• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

T6CRO

Autor 9A6AA, 12. Srpanj 2011, 10:01:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

A da pokušaš s www.qrz.com?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4NA

Citat: 9a3pm  u 27. Rujan 2011, 20:26:48
Evo decki da se prijavim, tj. da objavim da je G5RV na krovu, veceras IC706 provjeren i radi sasvim OK. Nazalost smetnje su dosta velike zbog okolnih uredjaja i ometaca na vozilima. Eto biti cu narednih 5 mjeseci aktivan kada mi posao to dozvoli. Antena podrzava sve bandove (za nevjerovati) tako da ce me se cuti, jedino sam ja malo nagluh zbog ovih smetnji.
Pozdrav i cujemo se na bandu.

Pozdrav,
Ja sam dvije godine bio stacioniran u Peshawaru, preko puta Kabula u Pakistanu i imao isti problem.
Električne instalacije, neonke, agregati, frižiteri, televizije i sva ostala elektro oprema generiraju strašan qrm.
Sjećam se jedne noći, ja legao spavati kad ono bum i cijela regija ostala bez struje.
Kako mi je uređaj bio napajan iz akumulatora ustanem se i upalim a ono divota.
Nemao qrm-a samo stanice ...
Mislim da sam tu noć napravio više veza nego u 6 mjeseci.
Nažalost samo big guns će proći kroz qrm.
Ako uhvatiš priliku probaj chicken karahi i mutton tikka, sigurno će ti se svidit. (imaj spremnu čašu vode ... malo je ljuto)  ;)
Čuvaj se!
73
9a4na

9A4QV

Mislim da iznad 18 Mhz neće ići sa Brankom.
Obično remote bomb Jammeri po NATO standardu rade od 20 MHz pa na gore... do nekih 3 GHz.
Tako da vjerovatno u kampu ima smetnji od Jammera koliko voliš...

30 metara i PSK bi bilo riješenje.....za qrp ekipu

pozdrav
QV

9A2GA

Treba biti strpljiv i čekati povoljan trenutak i može se odraditi.

Ja sam prošli tjedan odradio T6JC na 20m rano ujutro i 40m CW predvečer u dva različita dana sa svojih bijednih 100W i Windom antenom.

Više o Janezu T6JC čitajte na:

http://www.s57j.byethost14.com/janez/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=10&lang=en

Najviše problema ima sa stanicama koje ga zovu svaki dan na već odrađenom bandu i mode-u, što stvara nepotrebnu gužvu. Ima LOG on-line, ... super organiziran. Jučer mu je bio zadnji dan, ukupno 13.000 QSO u logu.  8)

Branko Tebe još lovim, HI! Svako dobro Ti želim.

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A4OE

Veceras 7MHz cw sasvim solidan signal tih ali razumljiv 439
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6AA

Branko mi maloprije reče da će od sutra raditi SPLIT. Biti će i njemu i korespondentima puuuno lakše.

Krećemo u izradu QSL-ki...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Jedna informacija i isprika onima koji su radili Branka, T6BP, na 10MHz:

Tijekom slanja zahtjeva za rad iz Afganistana, u predviđeni formular upisali smo sve frekvencije na kojima (prema našim saznanjima) radioamateri smiju raditi. Među bandovima bio je i 30-metarski. Formuar je obradila, prepisala i u ime ISAF-a (NATO) potpisala osoba odgovarna za taj posao (Chief ISAF Spectrum Management Bureau).
Po dobijanju dozvole, rubrika za frekventni opseg bila je prazna, te smo smatrali da su sve frekvencije, koje smo predložili, na raspolaganju.

Jučer sam dobio e-mail od jednog američkog radioamatera, koji također radi iz Afganistana, u kojem on skreće pozornost da iz T6 nije dozvoljeno raditi na 10MHz (30m).

Na naš izravni upit, to je potvrdila i gore navedena odgovorna osoba.
:(

Dakle, u logu koji će uskoro biti objavljen na http://dx.qsl.net/logs/index.html, neće biti tih nekoliko radioveza...
Ispričavamo se operatorima, koji su održali vezu s Brankom na 10MHz, na nenamjerno učinjenoj pogrešci.

73

9A6AA
www.9aff.com

Branko, T6BP (aka 9A3PM) u svome shack-u na kabulskoj zračnoj luci.
"DX never sleeps..."

9A7PJT

Dobro  Branka  nisu  tamo u lance bacili    radi  necije  nebrige  :o . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A4OE

T6BandPlan
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6AA

Naravno da smo to dobili, ali s par dana zakašnjenja (kad je Brankova aktivnost već počela). Samo, ne od Kozlowskog već od Jablonke, koji ga je zamijenio.
Ali, to sad nije ni bitno...

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A6AA

- Dobra vijest:
Brankov log s aktivnosti iz Afganistana, pod T6BP, dostupan je na webu clublog.org, odnosno, link je ovdje:
http://www.inet.hr/~srnkalan/T6BP/T6BP.htm

- Loša vijest:
Pregorio mu je ispravljač, tako da, dok se ne snađemo, parafraziram: "tko je uradio  - uradio je".

9A6AA
www.inet.hr/9a6aa
"DX never sleeps..."

9A6R

Jedno pitanje.Imam vezu sa Brankom na 10m CW.Emire,ako ti pošaljem direkt sa recimo kuponom dali ćeš mi poslati njegovu karticu?Hvala na odgovoru nadam se iskrenom.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Naši operatori imaju dvije mogućnosti:

- dostaviti mi QSL-ku na bilo koji način, te reći kako da uzvratim.

- poslati direkt u kojem je omotnica na kojoj je zaljepljena naša poštanska markica.

Napominjem da su QSL-ke u fazi pripreme a mislim da će biti gotove oko Nove godine. Nije problem u pripremi već je riječ o drugome.
Naime, mada je do sada održano skromnih 1334 veze, nemamo predodžbu koliko kartica treba tiskati. Zato ne treba žuriti sa slanjem, mada ih je već stiglo dvadesetak. A možda "padne" još koji band.

9A6AA

Trudim se da pronađem način da Branku u Kabul pošaljem drugi ispravljač... Na žalost, mogućnosti preko HV-a su nikakve.

"DX never sleeps..."

9A6R

Bilo bi bolje napajati sa baterijom(akumulatorom)i punjačem.100W može napajati i sa 45-50Ah.Ako napon varira nikako napajati sa switching power supply!Naravno sve je lako reći a puno teže izvesti tamo gdje se Branko nalazi.Nadam se da će to nekako riješiti.
Kartice i ne treba tiskati u ovoj godini,po mom mišljenju jer su skupe kad se tiska mali broj a možda on ipak napravi i par tisuća veza.GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Citat: 9A6R  u 23. Listopad 2011, 05:00:25
Bilo bi bolje napajati sa baterijom(akumulatorom)i punjačem.100W može napajati i sa 45-50Ah....

To sam mu i rekao čim sam čuo da je switcher otišao k vragu. Valjda će pronaći kakav stari akumulator među vojnom kramom...

9A6AA
"DX never sleeps..."