• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Dragi Gorane, mislio sam se više ne javljati, bar ove hefte, ali, treba pomoć drugu (Uredniku) u dvojbi.
Iskličnost, iskličavanje i isklično, je ono što je postavljeno prvo (vidi Anić : Hrvatski rječnik).
Ti bi, rečimo, ka dipl ecc, to triba znat, jer se u predmetu Komercijalno poslovanje redovito rabi termin isklična cijena, poglavito kod vozarina (vidi Ante Jelavić : Špedicija i transport, Split 1972.)

Ko će kome, ako ne svoj svome. Joja, ožeži...

73, Koki 9A2JG

P.S. Frer Žak, dorme vu, bratec Martin, zar još spiš? Muda su nevažna u priči, zar ne? Reka je Milas, kil mozga, marku. Ne KM, nego DM. Da ne bi bilo zabune.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4QV

2D,

Oćemo ovdje o pravilniku ili da se otvori novi naslov?
Bilo bi pametnije pod novim naslovom, inače palac gore za novi pravilnik. Iako imam nekih primjedbi na koje realno gledajući ne može utjecati agencija, generalno sam zadovoljan, napokon su na svoje došli HAM bežičnjaci i ATV ekipa, kako analogna tako i DVB. Nadam se da će tu 6ARP dati svoj osvrt...
5CW će moći odvrnuti svoj eme setup na 50mhz do 100w...a na 70mhz do 10w po starome, povećao se broj primary bandovaaaaaa...

QV

9A2JK

Citat: 9a4qv  u 09. Ožujak 2009, 17:44:51
2D,

Oćemo ovdje o pravilniku ili da se otvori novi naslov?
Bilo bi pametnije pod novim naslovom, inače palac gore za novi pravilnik. Iako imam nekih primjedbi na koje realno gledajući ne može utjecati agencija, generalno sam zadovoljan, napokon su na svoje došli HAM bežičnjaci i ATV ekipa, kako analogna tako i DVB. Nadam se da će tu 6ARP dati svoj osvrt...
5CW će moći odvrnuti svoj eme setup na 50mhz do 100w...a na 70mhz do 10w po starome, povećao se broj primary bandovaaaaaa...

QV

Ja sam da se otvori novi naslov.
Kaj se čeka?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2D

Duboko se ispričavam što sam se na ovako važnom topicu drznuo spomenuti nešto vezano za radiomaterizam. Naravno da sve vezano za novi pravilnik treba biti u dubokoj konspiraciji, za moguće primjedbe i rasprave treba koristiti isključivo telefone kako ne bi zauzimali i ovako skroman prostor na forumu. Najbolje rano ujutro, ja se ionako ustajem oko 4 sata.

73 de 9a2d

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 09. Ožujak 2009, 16:18:32
Dragi Drago, od Pančeva sam vidio samo QSL kartu, i to jednu jedinu, u bivšem sustavu. Lažem, vidio sam ga i na zemljopisnoj karti. Toliko o podmetanjima.

73, Koki 9A2JG

Koki pozdrav,drugovi Kokiju ne pakovati,ne podmetati,Koki zar bi ja tebi podmetao,od silne žurbe nestigneš čitati između redova,zmožđaj se em ti jarca,smiri možđane odmori,pročitaj dvaput,fata je fata ali dvaput je dvaput,ništa nećeš propustiti,ovako krivo pročitaš,dovodiš me u nezgodnu situaciju.
73 Drago 9a8du(Sarajevo ljubavi moja)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Citat: 9A2JG  u 09. Ožujak 2009, 17:14:56
Dragi Gorane, mislio sam se više ne javljati, bar ove hefte, ali, treba pomoć drugu (Uredniku) u dvojbi.
Iskličnost, iskličavanje i isklično, je ono što je postavljeno prvo (vidi Anić : Hrvatski rječnik).
Ti bi, rečimo, ka dipl ecc, to triba znat, jer se u predmetu Komercijalno poslovanje redovito rabi termin isklična cijena, poglavito kod vozarina (vidi Ante Jelavić : Špedicija i transport, Split 1972.)

73, Koki 9A2JG

Poštovani kolega Đorđeviću, da ne bi bilo nesporazuma, ja ZNAM što je isklična cijena, iako nisam polagao ispit kod istog profesora kao Vi. Nesporazum nastaje oko termina iskličavanje ili iskličnost za koje zaista nisam nikad čuo, a kako nemam spomenuti riječnik, ni vidio. Moram priznati da je i čuveni GOOGLE pokleknuo pred njima i ne može ih pronaći niti u jednom dokumentu dostupnom preko interneta, što opet samo po sebi ne znači ništa, jer nitko nije svepametan, pa tako ni GOOGLE.

Isklična cijena je poznat i jasan pojam, ali daleko od toga da je vezan isključivo uz vozarine i radnje vezane uz njih. Nadam se da o tome ne dvojimo, za razliku od mnogih drugih stvari.

Pa bih u tom smislu sa svoje strane zaključio raspravu.

S poštovanjem,

GG

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 09. Ožujak 2009, 16:18:32
... Emire, niko se ne "prepoznaje" , nego ti stvarno misliš (baš kao i Adam) da su čitatelji glupi. A nisu, vjeruj na riječ...

Nitko nije reagirao tako burno osim tebe. Što bi tek bilo da si se prepoznao!  ;D

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4GL

Citat: 9A6AA  u 09. Ožujak 2009, 21:18:25Nitko nije reagirao tako burno osim tebe. Što bi tek bilo da si se prepoznao!  ;D

Emire, Emire... Namjerno si iz citata izbacio:

Kada trollu uskratite hranu (pažnju) brzo će otići na neko drugo mjesto u potrazi za njom.

A upravo to dokazuje da Koki nije troll. Eto mene na Kokijevoj strani ;D ;D ;D

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A6AA

Citat: 9a4gl  u 09. Ožujak 2009, 23:15:31

Kada trollu uskratite hranu (pažnju) brzo će otići na neko drugo mjesto u potrazi za njom.

A upravo to dokazuje da Koki nije troll. Eto mene na Kokijevoj strani ;D ;D ;D
...

Hoćeš reći da tamo-neki-Đoko nije troll ako je do boli privržen samo našem Forumu, te kod ne ukazane pozornosti utjehu (hranu) pronalazi na nečijem Blogu, ali nam se potom opet vraća?

Kako ti kažeš. Više si involviran u taj cyber svijet, pa ti vjerujem na riječ.

"DX never sleeps..."

9A8DU

Pozdrav,Kao prvo Kokiju ,onda svim ostalima,ja sam sebe proglašavam ovisnikom o (KOKIJU),Koki vrati se ma gdje bio,ovdje je tvoj publikum,Sunce tuđeg foruma grijati te neće kao ovo naše.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A9L

Drago postao i poeta.

Poeta canta lunam et stellas

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A8DU

Sve za Kokija!!!
73 Drago 9A8DU (život damo KOKIJA nedamo)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Uvik su AVL-a čitala Luna, to je moglo stat u zadnji džep.

Evo čujen da je opet snimanje i reemitiranje u điru, snima se R5, reemitira na 3675.
Nevoljko, ali moran se složit sa Urednikon, ko je navika snimat, uvik snima. Reemitiranje mu ga dođe ka umjetnički dodatak. UDBA forever. Pa da će nas ko potuć, malo morgen.

Dragi Drago, čitaj hrs.bloger, saznat češ puno lipih stvari, nastavci slijede...

73, Koki 9A2JG

9A8DU

Pozdrav,Koki ja bio na tvom.HRS.BLOGERU,lipo pišeš .Dragi Koki često spominješ ono prije rata,tvoja želja je ako sam ja dobro pročita da se vratimo na ono stanje,niti u ludilu opet bi morali ratovati.
Što će biti ako opet izaberemo istog predsjednika?imaš li rješenje dragi Koki,ako hoćemoli ga po kratkom postupku?
Dalmatinske interese nitko nezastupa,zastupaš ti zar nije dovoljno,spominješ nekaove podjele,regionalne ili,pokušaše nas djeliti 91 dobili od tebe i ostalih po prstima,nisi se valjda preorjentirao,zahvala ili kako ti napisa,priznanja vojsci volontera,onaj tko očekuje priznanja za volontiranje nemora volontirati,vojska nikada ili rjetko dobija bitku ,uvijek su to moj Koki (GENERALI).Za očekivati je, da će novi predsjednik kada ovo pročita, uzeti tebe za savjetnika,i ako je to na moju sugestiju,otvoreno odbio urednik kupusnog lista ,divno je čudo dragi Koki,kako,zašto te već netko nije angažirao poslije ovih silnih pisanija,prava je šteta da takav kapacitet,trune negdje na bezveznim stranicama (KUPUSNOG) lista.Molim te nnemoj ovo opet krivo pročitati,dobro promožđaj ,a tek se onda dohvati tipkovnice.
živ ti meni i zdrav bio,dobro bi ti došao nek novi kurs u Pančevu, zahrđao si.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Dragi Drago, ako sam dobro razumio sve tvoje prijašnje postove, QSL-ke te baš puno ne zanimaju. Samim time, ne možeš razumit opravdan gnjev DX-era koji imaju manji QSL-standard nego prije rata. Nemoj, ka jeftini političari, odma proglašavat jugo-nostalgičarima svakoga ko napiše da je nešto STVARNO bilo bolje, nego sada, i to potkrijepi argumentima. I ovo, gore nego prije rata, ne poštuju. Njihova je jedina sreća (???!!) što im kritična masa nisu više DX-eri i radiooperatori, pa ih biračka masa trpi.
Pojedine se "kupi" slanjem svakih 15 dana, drugi dođu sami, svak nađe put ka samozadovoljstvu (ne , samozadovoljavanju, da ne bi bilo greške), samo je Dalmacija ostala slijepo crijevo.
Ljudi iz Istre i Grubišnog polja su počeli pisati o istim problemima, jedan kažnjen, drugi više ne piše. Stvara se atmosfera u stilu "ko je posla, dobro je i posla" , a to nije dobro. Trpi radioamaterizam, a slijepci to ne vide. Oni o "uštedama". Ima još, ali, pomalo.
Jedino nam je ufanje izbori, i novi ljudi, koji će se učiti na greškama prethodnika.

73, Koki 9A2JG