• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

T6CRO

Autor 9A6AA, 12. Srpanj 2011, 10:01:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Da obavijestimo i one koji to ne znaju:

Član našeg kluba, Branko, 9A3PM, odlazi u rujnu u Afganistan. Poželjeviši mu da nam se vrati živ i zdrav, pitali smo ga za mogućnost radioamaterskog rada iz tog entiteta. Branko je bio voljan u slobodno vrijeme raditi i na bandu, no, zbog obveza koje su očekivano pojavile u svezi odlaska, nije imao vremena baviti se traženjem licence za rad.

Potaknuti jakom voljom, odlučnošću i željom, pomogli smo mu u tome. Za samo 24 sata došli smo do odgovornih osoba u Kabulu  (njihov HAKOM) i ISAF-u (NATO) te poslali potrebne dokumente kao i prijedlog pozivne oznake. Predložio sam mu T6CRO te do konca srpnja očekujemo dozvolu na taj znak, mada se nikad ne zna jer vlasti u Kabulu izdaju dozvole za vrlo neobične pozivne oznake, npr: T6-JP (Tango Six crtica Juliet Papa)!

Ako od rujna 2011. do travnja 2012., odradite T6CRO, QSL ide via 9A6AA.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A5TO

Sretno Branko!

Znam da je moj vršnjak Ivan - 9A6KOC (bio) tamo u YA.

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A4OE

Mozda bi o potankostima oko izdavanje dozvole za rad i svih ostalih detalja mogao pomoci nas slovenski kolega S57J (T6JC) Janez koji se nedavno vratio iz Afganistana
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 12. Srpanj 2011, 14:28:54
Mozda bi o potankostima oko izdavanje dozvole za rad i svih ostalih detalja mogao pomoci nas slovenski kolega S57J (T6JC) Janez koji se nedavno vratio iz Afganistana

Ne.

Kompletna procedura već je obavljena.

Tnx

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Mada su u ISAF Headquarters-u (ISAF Spectrum Management Bureau, ex ISAF TFMC) podržali naš prijedlog da Brankova pozivna oznaka, tijekom boravka u Afghanistanu, bude T6CRO, danas sam od njih dobio obavijest da će ipak biti T6BP.

Inače, Branko, je već u Kabulu.

http://qrz.com/db/T6BP

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Danas smo preko ISAF-a od Afganistanska Agencije za telekomunikacije dobili Brankovu (T6BP) licencu.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4QV

ومنذ ذلك يمكن أن نتوقع النشاط T6JP على العصابات؟

QV

9A3VV

Jel' to ti nama nešto psuješ, ha? ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4OE

آدميه قريبا
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6AA

Dakle, Adam pita od kada možemo očekivati T6BP aktivnosti na bandu? Branko mi je danas rekao da u NATO bazi nisu baš oduševljeni s njegovom idejom, no, on od danas ide u akciju. Naravno, sada kada ima licencu stvari se jako mijenjaju.
Moglo bi to biti za koji dan...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4QV

OK, guys, hvala na odgovoru. Malo cu onda "poslušati DX cluster" jer će vjerovatno aktivnost biti u kraćim periodima shodno Brankovim obvezama...

pozdrav iz 5N
QV

9A3PM

Evo decki da se prijavim, tj. da objavim da je G5RV na krovu, veceras IC706 provjeren i radi sasvim OK. Nazalost smetnje su dosta velike zbog okolnih uredjaja i ometaca na vozilima. Eto biti cu narednih 5 mjeseci aktivan kada mi posao to dozvoli. Antena podrzava sve bandove (za nevjerovati) tako da ce me se cuti, jedino sam ja malo nagluh zbog ovih smetnji.
Pozdrav i cujemo se na bandu.

9A7PJT

G5RV   . . . .  ?   Koji  ce  to  biti  sretnici  sto ce  te  odradit   :( . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A6AA

Odradili su ga na 40m: RD4AAA, 9A6M, RW3PZ, JL6USD,... a na 20m, A45XR i još neke LA i 4Z postaje... Kad krene s PSK biti će bolje...

Ne zaboravi da to nije ekspedicija...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2QP

Kaj sad na kraju T6JP ili T6BP nesto je tamo (ومنذ ذلك يمكن أن نتوقع النشاط T6JP على العصابات؟) bilo ili krivo ili......

Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe