• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 15. Ožujak 2009, 15:01:29Iman i jedan uređaj viška, možeš ga dobit na revers, pa da se , konačno, počmeš bavit radioamaterstvom, a ne budalesanjem, kao do sada. Ne moraš reć ni fala, jedini uvjet je da ga ispravno koristiš, pišeš i šalješ QSL-ke za održane veze, pošteno ?

Nebi hvala, tu tehnologiju sam savladao, možda me bude opet nekada zanimala, sada me zanimaju nešto sofisticiranije stvari. I nemam ništa protiv što tebe to ne zanima. Hvala na ponudi, pravi si frend.

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Ajduk i Dinamo dva su kluba bratska, živila Rvaska! U životu uvik ide u stilu one pisme With a litlle help of my friends, od DXCC-a, preko IOCA-e, do reversa. Ako se pod stare dane predomisliš, posudim ti opremu koja radi i day after.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

Pozdrav svima,malo ću biti OF TOPIC, nemojte zamjerit,želim mikrofon MC-60 koji ima osam pinski konektor koristiti na RU koji ima četiri pinski konektor,neželim pokvariti , stavljajući  odgovarajući konektor,nego bi želio neki prjelaz, tako da isti mikrofon koristim na dva uređaja,konkrtno,KENWOOD TS.530 i KENWOOD TS 480,a obzirom da među forumašima ima i ljudi od struke,molim pomoć,nekakvu šemu kako da to izvedem,Koki molim tebe kao prvo za pomoć,ti jesi elektro teh. struke te je ovo za tebe jednostavno,a može i netko drugi.hvala na pomoći 73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Bit će da Koki nije nazočan.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7WA

Kupi si adapter sa osam na četiri ja ga imam sa MC-60 na Kenwood TS-820 od pokojnog 9A5I.

73         de         9A7WA

9A8DU

Hvala,Mirko još da mi kažeš gdje u ljepoj našoj to mogu kupiti,može se to i napraviti,samo da mi netko skicira šemu.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7WA

A za 480 imaš u Kenwoodu sa osam na uređaj TS480SAT.

73      de      9A7WA

9A8DU

Mirko,mislim dabi ti mogao ako imaš volje,samo mi provjeri koje četiri žice sa osam pinskog da spojim na četiri pina.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7WA

Malo teže kupiti kod nas, ja sam ga našo na e-bay i došo me u USA oko 150 Kn, al nije ni ovaj u
 Kenwoodu za 480 jeftiniji, praviti, a sve se može, samo kako će izgledati ?

73       de       9A7WA

9A8DU

Mirko imam taj sa osam ,prjelaz sa EURO konektorom,ja zapravo treban sa jedne strane osam pinski ,a sa druge četiri pinski ,tako da nekvarim postojeće,da mogu koristiti na dva uređaja.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7WA

Nema tu nauke, imaš na internetu šemu svih mic od Kenwooda sa izvodima, pa prespoji ako ti je već
 skup adapter.

73       de        9A7WA

9A8DU

Znam ,taj sam u ZG platio 200KN.ali jednostavno ga moram imati ,ka prjelaz za MFJ 1275 za digitalije.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Koki,dobro jutro bilježim se sa poštovanjem.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Dragec, na isti način. Evo, sada, kad Mirko i Reni slobodno pišu, dođe mi da ja ne pišem (ako je Leon bio u pravu). Ako nastavim pisati, ispast će sada da radim kampanju za Maria. A i nije u redu, moderator povuče sve kazne osim jedne. Nepristranom čitatelju se nametne prva misao da nije ni mogao povuć odluku koja nije bila njegova. Ili se ja varam ?
Znam dvojicu koja će se javiti, ti Dragec nisi među njima.

73, Koki 9A2JG

P.S. Nakon što sam napisao ovaj post vidio sam na hrs.blogeru izjavu Maria da je on nudio GG-u da piše u časopisu o digitalijama, ali da nije dobio odgovora. Vrlo brzo će se vidit ko laže. U Kraljevici, a možda i prije...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

Pozdrav,Koki nisi mi odgovorio,glede naših razgovora na PM,jesi odustao ili si i dalje zainteresiran.73
Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)

Koliko vidim Saša je i dalje moderator:
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???