• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Postupak za biranje predsjednika i članove IO HRS-a 2020.-24.

Autor 9A2JK, 03. Studeni 2020, 08:53:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Ivo, odličan, 6!  8)
Još jedan (u moru) dokaza da puno toga ima i da su
mnoge kritike potpuno neutemeljene.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A3IVA  u 05. Studeni 2020, 14:33:57
Poštovani Rolando,

ja kao radioamater (ne znam koga tražiti da mi promjeni call u 9A5IVA koji mi je novi zbog položenog A razreda) i kao član Skupštine ne mislim da bi u IO HRS-a trebali biti članovi koji se predstavljaju sa pozivnom oznakom za koju nemaju izdanu važeću RA dozvolu (kao npr. 9A2C, 9A3DVI)

Ivane, a što misliš, da li bi na mjestu tajnika HRS-a trebala biti osoba koja se predstavlja pozivnim znakom a nema izdanu RA dozvolu?
To ti ne smeta? Mislim, nisam primjetio da si reagirao kad sam više puta ukazivao na tu činjenicu pa pretpostavljam. Možda sam u krivu?!
Ako bismo bili sitničavi i težili apsolutnoj istini, onda bi trebalo reći da se ovdje nisu ti ljudi predstavili pozivnim znakom već su bili predstavljeni  ;D
I da, zaista je ružno vidjeti da se jednoslovčani znak pojavljuje u eteru par godina, bez važeće dozvole a to bi nam trebali biti radioamaterski uzori. Pogotovo kad njeno izdavanje ništa ne košta. Rekao bi netko - čista lijenost. No, možda je čovjek jednostavno zaboravio da mu dozvola istječe 5.3.2018. pa je nije obnovio ? Možda, da HRS ima sustav podsjećanja (što se isprogramira za čas posla), bi i njegova dozvola bila danas u HAKOM bazi ?! Da li si se ikad zapitao na što su svake godine potrošena sredstva pod točkom " Informacijsko – komunikacijski sustav Hrvatskog radioamaterskog saveza" ?

Usput,  kažeš da si član Skupštine. kako te onda nema (prema google-u) spomenutog na niti jednom dokumentu HRS-a?  NHF  ;D

Citat: 9A1AA  u 05. Studeni 2020, 13:21:31
Martine, reci da se šališ  ??? ::)
Pa mi ne smijemo objaviti podatke u 9A callbooku bez pristanka a ne da se javno objavi CV zastupnika.

A tko je kriv za to? Dovoljan je samo jedan jedini uvjet - tko se kandidira za bilo koju funkciju mora dati suglasnost za javnu objavu podataka. I tu je priči kraj.
Ali dok god se svi podaci i svi dokumenti smatraju tajnima i kriju od očiju javnosti tko može očekivati da bi netko, kome to ne odgovara, postavio taj uvjet.
A u međuvremenu, ispod radara, stvari teku dalje, ... Oprema u vlasništvu HRS-a je dostupna (na revers) samo nekima, sredstva sa žiro-računa HRS-a su dostupna samo nekima, ... bez natječaja, bez javne objave, bez ...

Nikako da dođemo do one slavne "la commedia è finita!".

73 de Ivo, 9A3TY

9A5IVA

Citat: 9A3TY  u 05. Studeni 2020, 18:00:52
Poštovani Rolando,

ja kao radioamater (ne znam koga tražiti da mi promjeni call u 9A5IVA koji mi je novi zbog položenog A razreda) i kao član Skupštine ne mislim da bi u IO HRS-a trebali biti članovi koji se predstavljaju sa pozivnom oznakom za koju nemaju izdanu važeću RA dozvolu (kao npr. 9A2C, 9A3DVI)

Ivane, a što misliš, da li bi na mjestu tajnika HRS-a trebala biti osoba koja se predstavlja pozivnim znakom a nema izdanu RA dozvolu?
To ti ne smeta? Mislim, nisam primjetio da si reagirao kad sam više puta ukazivao na tu činjenicu pa pretpostavljam. Možda sam u krivu?!
Ako bismo bili sitničavi i težili apsolutnoj istini, onda bi trebalo reći da se ovdje nisu ti ljudi predstavili pozivnim znakom već su bili predstavljeni  ;D
I da, zaista je ružno vidjeti da se jednoslovčani znak pojavljuje u eteru par godina, bez važeće dozvole a to bi nam trebali biti radioamaterski uzori. Pogotovo kad njeno izdavanje ništa ne košta. Rekao bi netko - čista lijenost. No, možda je čovjek jednostavno zaboravio da mu dozvola istječe 5.3.2018. pa je nije obnovio ? Možda, da HRS ima sustav podsjećanja (što se isprogramira za čas posla), bi i njegova dozvola bila danas u HAKOM bazi ?! Da li si se ikad zapitao na što su svake godine potrošena sredstva pod točkom " Informacijsko – komunikacijski sustav Hrvatskog radioamaterskog saveza" ?

Usput,  kažeš da si član Skupštine. kako te onda nema (prema google-u) spomenutog na niti jednom dokumentu HRS-a?  NHF  ;D

Nažalost,

nisam toliko aktivan na forumu pa nisam ni vidio da se tajnica proziva - a također ne mslim da bi svi trebali onda planuti - dosta da netko ukaže na nepravilnost kako bi se navedeno ispravilo.

Što se tiče člnastva u Skupštini - u novom sam sazivu te me zato nema nigdje.

Zato podržavam da se članstvo u svim odborima/Skupštini objavi na stranicama HRS-a (naravno - uz potpisane privole).

Što se tiče navedenog za sustav podsjećanja - u potpunosti se slažem - pogotovo što je "izmišljen" sustav e-građani putem kojeg bi mogli sve obavijestiti o isteku valjanosti.

73 Ivan

9A8A

ja kao radioamater (ne znam koga tražiti da mi promjeni call u 9A5IVA koji mi je novi zbog položenog A razreda)

73 de
Ivan Rukavina
9A5IVA

Pozdrav Ivane !

Javi se na MAIL radioamateri@hamradio.hr !

73
Mark

9A1AA

Markoni, nisi primjetio da je posljednji post Ivan napisao kao 9A5IVA ;)
Procedura za promjenu znaka na webu i forumu je vrlo jednostavna....samo se treba javiti mailom na webmaster@hamradio.hr......Marko zatvori stari account i očas posla otvori novi ;)
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Citat: 9A5IVA  u 05. Studeni 2020, 18:22:34
Nažalost, nisam toliko aktivan na forumu pa nisam ni vidio da se tajnica proziva - a također ne mslim da bi svi trebali onda planuti - dosta da netko ukaže na nepravilnost kako bi se navedeno ispravilo.

Ako to napiše samo jedna osoba onda ispadne čudak koji se stalno nešto buni. Kad to napiše ili podrži više ljudi onda to ima neku težinu. A što kad se nepravilnosti na koje je ukazano ne isprave? Nego se jednostavno ignorira, što svakodnevno vidimo ? Bez konkretno definiranih procedura i predviđenih sankcija sve se svodi na jednostavno, bezobrazno, ignoriranje. Da li je itko ikada dobio potvrdu zaprimanja zahtjeva ili prigovora s konkretnim urudžbenim brojem? Ja nisam nikad ni na jedan službeni dopis. Zašto? Jer je tako super jednostavno kliknuti na delete i zaboraviti na sve. Nema dokaznog materijala. Predložio sam da se uvede e-pisarnica. Pa da možeš jednostavno uploadati službeni dopis i dobiti urudžbeni broj i kasnije pratiti u kojoj je fazi rješavanje. Naravno da se nitko nije niti očitovao o prijedlogu. Ipak je ovo neslužbeni forum. Iako je sadašnji predsjednik u predizbornoj kampanji obećao da će napraviti dio na forumu koji će biti služben. Još jednom, kako narod kaže, obećanje ludom radovanje.

Što se tiče člnastva u Skupštini - u novom sam sazivu te me zato nema nigdje.

Želim ti puno uspjeha u radu !
(Savjet, ako se već boriš za legalitet, pripazi i ti na detalje, čak ni novi predsjednik HRSa se ne smije predstavljati kao takav dok se u registru udruga ne provede upis pa tako ni ti nisi zastupnik u Skupštini dok ista ne bude konstituirana.  ;D )

Zato podržavam da se članstvo u svim odborima/Skupštini objavi na stranicama HRS-a (naravno - uz potpisane privole).

Potpisane privole su samo izlika. Kako kome u kojem trenutku paše. Ja nikad nisam potpisao privolu da se objavi podatak da sam član nadzornog odbora ali to ih nije spriječilo da taj podatak objave a bome i da drže dosta vremena nakon što to više nisam ni bio. Mislim da bi konačno svima trebalo biti jasno da ne mogu jednom g. na dvije sjedalice. Ne možeš biti na nekoj funkciji i ostati anoniman. 
Osobno mislim da se moglo bez problema napraviti objavu ljudi predloženih za novi saziv Skupštine ako ništa drugo a ono uz ograničenje dostupa do podataka na one koji su platili članski doprinos na temelju činjenice da je "obrada podataka nužna u svrhu zakonitog interesa voditelja zbirke osobnih podataka ili treće strane kojoj se podaci otkrivaju". Naime, zakonit interes i obveza HRS-a je vođenje evidencije članova Skupštine a interes trećih strana (ako ćemo tako prikazati članice HRS-a i članove članica HRS-a) za pristup tim podacima je također neupitan npr. zbog već navedenog razloga predlaganja članova budućeg IO. Dakle i u sklopu postojećih zakonskih okvira bi objava, po mom mišljenju, bila legalna.   

No, kako ti nešto što nitko ne zna ne može ni štetiti tako je sve u HRSu prekriveno velom tajne. Da nije tako svi klubovi, članovi HRS-a bi imali uvid u SVE dokumente, bez izuzetka. A da se HRS ne boji onoga što bi se moglo otkriti stalno bi javno objavljivao sve dokumente. Ako može jedan grad (https://www.bjelovar.hr/gradani-imaju-pravo-znati-jednim-klikom-bjelovarcani-mogu-saznati-se-trosi-novac/) zašto ne bi mogao i HRS? Mi ne smijemo znati kome predsjednik i/ili tajnica i/ili neka treća osoba, bez odluke Skupštine i bez odluke IO ili u suprotnosti s njihovim odlukama daje naš novac ???

Što se tiče navedenog za sustav podsjećanja - u potpunosti se slažem - pogotovo što je "izmišljen" sustav e-građani putem kojeg bi mogli sve obavijestiti o isteku valjanosti.

Uh, ti si sad otišao korak dalje. Mislio sam o HRSovom informacijskom sustavu nevezano na e-građane.

73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Poslovnik Skupštine HRS-a članak 20. stavak 4 :

"Tajnik Saveza prije početka zasjedanja, na osnovu prispjelih vjerodajnica od članica treba napraviti popis zastupnika za tu Skupštinu sa njihovim e-mailovima i dostaviti ga svim članicama. "

Ovo je samo jedan primjer odredbe poslovnika koju tajnica ignorira a koji je uz to i neprecizno definiran. Prije početka zasjedanja? Koliko prije? Jedan tjedan, dan, sekundu ,... ?

Poslovnik Skupštine HRS-a članak 20. stavak 8 :

"Nakon početka elektroničkog zasjedanja Skupštine, predsjednik Saveza određuje vrijeme za raspravu i otvara glasovanje o predloženom dnevnom redu i dva ovjerovitelja zapisnika.  Vrijeme za raspravu ne može biti kraće od tri  (3) dana. "

Na naslovnici vidimo da je u tijeku javna rasprava. A da li je elektroničko zasjedanje Skupštine počelo?

Poslovnik Skupštine HRS-a članak 18 :

"Poziv i materijali za zasjedanje dostavljaju se članovima  Skupštine, u pravilu, najmanje deset (10) dana prije održavanja zasjedanja. Kada  Skupština  odlučuje  o  pitanjima  koja  iziskuju  prethodno  izjašnjavanje članica  Saveza,  materijali  za zasjedanje  dostavljaju  se  najmanje  četrnaest  (14) dana  prije održavanja zasjedanja, osim u slučaju obveznog usklađivanja Statuta i drugih akata Saveza sa zakonom te izvanrednog zasjedanja Skupštine kada vrijedi rok iz stavka 1. ovoga članka."

Ja materijale nisam primio ni 14 a ni najmanje deset(10) dana prije održavanja zasjedanja koje je očito, po gore spomenutom članku, već započelo.
Osim toga, nije mi dano niti propisanih 3 dana za javnu raspravu jer su mi materijali i poziv dostavljeni nakon što je javna rasprava već počela (dobio sam ih 4.11. u 14:59).

O kakvoj legalnosti onda uopće pričamo. Ovo je sve jedna velika lakrdija.

Dati priliku postojećoj garnituri da nastavi ovako do ljeta s mogućnošću daljnjeg produljenja ? Jes dakako svakako. Kako da ne.

73 de Ivo, 9A3TY