• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Šta se gradi?

Autor 9A6C, 06. Travanj 2009, 14:08:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Gledam svoje pojačalo s 2xQB4/1100 kako 2 godine skuplja prašinu pod stolom i pitam se imali još koga tko se u ovom vremenima još bavi gradnjom pojačala?

Ajmo, istinu na sunce!

Ovaj moj je više od pola gotov, ali nikako da krene, k'o Hajdukov napad. Trebalo bi biti +kW out na svim KV bandovima.

Prijavci se primaju ovdje...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2TK

Aaaa, nešto se radi al prvo da skočim pa onda da kažem HOP  ;)

Sve me strah se ovde javiti da ne dobim kakav žuti il crveni karton... :P
9A2TK, Tom
Najte kaj zameriti !!!

9A3VV

U QST 3/2009 opisana je gradnja 5-band G3TXO Hex Beama. Kako imam jedan nekompletan fiberglas quad čiji mi dijelovi mogu poslužiti za izradu lagano se pripremam za rađu... Samo što kod mene pripreme traju, traju... Do jeseni možda nešto i bude ;)

A da ja nisam off topic? Možda bih trebao QSY na Antene? ???
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5ST

4 elementa quad za 6m i malo se produžujemo na 2m.
Sve sinjano,elementi sređeni,žica od Keruma i ...sljedi bužanje!
Quad za 28 već dignut!
73 de 9A5ST
Zeky

9A5K

Došlo lijepo vrijeme pa će biti svega...

Trenutno u garaži dva 11 el. petbandera (14, 18, 21, 24 i 28 MHz), 5 el. za 50 MHz, 10 el. za 144 MHz, par komada 16 el. za 432 MHz....
U pripremi četiri 16 el. tribandera (14, 21 28 MHz), 2 el. za 7 MHz, 9 el. za 50 MHz, nešto visoko za 1.8/3.5 MHz...  ;)

Od finijih stvari, 2xQB4/1100 i uz to se planira i nešto s GU43B...  ::)

73,
9A5K

9A5CW

ZZ,
kod mene GU43b za moj voljeni band + HV PSU ;) 10el za 6m ceka toplije vrijeme, par pretpojacala za 4/6m ... neki sequencer... svega pomalo.

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A5ST

5K
E ova dva 11 el.5 bandova fino zvući.Daj fotku kad bude finito!
73 de 9A5ST
Zeky

9A6C

Tema se proširila pa sam je ugnijezdio na pravo mjesto.

NKZ

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6NDD

Stoji sve pripremljeno za 6 el./144 Mhz za portabl i GP dualband 2m/70cm za na kuću. Što se antena tiče još je u planu je prepravak oba dipola što imam ( produženje napojnog kabla i ugradnja jednostavnog baluna 1:1).
Nadam se da ću sastaviti i interface za DigiMode te PixieDixie II (za sve elementi odmaraju trenutno u ladici više od godinu dana).
I također započet je rad na ispravljaču 0-14V, 3A.

Ništa nije hightech ali valjda će i kompliciranije konstrukcije doći na red kad se stekne malo više iskustva.  ;)

9A4QV

Baš ništa, beru se šparoge  8)

9A5CW

73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6NDD

dobro me podsjetih na šparoge. ima neka vrsta i tu kod nas na obroncima Papuka pa moram otići pogledat jel su krenule ...

9A6C

Citat: 9a4qv  u 08. Travanj 2009, 10:30:41
Baš ništa, beru se šparoge  8)

Osim što je off topic, još i je poluzakonito, pardon - protuzakonito...

Ajde vi zelenoljupci, ima na www.šparoga.net punmo lipih stvari...

NKZ

GG

9A2QP

GoGo jel ti to mene prizivas sad je pri kraju 2xQB4/1100 od 9A2D  pa bumo vidli kaj dalje
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6C

Blago i tebi i njemu... moj je još u fazi iz 2007.godine.

I nikako naprijed, a jako malo fali. Unazadio me časopis :(

Ajde kad bude gotovo, prijavi postignuća, a bude li sreće, moao bih i ja bar nešto maknuti s mrtve točke...

GL svima.

GG