HOME-hrvhf
HOME-cc
NAPUTAK
UPLOAD EDI
QRB TEST
Activity
Super kup
FAQ
Admins mail
Admin prijava
HOME-DAC
HOME-CAC

Naputak za korištenje

Prije slanja još jednom provjerite ispravnost vašeg natjecateljskog dnevnika, i tek tada ga eksportirajte u EDI. Natjecateljski dnevnik nazovite po vašem pozivnom znaku, u obliku: "9A1BIJ.EDI". Obratite pažnju na propisani datum do kada se dnevnici primaju na obradu (deadline).
Logove šaljite na stranicu samo u propisanom EDI (REG1TEST) formatu, opcija: UPLOAD EDI, maksimalna dužina datoteke do 80 KB. Nakon slanja (UPLOAD EDI) natjecateljskog dnevnika, prije nego što mišem kliknete na "OK", provjerite ispravnost primljenih podataka te po potrebi unesite ispravak

U slučaju da je kod UPLOAD-a javljena greška, molim da tekst greške doslovno prepišete s vašeg ekrana i sačuvate, jer se ona može odnositi na vaš natjecateljski dnevnik, ali i na eventualnu sistemsku grešku.

Klikom na HOME, vraćate se na početak stranice za unakrsnu provjeru dnevnika. Ovdje odaberite kolonu "Contest name (click to view)" i klinite mišem na ime natjecanja. Ako ima više dnevnika u bazi, potražite svoj i kliknite mišem na kolonu "CC". Program će unakrsno usporediti veze iz vašeg dnevnika sa vezama iz svih ostalih dnevnika i, u slučaju da pronađe anomalije, javiti iste u obliku:

Error log:
Station:
Band:


21.01.2007.
9A1W
145 MHz


BR. Call Sent_QSO Error Ok Lost points
 1. T94XR  0050  UNIQUE  ? -  0
 2. OK7STO  0043  UNIQUE  ? -  0
--------------------------------------------------
Sum of lost points: -  0
Claimed score: 5886 Errors: 0%
 
Bonus Call: 9A6B 2000
--------------------------------------------------
Sum of bonus points: +  2000
--------------------------------------------------
Total cross check score:  7906

Isto tako možete pogledati i CC izvješća za ostale dnevnike u bazi. Naravno, nije moguće vidjeti svaki dnevnik u potpunosti zbog razumljivih razloga, već samo CC izvješća.
To je moguće po isteku propisanog datuma do kada se dnevnici primaju na obradu (deadline).Primjedbe i sugestije u vezi rada CC-programa, molim javiti na
e-mail, autor:
9a2mihamradio.hr  
© • By: Miljenko Mogulić (9A2MI) 2006.g.