• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Odluka je pala. A sutra padaju: 9AFF-034, 9AFF-035 i 9AFF-036.

Ekipa se ekipira:

http://web.hamradio.hr/9aff/activ.htm

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

VE3ZIK

Radoslav (Rax) i ja smo upravo dosli sa Jadra. Uzivanje za rad, ja sam uradio oko 180 QSO na 9A/VE3ZIK dok je Radoslav presao 100 QSO na klupski znak 9A1CIG/p.
Iza 1600 local time cemo biti aktivni sa 9AFF 068 (Pantan) na 40m, mozda i 20m.
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

VE3ZIK

uglavnom, s obzirom da su obje lokacije relativno blizu jedna od druge imali smo vremena da da aktiviramo obje lokacije sa oba pozivna znaka  ;D ukupno je odradjeno preko 500 QSO na znakove 9A1CIG/p, odnosno 9A/VE3ZIK.
Sa Pantana smo uspjeli pobjeci 5 minuta prije kise.
Slike, logovi i ostalo za nekoliko dana.

9A6AA

Citat: VE3ZIK  u 19. Svibanj 2011, 22:23:02
uglavnom, s obzirom da su obje lokacije relativno blizu jedna od druge imali smo vremena da da aktiviramo obje lokacije sa oba pozivna znaka  ;D ukupno je odradjeno preko 500 QSO na znakove 9A1CIG/p, odnosno 9A/VE3ZIK.
Sa Pantana smo uspjeli pobjeci 5 minuta prije kise.
Slike, logovi i ostalo za nekoliko dana.

Požuri polako s logovima, Zik!

Nema obnavljanja 9AFF liste (ma što mali Đokica mislio o tome) dok se na eLogu ne objavi velika većina 9AFF logova.

Sada raditi update - nemoguća je misija.

Prijedlog je da se update radi jednom mjesečno. Ili svakih 15 dana. Odluka će se donijeti idući vikend na Papuku.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

VE3ZIK

Evo i pokoja slicica sa Jadra, odnosno Pantana :)

9A6AA

Hi,

Evo liste 9AFF logova koji su uploadani na eLog do danas, 20. svibnja 2011, u 1930Z:

http://web.hamradio.hr/9aff/9AFF_logs_V.htm

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Evo, i dvojac iz 9A1WFF (9A2WJ & 9A6AA) vratio se s aktivacije 9AFF-060.

Dojmovi?

Lokacija krajnje nepovoljna za rad. Mali prostor nedaleko od objekta "Zeleni vir", a okolo brojna stabla i brda koja se uzdižu tik uz nas. Antene u bliskom kontaktu s krošnjama.  Loši uvjeti na bandu. Strašan QSB, te, valjda, i smetnja od obližnje hidroelektrane "Munjare". Potok koji je bučniji od našeg agregata. Band se otvarao nakratko te zatvarao nadugo. Na 20 metara - slabo. Na 15m - ništa. No, s održanih 225 veza, zadovoljni smo.
Na gulaš od divljači te na srneće kobasice nema prigovora.

Rekli su nam da nas mnogi zovu. No - nije išlo. Bilo je vrlo teško primiti te slabe signale...

I dok su nam pričali da posvuda pada kiša, na području 9AFF-060 bilo je predivno vrijeme. Tek na kraju, pri dolasku na autocestu, poklopio nas je kišni oblak.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5TO

Evo nešto zanimljivo objavljeno prije koju minutu: http://hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=116922&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=093002aa61
Tijekom dana ću nastojati malo obraditi statistiku i fotke s prošlovikendne 9A5Y/p ekspedicije te ovdje dati kratki raport. Logovi su poslani, a na serveru ih očekujemi uskoro... pse QRX...

73

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6AA

Hvala na linku, Tom. Dobro je to znati.

Jutros mi je Igor, EW4DX, javio da će danas na eLog-u objaviti logove koje je primio 12 i 13 svibnja, pa će i vaši uskoro doći na red.

Možda ti je promaklo: dinamika slanja naših logova k Igoru nalazi se na http://web.hamradio.hr/9aff/News.htm

73

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A5TO

Možda najspecifičnije za ovu 9A5Y/p ekspediciju je velik broj 9A znakova u logu. 40+ sa 9AFF-028 i 9AFF-055 te 60! sa Prvića 9AFF-022 (CI-095). Opet se radilo s dvije stanice SSB/CW a uz standardnih 40m, 30m i 20m na dipol za 7MHz križno je postavljen dipol za 18MHz koji je već na Košljunu donio preko 150 veza.
Ukupno je odražano po 600 veza sa Košljuna i Prvića dok nas je drugi dan kiša zaustavila na 500 veza sa Kontrepa te onemogućila ponovni odlazak na Glavotok.
Prvi dan operatori su bili 1DX, 2UK, 3LG i 3NM dok sam ja u Pazinu slušao i goniometrirao CW signale na 80m, a drugi dan smo svi radili, a neki nakon toga trčali po kiši :-)

73,

T.

P.S. Odlučujuću logističku podršku nam je ovaj put dao Davor - 9A4QX na čemu mu se i ovim putem zahvaljujemo.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A4OE

Da nema vas iz 9A5Y (tu i tamo 9A1WFF i stranaca) oni koji rade telegrafijom nebi imali odradjeno niti jednu 9AFF.
Da se trazi, trazi se. Vidi se i po spotovima na dx-c.

Jedan danasnji komentar (pitanje) na WFF groups:
Hello 9A6AA,

When 9A op-s will activate 9AFF on 20m? And also on CW?
It`s impossible to collect most of FF references from here
without 20m CW activity.. Pity.. :(
Best regards,
M.Vasiliev - R9AB -

Tom otkri tajnu upitnika.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

VE3ZIK

R9AB radi i SSB, radio je 9A1CIG/p iz 9AFF-068. :)
Sto se samog rada tice, istina je da je najlakse dici nekakvo parce zice za 40m i nalupati brdo Italijana do magicnih 100 veza  ;D . Mislim da je 5h pravilo dobro s jedne druge strane a to ne da vas mozda i tjera na neki nacin da odradite vise od 100 Q's. Eto, Radoslav i ja smo imali dovoljno vremena da radimo na dva pozivna znaka i uradimo oko 500 QSOs sa dvije WFF. Planirano je bilo i 20m sa Pantana medjutim kisa nas je potjerala prije vremena.
Ovo sa dvije stanice istovremeno je super stvar, 40 i 20m... :)

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 23. Svibanj 2011, 10:10:32
Da nema vas iz 9A5Y (tu i tamo 9A1WFF i stranaca) oni koji rade telegrafijom nebi imali odradjeno niti jednu 9AFF.

Hello 9A6AA,

Best regards,
M.Vasiliev - R9AB -

Mislim da je njegovo pitanje bilo više retoričke naravi. Kada u pravilima bude navedeno da 50% veza mora biti odrađeno CW - onda ćemo intervenirati. A do tada, to su puste glazbene želje.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Citat: 9A6AA  u 23. Svibanj 2011, 11:44:28
A do tada, to su puste glazbene želje.

"...Work on the 20m (specially, CW) is not an obligation, but my suggestion to our activators..."

Naravno svatko radi onom vrstom rada koja mu najvise odgovara i za koje ima uvijete. Nije to samo kod nas slucaj, pravo razocaranje je EM44U, a ekspedicija traje skoro mjesec dana.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A5TO

Citat: 9a4oe  u 23. Svibanj 2011, 10:10:32

Hello 9A6AA,

Best regards,
M.Vasiliev - R9AB -

Tom otkri tajnu upitnika.
Rješenje upitnika jest ovdje ;)

73,

T.