u kutiji alu folija a stick po sredini.
Gain ? Nemam pojma, ali sam se spojio.
Istina je da sam na putu, jer je to moj posao, a lako se vratim doma, ako je to potrebno.
Dalje idem u NOLA pa nazad ovdje pa onda HP pa 21 dan via KH6 za JA.
Od tamo se vec vidi kopno :))
Jos 60 dana - +.
Sretno svima, posebice Peri koji ipak gura sam, a tajnika trazi po natjecaju.
Nisam vidio slike o kojima se pricha ali sam kako kaze GG manekenskog tipa :))
Vazno je da se krece....
73 9Radio

9A6A

Vlatko,  drago mi je da si se uspio spojiti i da si na Bozic s nama. Drugi put probaj s peglom...

Sretan ti Bozic i mirno more...

Pozdrav iz domovine...

9a6a

9A3XZ

a da Huston je Huston, znan sirom svijeta....jos kad bi Amstrong malo posjetio i 9a0tri mozda bi bilo korisnije....!!!

Mozda te Pero izabere i za tajnika  :lol:  :lol:  :lol:
Mladen

9A2KL

Samo nema putnih troskova od Hustona do Zagreba i obrnuto.... I nema deviznih dnevnica.
73's de Leon 9A9L

9A9R

8)
ha ha
o dnevnicama mojim znam samo ja i onaj tko me je poslao :lol:
Za ostalo ne berite brigu.
9a0tri je dobio samo ime od HRSa, ostalo je do sada bilo nashe.
A adresu je sredio Branko Plazanic iz shale.

Kutija radi a bash je pljusak....
73 9radio :wink:

9A2JG

Čitajući retke našeg Predsjedavajućeg imaš utisak da je nama dobro samo mi to ne znamo. Još! Ali znamo da se ne preziva Andersen nego Miličić. I da sit gladnu ne vjeruje. I da me ne može zastupati oni koji me ne zna (ne mene osobno , nego RA u Dalmaciji). A odgovorno tvrdim da nas niko ne zastupa. Kad sam u prijašnjem postu nabrajao one koji su sami rekli da ih niko ne zastupa, nehoteć sam ispustio 7WA iz Grubišnog polja. Koji se sam tako izjasnio!
A g. Pavlica se malo nešto ljuti, a bar ja nisam napisao ni jednu jedinu lošu ili ružnu riječ o njemu. Samo istinu, a to je da on nije predstavnik Dalmacije u Zg, i ne može biti po prirodi stvari.

A g. Miličić imputira nepoštenje onih koji pišu. Pa bar ja nikad nigdje nisam napiso da je on ili neko oko njega nepošten. A ako je neko napiso neka traži pojašnjenje. Ili zadovoljštinu. Ali s imenom i prezimenom.

Ja ga samo pamtim ko elementarnu nepogodu koja kad zadesi Srednju Dalmaciju ostavi nas zadnji put 60 sati, a predzadnji put 48 sati bez repetitora. Bez isprike! Kad nama (dxerima i kontesterima) najviše treba! Zbog svoga rada. Pa ipak bi domorodac trebao imati prednost u korištenju postojeće infrastrukture. Upravo u takmičenju. I upravo i u to vrijeme dva nezaposlena, i jedan na bolovanju. Koji sigurno imaju manje novaca od predsjedavajućeg, koji ne zna gdje će prije od posla.Kojima je teško u 48-satnom kontestu zvati telefonima o svim friškim novostima na bandu. I kojemu je Dalmacija ipak samo egzotika, kao i većini, za razliku od onih koji žgobaju i preživljavaju 365 dana u godini.

Ali to je već "osjećaj" za bazu. Kojega imaš ili nemaš. Ne može se naučiti u školi, niti ti ko može prišapnuti što treba uraditi. Prošla baka s kolačima!

Mladi kolega 3MR pod drugim postom napisa, bez puno mislit, da bi, kad bi se provele moje zamisli (o snimci realnog stanja) predsjedavajući bi samo šetao okolo s novim tajnikom (ili tajnicom) očigledno aludirajući na još jedan "obrovački" projekt.
Pa niko ne ozdravi bolesnika prije nego što mu je definirao dijagnozu. Kod nas je to snimak realnog stanja svih klubova. Za kojega je bolje da ga napravi predsjedavajući, nego radna grupa, jer on , očigledno, nikom ne vjeruje.

Jedan mi kolega na repetitoru sinoć kaza : Pa možda nekome i odgovara  g. Pavlica jer je (po prirodi posla) stalno odsutan. Vjerovatno se lakše provuku neke odluke. Pa onda ni PG županija nije konzultirana.

Još davne 1946. , kad je raja vidila u što su se obećanja izopačila, znali su reći : Čim političar prođe feraton Pađene (ferata=vlak, Pađene=prvo naselje iza Knina, prema Zg) zaboravi, ne da je bio u Dalmaciji, nego i svoje korijene. Baš kao u pjesmi s Splitskog festivala : Ništa se, ništa, prominilo nije...

Upravo i radi toga, jadna i osiromašena Dalmacija stenje. Govori i govorit će dokle ima ko slušat.

I nisu se vlasnici A klasa "istrošili" kako to slikovito napisa 6A. I nisu klasu dobili na lijepe oči, ni za kafanskim stolom. A kome 6A "prijeti" provjerom znanja (pa je, brže bolje, u strahu od reakcije poštenih ljudi, to zavio u šalu), to samo on zna. Možda ljudi s kojima on komunicira.
Sa mnom ne. Jer dođe na repetitor gdje ja i 6R razgovaramo puna dva sata i , bez srama i stida , kaže : Dobra večer Reni.
Ali to je već stvar kućnog odgoja i navika.

Ja san se bija u subotu ispovidit. Za sebe, ne za 6A.
Što bi reka SDP - pošteno!

Pozdrav uz olujnu buru iz Bola na 4 stupnja Celzija.

Koki 9A2JG

9A2JG

Zaboravio sam napisat da kad čitatelj ove HRS-ove stranice otvori istu vidi da od 9 članaka koji se nude najviše glasova (posjetitelja) ima stranica Održan hamfest Ruka prijateljstva 2006 (342), a da DRUGO mjesto drže članak Tajnik HRS-a i Kup Jadrana.

I niko se od odgovornih ne zapita zašto je tako velik interes za to notorno "tehničko" pitanje.
I protiv svoje volje, moram se složiti sa 6C i upitati se . Je li moguće drugovi da smo svi mi volovi!
Jer ovo je ipak VOX POPULI. Ma koliko mi šutjeli o tome.
I ne može se etiketirati 251 ljudi kao par "nepodobnih" pojedinaca. Što bi bilo odlično, ali ne ide. No passaran.

Štef, bumo spili jednu kupicu za imendan, ne beri brigu.

73, Koki 9A2JG

9A9R

:D
isti ovdje potpisani se ne ljuti.
Nema se chega bojati niti sramiti.
I ja sam za malo bijelog.Ovdje ga bash i nema regularno, ali ima poskrivecke. Odoh spavati.Kod mene je 0013LT.

73 Vlatko 9a9r :arrow:

9A2JG

Najgore je mačku potegnit za rep. Budi siguran da će te ogrepst!
Kad mi je prekjučer naš QSL manager vraćao čestitku za Božić, napisa mi u fusnoti da mu je žao što mi vraća karte 9A amatera (iz Zg) koji nisu članovi HRS-a. I zaista, vratio mi ih je u zadnjoj pošiljci. Ali bez pečeta, koji ima i najsiromašniji Savez NO MEMBER ili sl.
Ja, i ostali primopredajni operatori, već godinu dana ne mogu u tražilici 9A callbook naći mnoge znakove iz etera. Pa onda vrtim telefone, g-đu Ljilju, prijatelje i sl.
A to ne radi tajnik. i ne vrši se reizbor, ili izbor webmastera, ili urednika, nego tajnika.
Ali to ne dira onog kojemu su QSL-ke zadnja briga.
Nisam mislio i ovo pisat, ali oću.
U predzadnjoj pošiljci iz Zg prema moru, kurirom (zna se, kao Mirko i Slavko) meni QSL manager vrati više kartica za Albaniju. Ja ih spremi u kuvertu i posla njih i ostale za ZA land na radio klub Partizani u Tirani. Neki dan meni dođe odgovor na moj direkt. U njemu fotografija svih njihovih licenciranih članova i notica da su QSL ke išle via biro. Kad bi bilo pameti, ja i meni slični, ne bi morali već treću godinu pisati o ovome.
Šiptari imaju lijepu poslovicu : Nije ubojica ko je potego obarač, nego onaj ko je dao metak! Zato i nije krivnja na QSL manageru!

Neko napisa : O čemu god pisali , dođemo na QSL-ke. Nije bez razloga!
Samo što to svak ne vidi. Zašto to mora bit tako. Jer bi se u protivnom bavili sakupljanjem marki, ili salveta. U što su nas već strpali lokalni političari, kako i pišu pojedini na forumu.
I onda je važnije organizirat konferenciju, nego obilazit bazu! I podsjećat političare da su oni tamo, jer smo mi bili na pravom mjestu kad je trebalo.

73, Koki 9A2JG

9a6c

A šta sad ja da dodam?

Umjesto odgovora na pitanje i brojeva dobili smo opet malo apaurin demagogije.

Ali treba reći da nema pljuvanja, što je pozitivno.

Ono što me sada još više brine u svemu ovome je da se 9A2JG i ja u nečem slažemo, makar i u naslovu monodrame, a to ne sluti na dobro...

Na žalost, mnogo toga lošeg o čemu sam ranije pisao i govorio polako se ostvaruje, a volio bih da ni ovom zgodom nisam u pravu.

Pero dear, posve je nepredsjednički pa makar i u šali prijetiti provjerom A razreda - kome?

Ako uhvatiš malo vremena, pojasni na koga si mislio? Na sve u 9A koji ga imamo ili samo na neke?

Kako je krenulo, još ću i ja početi ispisivati qsl karte...

Bilo bi dobro da se po ovom i mnogim drugim pitanjima oglasi šutljiva ili pasivna većina u IO koja je odavno imala priliku da zbog nekih drugih brojeva stvar dovede u redm, ali eto, čekamo...

GG

9A2JG

Nismo u anglosaksonskom govornom području! Nije danas boxing day , nego sv. Stjepan.
6C vrlo učtivo podsjeća predsjedavajućeg na Isusove riječi u Getsemanskom vrtu, izrečene u prigodi kad ga je vlastita straža htjela zaštititi od uhićenja : Ko se mača laća, od mača i pogiba! To što je u ovoj basni mač=pero, ne mijenja na stvari.
I nikome se neće odrezati komadić uha zbog javno izrečene istine!
A ko nema argumente neka šuti, ili izrazi svoj stav preko svog predstavnika u IO.
Reka je slipac : Da mi je to bilo vidit!

Na dobro van doša sveti Stipan!

Koki 9A2JG

9a6c

POruka za 9A9R:

Budući da s eveć štekaš ovamo samo da ti kažem da sam ti poslao dva maila na onu brodsku adresu,a li da svaki put dobijem od tebe odgovor koji s njima nema veze.

Jesi li išta dobio?

sorry momci...

GG

9a6c

PS - Kad se već provjerava, da provjerimo i one s P razredom?

G

9A2JG

Pod uvjetom da su nazočili ispitu! U protivnom - nema smisla.

Vidin ja da bi ovdje i Brešan ima posla! Ne za Kako je počeo rat na mome otoku II, nego za Amlet iz Mrduše donje II. Majke mi!

Štef Bog! Koki 9A2JG