• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DXCC novosti !

Autor 9A8A, 11. Siječanj 2008, 22:59:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3ST

Nema nekih posebnih razloga da nas ne bi bilo više na DXCC listama.

Ima, ima....ova neprofitna organizacija iz USA traži prevše zelenih papirića
za svoje diplome.
( i ja bih volio imati i cw, i ssb, i digi, i ovaj band i onaj band, i DXCC Challenge,
pa i koju plaketicu....sve to imam odavno potvrđeno...ali, brate, previše košta, ma što neki o tome mislili )

9A2GA

Evo i ostatak.

1 kn dnevno u kasicu prasicu i ima kroz godinu dana dovoljno i za QSL čekiranje i naknadu i poštarinu i diplomu. Kao LoTW korisnik ili DXCC on-line, još jeftinije.

No nisam ja tu da pametujem, svatko odvoji za ovaj naš hobby koliko ima novaca/vremena odnosno koliko može odvojiti.

73 de Boris 9A2GA

9A2GA is a member of 9A1WFF

9A1AA

Opaaa.... očito da nisam baš dobro pratio situaciju.
Bravo za "nove fosile" 9a2eu i 9a8a......eto ti što se desi kad na vrijeme odeš u pemziju  ;D
Svaka čast dečki  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A2TN

Ovo je već malo detaljnije. Da bi pripomogao u točnosti ove tabele (a i malo se pohvalio) evo i ja šaljem jednu sliku od prije nekih mjesec dana. Još detaljnije ima na mojim stranicama. "Podebljano" po svakom bandu svi detalji. Ja sam nekada trošio pa sam čekirao po svim bandovima. Sada zadnje dvije godine sam na "čekanju". Jedino sam objavio na mojim stranicama ono NOVO što imam. Za Marka 9A8A možda ove jeseni.

9A2GA

Citat: 9A2TN  u 15. Svibanj 2012, 14:31:41
Da bi pripomogao u točnosti ove tabele (a i malo se pohvalio) evo i ja šaljem jednu sliku od prije nekih mjesec dana.

Tablice koje sam napravio su ispunjene sa podacima sa stranice ARRL-a i odnose se isključivo na zaprimljene i obrađene zahtjeve od strane DXCC desk-a te istu ne mislim ažurirati sa dodatnim podacima koje bi mi dostavljali pojedini radioamateri.

Ukoliko postoji želja da se stvori 9A DXCC rang lista sa podacima koje bi dostavljali pojedini 9A radioamateri, to se može napraviti, ali to onda više nema veze sa ARRL DXCC diplomama (nakada je takva lista bila objavljivana i u našem časopisu). Takvu tablicu bi mogli postaviti na hamradio.hr, ali napominjem da oko toga ima dodatnog posla.

Drugi par rukava je i LoTW statistika koja je "vidljiva" samo za vlastitu pozivnu oznaku i podaci nisu dostupni na ARRL DXCC stranici tako da obrada tih podataka nije moguća automatski.

Ja ću povremeno ažurirati tablice sa podacima prenešenima sa stranice ARRL DXCC deska, ali ako ima drugih ideja ili želja, javite, pa ćemo otvoriti novu temu nevezano na ovaj topic ovdje.

73 de Boris 9A2GA

9A2D

Borise, ja na primjer, imam potvrđene sve DXCC, dosta njih su krepandus, ali nemam sve naljepnice, iz čistog nemarluka svoga. Deda Mark me je već više puta ukorio radi toga. Izgleda da ću morati naći neku (X)YL da mi to sve ažurira.

73 de 9a2d

9A6R

I mene Markoni tira kao i Kefu ali ne stignem jer sam zauzet u QRL-u a u slobodno vrijeme se radi DX. ;)
Tribat ću se uvatit posla da i jadni Ameri zarade koji dolar. ;D

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2NO

Bok!

Mala korekcija...DXCC Challenge 2299 je 9A2NO a ne 9A2NA

73 Dino

9A2NO

Bok!

Opet ja. Ovako bi izgledalo malo detaljnije.

73 Dino

9A2GA

Citat: 9A2NO  u 16. Svibanj 2012, 10:11:11
Bok!
Mala korekcija...DXCC Challenge 2299 je 9A2NO a ne 9A2NA
73 Dino

Biti će ispravljeno!

Ako je još netko primijetio kakvu grešku, javite.

73 de Boris 9A2GA

p.s. scripta pretvara PDF u text ali izgleda da ipak nije bez BUG-a.  :(

9A2TN

Gledao sam pažljivije podatke i ima grešaka (barem kod mene). Ne mislim da su tvoje.
Primjerice, iz moje tablice koju sam poslao pod AWARDED za Honor roll piše da imam 342 zemlje a ne 337. I po bandovima ili vrsti rada me negdje nema a imam (sve AWARDED oliti čekirano) npr. CW=332, Phone=242, Digi 145 itd da ne nabrajam).
Mislim da za neke bandove i vrste rada nisam tražio (i platio) diplome pa me zato tamo nema.
Moglo bi se sve srediti kada bi svatko poslao "izvadak" sa LoTW ili zadnju potvrdu ARRLa o čekiranju (nekada se to radilo) ali je to sizifom posao. Puno rada, svi ne pošalju, kašnjenje itd.
Najbolje je da se svatko hvali na svojim stranicama.

9A2GA

Citat: 9A2TN  u 16. Svibanj 2012, 18:57:27
Mislim da za neke bandove i vrste rada nisam tražio (i platio) diplome pa me zato tamo nema.

Tako je.
Ako nisi tražio (i platio) diplomu, nema te na popisu.
Samo čekiranje  nije dovoljno. 

9A DXCC rang listu sa prijavljenim rezultatima bi mogli složiti ali ima tu dosta posla.
Možda se ponudi koji "pravi softveraš" da napravi interaktivnu tablicu u koju bi svatko za sebe mogao prijaviti rezultat (uz postojeće korisničko ime i lozinku).

9A DXCC rang lista po meni nije samo "da svatko hvali sam sebe" već da se jednostavno vidi koliko nas i sa kakvim rezulatatima ima u DXCC  programu.
Zato i stojim iza mišljenja da bi trebao svatko od nas odvojiti malo vremena i novaca za čekiranje i to je to.

Današnji stručnjaci za marketing kažu: "ako se tvoj rad ne vidi na internetu, kao da te i nema".

Možda bi se moglo reći i za nas radioamatere da ukoliko nas nema na DXCC listama i rezultatima takmičenja, kao da se naš trud niti ne vidi.
I sami znate koliko je potrebno vremena i truda za odraditi veliki broj zemalja (naravno na pošten način u duhu HAMSPIRIT-a).

73 de Boris 9A2GA

9A1AA

Nemoj tako Njofra. Ja skidam kapu svima na tim listama jer znam koliko je vremena, truda i novca trebalo da se to sve postigne.
Ja sam dugo u ovim vodama ali nisam po prirodi dx-er već contester ali volim i dxcc, wpx, iota, ioca, wff program diploma no nema se za sve vremena.
Uvijek me fascinira kad vidim koliko imamo samozatajnih ljudi koji rade iz svog zadovoljstva i ne lupaju se u prsa junačka. Šute i rade. Ako njihov znak bude objavljen ovdje ili na nekoj drugoj stranici časopisa ili weba u 9A, dobro, ako ne bude oni opet imaju svoje zadovoljstvo i neće zbog toga prestati (demonstrativno) sa onim što njima pričinjava zadovoljstvo.

Kako znam što si (2TN) htio reći mislim da bi trebali baš poraditi na tome da takva postignuća budu javna a ne objavljena na skrivenim mjestima.

Još jednom "kapa dolje" svima u Honor Rollu, DXCC Challlenge-u i sličnim programima.

I samo još jedna napomena. Kao moj mali prilog za ovu stvar prije 10-ak dana otvorio sam novu temu u Galeriji pod nazivom "Diplome i trofeji".
Jako bih volio na tome mjestu vidjeti slike nekih trofeja o kojima (zbog raznozanih razloga) mogu samo maštati.
Ajmo 9A2EU, 9A5CY, 9A3SM  i mnogi, mnogi drugi.....dajte nam te slikice trofeja za koje se valjalo pomučiti i s kojima se s pravom imate ponositi.....

PS. Ovaj post objavljen je istovremeno kada i Borisov post....drago mi je da ima podudarnosti  ;)

73, Ivo 9A1AA

9A9L

Gledao sam pažljivije podatke i ima grešaka (barem kod mene). Ne mislim da su tvoje.
Primjerice, iz moje tablice koju sam poslao pod AWARDED za Honor roll piše da imam 342 zemlje a ne 337. I po bandovima ili vrsti rada me negdje nema a imam (sve AWARDED oliti čekirano) npr. CW=332, Phone=242, Digi 145 itd da ne nabrajam).
Moglo bi se sve srediti kada bi svatko poslao "izvadak" sa LoTW ili zadnju potvrdu ARRLa o čekiranju (nekada se to radilo) ali je to sizifom posao. Puno rada, svi ne pošalju, kašnjenje itd.

Francek, sve stoji sto si napisao po pitanju pojedinh diploma iz DXCC arsenala. Mislim da si zaboravio da za HONOR ROLL priznaju samo aktivne zemlje pa bi po tome bila greska 342 jer tu ima nekih ugasenih. Ako sam u krivu zanemari moj post.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A2JK

Citat: 9A2GA  u 16. Svibanj 2012, 20:25:57
...
9A DXCC rang lista po meni nije samo "da svatko hvali sam sebe" već da se jednostavno vidi koliko nas i sa kakvim rezulatatima ima u DXCC  programu.
...

Tako je! I još k tome potiče natjecateljski duh.  8)
Možda ne bi bilo loše postavi 9A DXCC listu na našoj web stranici ?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.