• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kenwood TS2000

Autor 9A2TK, 13. Studeni 2009, 20:30:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A9YY

Reni ne pricaj gluposti,ko god ima jamstvo,ne placa popravak.Ionako svi uredjaji na kojima se to dešava su izašli iz jamstva.BTW,dostavljac se vratio sa g.o. pa ces ubrzo dobit paketić.

9A6R

OK,ali izgleda kao da su narihtani da se pokvare kad istekne jamstvo,HI.
Srića nemam taj uređaj pa mi se to ne može dogoditi.
Javi prije nego paket krene.Hvala.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A9YY

Ok,javit ču....nemoze se to narihtat,nego je greška u materijalu koja se dešava nakon nekog vremena,uglavnom na seriji koja pocinje sa brojem 9...Po mojoj procjeni je greska u tome sto nisu zalijani nego se plasticni poklopčič lako može skinuti,a to znaci da unutra lako ulazi zrak i dolazi do oksidacije...filtri koji su podložni kvaru su iz serije a55ej,a55gg....i takvi se nesmiju ugradit jer ce isto riknut u buducnosti,jer su iz neispravne serije...kvaka je da zadnje slovo nije J odnosno g...jer je to oznaka serije...po tom kodu se moze i pretpostavit dal ce riknut il ne...stariji uredjaji nemaju taj problem,nažalost samo noviji.

9A9YY

Eto danas sam promjenio frendu na TS2k,i mogu reč da treba bit jako oprezan jer imaju 5 pinova i duplu štampu,pa ih je dosta tesko skinut..puhalica obavezna,al treba pazit da ne otpadnu elementi oko njih koje jedva vidiš...problem je u tinolu koji se koristi-5 posto srebra...ko se usudi sam mjenjat,ja mogu nabavit filtre...toliko o toj temi..

73,9A9YY

9A8DU

Kriv je SIGNAPUR ili ???
dok je bio Japan dali je bilo takvih problema ? Siniša tebe pitam kao kompetentnu osobu.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2VJ

Za info..Vertex Standard(Yaesu) u uređaje  FT 450,FT950,FT2000,FTdx5000 >> ugrađuje Murata keramičke filtere....bar tako piše u service manualu od navedenih uređaja.
                  73&GL,Velimir,9A2VJ

9A9YY

Drago neznam dal to ima veze di je sklapan,moguce ako je i proizvodjac filtera premjestio proizvodnju,pa je došlo do felera.Znam da je u istim novijim uredjajima promjenjen izlazni stupanj na svim bandovima,i ugradjeni mos fet tranzistori umjesto prijašnjih običnih,što je korak naprijed u vidu linearnosti i lakše pobude,jedino je cijena tranzistora mana ako nekom krepa.Izgleda da je Murata broj jedan proizvođač filtera,nisam čuo nikad da je bilo ikakovih problema s njima.

73,9A9YY

9A6R

Nadam se da kod TS-590 neće bit problema. ;)

9A6R

9A9YY

Kod njega je down konverzija,ko kod k3...drugačija koncepcija,kad postave service manual na sajt i proučim malo,znat čemo nešto više,ak niš drugo-koje filtre koriste hi hi
a i kad dođe prvi,isprobat čemo ga u radu.Možda bude izložen i na jarunu.Imam dobar filing,al čemo vidit.

73,9A9YY

9A6R

Dobro Sinke.Nemoj da bude preskup ;)

73,9A6R

9A9YY

Znaš kako to ide kad tek izađe novi uređaj,trebače vremena da padne cijena...u USA če bit najeftiniji,ko i obično...ali mislim da cijena neče biti bitno drugačija nego u ostalim zemljama evrope.

9A6R

Da,znam,u EU je uvijek skuplje nego u U.S.A.Koliko tamo dođe dolara ovdje Eura.Ali i dolar se pojačao tako da ni tamo nije kao nekada.Svidio mi se na prvi pogled jer mi je dizajn lipši od TS-2000 ali to je ipak stvar ukusa.Važnije je ono što se nalazi ispod poklopca :D
OK,malo smo off topic jer je tema TS-2000 a vidim da ima topic TS-590,SRI.

73,9A6R

9A2VJ

E Reni kojim ti uređajem radiš?ti si glavni operator on 6m..u Dalmaciji.

9A6R

Sa TS-510 i home made transverterom.
Lipi pozdrav Velimire.

73,9A6R

9A8DU

Pozdrav,imao sam nekoliko puta TS-2000 nikada nisam imao sa narečenim uređajem problema,jedini problem ako se tako može reći je gluhoća na dva metra,a znalci vele da se to da rješiti bez problema...
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???