• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

SP U RUKOMETU

Autor 9A5ST, 30. Prosinac 2008, 09:51:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ST

Evo radi danas i ZD na 2m.Za sad 2 postaje.
Lovan Pulu ali nikako.Još mi ona fali.Nekako ih najmanje čujen.
73 de 9A5ST
Zeky

9A2QF

Pozdrav Reni !

Nije mi jasno zašto se nekoga proziva, kao mene ovaj puta ( barem se ja sada tako osječam prozvanim ) da ništa korisno kroz učešče na forumu ili drugačijim načinima ne doprinosimo razvoju radioamaterizma i HRS, ali znamo kritizirati i upirati prstom u nešto,ako mislimo da to nije dobro.
Ne znači da je sve kritika ako se o nečemu želi diskutirati ili informirati,već znači da ima interesa da se nešto pomogne napraviti i da se sve ne odnosi na isticanje loše konotacije,već da se teži boljitku.
 Kako bi prokomentirao upravo završen HG DX Contest na kojemu si mogao čuti i odraditi najmanje stanica domicilne zemlje organizatora contesta.
 Eto i to je bio jedan od razloga mog pitanja o aktivnosti naših operatora i stanica iz ovog topika.Svaka čast aktivnim sudionicima,koji su preuzeli i izvršavaju svoju obavezu,ali priznajmo sami sebi da tko želi zaraditi diplomu,mora jako -jako puno sjediti uz uređaj.
 Znamo da nemaju svi puno vremena na lov znakova 9a2009,ali mislim da je postojala mogučnost boljeg dogovora oko organizacije vremena i vrste rada na različitim opsezima,a i trebalo bi više informacija na DX Summitu.

Moja diskusija ide u želji povoljnih diskusija i komentara o provođenju aktivnosti kojih smo se prihvatili organizirati.  

73de, 9a2qf Zdenko

9A6NDD

Ja samo mogu kometirati 9a2009 rukometnu akciju na način da sam sve odradio na jednom bandu ( 80 m) i to SSB bez velikog zamaranja i čekanja u zasjedi da se jave. Dakle, ko radi telegrafiju i ostale bandove može bez problema sve odraditi, možda i u jednom danu.

Hvala svim 9A2009 postajama na javljanju na moj poziv!

9A6R

Zdenko sve ti je rekao i 9A6NDD.Pa nije valjda da je on bolji operator od tebe sa 3 slova a ti imaš 2?Treba se ponekad i pomučiti,ne dolazi sve na pladnju.NHF

73,9A6R

P.S Na 14 sam SSB kao 9A2009ST
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2QF

Reni !

Da nisam skorojević i gotovan, pogledaj rezultate IOTA 2008,a i moja bolest učini nešto loše,jer boravak u bolnici od 19 Prosinca 2008 do 8 Siječnja 2009,pa novi odlazak 4 Veljaće 2009 uz konstatirane dijagnoze i sve ono što one nose čine svoje.
Naravno potruditi ču se i paziti da ne ostanem trudan.

73de, 9a2qf Zdenko

9A2JG

9A2009ST , op. Renny 9A6R, 14007,0 . GL .

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A1WW

Evo  danas odradjeno na 2M 9A2009ZD, hvala za qso.

Steta sto i druge postaje 9A2009 nisu bile aktivne, ili ih ja nisam cuo.
Moje pitanje je dali jos koja postaja 9A2009 radi ili ce raditi na 2M?
vy 73 de Zeljko

9A3SM

Ima nas - ima ... samo kratki komentar na Zdenkovo da nas je teško uloviti, moguće da se mimoilazimo ali zaista sve stanice rade u zadnje vrijeme iako je 9A2009PO danas i večeras nešto i previše tražen ... vjerujem i oni će se pojaviti.
Ukratko samo da Vas sve zajedno izvijestim o zaprimljenim zahtjevima za RUKOMETNU DIPLOMU :

Svi primljeni ( 24 zahtjeva ) su za ZLATNU DIPLOMU to znači odradjenih svih 7 pozivnih znakova, a po DXCC to unači ovako:

9A - 16
DL -   5
PA -   1
YU -   1
ON -  1

Zahtjevi stižu svakodnevno pa sam mišljenja da nas baš i nije premalo na bandu.
Ja sam osobno sa svojom inverted " V " antenom i FT - 920 sa samo 100 w napravio 800 qso-a.
O propagacijama da i ne govorim pošto smo svi gore pa osjetimo taj šum i smetnje no do kraja se nadam da ću ovaj svoj skor popraviti bar za upola više. Što se tiče aktivnosti iz moga " ĆOŠKA " ja sam zadovoljan ...
Pozdrav svima i ako niste do sada uspjeli odraditi sve postaje imate još dovoljno vremena do 31.01.2009 godine kad je zadnji dan.

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A5TO

Zdravo!

Citat: 9A3SM  u 18. Siječanj 2009, 19:33:21
Pozdrav svima i ako niste do sada uspjeli odraditi sve postaje imate još dovoljno vremena do 31.01.2009 godine kad je zadnji dan.
A onda, u nedjelju na finale  ;)
Ulaznica više nema u prodaji, no, možda se može doći do akreditacija RTL-OiV  ;D

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A1AA

9A2009OS na 80 metara (n a dan 17.01.) ima 3056 veza (1160 cw i 1896 ssb) i na 160 metara 728 veza (341 cw i 387 ssb).
Prije i poslije Zimskog Kupa bilo je najavljenih aktivnosti na 80 metara cw i phone.....
Mislim da nam svima više odgovaraju večernji sati za rad (osim penzićima tipa 9L :P) pa se tako nekako aktivnosti i odvijaju.
Vjerojatno je nakon početnog entuzijazma došlo malo do zasićenja, ali znamo da su Pakleni najbolji u finalu ;)
73, Ivo 9A1AA

9A2MF

Znak 9A2009PU  je  do sada odradio, da otprilike sada izbrojim veze svih operatora, 500+, i  550+,  KV 3 banda  CW i SSB zatim   digatilnim vrstama rada oko 350 QSOa, također tri banda, na 160 m se napravilo priličan br. veza,  zatim kolege iz Pazina su napravili sigurno  preko 500 veza !     
Zdenko  ne znam koliko bi  to trebalo  biti aktivan ! Ako kažem da ovaj mjesec ni moja XYL  ni ja nismo pod svojim znakom odradili ni jednu vezu osim što smo  napravili također 9A2009XX stanice !  A znamo da nema uvijek  PILE-UP-a  i da za to treba dosta vremena. A iz iskustva znamo da se baš nitko ne  žuri da  bi radio za  neki drugi znak.  Prema tome mislim da je dovoljno ! Čak smo se i sami spotirali  da bi više ljudi vidjelo što je u normalnom radu protiv moga uvjerenja ! I nemamo baš svi super snagu i antene , no mislim da nije tu ni konačni razlog što nas nisu sve stanice iz 9A
odradile!  24 sata ne možemo biti prisutni! Ja sam namjerno izbjegao ovaj vikend jer digitalno je bilo teško raditi zbog RTTY  natjecanja, cw  također.  No vjerujete, kada  nema odaziva na CQ više od 5 minuta, ili mjenjam band ili   gasim uređaj !
Već sam pisao , i sada ponavljam ,  5TO, 2QF  i ostali kome treba  2009PU, javite se , odradićemo vezu, makar  došao i na  SSB koji teško radim ! 3,5;7 ili 14 MHZ kod mene dolazi u obzir!
  **  Baš mi je Mauro, 9A2PU  javio da je i danas iz  kluba napravio  skoro 100 novih veza ! Znaći ima nas !
   I  bit će nas,  ćut ćemo se !
   GL, 73  svima !
  Franjo, 9A2MF

9A6R

Evo ja danas prebacio 2000 veza 5 bandova od 3.5-18.21,24,28,50,144,,sve je to zatvoreno i manje više šuplje,makar s moje lokacije.Radim SSB I CW.BTW moram odraditi u firmi 8 sati,ručati i onda šta ostane slobodnog vremena za 9A2009ST.
Nadamo se da ćemo pod ovim znakom odraditi jedno 10000 veza(svi skupa).
Sve preko toga je super.Račun za struju će za siječanj biti nešto veći jer se grijem na struju a i linear povuče nešto više od golog uređaja.Ako netko treba vezu možemo se dogovoriti mailom ili telefonom,Stojim na usluzi.
0996930326 ili renko.kirigin1@st.t-com.hr

Lipi pozdrav

9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2TN

Kako i kada odraditi 9A2009xx postaju?
Odgovor LAKO, pod uvjetom da su prilike dobre. Ovo govorim u ime 9A2009OS ekipe. Pokrivamo sve opsege, pa i 2m. I radimo svim vrstama rada. Treba znati telegrafiju ili imati opremu za digitalne vrste rada. Pa i za SSB nije problem. Ja uglavnom radim CW ali na klasteru povremeno pitam da li ima potrebe da idem na SSB na 40m. Ni jednom mi se još nije dogodilo da me netko pozvao? Ivo, 9A1AA je napisao za 80 i 160m SSB broj veza. I da se netko nije mogao naći u dnevniku? Jedino ako je zaboravio upaliti postaju.
Prešutio bi ovakve komentare ali me smetaju jer znam koliko npr operatori na 160 i 80m moraju izgubiti vremena po noći kada su otvoreni ti opsezi. Treba cijeniti i njihov trud i vrijeme.

9A1UN

Veceras cu bit qrv kao 9A2009PO pa se cujemo

73 Davor 9A1UN

9A8A

Pozdrav !

9A2009PU na 3.704,55 kod mene se čuje solidno, pa ako kome treba..

73's Mark