• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Postupak za biranje predsjednika i članove IO HRS-a 2020.-24.

Autor 9A2JK, 03. Studeni 2020, 08:53:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Počelo je ''bombardiranje'' nas zastupnika u Izbornoj skupštini HRS-a.

Zašto na naše e-mail adrese ?
Zašto ne na forumu ?
Mislim da je forum mjesto gdje bi se o ovome trebalo raspravljati ?
O ovome trebaju raspravljati SVI članovi HRS, a ne samo zastupnici !
Konačno, smijem li ja ove e-mail poruke proslijediti svim članovima
mojega radiokluba?

Kandidati nas pozivaju da glasamo za njih i da se Izborna skupština
održi elektronski. Ovaj dio OK. Ali, za koga bi ja trebao glasati ?
Gdje su životopisi kandidata ? Kad je u pitanju vođenje HRS-a, onda
me ne zanimaju njihove radioamaterske sposobnosti i uspjesi. Zanima
me čime kandidati potkrepljuju da su sposobni voditi Savez ?
BTW, za neke kandidate znam da jesu sposobni i da bi bili dobri
članovi IO, ali za više od pola pojma nemam. Ja, zastupnik, čak ni
ne znam je li, osim ovih koji nam šalju e-mail poruke, ima i drugih
kandidata.

Zato, kao zastupnik u Izbornoj skupštini HRS-a, pozivam SVE kandidate
da svoje životopise objave javno. Ovo je predizborna kampanja, a ne tajno 
biranje Pape.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3MR

"Bombardiram" zastupnike jer su oni ti koji čine Skupštinu i moraju donijeti odluku. Naravno, u dogovoru sa klubom koji ga je delegirao. Tako to funkcionira ili bi trebalo funkcionirati.  Nemam boljeg načina da se obratim. Voditi raspravu sa cjelokupnim članstvom na forumu je teško.

Tajnica je bila dužna, do 1.11. poslati naše kandidature i životopise ali to nije učinila. Mi smo ih uredno poslali Stručnoj službi.

Umjesto objave kandidatura IO otkazuje izbornu Skupštinu i zakazuje novu, koja je, de facto, izborna, gdje bi Skupštinari trebali izabrati
dosadašnje rukovodstvo na još 8 mjeseci a i dulje ako bude trebalo.

Sadašnjeg predsjednika sam upozorio na posljedice te odluke i da neću odustati od kandidature već da ću od Skupštine tražiti da ne podupre tu ideju.

Nažalost, predsjednik je odlučio kako je odlučio, ako ga Skupština podrži on nastavlja sa mandatom i biće sve OK kao i do sada.
Ako ga Skupština ne podrži upadamo u probleme, 12.11 istječe mandat i nakon toga moramo sazvati Skupštinu inicijativom najmanje 5 klubova i to će trajati neko vrijeme a Savez u tom periodu neće funkcionirati.
Ja sam svoju kandidaturu istakao na vrijeme i po Statutu i neću odustati od nje.

73, Rolando 9A3MR

9A9EE

Palac gore za Rolanda, 9A3MR!

Bjelodano je da aktualno vodstvo ne želi u komunikaciju sa članovima članica, da ne kažem kolegama radioamaterima. Uz sporadične iznimke na odabrane teme.
Prezire li nas? Nismo dorasli njihovim standardima? Ili nešto treće, četvrto...?

Rolando je uvijek bio korektan, pristupačan, otvoren i agilan.

Nemam uvid na ono što su za ovu svrhu pisali (čime su se hvalili ili što su obećavali), stoga komentiram temeljem dosadašnjih iskustava uživo, u eteru ili ovdje na forumu.

73!

. .

P.S. Još da saznamo predloženu ekipu, bilo bi mnogo jasnije na koju kombinaciju odigrati. Ili će X biti poruka svima.

9A3MR

Predložio sam IO u sastavu:

Marijan Rečić 9A2C
Željko Vidović 9A3DVI
Zlatko Matičić 9A2EU
Saša Vincetić 9A3AG
Željko Dražić-Karalić 9A5R
Jerko Grenc 9A3EME

73, Rolando 9A3MR

9A3SM

Rolando imam ja pitanje iako nisam član skupštine tj.delegat ali me interesira nešto.
Da li postoji u državi Hrvatskoj pri odabiru novih članova IO i novog predsjedika " 10 novih ljudi " koji budu predloženi ili birani  za novi mandat ???
Svi smo puni vijesti i čitanja čak i ponekad teških objeda na još uvijek aktualnog  Predsjednika, članove IO, članove NO kako oni ne rade svoj posao kako trebaju, da čuvaju sebi stolice i ledja ili drugome i slično i onda kada dodje do novih izbora gle čuda u HRS imamo " Šeksov sindrom " tj dugovječne članove koji su iz saziva u saziv zamijenili mjesta na stolicama ili čak ostali na trenutnim .. sad mene interesira s obzirom na tvoju listu predloženih članova IO za tvoj mandat od 6 predloženih članova 3 su iz starog ( po mnogima nevaljalog IO ) i 3 su nova od kojih za jednog ( 9A3DVI ) se čak ne može vidjeti tko je i od kud je jer nema adrese niti u HRS adresaru kao niti na QRZ.COM .. dalje čemu udvajanje funkcija ili zaduženja ( član IO i trenutni menadžeri ) zar zaista nema ljudi kojima možeš vjerovati i da sastaviš listu potpuno novih ljudi sa kojima možeš ići u realizaciju tvog ponudjenog programa za vođenje HRS-a u naredne 4 godine ?
Zagreb i Zagrebačka županija nema nekog drugog kandidata osim 9A2EU ?
Osječko baranjska osim Marijana 9A2C ?
Splitsko dalmatinska osim 9A3EME ?
Gdje su radio amateri od Splita prema Dubrovniku, od Splita prema Karlovcu , Istra,  od Zagreba prema Slavoniji ( ne računam Željka kao menadžera ) zar tu nemamo pametnih radio  amatera sa vizijama i znanjem koji bi mogli nešto novo predlagati i uhvatiti se u koštac sa novim izazovima .. svi se pozivate na stručnu službu i tajnicu da ništa ne rade, ZAŠTO ? Šta su radili članovi IO i Predsjednici i prijašnji i sadašnji da to riješe ? NIŠTAAAAA ... Ako isti to nisu znali ili mogli riješiti u prošlom periodu dok su bili članovi IO zar misliš sa tim ljudima da ćeš to ti riješiti .. NE PRIJATELJU - NEĆEŠ,  naravno da ovim kad kažem "bivši" 2EU,2C ili 3EME mislim da su loši ( sve ovo sam ja rekao i svom prijatelju 2EU ) tako da netko ne pomisli da mu radim iza ledja ali oni su imali svoj mandat ili mandate i to sve završava na staroj narodnoj KERE LAJU - KARAVANE PROLAZE .. DAJMO ŠANSU  većem broju ljudi, mlađim, starijim, iskusnijim i tu se izrodi više ideja za poboljšanje itekako lošeg stanja u HR radio amaterizmu .. i ovo je bilo predugačko ali sam skratio maksimalno koliko bi još mogao napisati o ovome .. naravno da svaki kandidat za predsjednika bira sebi svoje suradnike pa to pravo i tebi priznam ali .....
Srdačan pozdav svima
Mato - 9A3SM

9A3MR

Dragi Mato,
odgovori na tvoja pitanja su uglavnom ne i jedno možda.

Izvršni odbor sam birao po kriteriju odlučnost, trebaju mi ljudi koji su svjesni situacije i voljni napraviti iskorak.

Ukoliko znaš da ima kvalitetnih novih ljudi koji su željni da se aktiviraju u Savezu pošalji mi spisak.

73, Rolando 9A3MR

9A4OE

Citat: 9A3SM  u 04. Studeni 2020, 10:32:35
Rolando imam ja pitanje iako nisam član skupštine tj.delegat ali me interesira nešto.
Da li postoji u državi Hrvatskoj pri odabiru novih članova IO i novog predsjedika " 10 novih ljudi "  ... DAJMO ŠANSU  većem broju ljudi, mlađim, starijim, iskusnijim ...

Citat: 9A3MR  u 04. Studeni 2020, 14:19:46
Ukoliko znaš da ima kvalitetnih novih ljudi koji su željni da se aktiviraju u Savezu pošalji mi spisak.
Prema statutu HRS-a izbor ljudi za IO je ograničena samo na delegate skupštine koji se u pravilu nisu mijenjali godinama (desetljećima), stalno isti krug ljudi, tako da bilo čija kvaliteta pada u vodu ako nije delegat skupštine.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4OE

Citat: 9A2JK  u 03. Studeni 2020, 08:53:23

O ovome trebaju raspravljati SVI članovi HRS, a ne samo zastupnici !
Konačno, smijem li ja ove e-mail poruke proslijediti svim članovima
mojega radiokluba?

Ako ste demokratska udruga građana sve materijale za skupštinu ćete raspraviti među svojim članovima i na demokratskom principu zauzeti stajalište.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3SM

Rolando ja sam sve rekao a Damir je to samo dopunio prema pravilniku što ja nisam navodio .. prema tome niti tebi baš ne vidim neku veliku perspektivu ili popravak stanja ..
U principu i tako služite sami sebi ali uvijek nas možete iznenaditi na bolje.
Sretno

Mato - 9A3SM

9A3TY

Citat: 9A4OE  u 04. Studeni 2020, 15:26:49
Prema statutu HRS-a izbor ljudi za IO je ograničena samo na delegate skupštine

A predsjednički kandidat može doći do popisa tih (novih) delegata skupštine na koji način? Da li je negdje javno objavljen?
Da pita tajnicu koja najčešće uopće ne odgovori na upit? Da pita vidovitog Milana?
Kako bi onda trebao izabrati, po njegovom mišljenju, najkvalitetnije ljude?

Možda skupljajući informacije okolo-naokolo poput ove (treća točka dnevnog reda) :
https://www.sukobinteresa.hr/sites/default/files/dokumenti_clanaka/zapisnik_84_sjednica_2._saziv.docx

73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Popis zastupnika treba objaviti na jasno vidljivom mjestu na web stranici HRS-a.

Isto tako i listu svih kandidata za bilo koju funkciju u HRS-u. Pored imena kandidata,
treba javno objaviti njihov životopis sa kratkim opisom zašto oni misle da bi dobro
obavljali funkciju za koju se kandidiraju.

73
Martin 9A2JK

9A1AA

Martine, reci da se šališ  ??? ::)
Pa mi ne smijemo objaviti podatke u 9A callbooku bez pristanka a ne da se javno objavi CV zastupnika.

73, Ivo 9A1AA

9A2JK

Imena zastupnika u Hrvatskom Saboru su javno objavljena, pa zašto
ne bi bila objavljena i imena zastupnika HRS-a?

Ja mislim da ime i prezime, znak i klub, nisu i ne mogu biti tajna i nikakav
zakon ne priječi objavu ovakvih podataka.

Je li objava CV kandidata na Skupštini HRS-a javno objavljivanje?
Ili, drugačije, tko se želi kandidirati, treba dati privolu za objavu svih
podataka koji nama, zastupnicima, daju sve informacije da čiste savjesti
obavimo svoju dužnost. Kao što sam već jednom napisao, ne biramo
Papu.

73
Martin 9A2JK

9A3IVA

Citat: 9A3MR  u 03. Studeni 2020, 19:04:43
Predložio sam IO u sastavu:

Marijan Rečić 9A2C
Željko Vidović 9A3DVI
Zlatko Matičić 9A2EU
Saša Vincetić 9A3AG
Željko Dražić-Karalić 9A5R
Jerko Grenc 9A3EME

73, Rolando 9A3MR

Poštovani Rolando,

ja kao radioamater (ne znam koga tražiti da mi promjeni call u 9A5IVA koji mi je novi zbog položenog A razreda) i kao član Skupštine ne mislim da bi u IO HRS-a trebali biti članovi koji se predstavljaju sa pozivnom oznakom za koju nemaju izdanu važeću RA dozvolu (kao npr. 9A2C, 9A3DVI)

73 de
Ivan Rukavina
9A5IVA

9A1AA

Citat: 9A2JK  u 05. Studeni 2020, 14:10:30
Imena zastupnika u Hrvatskom Saboru su javno objavljena, pa zašto
ne bi bila objavljena i imena zastupnika HRS-a?

Martine, imena zastupnika (prošli saziv) objavljena su javno u dokumentima HRS-a
Posljednji koji sam nedavno "okačio" imaš u dokumentu
https://www.hamradio.hr/download/Skupstina_el_2019_zapisnik.pdf
73, Ivo 9A1AA