• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

STAV IZVRŠNOG ODBORA RK NIKOLA TESLA U VEZI SKUPŠTINE HRS-a

Autor 9A6NDZ, 11. Studeni 2020, 12:53:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDZ

Zamoljen sam od strane RK Nikola Tesla iz Bjelovara za vam prenesem STAV IZVRŠNOG ODBORA RK NIKOLA TESLA U VEZI SKUPŠTINE HRS-a.

Izvršni odbor RK N.Tesla razmatrao je 10.11.2020. materijale za Skupštinu HRS-a, posebno  Izvješće  NO i probleme na koje NO ukazuje, kao i inicijative za bojkot skupštine
Imajući u vidu činjenicu da je HRS savez radioamaterskih udruga, smatramo da je u interesu članica održati skupštinu i usvojiti izvješća za 2019.godinu i rebalans proračuna za 2020. Problemi na koje ukazuje NO nastali su u 2020. godini, a predloženim produljenjem mandata omogućava nam se da na legalan način prevladamo krizno stanje. U protivnom prestankom mandata svih tijela, prestaje mandat i NO,dakle  tijela koje je na vrijeme i argumentirano ukazivalo na propuste i poduzimalo aktivnosti u okviru svoje nadležnosti. O njihovom izvješću mora se u zakonskom roku očitovati tijelo kojemu je izvješće upućeno kao i poduzeti mjere za otklanjanje uočenih nedostataka.
Tko će se očitovati  u slučaju prestanka mandata? Nadalje, upozoravamo i na zakonsku obvezu da do 31.12. 2020. donesemo plan i program rada za 2021.godinu, jer u protivnom ispadamo iz sustava javnog financiranja.
Sagledavajući sve  ove činjenice, Izvršni odbor RK N.Tesla obvezuje svoje delegate u Skupštini HRS-a da glasaju za produljenje mandata i poništavanje odluke o održavanju izborne skupštine, te za usvajanje izvješća za 2019. i rebalans proračuna.
IO RK N.Tesla  daje punu podršku NO, jer nam dosadašnja aktivnost  NO daje nadu da ćemo uspjeti  prevladati postojeće stanje, a ukoliko  se bilo što zakomplicira NO može po Statutu HRS-a  (Čl.49.t.6) sazvati  izbornu skupštinu. Argumente na kojima zasnivamo svoju odluku smatramo itekako plauzibilnima i slobodni smo pozvati i ostale da ih imaju u vidu kod glasanja koje je u tijeku.   

U Bjelovaru 11.11.2020.            Predsjednik RK NIKOLA TESLA, Željko Bukvić 9A4FB
Moj SDR prijemnik: http://9a6ndz.ddns.net:8073

9A3MR

Ovo sada pišem kao član Skupštine.

Skidam kapu NO na izvješću, imali su petlje napisati to što su napisali.

Međutim...NO je imao vremena, po uočenim nepravilnostima, sazvati Skupštinu u svome mandatu a nije.
Nije u mandatu NO da bude izvršno tijelo i da se raspravlja sa predsjednikom i IO što i kada to napraviti već obavijestiti Skupštinu o
nepravilnostima.

73, Rolando 9A3MR

9A3TY

Čitam i čitam i čitam a mozak mi "kuha" pokušavajući povezati osnovne činjenice i konačni zaključak.

Citat: 9A6NDZ  u 11. Studeni 2020, 12:53:02
Izvršni odbor RK N.Tesla razmatrao je 10.11.2020. materijale za Skupštinu HRS-a, posebno  Izvješće  NO i probleme na koje NO ukazuje, kao i inicijative za bojkot skupštine
Imajući u vidu činjenicu da je HRS savez radioamaterskih udruga, smatramo da je u interesu članica održati skupštinu i usvojiti izvješća za 2019.godinu i rebalans proračuna za 2020. Problemi na koje ukazuje NO nastali su u 2020. godini, a predloženim produljenjem mandata omogućava nam se da na legalan način prevladamo krizno stanje.

Da li netko zna što bi se dogodilo da se ne usvoje izvješća i rebalans proračuna - apsolutno ništa.
Produljenje mandata predsjedniku koji eklatantno krši Statut će omogućiti da prevladamo krizno stanje? Ništa osim brze "kirurške" akcije nije prihvatljivo.

U protivnom prestankom mandata svih tijela, prestaje mandat i NO,dakle  tijela koje je na vrijeme i argumentirano ukazivalo na propuste i poduzimalo aktivnosti u okviru svoje nadležnosti. O njihovom izvješću mora se u zakonskom roku očitovati tijelo kojemu je izvješće upućeno kao i poduzeti mjere za otklanjanje uočenih nedostataka.

Uz dužno poštovanje NO koje je konačno smoglo hrabrosti nešto staviti na papir, što će se konkretno dogoditi ako prestane mandat NO - apsolutno ništa.

Tko će se očitovati  u slučaju prestanka mandata? Nadalje, upozoravamo i na zakonsku obvezu da do 31.12. 2020. donesemo plan i program rada za 2021.godinu, jer u protivnom ispadamo iz sustava javnog financiranja.

I ? Što će se dogoditi? Neće se održati YOTA? Tajnice će dobiti otkaz iz poslovno uvjetovanih razloga a poslove ćemo outsourcati za puno manje pare tako da se mogu isfinancirati iz vlastitih sredstava i 2022. se vraćamo u normalu. Do tada možda i korona prođe.

Sagledavajući sve  ove činjenice, Izvršni odbor RK N.Tesla obvezuje svoje delegate u Skupštini HRS-a da glasaju za produljenje mandata i poništavanje odluke o održavanju izborne skupštine, te za usvajanje izvješća za 2019. i rebalans proračuna.

Ovo nije ništa drugo do pljuska svim poštenim radioamaterima a naročito NO u koji se zaklinjete.
Usvojit ćete dokumente za koje znate da su neistiniti, amenovati protustatutarni rad i spriječiti korjenite promjene sad i odmah. Svaka vam čast. Palac dolje !

IO RK N.Tesla  daje punu podršku NO, jer nam dosadašnja aktivnost  NO daje nadu da ćemo uspjeti  prevladati postojeće stanje, a ukoliko  se bilo što zakomplicira NO može po Statutu HRS-a  (Čl.49.t.6) sazvati  izbornu skupštinu.

Ima i drugih načina za sazivanje skupštine, ako to već predsjednik grčevito odbija.

Ljudi, kao što su nas uvjeravali da će QSL biro propasti, pa nije, isto tako ni HRS neće propasti ako ova sjednica Skupštine ne prođe ili predložene oduke ne budu usvojene. Da, malo će zaboliti (naročite neke pojedince i interesne skupine) ali bar ćemo osjetiti da smo živi  ;D
I ne zaboravite - nakon svake oluje dolazi sunce !  (a draže nam je da to bude što prije, zar ne ?!)

I da, čak i ako zastupnicima u Skupštini istekne mandat kao i svim drugim tijelima to ne znači da vaš klub nema pravo glasa u odlučivanju što i kako dalje.
73 de Ivo, 9A3TY

9A3IV

HRS mi se gadi u cjelini. Platit cu clanarinu i slijedece godine zato jer mislim da moramo biti na jednoj hrpi. I da, svjestan sam da time dajem podrsku ovom i ovakvom nacinu rada HRS-a. Kao sto dajem zadnjih 30 godina.

Sve ovo sto citamona forumu samo je vrh sante leda. Ne vjerujem da bi bilo koji predsjednik (osim mozda Pere), bilo koji IO, bilo sto promijenio. Jedna interesna skupina smijenila drugu.

Gadi mi se sve oko HRS-a. Srecom, radio amaterizam nije momcadski (makar moze biti) nego usamljenicki hobi. Pa se ja bavim radio, onime sto mene interesira a vi se koljite. Po forumu, na skupstinama, gdje god hocete

73
SVE ILI NIŠTA