• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Šta se gradi?

Autor 9A6C, 06. Travanj 2009, 14:08:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3GE

Gradi se....ovo ono ...evo mala a korisna stvar...PTT za Yaesu i ICOM postaje..? Za preklapanje lineara....potpuno odvojeno sa optokuplerom...stisnete PTT i imate dva ili više kontakta koji su ZATVORENI  na predaji...i obratno...pogoni se linear..pretpojačalo ili nešto slično...? Stvar je u izradi...(Napravljeno više komada..ovaj je za IC 7000 ...ugrađen je i preklopnik KV + 50 Mhz -UKV..tj. 144 i 432 Mhz...jer sedamtisuća ima razdvojene sisteme...! ) Šemu satavim več..? Martin

9A2D

Citat: 9A2QP  u 19. Travanj 2009, 18:23:29
GoGo jel ti to mene prizivas sad je pri kraju 2xQB4/1100 od 9A2D  pa bumo vidli kaj dalje

Josipe, riječi ti se pozlatile.
GG, da ne brineš, moj linear se radi od 1991., kad je otišao kod QP-a, bio je u ovom stanju

73 de 9a2d

9A3GE

Bravo Majstore...bit će forze....? Evo PTT zgotovljen .....ugrađena je i dvobojna LED-ica ..zeleno RX...crveno TX...dva kontakta (može i više)..jedan za recimo preklapat transverter ..drugi za PA....a može se i ugraditi jednostavni seqvencer tako da po redu pali sistem...najprije preklopi releje pa onda uključi linear..i obratno...! Martin

9A2D

Martine, sad si mi dao bubu u uho, krećem u proizvodnju (malo modificirano). TNX

73 de 9a2d

S55M

Adi
Koper-Istra

9A2HM

Pozdrav
Glede Sekvencera...
Mi na 9A1W koristimo 2 komada po shemi objavljenoj u našem časopisu 01/2005.
Par slika ovdje http://www.hamradio.hr/9a1bij/konstruk.php?What=s

73 de K
73 de Kreso

9A3GE

Adi ..evo ga....stvar sam zalotao u "zraku" dva releja..jedan od 6 v. drugi od 12 v...stavio sam na slobodne kontakte releja par "Led" dioda da se može vidjeti RX-TX period...! Ovaj jednostavni sklop koristi Andrea 9A3JH za EME SISTEM...pretpojačalo i linear sa GS35B....i nije bilo problema...a može se koristiti za sve ostalo što treba biti "sekvencirano" ! Sve to može stati u kutijicu gdje je PTT pa je sve na jednom mjestu..s time da se slobodan kontakt na PTT releju spoji ne točku PTT u sekvenceru..i imamo "sekvenciran" spoj za RX-TX...! Martin

S55M

Adi
Koper-Istra

9A6C

Evo, pred sami 9A VHF/UHF/SHF contest skrpana EF0210 by YU7EF, daklem 10 elemenata za 144 MHz. Boom od starih TV antena (tnx yu7pjt za ključnih 260 cm ;D), elementi 4 mm na luster klemama, TV rotator, napajanje open dipola preko 343 mm RG58 savijenog u 3 zavoja unutar pvc instalacijske kutije TE44 (80x80 mm).

Sve zajedno, koštalo oko 60 kuna, što i nije loše kad pogledam cjenike na kojima se može naći antena sličnih svojstava.

Nije dugo u upotrebi, ali dijagram odgovara objavljenom, koliko se na uho može procijeniti, SWR je 1.2 u cijelom prvom megahercu, a još manji u drugom. Razlog je vjerojatno u tome što je moje zračilo 2 mm kraće, ali cijenim da nema praktičnog značaja.

Sama izrada je popodnevni projekt i imala je za cilj isprobati antenu novog autora i vidjeti kako se ponaša s navedenim pričvršćenjem elemenata. Obzirom da je predviđena za stalnu montažu, vijci na klemama su zaliveni topljenom plastikom, kao  i spojevi kleme i elementa. Svaki element nose tri kleme pa je malo plastike ubačeno i između klema da blok bude monolitniji.

Eto ga na, starih TV antena ima na sve strane, a ovo malo aluminija i drugih sitnica nije vrijedno spomena.

A ne WiMo, Tonna, M2 i ostali...

GL GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

VE3ZIK

Ne gradi se ali se planira za ljeto postaviti u Bilicama 2 el. Mox rotary 18/24 MHz.
Charda varijanta se pokazala super uspjesnom, ovog puta cemo na TV rotator da okrecemo Mox.
Pravougaoni oblik, napajanje RG 58 direkt 50 ohmova :) .
Jos da bude CONDX ok, pogotovo za 24 MHz :)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A6C

Pa, ako se ne gradi, onda je off-topic ;D

NKZ GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3LI

Dovršava 9A SMART keyer
daaaaavno započeti projekt !
;)

kad smo već kod CW za i protiv.
;D

9A7WA

Ma to radi ko sat, davno napravljeno, napajanje četiri AA baterije, memorija full .

73           all              de               9A7WA

9A6C

Evo u toku proizvodnja 2 el. moxon antene za 21 MHz... Mehanički dio posla odrađen, erekcija se očekuje sutra poslije podne. Konop, žica i cjevčica ;D

Bude li sve OK, isprobamo je u CQ-M za vikend.

GG

9A5ST

Evo ja završija!
4 el. za 6m,sezona na vratima!
73 de 9A5ST
Zeky