• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Slanje QSL-ki klubovima?

Autor 9A5ADI, 19. Prosinac 2014, 23:40:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ADI

Lijep pozdrav, neupućen sam pa bih molio da mi netko odgovori. Koliko se često šalju qsl-ke na klupske adrese? Član sam 9A1CHI, zadnje qsl koje su stigle, su bile prije više od godinu dana, ako ne i dvije. Da li eventualno postoji mogućnost da se qsl na moj pozivni, pošalju meni poštom, naravno uz moje plaćanje poštanskih troškova.

9A5ADI

9A3MN

zanimljivo, nema odgovora već 3 i po dana
nisi jedini koji čeka
zato, još malo strpljenja pa možda i bude

mi u Brodu smo zadnje pokupili na Jarunu 2013 (zagrebački hamfest)

73! Zlaja 9A3MN
9A1CRS QSL manager

9A9C

pozdrav.ja mislim da bi bilo najbolje slati qsl-ke putem tiska..uplatite 15 kuna i čekate qsl-ke..najjeftinije i najbrže...73...9a9c..đuro

9A3TY

Citat: 9A3MN  u 23. Prosinac 2014, 14:50:30
zanimljivo, nema odgovora već 3 i po dana
nisi jedini koji čeka
zato, još malo strpljenja pa možda i bude

Od koga očekujete odgovor? Od stručnih službi koje ne komuniciraju s običnim pučanstvom preko foruma? Od QSL managera koji neće javno reći da ne šalje QSL-ke klubovima poštom (već isključivo Mirkom i Slavkom ili iz-ruke-u-ruku) ili ... ???

Citat: 9A9C  u 24. Prosinac 2014, 18:45:49
pozdrav.ja mislim da bi bilo najbolje slati qsl-ke putem tiska..uplatite 15 kuna i čekate qsl-ke..najjeftinije i najbrže...73...9a9c..đuro
.

Da, zaista, kažem vam, 15 kuna je jeftinije od 0 kn.  ???
Sigurno tako formiraš i cijene svoje furde kad su onakve  ;D

73 de Ivo, 9A3TY

9A1IW

Citat: 9a3ty  u 26. Prosinac 2014, 16:12:50
Sigurno tako formiraš i cijene svoje furde kad su onakve  ;D

Ovo ti je malo neukusno. Čemu to?
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A5ADI

Bitna mi je informacija da to nije baš često, nema veze, onda ćemo sačekati.

9A5ADI

9A1AA

Imenjače! Da li je tvoj matični klub ispunio uputinik u svezi dostave QSL-ki? Da li je popunjeni upitnik vraćen u ured HRS-a?
Nešto mi se čini da ti o tome ne znaš ništa pa slobodno nazovi 01-4848759 i provjeri ovo a možeš od Ljilje dobiti i korisnu informaciju o ovome pokušaju QSL managera da učini ono što je puno ljudi tražilo ali je očito zapelo u klubovima.
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Citat: 9A1AA  u 10. Ožujak 2016, 10:35:36
...  ali je očito zapelo u klubovima.

Molim ne generalizirati niti pretpostavljati.
Mi smo dostavili podatke u savez (Ljilja potvrdila primitak) ali od qsl-ki još ništa.

Savjetujem svima koji su slali mail u HRS a nisu dobili odgovor da provjere da li je uopće zaprimljen.
U našem slučaju, s obzirom da HRS koristi gmail kao svog e-mail providera, isti je naš dopis strpao u SPAM pretinac iz samo njemu znanog razloga. S obzirom da LJilja do našeg upozorenja nije kontrolirala spam sandučić naše poruke su završile u QRMu  :-[

U svakom slučaju bilo bi lijepo da se i qsl manager malo obrati javnosti i informira članstvo o trenutnom stanju u birou.

Usput, moj prijedlog HRS-u je da uvede online urudžbeni sustav za dopise članova tako da se dopis ne može izgubiti i da odmah imamo potvrdu zaprimanja kao i da se uvede online qsl biro status web stranica kako bi se moglo vidjeti i saznati sve o stanju u qsl birou. (Zar je toliko teško ponekad napisati nešto poput - 'danas stiglo 20kg qslki iz Japana' ili 'danas odaslano 625kg qslki prema klubovima' ? Nek se ljudi bar nečemu vesele.)

BTW, mislim da je sve jasno kakvo je stanje u HRS-u kad je zadnja informacija u svezi sa QSL biroom na SLUŽBENOJ HRS web stranici (www.hamradio.hr -> Rad HRS-a -> QSL služba) objavljena  1. veljače 2005 !!!

73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Imenjače, 3TY, slažem se...trebao sam napisati u NEKiM klubovima.

73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Evo kako stvari u HRS-u "super" funkcioniraju.
Iako smo uredno dostavili podatak na koju adresu nam treba slati QSLke najprije 21.12.2015. pa ponovno 28.01.2016. netko je ipak uzalud potrošio novac na poštarinu da bi se paket vratio nazad. Sva sreća da su Mirko i Slavko (u ovom slučaju Branko) odradili posao kako treba.
Ajmo ljudi, možete vi to bolje ....
73 de Ivo, 9A3TY

9A5ADI

Pozdrav svima.
Evo samo da obavijestim da još nisam uspio doći do svojih qslki. Kolega 9a6icn je bio na ako se ne varam hamfestu i nije ih bilo tamo. U međuvremenu sam učlanjen u drugi klub 9a1mig i naravno redovito zadnjih godina plaćam članarinu hrs-u. Svojevremeno sam imao ideju da tiskam svoje qsl, ali vidim da to za sada nema smisla. Zanima me što još klub mora napraviti kako bi mu pristigle qsl.

9A2JK

Citat: 9A5ADI  u 20. Srpanj 2018, 11:27:58
Svojevremeno sam imao ideju da tiskam svoje qsl, ali vidim da to za sada nema smisla. Zanima me što još klub mora napraviti kako bi mu pristigle qsl.
Činjenica je da radioamateri sve manje šalju papirne karte, a mnogi šalju tek kad prime kartu.

Potvrditi 50% veza sa papirnim kartama već godinama je nemoguća misija.
To je jednostavno tako.

Ipak, mnogo toga se još uvijek može potvrditi papirnim kartama preko 9A QSL biroa.
Kako?

Tiskati QSL karte tako da na istoj strani sa podacima o vezi bude velikim slovima otisnut VAŠ
znak (primatelj ne mora okretati kartu kad bude provjeravao vezu u svome logu).

Ako DX ima QSL menadžera i ako menadžer šalje preko biroa (mnogi šalju!) jasno napisati
QSL via: znak_menadžera.

Zatražiti kartu online via biro, uglavnom preko ClubLog OQRS ili sa web stranica menadžera (npr. M0OXO, M0URX ...).
Sve, ali baš sve, veće i velike DX ekspedicije šalju kartu preko biroa, ali je uvjet da zatražite online OQRS i
DA NE ŠALJETE svoju kartu. Cijena zahtjeva online OQRS via buro = NULA novaca.

Sve je više onih koji će poslati kartu preko biroa SAMO AKO ZATRAŽITE ONLINE.
Razlog je vrlo jednostavan. Računalo automatski provjeri da li je veza u logu i pripremi naljepnice.
DX samo isprinta naljepnice i posao završen (ne treba provjeravati svaki QSO da li je u logu i sl.).

Uvijek je normalno vrijeme za dobivanje karte preko biroa bilo jedna do dvije godine ili dulje.

I na kraju, nisam odvjetnik, ali moram potvrditi da naš QSL BIRO tj. Marinko, 9A3JB, radi o d l i č a n  posao.
Ne možeš dobiti QSL-ku ako ona nije došla u biro. Karta će doći u biro samo ako se malo potrudiš kod zahtjeva
za prijem karte preko biroa. Prije 40 – 50 godina bilo je dovoljno poslati svoju kartu i/ili u vezi kratko reći
PSE QSL VIA BUREAU. Neki stariji amateri i danas misle da je to dovoljno i tako pokušavaju učiti mlađe.

Probudite se, pogledajte kroz prozor, kako je danas lijep i sunčan dan, vremena su se promijenila.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5ADI

Hvala na informacijama. Mada je opet statistika neobična s obzirom da kroz više godina imam preko tisuću veza, baš da ništa nije stiglo.

9A1AA

Najvažnije pitanje u cijeloj ovoj priči je: zna li QSL manager u koji radioklub treba poslati qsl kartice za 9A5ADI !?
73, Ivo 9A1AA