• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A2JG

Dragi Grubišiću, drag si mi, iako ti je spremnik uvreda uvijek pun, a kanela pušta.
I ti , i 6AA, izvrćete činjenice, po starom dobrom običaju. Ja sam pokazao čitateljstvu da je čovik sla priloge, pisa kako je naučija, i da ga niko živ nije pribija na stup pravovjerne lingvistike. To je poanta, nije bilo većih Hrvata od Ljudevita Gaja, kao sada, i to samo na određene likove.
Dragi Grubišiću, ja imam sve brojeve Radioamatera, da sad počmem, ne bi sta do lita, od tvojih, do drugih uradaka iz Hrvatske, ili s drugih područja (naročito iz Beograda i Vojvodine, od Hrvata), a koji imaju kontejnere "neprikladnih" izraza, po sadašnjim "mjerilima".
To nije prilagođavanje, jer staroga se psa ne može učiti novim trikovima, nego seciranje periferije, a bitno se zaobilazi.
Ali, opet na površinu izlazi kućni odgoj, opet dijagnoze, opet TI ZNAŠ da problemi počmu u mladenačkoj dobi !

Emire Mahmutoviću, tvom bezobrazluku nema granica. U Radioamateru je mogao svako pisati, i nije bilo lektoriranja, nego su se prilozi tiskali u izvornom obliku. Da li te to smeta, ili što sam ja to napisao ?
Svojedobno je Mirko napisa da si sirovina, debelo griješi, jer od sirovine, na kraju izađe gotovi proizvod.
Od tebe ništa, samo zamućena voda. I tako tri desetljeća...

Evo završi i jučerašnji contest. Niko ni riječi. Pa drugovi kad ste si već dali truda organizirati, i javiti se u lijepom broju, da čujemo i utiske.
Evo ja ću prvi. Sa otoka Brača je radilo 6 postaja, zadnji put je tako bilo pred rat. Južnije od nas nisam čuo nikoga. Iz Splita tri, 6R, 6C i 5ST. Do Rijeke samo jedna, 2ZH, iz Rijeke 5AMC, iz Istre 3ST.
Najjači signal na bandu 5MT, a ni Mark nije bija za bacit. 9A0V poslovično "gluh".

73, Koki 9A2JG

P.S. Branka 3ST ne možete naći u 9A adresaru, nego samo  na QRZ.com. Nije do njega, ali nemaš više kome pisat. Do izbora.

51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9a6c

Emire Mahmutoviću, tvom bezobrazluku nema granica. U Radioamateru je mogao svako pisati, i nije bilo lektoriranja, nego su se prilozi tiskali u izvornom obliku. Da li te to smeta, ili što sam ja to napisao ?

Ovo jednostavno NIJE istina, a ja to dobro znam, jer sam u tom časopisu objavio preko 350 kartica teksta, za razliku od tebe čijih se doprinosa ne sjećam. Nijedan članak nije prošao bez intervencije, a ne bih se zakleo da je u nekima bilo i ekavice koja meni svakako nije urođena.

Ali, opet na površinu izlazi kućni odgoj, opet dijagnoze, opet TI ZNAŠ da problemi počmu u mladenačkoj dobi !

To nije stvar odgoja bilo koje vrste, nego jednostavno rukovanje računalom. Ako ti nije jasno, mogu ti vrlo jednostavno ovdje objasniti o čemu se radi pa se možeš upustiti u demantiranje. Oćeš?

Evo završi i jučerašnji contest. Niko ni riječi. Pa drugovi kad ste si već dali truda organizirati, i javiti se u lijepom broju, da čujemo i utiske.
Evo ja ću prvi. Sa otoka Brača je radilo 6 postaja, zadnji put je tako bilo pred rat. Južnije od nas nisam čuo nikoga. Iz Splita tri, 6R, 6C i 5ST. Do Rijeke samo jedna, 2ZH, iz Rijeke 5AMC, iz Istre 3ST.

Kakve veze ovo ima s demokracijom i hamspiritom? Stvarno ne znaš otvorit novi topic ili samo zezaš?
A opet, jesi vidija šta je dobar operator? 9A6R u Splitu me ne čuje, a ti me čuješ! Svaka čast!  I Bračanima, pravima i navrnutima.

GG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 15. Ožujak 2009, 07:24:29Ja sam pokazao čitateljstvu da je čovik sla priloge, pisa kako je naučija, i da ga niko živ nije pribija na stup pravovjerne lingvistike. To je poanta, ...

Koliko se ja sjećam, Koki, ti si prvi pribija na stup uredništvo jer si mišljenja da se jedno slovo piše drugačije. U tom svom pribijanju si napravio toliko griješaka da je i "sljepcima" jasno da nisi kompetentan o tome razgovarati. Argumenti su ti neistine, znanstveno mišljenje ne prihvaćaš a "stanje na terenu" (google search) ne priznaješ.

Citat: 9A2JG  u 15. Ožujak 2009, 07:24:29Emire Mahmutoviću, tvom bezobrazluku nema granica. U Radioamateru je mogao svako pisati, i nije bilo lektoriranja, nego su se prilozi tiskali u izvornom obliku. Da li te to smeta, ili što sam ja to napisao ?
Svojedobno je Mirko napisa da si sirovina, debelo griješi, jer od sirovine, na kraju izađe gotovi proizvod.

Auuu, što si fin... ::) Pravi gospodin...

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 15. Ožujak 2009, 07:24:29
...Emire Mahmutoviću, tvom bezobrazluku nema granica. U Radioamateru je mogao svako pisati, i nije bilo lektoriranja, nego su se prilozi tiskali u izvornom obliku. Da li te to smeta, ili što sam ja to napisao ?

Opet se svađaš sam sa sobom! Može li biti drugačije nego kako ti kažeš? Tko tebi može proturiječiti?
Ipak, dozvoli malu ispravku: ja sam "zamućena voda", ne tri, nego četiri tesetljeća.

(svako = svatko)
"DX never sleeps..."

9A8DU

Pozdra, čini mi se da moderatora netrebamo,sve ide po HAM SPIRITU,baš sam se fino opustio.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6R

Koki prijatelju zar Južnija nitko nije obavijestio da je na LISTI?

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

Drugovi dragi, i prijatelji, shvatite već jednom da se piše greška, jer je Anićev pravopis i Rječnik hrvatskog jezika u službenoj uporabi Vlade, Sabora i svih državnih tijela.
Tihomire, imam jednu kopiju CD-a, pošalji mi adresu. Iman i jedan uređaj viška, možeš ga dobit na revers, pa da se , konačno, počmeš bavit radioamaterstvom, a ne budalesanjem, kao do sada. Ne moraš reć ni fala, jedini uvjet je da ga ispravno koristiš, pišeš i šalješ QSL-ke za održane veze, pošteno ?

Predragi Gorane, niko, do sada tebe, nije spomenuo ekavicu, nego upravo suprotno, Hrvate iz cijele bivše države koji su svoje priloge pisali onim jezikom koji su naučili, a u kojemu bi ti nalazio mnoštvo "neprikladnih" izraza. Ili sam ti samo ja meta ? Daj se odluči! Ko zavadi ?

Glede takmičenja, što tebe Gorane smeta pisanje pod ijednim naslovom. Mislio sam da je bitno smisleno pisanje, a ne naslov? Ili te smeta onih 6 bračkih postaja gdje više nisi rado viđen gost?
Ništa južnije? Znan, ne uklapa se u onu priču o 1025. Bude organizirano takmičenje Potemkinovo .

Glede LISTE, Reni si je dao truda tiskati listu na kojoj je, očigledno i tvoja oznaka, ti neki dan napisa da vas ne svađam, eto vas, dogovorite se, oće li izać kao žuti dodatak u sredini idućeg časopisa, ili će se dijelit na raskrižju prije Kraljevice.

Ja, vidiš, nemam liste, izgubio sam čak 5 minuta zoveći  (bivšeg) moderatora 3AG da mu udijelim bodove. Gubljenje vremena, ali i veliki dobitak, to je početak jednog divnog prijateljstva.
I prešidenta sam radio, ovo se malo ulizujen, organizirat ću kombi za Kraljevicu iz Splita, možda i nama HRS plati troškove. Nemoj se radovat, nisi ti za OVAJ kombi.

73, Koki 9A2JG

9A2JK

Citat: 9A2JG  u 15. Ožujak 2009, 15:01:29
Glede takmičenja, što tebe Gorane smeta pisanje pod ijednim naslovom. Mislio sam da je bitno smisleno pisanje, a ne naslov? Ili te smeta onih 6 bračkih postaja gdje više nisi rado viđen gost?

Pitanje nije postavljeno meni, ali ipak ću komentirati.
Internetski forum nije mjesto za pisanje i čitatelje.
Za pisanje i čitatelje su npr. novine ili internetski blog.
Internetski forum ima svoja pravila. Pravila su vrlo jednostavna
i lako ih je shvatiti i zapamtiti. Forum ima svoje teme u
kojima može sudjelovati svaki registrirani član. Ako član foruma
želi napisati nešto što nije tema tj. predmet rasprave, onda
treba otvoriti novu temu. Jednostavno da jednostavnije ne može biti.

Što se pak tiče natjecanja Bilogora 2009. prva veza mi je bila
sa 9A2JG (i inače naša prva veza u životu – hvala Koki, QSL 100%
via bureau only). Jutros sam malo analizirao log i iznenadio se
koliko puno veza imam sa stanicama sa Brača. Sve koje sam radio
u contestu imali su dobre signale osim Kokija. Tebi sam, OM Koki,
dao 599, ali si u stvari bio jedva 549 i veliko je pitane da li
bi te bio čuo da nisi bio prvi. Molim te nemoj to shvatiti kao
zlonamjernu kritiku.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9a6c

Predragi Gorane, niko, do sada tebe, nije spomenuo ekavicu, nego upravo suprotno, Hrvate iz cijele bivše države koji su svoje priloge pisali onim jezikom koji su naučili, a u kojemu bi ti nalazio mnoštvo "neprikladnih" izraza. Ili sam ti samo ja meta ? Daj se odluči! Ko zavadi ?

Ništa južnije? Znan, ne uklapa se u onu priču o 1025. Bude organizirano takmičenje Potemkinovo .

Glede LISTE, Reni si je dao truda tiskati listu na kojoj je, očigledno i tvoja oznaka, ti neki dan napisa da vas ne svađam, eto vas, dogovorite se, oće li izać kao žuti dodatak u sredini idućeg časopisa, ili će se dijelit na raskrižju prije Kraljevice.

Ja, vidiš, nemam liste, izgubio sam čak 5 minuta zoveći  (bivšeg) moderatora 3AG da mu udijelim bodove. Gubljenje vremena, ali i veliki dobitak, to je početak jednog divnog prijateljstva.
I prešidenta sam radio, ovo se malo ulizujen, organizirat ću kombi za Kraljevicu iz Splita, možda i nama HRS plati troškove. Nemoj se radovat, nisi ti za OVAJ kombi.

73, Koki 9A2JG

Ima bit da se cila zemlja trese od Renijevih i tvojih lista...

Eto, Martin ti je pokušao objasniti kako idu stvari po forumima, pristojan svijet se u pravilu drži teme, a ima onih koji podjednim naslovom udare na sve strane i to ti pokušavam objasniti, ali ne ide.
Nije baš da se nigdje ne piše o Bilogori, ali triba se malo snać pa će bit dobro.

Baš sam jednom prilikom pitao 9a2bw u čemu je problem s tom bračkom pričom, ali čovjek kaže ma pusti...... itd pa eto neka mu bude.

Još kad bi uspio artikulirano objasniti u čemu je problem broja 1 025, možda bih i shvatio, ali šta je tu je, izgleda da će se ta brojka zajedno s laptopom pojavljivat od prilike do prilike, već prema potrebi i stanju duha dičnog autora.

Da staviš bokun kulturne antene za 80 m možda bi ti trebalo manje od 6 minuta za 9A3AG.. Ovako su veze s tobom na 80 postale kultna stvar i pitanje prestiža, a u svakom slučaju mjerilo kvalitete prijemnika, hi.

Baš mi je drago za vaš kombi i raduje me, neka u njemu nema mista za mene, iako me u biti i ne zanima. Ko bi s tobon i tvojim društvom izdrža do Šibenika, a kamoli do Kraljevice? Ali bar ćeš imat prilike držćat miting od 350 km i viruj mi - bit ćeš u pravu za svaku stvar! Nije to mala stvar ;D

Ajde, još malo pa će puno toga na ovom webu bit jasnije i bistrije, nadam se da će bit i malo više reda i pameti na svim frontovima.

Ima ljudi koje nešto konkretno rade, a ne prodaju pamet na kile, šta ćeš...

Aj živili.

G

PS - opet sim i uteka na pitanje s dijagnozama, šta je , puno mi s eunačiš ali nikako da mi odgovoriš na jednostavno pitanje - oćeš da otvorimo karte pa da se ne buba o kućnom odgoju i tome slično?

9A6AA

...Glede LISTE, Reni si je dao truda tiskati listu na kojoj je, očigledno i tvoja oznaka, ti neki dan napisa da vas ne svađam, eto vas, dogovorite se, oće li izać kao žuti dodatak u sredini idućeg časopisa, ili će se dijelit na raskrižju prije Kraljevice...

"Dao truda"? Izgleda da je lista podugačka, jer, čemu inače trud? A ako je podugačka, onda nešto nije uredu s autorom liste, a ne s onima na listi, zar ne?

...organizirat ću kombi za Kraljevicu iz Splita, možda i nama HRS plati troškove. Nemoj se radovat, nisi ti za OVAJ kombi...

Joj, jadni oni u kombiju s Kokolom! A on će konačno doći na svoje: imati će publiku koja neće moć' uteć'.

"DX never sleeps..."

9A7YY

A da vas tri, četiri ovo nastavite na PM ili "emajl". A?

9A6R

Branko u pravu si...svaka ti dala.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

Branko, mora si ga začinit, je li Gogo lipo reka da ne želi čut ni vidit Komižu, njanci na kartolinu. Budi uviđavan.
Gogo dragi, iman rezervne đozluke, odma sutra ti šaljen na Gospinicu 25, di si ti to vidija da ja spominjen MOJU listu?
Moran te ispravit, ne ide se priko Šibenika, ni magistralon, ni preko Boraje, nikad doć, a i put za oni drugi, tvoj , kombi je blizu, pa da se šofer ne zabuni. Mi ti idemo autoceston, pa na Karlobag, zašto smo još 71 dali jednu misečnu plaću bespovratno. Je, moj Gogo, kad smo sklapali PRC i RU za UAR, dok si ti još sanja u koji češ završit hobi.
Pamet na kile, Milas, kil mozga - marku, nije ti valjda on uzor ?

Nisi mi komentira, šta će bit one dvi žute (jeftine) stranice u idućen broju, IOCA lista, ili Renijev spisak. Ti znaš za što ja navijan. You strech my back, I ' ll strech yours'. Ili , po Rojsovu, ko će ti čuvat misto u kombiju od Duje?

Martine dragi, ti si mi DRUGA veza, hvala ti, karta je već napisana.

73, Koki 9A2JG

P.S. Jedino u čemu se ja i moj prijatelj GG ovi misec slažemo je čuvena Šekspirova rečenica iz Julija Cezara : Čuvaj se ožujskih ida...

9a6c

Citat: 9A7YY  u 15. Ožujak 2009, 18:34:02
A da vas tri, četiri ovo nastavite na PM ili "emajl". A?

Je kolega, u pravu ste, ovoj se pameti ionako ne može stat na kraj još od 1970-te...

A ja mislija da autoput prolazi kraj Šibenika, a ono eto ti ga đavle... A lipo se vidi s aceste i moje selo...

U časopisu će bit ono šta se meni svidi pa neka misli ko šta oće.

Eto, slušan starijega i pametnijega, a to bi i vama priporučija, jer će vas inače bit na sve strane...

Ajde, još malo, još koji dan, sve će se znat i biće svima boje...

GL GG

9A2JG

Nama je već sada dobro, samo mi to ne znamo.
Evo, ja , Reni i Ivo pribiremo QSL-ke sa biroa, samo ih ukućani ne vide. Ne znaju, bidni, da smo ih dobili krajen veljače.

73, Koki 9A2JG