• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Pravilnik o amaterskim radijskim komunikacijama - rasprava

Autor 9A2JK, 10. Ožujak 2009, 08:36:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3ASI

Citat: 9A5K  u 29. Svibanj 2009, 07:51:16
Zanimljivo je da u nekim dozvolama stoje samo uređaji, serijski brojevi i snaga, uopće nema upisanih opsega.

Nadalje, obrati pažnju i na promjenu u opsezima 3.5 i 7 MHz od navedenog datuma, naravno za P razred, jednako kao i
promjene u snagama za A i P razred, uz navedene nove opsege za P razred, te CEPT dozvolu za isti itd.

Sretno.

73,
Krešo - 9A5K

Kodmene u dozvoli pise ime uređaja,snaga,ser. broj,opsega nema,dali ja moram sad mijenjat dozvolu zbog novih opsega ili mogu slobodno poceti radit na 10m za par dana?

Sinisa
9a3asi

9A2D

Leone, moralisto, ajde reci nam ovdje javno: Da li si ikada u životu radio sa snagom većom od (tada) dozvoljene? Jesi li ili nisi?

73 de 9a2d

9A5K

Citat: 9A9L  u 29. Svibanj 2009, 09:56:14
Ako to nije dovoljno jasno napisano onda se stvarno cudim. Postoji tablica dozvoljenih freq i snaga pa mislim da tu netreba nikakav komentar.  A sto se tice R-6, valjda nisi citaao zapisnike IO iz bivse vlasti kad si preuzimao duznost. Nijedan od ometaca nije kaznjen. Cak svi imaju i pozivne znake. Ili trebam nacrtati da bi ti shvatio sta mislim reci.??

Tablica je postojala i u starom Pravilniku, u čemu je sad problem?

Glede sankcija, pitanje bi trebalo uputiti na adresu onoga tko iste može i provesti, a to je za početak HAKOM.

73,
9A5K

9A9L

Naravno da jesam....Ali tada nisam znao da je tolika snaga jer nisam radio sa svojom stanicom i nisam imao pristup izlaznim stupnjevima.... A kad sam radio na skupljnju mnozitelja onda znam da sam bio sa TL922 a to je QRP....
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9L

Citat: 9A5K  u 29. Svibanj 2009, 10:07:06
Citat: 9A9L  u 29. Svibanj 2009, 09:56:14
Ako to nije dovoljno jasno napisano onda se stvarno cudim. Postoji tablica dozvoljenih freq i snaga pa mislim da tu netreba nikakav komentar.  A sto se tice R-6, valjda nisi citaao zapisnike IO iz bivse vlasti kad si preuzimao duznost. Nijedan od ometaca nije kaznjen. Cak svi imaju i pozivne znake. Ili trebam nacrtati da bi ti shvatio sta mislim reci.??

Tablica je postojala i u starom Pravilniku, u čemu je sad problem?

Glede sankcija, pitanje bi trebalo uputiti na adresu onoga tko iste može i provesti, a to je za početak HAKOM.

73,
9A5K

Ja nisam ni postavio pitanje. Samo sam komentirao da i dalje nema modela kaznjavanja. Valjda je jasno napisano...
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A5K

Citat: 9A3ASI  u 29. Svibanj 2009, 10:02:11
Citat: 9A5K  u 29. Svibanj 2009, 07:51:16
Zanimljivo je da u nekim dozvolama stoje samo uređaji, serijski brojevi i snaga, uopće nema upisanih opsega.

Nadalje, obrati pažnju i na promjenu u opsezima 3.5 i 7 MHz od navedenog datuma, naravno za P razred, jednako kao i
promjene u snagama za A i P razred, uz navedene nove opsege za P razred, te CEPT dozvolu za isti itd.

Sretno.

73,
Krešo - 9A5K

Kodmene u dozvoli pise ime uređaja,snaga,ser. broj,opsega nema,dali ja moram sad mijenjat dozvolu zbog novih opsega ili mogu slobodno poceti radit na 10m za par dana?

Sinisa
9a3asi

Upravo zato sam i napisao citiranu poruku. Naravno da ne trebaš tražiti novu dozvolu sve dok je stara važeća.

73,
9A5K

9A5K

Citat: 9A9L  u 29. Svibanj 2009, 10:08:18

Ja nisam ni postavio pitanje. Samo sam komentirao da i dalje nema modela kaznjavanja. Valjda je jasno napisano...

Iskreno, mislim da tome nije ni mjesto u ovom Pravilniku, već se primjenjuju mjere propisane u Zakonima temeljem kojih je Pravilnik donešen.

73,
9A5K

9A9L

A tamo i dalje nista o tome ne pise. Sve se odnosi na pravne osobe a ono sto se odnosi na fizicke nista ne obuhvaca radioamaterizam....
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A5K

Budući nas dvojica nismo pravnici, predlažem da pitaš HAKOM koje su konkretne kaznene odredbe vezane uz ovaj Pravilnik, ako te baš to toliko zanima.

73,
9A5K

9A9L

Buduci da mene kao pojedinca ni najmanje ne zanima, ali ce vjerojatno zanimati HRS kad ponovo dodje do vec vidjenih anomalija, predlazem da ti po sluzbenoj duznosti pitas HAKOM. I naravno da ta informacija dodje i do nas obicnih smrtnika radio-amatera. Mene kad netko ometa na opsegu namjerno i kad znam zasigurno tko to radi, ja to rjesavam na svoj nacin. Savez nemoze tako ali ocito nema ni nacina za to rjesiti zakonski. No mozda ti doznas na koji nacin rjesiti smetace.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3AG

Citat: 9A9L  u 29. Svibanj 2009, 10:07:15
Naravno da jesam....Ali tada nisam znao da je tolika snaga jer nisam radio sa svojom stanicom i nisam imao pristup izlaznim stupnjevima.... A kad sam radio na skupljnju mnozitelja onda znam da sam bio sa TL922 a to je QRP....

Lani si radil sa OM2500 koji na sebi ima ugrađen PWR meter i lepo si mogel videti koja je snaga i smanjiti drajv.... ;)

Joke...

73 iz Ludbrega,

Saša, 9A3AG

9A9L

Nisi vidil Sasa....ja sam ga smanjio....hehehehe. Nisam glasno vikal pa nije sve islo vun.
Ma nije problem u snazi....pogotovo ne u cistim izlazima. A i 2500 je QRP prema nekima. Meni dosta i 5 W...
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A5K

Pozdrav.

Samo podsjetnik svima da je danas osmi dan od objave novog Pravilnika o amaterskim radijskim komunikacijama objavljenog u Narodnim novinama br. 61/2009 od 27.05.2009. godine, te je time novi Pravilnik stupio na snagu.

73,
Krešo - 9A5K

9A5K

Ukratko, problem s računalom riješen, podaci sređeni, koliko mi je poznato potvrde o članstvu su tiskane i poslane.
Najbolje je provjeriti u klubu, trebale bi biti tamo.

73,
Krešo - 9A5K

9A1AA

Potvrde o članstvu stigle u naš klub 9A1KDE/9A3B u ponedjeljak, 01.06.2009. taman na vrijeme da tražimo ovu novu Dozvolu prihvatljivijeg formata ;)
73, Ivo 9A1AA