• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9L

Profil Privatna Poruka (Offline)

Odg: 9AFF aktivnosti
« : Danas u 20:10:28 »

Oglas iz usluge:

Poštovana gospodo radioamateri svi koji ste me radili iz 9A FF-033 sa pozivnom oznakom 9A7WA/p log
je upload. Svima koji žele aktivirati navedenu referencu želim sve najbolje, uz bilo čiju pomoć, ja osobno
nikada više. Što je bilo, bilo je, nek vam je sa srećom!

44 9A7WA

Prenio  Ivica , 9a6brc

Bas bih volio znati sta je u ovom postu bilo neprimjereno pa da je zavrsio u kosu????

Gospodo moderatori....rad bi znati ...A VALJDA NE SAMO JA.
I BTW referenca je uplodana na WFF main page.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6BRC

Oglas iz usluge:

Sramota, svi koji ukucate na glavnu stranicu wwff.com vidjećete da 9A7WA ima potvrđene 44 reference,
isto tako 9aff.com privatna stranica vlasništvo 9a6aa nema takove podatkel, tamo se priznaje i rađeno prije
valjda ako se dostavi, i to je u redu, neka, ali zašto se onda ne poštuje lista od ew4dx ili je to kako god
tko hoće, privatno je to priznam i to je činjenica, e sad baš za inat idem po cijeloj hrvatskoj dok god se
ne pokaže istina. Živili i veseli bili.

za 9A7WA   Ivica, 9a6brc

9A6BRC

Oglas iz usluge:

Usprkos svemu. Vukovar je izdržao i mi ćemo, ide 9A FF-035 i 036, možda i ponovo 034 pa ma što bilo
tko mislio o tome, sve u interesu programa, sviđalo se to nekome ili ne.

Hvala na razumjevanju, 9A7WA

objavio Ivica, 9a6brc

9A6AA

Danas su na eLog poslani logovi postaje 9A0WFF koja je radila sa sljedećih lokacija:  9AFF-030 (Nov 14, 2010), 9AFF-044 (Nov 14, 2010), 9AFF-045 (Nov 13, 2010) & 9AFF-046 (Nov 13, 2010). Održano je 1300 radioveza, a za postajama su bili xyl Anica-9A7SSY, Franjo-9A2MF, Daki-9A2WJ i Emir-9A6AA. Rađeno je SSB, CW i PSK31.

Inače, na 9AFF listu (activators ili chasers na www.9aff.com) dolazi se tako da se pošalju podaci o svoj aktivnosti, kao aktivatora ili kao lovca. Naravno, treba poštovati pravila koja određuju taj postupak. Niti jedna pozivna oznaka tamo nije stavljena samovoljom 9AFF ekipe. No, tko se tamo ne želi vidjeti - svoje podatke neće ni slati.

I još nešto. Svi oni koji žele da 9AFF Program bude još bolji, svoje prijedloge, pitanja, dileme, ... šalju na florafauna@inet.hr . Na svaki e-mail smo odgovorili, a najviše ih se odnosilo na pitanja glede dodavanje nekih lokaliteta na 9AFF listu. Primjedbe i gunđanja objavljivana po drugim mjestima imaju sasvim drugu pozadinu, a i to je ljudski, zar ne...

Emir, 9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Moram malo braniti Icicu 9a6brc mada se bas ne "slazemo", vidim njegov post zavrsio u kanti za smece.
U napisanom ne vidim nista sto bi zasluzilo takav tretman, tim vise sto se u navedenoj poruci iznosi slozenost lokacije.
Kad ce vec jednom cistaci smoci snage i napisati i potpisati se zasto je nesto zavrsilo u kanti za smece ili zasto je nesto editirano.

Oglas iz usluge:

Poštovana gospodo radioamateri svi koji ste me radili iz 9A FF-033 sa pozivnom oznakom 9A7WA/p log
je upload. Svima koji žele aktivirati navedenu referencu želim sve najbolje, uz bilo čiju pomoć, ja osobno
nikada više. Što je bilo, bilo je, nek vam je sa srećom!

44 9A7WA

Prenio  Ivica , 9a6brc

Eto sto je brzopletost sad vidim da je 9a9l isto napisao
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A9L

Mislim da bi se trebao oglasiti i "HRABRI" moderator koji je taj post bez ikakvog razloga bacio u smece.  I tocno da bi trebalo i napisati i tko i zasto. I jos uvijek ne vidimo koji su moderatori.
A sto se tice reference jos je jucer uredno stavljena na glavni el. log.

I u potpunosti se slazem sa Mirkovom porukom da za tu referencu treba imati petlju i otici gore.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6BRC

Oglas iz usluge:

Sutra 9A FF-035 i 036 i za one koji trebaju 034.

9A7WA/p

Prenio, Ivica 9a6brc

9A6BRC

Oglas iz usluge:

Po neka slika sa današnje aktivnosti 9A7WA/p

Objavio Ivica 9a6brc

9A6AA

Igor, EW4DX, i Eugene, RW3GW, obavještavaju 9A aktivatore da ubuduće svoje 9AFF logove namijenjene bazi podataka na eLogu te dokaze o aktivaciji, dostavljaju posredstvom ovlaštenog WFF koordinatora (9A6AA) ili WFF predstavnika (9A2WJ).

Predlažemo da se podaci šalju preko adrese florafauna@inet.hr

Molimo da logovi (u adif formatu), radi lakšeg snalaženja, budu imenovani prema ovom primjeru:

9A1C_p_9AFF-046_20101113.adi

(CALL_9AFFreferenca_DatumYMD.adi)

9A6AA
www.9aff.com

"DX never sleeps..."

9A6AA

Hi

Dobili smo nekoliko upita  gdje se zanimate koji su do sada 9AFF logovi na eLog servisu.

Među 1501 europskih FF referenci i pripadajućih 2870 logova, nalaze se i logovi s 57 hrvatskih FF referenci.

A koji su logovi tamo do danas, u 2030Z, pogledajte ovdje:

http://www.inet.hr/9a6aa/WFF/9AFF%20logs.htm

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Na eLog uploadano je 7324 radioveza s expedicije 9A0CI na Lastovo, u svibnju 2005. godine.

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A6AA

Evo, nakon naše zamolbe stigao je i adif log s aktivnosti s Lastova (9AFF-011), koji će biti proslijeđen na eLog. Poslao ga je Jirka, 9A/OK1IEC za vaze s expedicije na taj otok, rujna 2010. godine. Nisam provjeravao koliko je veza u njemu ali sudeći po veličini file-a (330kB) u pitanju je nekoliko tisuća radioveza. Jirki hvala na razumijevanju i podršci a očekujemo da će i 9A/OK1JK i 9A/OK1HWS učiniti isto.

9A6AA

Naknadno dodano:  Log je uploadan na eLog...
I ovo: Na eLog je poslan zbirni log veza koje je Daki, 9A2WJ/p, održao tijekom zadnje aktivacije malih otoka oko Lastova.

"DX never sleeps..."

9A6AA

Evo, nakon malo truda, a i zahvaljujući Ogiju, 9A7W, uspjeli smo poslati i prvi od Tomovih, 9A2AA, (izvorno, papirnatih) logova na eLog.
Onaj s 9AFF-009 (Park prirode "Biokovo").

Tnx Ogi.

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A2NO

Bok!
Sinoć sam dobio 9AFF diplome. Odlično napravljene, papir i tisak top klasa i izgledaju puno
bolje nego na websitu. Super posao, čestitam...Plakete su u izradi

73 Dino

9A6AA

Hi Dino

drago mi je da ti se diplome dopadaju, posebno zbog toga što je za njihov izgled "kriva" 9AFF ekipa, s Kikom, 9A4KW, kao glavnim dizajnerom na čelu. Naravno, diplome su još ljepše ispale jer su rađene na kvalitetnom papiru.

Da, 9AFF plakete su u izradi. Upravo sam išao provjeriti prvi, probni, otisak (ili kako-se-to-već-zove). Zadovoljan sam.

Prvih 10 "chasers" plaketa biti će gotovo u petak, kad se i nadam da ću ih otpraviti osvajačima (9A2JG, 9A5ZP, 9A4KW, 9A5AMC, 9A3NM, 9A1CCY, 9A1MB, 9A6Z, 9A4MF i 9A2NO). Kanili smo to obaviti do Božića no malo smo bili betežni pa se to pomaknulo za par dana (Kiko je još u krevetu...).

Odmah iza Nove godine dati ćemo izraditi i prvih 5 aktivatorskih plaketa (9A4KW, 9A1MB, 9A1C, 9A6Z i 9A3PM).

Inače, na plaketama smo načinili malu izmjenu. Podaci o osvajaču su bolje istaknuti nego na primjeru objavljenom na webu (www.hamradio.hr/9aff/AwardHolders/9a2jg_Plaque_C3.jpg). Isto tako, rub fotografije nije tako oštar već se poko gubi... Sve u svemu - biti će lijepo.

73

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."