• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A DXCC RANG LISTA

Autor 9A2GA, 18. Svibanj 2012, 12:56:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Je, Leone, imaš pravo. Samo zaboravljaš da sam ja svoje prijavljene zemlje (316 priznatih do 1993, a sada je skoro 20 godina više) radio bez kojekakvih clustera, pomagača, dodavača, vanjskih suradnika i slično. Isključivo sam i sa svojim znanjem. Sve ostalo je potvrđeno ali čeka da deda dođe u DA kada bude svečano otvorenje moje nove lokacije. I ne zaboravi, ja se ne kitim sa tuđim perjem.

73 de 9a2d

9A9L

Djelomicno imas praf Kefoni. Nekad je to bilo puno teze. No sa druge strane je zadovoljstvo vidjeti se na listi na kojoj su i oni koji doma imaju samo televizijsku antenu a stanica im je samo imaginarna cinjenica. I stvori Bog klubove i klupsku opremu.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2GA

Nije bilo zadnje vrijeme velikih promjena na listi pa sam istu ažurirao tek sada nakon nekoliko mjeseci:

http://web.hamradio.hr/9a2ga/dxcc/

Pomake na listama su ostvarili: 9A2JK, 9A5F (ex 9A3GS) i 9A8A.

Novi na listi: 9A6TKS

Čestitam!

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A1AA

Malo sam bacio oko na CW listu i puknuo od smijeha.
Čovjek ima preko 300 dxcc na cw a ne zna uopće CW (siguran sam u tu tvrdnju).
Svaka čast ponosnom vlasniku takve DXCC diplome.

73, Ivo 9A1AA

9A4QV

Citat: 9A1AA  u 03. Travanj 2013, 10:28:50

Vjerovatno si mislio na Zlatka 9A2EU  ;D

By the way, danas uopce nije bitno poznavati CW da bi se to i ostvarilo, racunalo odradi sve  ;Dpa tako i tih 300 dxcc. Sve je u redu dok ti ne pocnu kucati "broken decoder"

Pa kad malo bolje pogledas, CW kontest se sveo na F1+F2+F4 uz klikanje po bandmapi koju puni skimmer.

QV

9A1AA

Adame, uz dužno poštovanje ne govorimo o zemljama odrađenima danas.
Govorim i o vezama koju se odrađene davno prije računala i cw programa.
Vjerujem da se može CW raditi računalom ali napraviti toliko zemalja u ovakvim pile upovima ipak spada u domenu vrhunskog baratanja CW dekoderom i ostalim pomagalima.
No ne želim širiti temu. Samo sam htio čestitati ponosnom vlasniku takve DXCC diplome.
73, Ivo 9A1AA

9A3RD

Citat: 9a4qv  u 03. Travanj 2013, 10:37:08
Citat: 9A1AA  u 03. Travanj 2013, 10:28:50

Vjerovatno si mislio na Zlatka 9A2EU  ;D

By the way, danas uopce nije bitno poznavati CW da bi se to i ostvarilo, racunalo odradi sve  ;Dpa tako i tih 300 dxcc. Sve je u redu dok ti ne pocnu kucati "broken decoder"

Pa kad malo bolje pogledas, CW kontest se sveo na F1+F2+F4 uz klikanje po bandmapi koju puni skimmer.

QV

Čini mi se da misli na 9A2OM

9A1AA

Drago, 8DU, molim te suzdrži se komentara pod tuđim znakom.
Pogledaj malo bolje listu. Govorio sam o DXCC CW. Na toj listi nema znaka koji si spomenuo.
I pozdravi mi šogora Miru 9A3RD  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A6XX

Citat:Pa kad malo bolje pogledas, CW kontest se sveo na F1+F2+F4 uz klikanje po bandmapi koju puni skimmer.

QV

Baš kao i DXCC i contesti mogu biti jednostavni ili složeni onoliko koliko želiš. S oproštenjem, danas svaka budala može u relativno brzo vrijeme doći do 300 DXCC, ali svijet je otišao malo naprijed.

Kada pogledaš s čime se danas DXeri bave.. u načelu je to natjecanje ko će u što kraćem vremenu skupiti što više band slotova neke ekspedicije. Zna se ko su tu hrvatske, europske i svjetske face. Tome onaj s dekoderom neće ni primirisat, a bogme ni ovi fejkeri.

Jednako tako i za conteste, i danas i nekad je potreban isti nivo jednostavnosti da se dođe do 55. mjesta, ali kreni se boriti s rogatima, pa ćeš brzo promjeniti mišljenje o F1+F2+F4 i klikanju.

73,
Hrle - 9A6XX

9A4QV

Hrle, slazem se sa time sto si napisao (za divno cudo  ;D )
Ali treba bit posten pa reci, da smo svi mi fejkeri u neku ruku:

U praksi bi to bilo upravo proporcionalno, dakle sto bolji rezultat - to veci fejker.
Da li sam ja fejker ako radim snagom vecom nego dopustenom u pravilniku?
Da li sam fejler ako masiram log ?
Da li sam fejker ako prijavim SO a par nas mlati po stanici ?
Da li sam fejker ako koristim remote RX ?
Da li sam fejker ako korespodentu namjerno dam krivi raport ?
itd
itd

Dakle, mogao bih puno toga nabrojiti, ali mislim da je jasna poanta.
Kao rezutat gore navedenoga netko je ostvario dobar rezutat i diplomu, isto kao sto je netko dobio jednoslovni ili se plasirao ne neku listu....

Ja u kontestu radim samo protiv jednog suranika, sebe. Postavim si cilj i ako ga ostvarim to je moj uspjeh, ne mora to biti nista posebno, meni cilj moze biti napraviti 200 qso u dva sata, bez obzira sto je contest 48 sati itd. Ja ne sakupljam ni diplome ni salvete ni pehare ni qsl-ke. Ja se bavim hobijem radi sebe.

Fejkeri su ti kratke slave jer ubrzo ispliva ono sto je istinski.
Svatko ce u drugome vidjeti fejkera ako to bas zeli. Koliko sam ja vidio fotografija gdje se moze primjetiti npr. sonda od 3kW na birdu za 144Mhz a susjedi imaju limitiranu snagu na 500w na tom bandu. Takvih sitnica je puno. Uostalom,onaj tko visi non stop na bandu moze s lakocom vidjeti tko 'mlati" o dxevima i novim expedicijama i tko je aktivan, te tko je debeli fejker, pa uostaom znamo se, 50 tak jednih te istih 9A znakova se "vrti" na bandu ostal je sve sporadicno.

A natjecanja, cuj, skoro da bih pozdravio jedan prijedlog sa liste koji ce biti u Vieni, a to je definiranje contesta. Ako se to prihvati, zaboravi internet, skimere selfspotting, chateve itd.
Core contesting and band activity only.

QV

9A1IW

Citat: 9A6XX  u 03. Travanj 2013, 15:46:30
Baš kao i DXCC i contesti mogu biti jednostavni ili složeni onoliko koliko želiš. S oproštenjem, danas svaka budala može u relativno brzo vrijeme doći do 300 DXCC, ali svijet je otišao malo naprijed.

Jednako tako i za conteste, i danas i nekad je potreban isti nivo jednostavnosti da se dođe do 55. mjesta, ali kreni se boriti s rogatima, pa ćeš brzo promjeniti mišljenje o F1+F2+F4 i klikanju.

Može, ako imaš vremena, para ili ako koristi trikove i tuđu opremu. Bajdvej, može slika (ili tekstualni opis) tvog PPS-a kojim si odradio sve dosadašnje zemlje i uspjehe? Moj opis je na qrz.com.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A6XX

Adame, isprobaj ove fejkove, odradi top rezultat u top contestu, pa ćemo vidjeti u kojoj rubrici ćeš završiti. Snaga je naravno teška tema, iako se u Hrvatskoj izdaju licence i za više od 1KW - ako ćemo se loviti zakona/pravilnika.

Borise, ne znam na koje DXCC i uspjehe misliš? Moji uspjesi su također na mom QRZ.com profilu. Moj uspjeh je da sam dio 9A1P, 9A7P, WWYC ekipe i svi oni pozivni znakovi, prijatelji i države kroz koje me ovaj hobi proveo. Ja osobno na svoj znak u 13 godina imam jedva 15.000 veza (pokušavam ih sve kompletirati na eQSL), a u životu sam ih sigurno negdje ulogirao preko 300.000. To je moj hobi i moj uspjeh.

Zar ti baš moram odgovoriti na pitanje o svojoj stanici?

73,
Hrle - 9A6XX

9A1UN

.... je malo sutra....

Opet kakve veze cija je oprema, stvar je u operatoru pogotovo u "velikim"contestima.

Ja vjerujem da iz 9A ima manje od 10 ljudi koji mogu napraviti vrhunski rezultat sa vrhunske stanice,
ostali ce bit 20 i vise % iza.

9A6R

Lako je uraditi vrhunski rezultat sa pravom opremom a malo teže sa skromnom.Tu se vidi ko zna. ;)
GL goys!

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2VX

Čestitke svima koji imaju DXCC diplomu!
Uz odrađene veze,  DXCC lista podrazumijeva i dosta financijskih izdataka: Direkto slanje QSL karata, Uz dodatak zelenih ili IRCa u adresiranoj omotnici itd. Na kraju i plaćanje pregleda QSLki, po komadu itd. Dakle uz sve čestitke ima i onih koji su u svojih 30 i preko 40 godina puno toga odradili, ali , s pravom, nisu na toj listi.
Htio sam samo reći da uz dobru opremu i malo volje treba i financijske "pomoći". Pa tko voli, neka izvoli...
Ljudi pa to je amaterizam. Neki žele QSL i Diplome, drugi se bave konstrukcijama ( sve više UHF tehnikom), treći natjecanjima. E pa uživajte i neka drugi uživaju!
Da li je netko spomenuo HAMSPIRIT? HA HA!