• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

Klikom na plava slova u popisu 9AFF oznaka otvori ti se "prozor u svijet" sa poblizim informacijama o lokalitetu.
Česma
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A5CW

Pronasao sam sve sto je trebalo...  :P
http://www.inet.hr/9a6aa/WFF/9Awff_list_a.htm
Zanimala me samo Istra i njene reference...
Idem u tartufe pa cu usput ponijeti i opremu ;)
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2MF

Nakon što sam dobio karte u subotu za oznaku 9A0GEO, za 9AFF-014, ( naš jedini Geopark, "Papuk" ) ispisane su i poslane Marinku za sve  9A postaje koje su se našle u logu! Odgovorene su i sve dobivene u prvoj turi.
Molio bih sve da ispišu i pošalju svoju kartu jer u upravi Geo / Parka prirode "Papuk" namjeravaju napraviti pano sa svim dobivenim QSL kartama. Tnx!

73, 44 de Franjo-9a2mf

9A6AA

Citat: 9A5CW  u 13. Rujan 2010, 10:24:52
6AA nadopuni ovu listu sa nekim qth lokatorom ili sl...  približnom lokacijom ala 25km SE fm ZG ili malo gore od B.Grede... ;)
http://www.inet.hr/9a6aa/WFF/9a%20protected%20areas_print.pdf
Recimo odoh ja u Česmu ali koju? (šternu) ;)
73

Vidim da si pronašao (barem nešto) što si tražio.
Te pojedinačne stranice ćemo dopunjavati kako budemo dolazili do korisnih podataka.

Svaka informacija je dobrodošla.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

16.09.2010. Igor-US0VA,  Emir-9A6AA  and Franjo-9A2MF  will be active from  Special forest reserve "MOTOVUNSKA SUMA",  9AFF-043, on 40 and 20 m bands, cw and ssb mode and activated that area within World and Croatian "Flora & Fauna Programs".

www.9aff.com 
73, Franjo- 9a2mf
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6AA

Igor, US0VA, zahvaljuje se svima koji su se jučer javili tijekom aktivnosti iz Motovunske šume (9AFF-043) i PP Učka (9AFF-017). Prateći sa strane njegov rad primijetio sam brojne pozivne oznake osoba koji se javljaju i na ovom forumu...

... Franjo, 9A2MF, dočekao nas je kod Buzeta te pomogao oko pronalaska prave lokacije za rad. Također, hvala mu i što nas je nahranio (i napojio). Moram priznat da njegova Anica pravi izvrsne kolače... Tijekom rada iz Motovunske šume vrijeme je bilo izvrsno: lagana naoblaka te idealno za rad. Radili su s dvije postaje istovremeno. Pored nas su prolazili neki tipovi s psima ali nismo mogli zaključiti da li su krivolovci ili tartufi hunters.

Nakon što smo se rastali s Franjom, pri povratku u Opatiju, skrenuli smo i na područja 9AFF-017. Tu nismo imali sreće s vremenom tako da je drugih 50 veza Igor radio ispod suncobrana (aka kišobrana).
Ukupno je održano oko 500 radioveza.

Dakle, s ova dva 9AFF područja bile su aktivne postaje:

- s 9AFF-043: 9A2MF/p (CW+SSB) i 9A/US0VA (CW)
- s 9AFF-017: 9A/US0VA (CW)

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A6AA

Nekoliko informacija:

- Na eLog poslani su logovi od 9A1C/p s 9AFF-015 i 9AFF-081

- Na eLog poslan je log 9A0WFF s 9AFF-057 (Onaj s 9AFF-056 nije, jer imamo problema s tim file-om)

- Na eLog poslan je log 9A1C/p s aktivacije 9AFF-063.

- Igoru, US0VA (9A/US0VA), poslani su jučer logovi s njegove aktivacije 9AFF-017 i 9AFF-043, pa će ih on proslijediti na eLog.

- S obzirom da se aktivatorima njihov rad s pojedine reference priznaje kao da su tu referencu i odradili (dakle, i kao lovcima), predlažem im da, kao prvu vezu u svome logu, upišu svoju pozivnu oznaku(e). Tako će im, kod pretraživanja na eLogu ta referenca biti iskazana kada (i ako) budu aplicirali i za FF diplome kao lovci. Igor, EW4DX, i Sergey, RW3GW, podržali su taj prijedlog. Kod skupnoga rada to znači da će, npr., ekipa 9A1C/p (u čijem je sastavu bilo troje operatora), u svoj log upisati 9A1C, 9A1MB, 9A6Z i 9A3RNR, naravno poštujući uvjete navedene u točkama 10. i 11. Pravila  (9AFF Award rule na www.9aff.com).

- Možda će nekoga zanimati: do sada je poslano ukupno 56 9AFF diploma a u tiskanju je još 10 njih.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A6AA

Upravo sam razgovarao s Janom, 9A/OK1JK, koji se nalazi na Lastovu, na svjetioniku Struga (9AFF-011). Mada se jutros s te reference javio Rudo, 9A/OK1HWS (10142.00 PSK31), glavna aktivnost, zbog lošeg vremena, počinje večeras.

Dakle, od danas pa do 2. listopada, s 9AFF-011, raditi će:

- Jan, 9A/OK1JK
- Ruda, 9A/OK1HWS i
- Jiri, 9A/OK1IEC

Jan, OK1JK, ugodno se iznenadio kada sam mu rekao da je prošlog kolovoza (2009.) na "njihovoj" lanterni ručao Bill Gates, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, "otac" Interneta i Facebooka...

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A6AA

Upravo sam za objavljivanje na eLogu (www.ew4dx.org/WFFsearch.html) poslao Marijanov, 9A1MB, adif log koji se odnosi na njegovu aktivaciju Parka prirode Učka (9AFF-017), na kojoj je bio jučer, 29. rujna, a radio pod 9A1C/p. Očekujmo ga uskoro tamo.

9A6AA
www.9aff.com

"DX never sleeps..."

9A6BRC

Prema info dobivenoj od Mirka 9A7WA isti se sprema dana 02.10.2010. u subotu tijekom dana aktivirati
9AFF-048  Česma  ( Bolčanski lug - Varoški lug ).
Ako nekome treba ova FF  9A referenca neka obrati pažnju na slijedeće freq. na 40 m oko 7144, a na
20 m oko 14244.
U slučaju jake kiše rad se odgađa za neki drugi termin.

Ivica, 9a6brc

9A6R

Evo sam upravo uradija Rudu 9A/OK1HWS sa Struge.Bilo mu je drago,reka je poslat QSL-ku via buro ka pravi RA.Bravo Ruda!!Thanks.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Rukovodstvo 9AFF Programa jednoglasno je odlučilo da Marijan, 9A1MB (član radiokluba "Karlovac"), bude član tog rukovodstva. Marijan je i do sada aktivno sudjelovao u kreiranju i poboljšanju 9AFF Programa, pa je to i bio razlog te odluke.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A7YY

Izvod iz pravila foruma:

članak 15.   
Forum nije mjesto za privatne rasprave. Ako se želite obratiti samo određenom članu, pošaljite mu privatnu poruku.

Na forumu nije dozvoljeno

članak 1.   
Nisu dozvoljene osobne kvalifikacije članova foruma. U raspravama i mišljenjima se ne moramo složiti, ali svaka kvalifikacija ''ti si takav i takav'' na javnom forumu nije dopuštena.

članak 2.   
Nije dozvoljeno nikakvo objavljivanje nikakve osobne prepiske (pismo, e-mail i sl.)

Hvala na razumijevanju.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A2JG

Hvala Branko.
Valjda će IO HRS-a shvatit šta je interes HRS-a,
Bilježim se sa štovanjem,

Koki 9A2JG

P.S. Sutra smo u lovu na tri 9AFF-a, Kiko& Co. naprej.......

editirao 9A7YY
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Prema eLogu proslijeđen je log postaje 9A2QP/p, koja je, dana 12. rujna o.g., radila s područja Veliki Pažut, 9AFF-049.
Veze su bile samo CW.
Tnx Joe.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."