• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

T6CRO

Autor 9A6AA, 12. Srpanj 2011, 10:01:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Da,čini mi se da su neki naši momci na nekoj expediciji imali problema sa switcherima,ne sjećam se pojedinosti.Mi smo 99 na Palagruži koristili Kenwood-ove i NO PROBLEM :D.
Branko držimo ti fige za napajanje.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6M

Branko, skidaj Amerima akumulatore s helikoptera, nije vrag da su 110V-oltni

pozdrav, 6m

9A2QP

Pa Branko obični ispravljač iz PC-ja uzmi 500w radi ko grom (nesto manji napon ali radi besprekorno jedino moras zelenu žićicu jedina je na onom 24pin utikaču spojis na masu -sa jednom od puno crnih a crne sve zajedno to je minus pol a sve žute zajedno plus pol i imas 12V/20A izlaz za RU).
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6AA

Puno dobrih savjeta.

Na žalost, Branko kaže da su akumulatori cijenjena roba tamo na njegovoj lokaciji. Inače, napon nije stabilan jer se koriste neki agregati, pa je vjerojatno od toga i došlo do problema sa switcherom.

Naravno, i do starog PC-ija je teško doći...

Pokušavam nešto poslati preko UPS-a direktno u Kabul. No, "skuplja pita no tepsija"...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4NA

Pozdrav,
Možda bi ja mogao nekako pomoći da se nađe kakav ispravljač ili barem baterija i punjač pa da se dostavi u Kabul?
Imam dosta prijatelja i kolega u Peshawaru a među njima su i Asad ap2aum i Abid ap2awm kojima sam bio od pomoći dok sam bio tamo pa bi ih mogao zamoliti da se organizira nabavka opreme i da se ista prebaci u Kabul.
73
9a4na

9A3PM

Pozdravljam drustvo,
evo danas sam kupio novi ispravljac, jos samo treba cca tjedan dana da stigne do mene i opet cu biti radioaktivan. Nadam se da prilikom kvara na dosadasnjem ispravljacu nije bilo stete na stanici i da cu sve nastaviti bez problema.
Probao sam nabaviti akumulator i da bih provjerio da nije slucajno dio smetnji bio sam ispravljac, iako sam ga doma isprobao, no to je proslo bezuspjesno.
Nazalost na 7, 14, 18 i 21 MHz smetnje idu preko S9 pa mi je ponekada glava kao bubanj. Zna biti situacija kada pocnem pozivati na cistoj frekvenciji (samo S9) i nakon par minuta mi se naseli smetnja +40db i onda nista ne cujem, ali borim se ja s time.
Jos malo strpljenja i eto me ponovo u eteru.

9A3SM

Pomaži Željko ako ima šanse .. koristi VIP i NAVIP za pomoć dok stigne njegov ...
Mato

9A6AA

Citat: 9a4na  u 24. Listopad 2011, 16:51:49
Pozdrav,
Možda bi ja mogao nekako pomoći da se nađe kakav ispravljač ili barem baterija i punjač pa da se dostavi u Kabul?
Imam dosta prijatelja i kolega u Peshawaru a među njima su i Asad ap2aum i Abid ap2awm kojima sam bio od pomoći dok sam bio tamo pa bi ih mogao zamoliti da se organizira nabavka opreme i da se ista prebaci u Kabul.
73
9a4na

Bok Željko,

Priskočio nam je u pomoć jedan operator iz USA, koji će pokušati nešto organizirati te poslati preko APO u Kabul.

Nisam siguran da će ovo što je Branko naručio dugo izdržati u uvjetima u kojima on radi... I ozbiljniji ispravljač bi bio izlložen kušnji...

Jesi li siguran da Asad i Abid mogu pomoći s obzirom na Brankov QRL i lokaciju gdje je smješten? Javi mi se e-mailom, please.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7KDT

9A7PJT

Citat: 9A7KDT  u 25. Listopad 2011, 21:21:24
i na qrz.com forumu se traži ispravljač za Branka.
http://forums.qrz.com/showthread.php?317826-Power-Supply-needed

Po ovome  sta pisu ovi na QRZ-tu  to je tamo  Eldorado ;D za ispravljace i baterije .
Sta se ne okrene malo  po tim pustim vojnim bazama i nenade nesto  ??? . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A6R

Sve će to moji Južnjaci riješit ;) Nesmi bit problema!

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Citat: 9A7KDT  u 25. Listopad 2011, 21:21:24
i na qrz.com forumu se traži ispravljač za Branka.
http://forums.qrz.com/showthread.php?317826-Power-Supply-needed

Da, Cory je naša "američka veza". Upravo se na taj oglas javio jedan Amer iz DL koji je voljan poslati svoj ispravljač, preko APO (USA)... Postaje zanimljivo...

9A6AA

Da razbijemo monotoniju, evo pogled na jednu kučicu koju je Branko snimio iz ptičje perpektive... Smanjio sam rezoluciju pa ne možete baš vidjeti detalje...
"DX never sleeps..."

9A6AA

Branko, T6BP, je opet "radioaktrivan"...

Stigao mu je novi Switching Power Supply MFJ-4125, dok ne dođe nešto kvalitetnije...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3VV

Citat: 9A6AA  u 25. Listopad 2011, 22:10:57
...
Da razbijemo monotoniju, evo pogled na jednu kučicu koju je Branko snimio iz ptičje perpektive...
Zgodno, našlo bi se mjesta za antenna farm ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5CY

Branko danas prošao na 28.048 CW. Signal 559 ali dovoljno za QSO. TNX

de 5CY