• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Evo kratkog osvrta na proteklu 9AFF godinu (bolje rečeno, njenih zadnjih 5 mjeseci) iz pera 9AFF Award Managera, Franje, 9A2MF:

http://qrz.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=51:uspjena-9aff-godina&catid=15:reportae&Itemid=48

Moram priznati da sam na tom webu pronašao bogatiju 9AFF fotogaleriju nego što smo mi uspjeli staviti na www.9aff.com. Tko je vrijedan - vrijedan je. Evo, dolje sam posudio jednu fotku... Tnx 9A4TA!

73

9A6AA
www.9aff.com

"DX never sleeps..."

9A6AA

U petak, 31. prosinca 2010. otpremljene su prve 9AFF Plakete.

Sretna Nova godina i puno 9AFF referenci, kako lovcima tako i aktivatorima...

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4MF

Plaketa stigla, Nr 15. Ako bi ocjenjivali od 1 do 10, moja ocjena je 10+, zaista je prekrasna i čim sam je raspakovao, nagledao se odmah postavio u PPS na zid.  Nadam  se da če i druge dvije biti tako lijepe, ustvari i ne sumnjam u to, jer ovo je do sada najljepša plaketa na zidu u mojem PPS-u.
Svimm FF ljupcima pa i ostalim DX-erima srtenu Novu 2011. godinu
Lijepi pozdrav iz Lipika
73 de Miro

9A5TO

HNY MMXI!

Sezona aktivacije na 9AFF u novoj je otvorena  8)
9A5Y je ekipa (9A2UK, 9A3NM i ja) najprije došla pred prag 9AFF-064  Đol Dražiblato Special ornithological reserve ali je bila zaustavljena velikom vodom :-(
Nakon kratkog razočaranja što nije aktiviran new one za utjehu smo odlučili posjetiti 9AFF-036 Jelas Special ornithological reserve te u 110min odradili 315QSO iako je 20m BAND bio gotovo neupotrebljiv.
U samo nekoliko sati smo iskusili temperaturnu razliku od +19°C do -1°C prilikom spremanja stavri u auto.

73 & 44,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6AA

Bravo Tom & co! Ugodno ste nas iznenadili s prvom ovogodišnjom 9AFF aktivacijom! Log je već poslan na eLog.

Miro (9A4MF), drago mi je da ti se plaketa dopala. Sutra se rade nove, tako da će i aktivatori doći na svoje!

9AFF novosti (osim aktivacija) objavljujemo na http://www.hamradio.hr/9aff/News.htm.

73

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A5TO

Citat: 9a5to  u 14. Listopad 2010, 15:22:14
Danas mi u mailu neradioamaterke stigao sljedeći link http://www.youtube.com/watch?v=obd-9dQ7LPg a ako sam to dobro usporedio upravo se radi o Velikom Pažutu 9AFF-049.
Isto područje, ovaj put "napadnuto" iz HA :-(
Trebat će ga aktivirati ove godine dok eventualno ne bude deleted.

73,

Tom, 9A5TO

P.S. http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=101060&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=a55e1ae6fa
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6AA

Gotove su i prve 9AFF plakete za aktivatore...

http://www.hamradio.hr/9aff/News.htm

9A6AA
www.9aff.com

"DX never sleeps..."

9A6AA

Kako sada stvari stoje, u nedjelju popodne moći ćete odraditi 9AFF-028 ( a malo prije toga 9AFF-059):

www.hamradio.hr/9aff/9Awff_activities.htm

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A4OE

Daruvarska ekipa nastavlja putesevstvije po "Lijepoj nasoj". Nadam se da ce vam ovaj put signal biti nesto bolji nego iz 9AFF-036 na jedvite jade se provukao realno je bilo 239/339
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2JG

9A5Y/p 9AFF-059 7.161,0 GL !

Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4OE

Jedna od rijetkih 9AFF ekipa koja radi telegrafiju ovaj put su izgleda zaboravili taster.
Nazalost!
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4KW

Nisu ga zaboravili nego je krepal
9a4kw

9A6JOY

Toliko sam se oštrio da sam cijeli dan proveo uz stanicu nebili ih na trenutak  čuo ili odradio...
nažalost možda sljedeći put budem imao sreće...
pozdrav..
".... kad u zoru sunca sjaj iznad Biokova se javi..."

9A6AA

Mate, nisi ti jedini bio te "sreće".

Evo, Kiko, 9A4KW, poslao mi je kratko izvješće s aktivacije. On kaže da je to bila odlična ekspedicija osim što su propagacije na 7 bile loše za 9A stanice. Ove koje su radili su bili užasno slabi. Osim toga, "većina operatora se ponašala nekulturno, pa kad prozoveš jednog zovu još trojica preko njega jadnog. Ili te zovu kad te uopće ne čuju pa mu daješ 3 puta raport a njega nema, pa te posle opet zove..."

Kontakt koji smo prije dolaska radioamaterske ekipe uspostavili s košljunskim franjevcima, i najavili njihov dolazak, pokazao se pun pogodak. Naime, cijeli otočić (9AFF-028) u njihovom je vlasništvu. Gvardijan je pokazao izuzetno razumijevanje (omogućio je našoj ekipi napajanje), tako da ćemo im u ime 9AFF-a poslati posebnu zahvalnicu. I prijevoz koji nam je predložio jedan od fratara bio je OK. Taxi-boat ih je dovezao i vratio na kopno prema dogovoru. Pretpostavljam da će Tom, 9A5TO, složiti jedno opsežnije izvješće a još bi samo spomenuo da je i taxista nekada, kratko vrijeme, bio radioamater!

Uskoro očekujte zanimljiv video na YouTube...

Bravo dečki a ti Kiko, drugi puta ponesi, rezervnu bateriju za elektronac!

9A6AA
www.9aff.com

"DX never sleeps..."

9A6R

Bili su tanki i u Splitu ali ih se ipak uradilo i to sa dipolom za 7 i TS-690S.Hvala momci!GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!