• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kenwood TS2000

Autor 9A2TK, 13. Studeni 2009, 20:30:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2TK

S obzirom da je u prošlom periodu došao veći broj komada Kenwood-a TS2000 koji se koriste na svim opsezima i modovima...itd, a pošto sam imao određeni broj upita (kao sad već oldtimer u korištenju TS2k) u svezi nivoa modulacije, ALC-a te izlazne snage, upučujem zainteresirane na slijedeći tekst:

http://vk1od.net/measurement/SsbTxPower/MeasureSSBTxPower.htm

Nadam se da će ovdje naći neke odgovore na pitanja koja ih muče... :D
Malo prođite i ostale stranice istog autora.
9A2TK, Tom
Najte kaj zameriti !!!

9A9YY

Posjedujem u tekstu navedeni Bird 4314,koji ima PEP funkciju.I mjerenja pokazuju upravo kao sto je i napisano u tekstu,cak sam usporedjivao mjerenja sa Bird 4391 power analyzer,koji ima digitalno ocitavanje i rezultati su isti....poanta je da se nemoze pep snaga mjeriti bez kvalitetne mjerne opreme,jedino nemodulirani stalni nosioc.I to dovodi ljude u zabludu da im uredjaj nema deklariranu narecenu snagu.

9A9YY

Zaboravih se potpisati,9A9YY Sinke,73

9A2TK

Upravo tako Sinke...i mene je u početku ALC kod TS2k zbunio dok na netu nisam našao objašnjenja...na tu temu je puno toga napisano na forumu... :D

Beskorisno je kod njega podizati nivo modulacije kako bi se na instrumentima povisio prosjek pokazivanja...to je ono što mnogi pokušavaju jer se taj ALC drugačije ponaša nego kod ostalih stanica pa izgleda kao da ide manje snage van. TS2k je prvi uređaj sa takvim pokazivanjem a čujem da se i Yaesu FT2000 tako ponaša.
Oni koji povečavaju nivo modulacije samo stvaraju qrm jer premoduliraju uređaj. Isto tako kad pobuđuju linear, ulaze sa prevelikom snagom kako bi na linearu dobili veću prosječnu snagu što je opet krivo i stvaraju prepobuđen signal koji stvara splatere...itd, itd.
9A2TK, Tom
Najte kaj zameriti !!!

9A4WW

Pozdrav svima...

Zanima me da li je neki ponosni vlasnik iskusio problem koji se može vidjeti na

http://www.youtube.com/watch?v=419mv8LXNUU

zanima me kako i gdje je riješio taj problem...

Alen 9A4WW

9A3XR

ma he...š ti amatera kojemu nisu svi botuni (dugmad) strogo desno

9A5ST

Alene ja imao problem i rješio u S5 u Mira Čadež!
Neka greška,nismo jedini.
Rikavaju neki filteri!
73
9A5ST
Zeky

9A4WW

Hvala Zeky!

Našao sam nešto podataka na net-u o sličnim problemima... čini mi se da je to boljka tom RIG-u...

Kontaktirat ću ovlašteni servism u ZG...

Nisam jedini koji ima taj problem....

Alen, 9A4WW

9A6KTB

Citat: 9a4ww  u 03. Lipanj 2010, 19:59:52
Hvala Zeky!

Našao sam nešto podataka na net-u o sličnim problemima... čini mi se da je to boljka tom RIG-u...

Kontaktirat ću ovlašteni servism u ZG...

Nisam jedini koji ima taj problem....

Alen, 9A4WW

Hm, ne boh se bas okladio u taj ZG servis...kolega vec 6x nosi istu stanicu na popravak i nista.
Boris, 9A1IW, JN75SL
Keep 'em Rolling!
MVPA: 29718

http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

9A5BS

Citat: 9A6KTB  u 16. Srpanj 2010, 23:32:09
Hm, ne boh se bas okladio u taj ZG servis...kolega vec 6x nosi istu stanicu na popravak i nista.

khmm,, ja bi se bas kladio!! stanica je bila 3 godine na sevisu, cak je zaboravljena da smo je odnijeli na servis.. i gle cuda, gazda nas je nakon 3 godine nazvo na phone i rekao da je stanica popravljena  ;D ;D ;D ;D

9A7PJT

Citat: 9A5BS  u 17. Srpanj 2010, 02:13:12
Citat: 9A6KTB  u 16. Srpanj 2010, 23:32:09

khmm,, ja bi se bas kladio!! stanica je bila 3 godine na sevisu, cak je zaboravljena da smo je odnijeli na servis.. i gle cuda, gazda nas je nakon 3 godine nazvo na phone i rekao da je stanica popravljena  ;D ;D ;D ;D

Blago Vama  kad  mozete  "zaboravit "    :o takav  uredaj  . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A3VV

U Bosni bi rekli kad Arapin ima masla i gu..cu maže njime ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A9YY

Greska kod TS2k je u lošim keramičkim filtrima cf1 i cf4 od 15khz,te kod cf2 od 9khz,POZNATOG prozvođača filtera TOKO, u filterima dolazi do kemijske reakcije i do izjedanja metalnog sloja na dielektriku.Očekuje se očitovanje Kenwooda povodom tog problema,pošto je greška kod njihovog dobavljača i partnera-firma TOKO.Znači primarna odgovornost za grešku leži u njima,a ne na Kenwoodu.Ista greska se može očekivati i na uredjajima novije generacije i kod ostalih proizvođača telekomunikacijskih uredjaja koji koresti iste filtere,a dobavljeni od TOKO u istom periodu.Oni koji neznaju gdje se obratiti ili nabaviti originalne filtere-info na pm via qrz.com

73,9A9YY

9A6R

Kako je to lijepo.Kupiš novi uređaj,ispale ti filtri  dok je pod jamstvom a neće da ih zamijene o vlastitom trošku.Naravno sav trošak pada na kupca a Kenwood se pravi blesav kao nije to njihov problem.E lopovluka.
>:(

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4CD

To je kad se štedi na sve strane, da je bar Murata ostala unutra ovako "koperant" ostaje najslabija karika u lancu (kao u većini slučajeva).
Svejedno, još uvijek su ti problemi manje zlo nego kad cijela generacija uređaja odlazi u povijest kao kod ICOM-a ILI YAESU-a ali tko ih više broji.

73's
Igor
9A4CD