• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Slanje QSL-ki klubovima?

Autor 9A5ADI, 19. Prosinac 2014, 23:40:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ADI

U 9a1mig, tamo u zadnje dvije - tri godine plaćam članarinu. No prije sam provjeravao i 1chi, pa nije ništa stizalo.

9A3TY

Hajde da razbijemo i taj mit da qsl-ke redovno (ne) stižu u klubove .....

Molim sve kad im dođe paketić s QSL karticama U KLUB da ovdje napišu kad su dobili, kojim putem (pošta / Mirko i Slavko, ...) a po mogućnosti i težinu pošiljke a ja ću složiti to u jedan spreadsheet file pa da vidimo malo statistiku.

Unaprijed zahvaljujem.

73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Citat: 9A5ADI  u 20. Srpanj 2018, 21:54:08
U 9a1mig, tamo u zadnje dvije - tri godine plaćam članarinu. No prije sam provjeravao i 1chi, pa nije ništa stizalo.

Ivane, očito nisi razumio pitanje. Ono je glasilo da li qsl manager zna preko kojeg kluba primaš qsl karte ?
To što si ti to napisao ovdje ništa ti ne pomaže. Kontaktiraj QSL managera osobno i reci mu u pretinac kojeg radio kluba da stvalja qsl karte koje stižu za 5ADI.

73, Ivo 9A1AA

9A2JK

Citat: 9A3TY  u 20. Srpanj 2018, 22:13:42
Hajde da razbijemo i taj mit da qsl-ke redovno (ne) stižu u klubove .....

Molim sve kad im dođe paketić s QSL karticama U KLUB da ovdje napišu kad su dobili, kojim putem (pošta / Mirko i Slavko, ...) a po mogućnosti i težinu pošiljke a ja ću složiti to u jedan spreadsheet file pa da vidimo malo statistiku.

Unaprijed zahvaljujem.
Nema tu nikakvog mita. QSL karte će doći u klubove samo ako prvo dođu u biro.
Bio sam na Jarunu ove godine i vidio ogromnu količinu zapakiranih i sortiranih QSL-ki za klubove,
veliki i mali paketići, koliko je već stiglo za koji klub.
Svi su mogli preuzeti ili zamoliti nekoga da u njihovo ime preuzme.

Ali ako baš želiš raditi statistiku, budi volja tvoja, ali radi to pošteno.
Svi koji se žale da nisu primili karte preko biroa neka ovdje napišu koliko su QSL-ki poslali u biro i kada.

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5ADI

Da li to znači da treba netko iz kluba doći po njih, to jest da li se uopće šalju klubovima? Koliko se sjećam mislim da sam vidio negdje na stranici hrsa, da se šalju ako se ne varam više puta godišnje. Ugl, da li ima qsl manager mail pa da mu postavim upit, to sam tražio na stranici ali nisam našo. Meni te qsl naravno nisu hitne, nek on ima samo moj pozivni i klub pa kad se skupi kad nek pošalje, može i za godinu dvije. A dobro sad logika, ako nismo poslali qsl, nismo zaslužili ni dobiti? :)

9A2JK

Citat: 9A5ADI  u 21. Srpanj 2018, 09:46:32
Ugl, da li ima qsl manager mail pa da mu postavim upit, to sam tražio na stranici ali nisam našo.  :)

Ima! Vidi sliku.

A dobro sad logika, ako nismo poslali qsl, nismo zaslužili ni dobiti? :)

Apsolutno točno!
I, nije dovoljno ''samo poslati''.
QSL karta mora biti zatražena na način da maksimalno olakšaš i pojednostaviš
odgovor od onoga čiju kartu želiš. Npr. mnogi ne žele tvoju kartu, ali će ti poslati ako zatražiš OQRS.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 21. Srpanj 2018, 09:20:53
Ali ako baš želiš raditi statistiku, budi volja tvoja, ali radi to pošteno.

Baš ti hvala na "komplimentu". Kako se uopće može napraviti nepoštena statistika iz podataka prikupljenih na javnom forumu?

Citat: 9A2JK  u 21. Srpanj 2018, 13:46:45
Ima! Vidi sliku.

Gledam sliku ali ne vidim nigdje e-mail. Možda su mi slabe naočale? Martine, daj pomozi, zaokruži e-mail na toj slici.
A ako ti se da pošalji mi i sliku koju dobiješ kad klikneš na "SAZNAJ VIŠE" (na Marinkovim leđima). Ja nisam uspio saznati ništa VIŠE. Očito se ne snalazim.

Citat: 9A2JK  u 21. Srpanj 2018, 13:46:45
A dobro sad logika, ako nismo poslali qsl, nismo zaslužili ni dobiti? :)
Apsolutno točno!
I, nije dovoljno ''samo poslati''.
QSL karta mora biti zatražena na način da maksimalno olakšaš i pojednostaviš
odgovor od onoga čiju kartu želiš. Npr. mnogi ne žele tvoju kartu, ali će ti poslati ako zatražiš OQRS.

Nije dovoljno "samo poslati" ? A to što na QSL karti označiš PSE QSL nije dovoljno da sugovornik zna da želiš njegovu QSL kartu?
Možda da mu pošaljemo i kupon za besplatnu tajlandsku masažu?

Hajde reci ti nama iz svog iskustva, za 2500 FT8 veza koje si napravio u zadnjih 7,5 mjeseci koliko ti je trebalo vremena da pronađeš sve potrebne informacije po raznim radioamaterskim bazama da ljudima pošalješ i od njih zatražiš qsl karte ? (S obzirom da ne radiš kao i obični smtrnici koji jednostavno kao i desetljećima ranije samo slože sve qslke po dxcc i pošalju u biro a ako je riječ o rijetkim entitetima šalju direkt). Mislim, ono, zaboravi na LoTW, govorimo o papirnatim potvrdama veze.

Citat: 9A1AA  u 20. Srpanj 2018, 19:02:40
Najvažnije pitanje u cijeloj ovoj priči je: zna li QSL manager u koji radioklub treba poslati qsl kartice za 9A5ADI !?

Znamo li mi koji je naš matični klub po evidenciji HRS-a? Kada ćemo konačno dobiti na web stranici tu listu? I ne, nije problem u GDPR-u.
Baš me interesira koji je matični klub onima koji direktno uplaćuju HRS-u  ;D

P.S. Martine, daj mi odgovori na jedno jednostavno pitanje tipa što je prije kokoš ili jaje .... Ako ja ne šaljem karticu dok je ne dobijem od sugovornika i ako on radi to isto kako ćemo razmijeniti kartice?

73 de Ivo, 9A3TY

9A5ADI

Citat:Ima! Vidi sliku.

Koliko se sjećam, mislim da tada kad sam postavio upit na forum i nisam bio član kluba, samo hrs-a. Nisam uspio naći mail od managera, niti sam uopće mogao naći tko je manager. Mail preferiram da ne gnjavim ljude telefonima, zbog svojih par qslki. Gledao sam te izvještaje na stranici, dakle iz toga zaključujem da se ne šalju qslke klubovima koji ne rade puno veza? Nego je potrebno doći na hamfest po njih?

9A1AA

Citat: 9A5ADI  u 22. Srpanj 2018, 12:59:12

Citat:Ima! Vidi sliku.

Koliko se sjećam, mislim da tada kad sam postavio upit na forum i nisam bio član kluba, samo hrs-a.

A qslke se šalju preko kluba  a ti nisi član kluba a tvoj stari klub 9A1CHI nije član HRS-a !!??
73, Ivo 9A1AA

9A5ADI

Dobro u sad sam u ovom postu bio kontradiktoran u odnosu na prvi post. Tada sam formalno plaćao samo članarinu hrsu, ali sam se vodio pod 9a1chi,  godinu ranije ili dvije sam dobio nešto malo qsli na taj klub. Ali evo sad sam već dvije godine u 9a1mig, a sve godine uredno plačam članarinu hrsu.  Hm, pa piše za 1chi da je do 7 mjeseca prošle godine bio član saveza.

9A1AA

73, Ivo 9A1AA

9A5ADI

Pa dobro ali 9a1chi ili rk Vinkovci na kojega je moj pozivni bio naveden za slanje qsl je bio član saveza do ove godine, a 9a1mig u kojem sam dvije godine član, član je saveza od osnutka mislim 2015 godine, tako da u tome ne vidim problem.

9A1AA

Ivane!

Da li QSL manager zna da si član 9A1MIG i od kada?
Da li je 9A1MIG javio u Savez gdje da se šalju ili preko koga da se šalju QSLke za 9A1MIG i njegove članove?
Po čemu da netko zna da si ti član 9A1MIG ako si članarinu platio direktno Savezu što je protivno Statutu ?

Ovo je bilo zadnje što sam napisao po ovoj temi.
Očito je da je funkcija tvoga novog i starog radiokluba totalno promašena (uz pomoć HRS-a)  jer ti moraš objavljivati ovakve postove i tražiti informaciju preko foruma umjesto da to riješiš preko kluba ili da nazoveš 01/4848759 i kažeš da si ti direktno Savezu platio članarinu i da tražiš svoje qslke......

73, Ivo 9A1AA

9A5ADI

Zadnje dvije godine sam plaćao članarinu preko kluba 9a1mig savezu, da li je 9a1mig javio da šalju qsl na mene? Mislim da je, to sam im odma napomenuo.

9A1AA

Rekao sam da neću više po ovoj temi ali pošto vidim da je tebi i tvom "klubu" toliko veliki problem naći email adresu od qsl managera ja ću je ipak objaviti....

marinko.9a3b at gmail.com

Uz napomenu da Marinko ne visi kao ja 24/7 za računalom i odgovara za par minuta na primljeni e-mail.
Nisu svi dokoni penzići kao ja koji se bavi samo hamradiom ;)
73, Ivo 9A1AA