• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Info za one koji su radili Maria, 9A4MX/p, dok je bio na području Nacionalnog arka "Krka", 9AFF-003:

Log smo proslijedili na eLog.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Za prvu diplomu potrebno je odraditi deset 9aff oznaka. Kakva je svrha, osim da se neciji znak vidi, podnositi zahtjev za diplomu (9AFF Award Aplication Form (chasers)) ako se nema dovoljan broj odradjenih 9aff oznaka, mogu proci godine i godine dok se ne steknu uvjeti za dobivanje (kupovine) diplome.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 08. Rujan 2010, 11:16:57
... mogu proci godine i godine dok se ne steknu uvjeti za dobivanje (kupovine) diplome.

"Godine i godine"...?
Do sada je aktivirano više od 30 različitih 9AFF referenci.
Alexander, DM5BB, odradio ih je više od 25. Za samo par mjeseci...

Ne kužim ono "(kupovine)".

9A6AA
www.9aff.com

"DX never sleeps..."

VE3ZIK

Moj log u elektronskom obliku ce biti nakon 5.10. kad se vratim u DL... :)

isto vazi i za CI aktivnosti. Mozda ovih dana skoknem do 9AFF 004 Vranskog jezera...
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A6AA

Citat: VE3ZIK  u 08. Rujan 2010, 19:46:46
... Mozda ovih dana skoknem do 9AFF 004 Vranskog jezera...

Da li ćeš skoknuti na 9AFF-004 ili do Vranskog jezera, pitanje je sad?

;)

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

VE3ZIK

:)

Desi se i velikim radioamaterima da grijese pa tako i meni, skromnom 9AFF aktivatoru :)

;D

Bice Vransko jezero... i to najvjerovatnije petak prije WW RTTY Contesta...
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A6AA

Evo, i javno:

Hvala na poslanom 9AFF adif logu s 9AFF-003 (NP Krka).

Emir, 9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Prema najavama od 12-17.09 US0VA Igor bi trebao raditi iz slijedecih 9AFF podrucja 9AFF-001, 9AFF-17, 9AFF43 i 9AFF-44 uglavnom telegrafija.

Jedna sugestija Emire kad nabrajas pozivne znakove i imena ne stavljaj zarez (,) izmedju imena i znaka na kojeg se odnosi ((yl Ivana, 9A3RNR, Beli, 9A6Z & Marijan, 9A1MB)), jer je onda nejasno dali se radi o  operatoru bez pozivnog znaka.
Ostalo je neodgovoreno "kupovina diploma". Neradi se o "kupovini diploma ispod stola" sto su vjerojatno neki pomislili, nego jednostavno da bi istu dobio trebas ju platiti. To nema veze sa 9AFF to vazi za sve diplome naravno osim onih besplatnih.

9A6AA

1. slažem se da ti zarezi nisu najsretnije rješenje. Možda: Damir-9A4OE, itd

2. 9AFF diplome:
- za aktivatore: sve su besplatne (i papirnate, i elektronske)
- za lovce: elektronske su besplatne a papirnate kako piše na webu (za 9A operatore 50% od iskazane cijene)

3. Igor sutra slijeće na pulsku zračnu luku. Danas smo dobili dopuštenje za njegovu radioamatersku aktivnost s 9AFF-001 (Brijuni). U ponedjeljak ćemo se u Opatiji dogovoriti kamo dalje...

9A6AA
"DX never sleeps..."

DJ2MX

Nije 9AFF ali je DLFF  ;)
Slucajno sam saznao da mi punac i punica zive u selu koje se nalazi na prostoru
"Park prirode Frankenhöhe" DLFF-095 (250km sjeverozapadno od München-a).
U subotu na nedjelju sam QRV kao DJ2MX/p sa standardnom /p opremom koju
jos nisam ni otpakirao  :) Planiran je rad samo na 30m/40m CW.

73 CU
73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX

DJ2MX

Sto ti je brzopletost.
Nije DLFF-095 nego DLFF-059.

73, CU
73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX

9A2QP

Emire ja cu opet raditi sutra u Nedjelju prijepodne iz 9AFF-049  lokacija Veliki Pažut radit cu na 30m i 40m samo CW
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A4OE

Oprezno sa ukrajincima, dolaze iz slicnog podneblja kao i rusi, americki clan ovogodisnje KL7RRC ekspedicije je zavrsio sa kardiovaskularnim problemima.

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 11. Rujan 2010, 20:22:20
Oprezno sa ukrajincima, dolaze iz slicnog podneblja kao i rusi, americki clan ovogodisnje KL7RRC ekspedicije je zavrsio sa kardiovaskularnim problemima.

S obzirom da su i Igor (US0VA) i xyl Nataša, liječnici, ne očekujemo takve probleme. Naime, pretpostavljamo da se znaju brinuti jedno za drugo. Danas su stigli u Pulu a Igor sutra kani raditi s 9AFF-001 (Nacionalni park Brijuni). U petak smo od Uprave za zaštitu prirode pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske dobili dozvolu za tu aktivnost.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A5CW

6AA nadopuni ovu listu sa nekim qth lokatorom ili sl...  približnom lokacijom ala 25km SE fm ZG ili malo gore od B.Grede... ;)
http://www.inet.hr/9a6aa/WFF/9a%20protected%20areas_print.pdf
Recimo odoh ja u Česmu ali koju? (šternu) ;)
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.