• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DXCC novosti !

Autor 9A8A, 11. Siječanj 2008, 22:59:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4WY

Citat: 9A2NO  u 03. Listopad 2011, 06:43:49
Bok!
Mali ispravak: morao si označiti koju zemlju želiš potvrditi i na kojem bandu.
To si, očito, previdio, i dopustio da LotW potvrdi sve. A razlika je očita.

73 Dino

Da, to znam da sam trebao,ali pretekli su me... >:(
ja čekam da dođu papiri tamo pa da onda to rješim, kad ono ku... >:(
Lijepo je objašnjeno na stranicama kako to napraviti ali ne i za 5BDXCC je te aplikacije nema na LOTW-u.
inače sad je rješenje čekati i naravno ne platiti pa da "application" postane nevažeća, i onda sve opet ponoviti.
Mark, da li ću morati opet čekirati karte???
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A8A

Pozdrav !

Neznam??
Ovo ce biti jedinstveni slucaj?  ;D
Ako im ne platis onda ce valjda sve ponistiti?? A da im napises MAIL pa objasnis situaciju i da krenes isponova sa LoTW??

73's Mark

9A4WY

Čuješ...neka budem pokusni kunić u ovome pa da svi nesto naučimo i da se još neko ne nađe u istoj situaciji biće mi drago... :)
mail sam napisao u vezi toga "helpdesku" barem 3 puta i nisam dobio odgovor(još).

Nego iz iskustva znam kad sam čekao sa plaćanjem za WAS CW diplomu(znači poslao sam application i onda nisam platio jedno 10 dana),tada su poslali obavijest koju vidiš tek kad se logiraš na svoj account i koja je glasila otprilike ovako "ako ne platite u tom i tom roku smatraće se da ste odustali pa će app biti izbrisan".Valjda je tako i za DXCC... ???
vrijeme će pokazati i obavijestiću vas.
73,Kiko 9A4WY

Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A8A

Pozdrav !

Dobio sam slijedeci MAIL od DXCC DESK-a:

Subject: Special "paper application offer" procedure for STØR QSLs -- please read carefully.

The cards for the 2011 STØR operation from the new DXCC entity of South Sudan are now being received by DXers around the world.  With next year's publishing deadline for 2011 results fast approaching on 31 December, 2011, we will offer a special, reduced-price option for those DXCC participants who have already made at least one application during 2011.

·         You MUST have already made a submission in the 2011 calendar year via either LoTW or via a traditional, paper application.  If you have made an application already in 2011, then you may submit a paper STØR QSL (no other cards, just the STØR South Sudan card) following these rules:

·         Enclose $5.00 (check, money order, CC#, or cash at your risk) for USA amateurs;

·         Enclose $6.00 (check, money order, CC#, or cash at your risk) for non-USA amateurs;

·         Enclose an SASE for the return of the STØR card;

·         This special submission is ONLY for the STØR card;

·         If ANY other card(s) are included this will be considered a full submission subject to full fees, even if you already submitted in 2011;

·         These submission conditions apply ONLY if you have already made a submission in 2011; and

·         This offer DOES NOT apply if you have not yet made your 2011 submission. All DXCC fees are in effect as you can include this card with your regular submission;

·         This special offer expires on December 31, 2011 and is NOT extended into 2012.

Bill Moore NC1L

Awards Branch Manager

ARRL - The national association for Amateur Radio™

225 Main Street

Newington, CT 06111

Znaci, tko zeli ( i dobio je kartu ST0R ili je potvrdio preko LoTW) do kraja godine potvrditi novu zemlju moze to po smanjenoj cijeni... ;D

73's Mark

9A9L

A ako se ne potvrdi u ovoj godini znaci da ce biti skuplje ako se ST0R prilozi uz ostale karte za DXCC??? Ili se to odnosi samo na one koji su na Honnor roll pa potvrdjuju samo jednu kartu?
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A8A

Citat: 9A9L  u 22. Listopad 2011, 07:12:04
A ako se ne potvrdi u ovoj godini znaci da ce biti skuplje ako se ST0R prilozi uz ostale karte za DXCC??? Ili se to odnosi samo na one koji su na Honnor roll pa potvrdjuju samo jednu kartu?

Pozdrav !

Ovo je posebna ponuda za "nestrpljive" koja vazi do 31.12.2011.g., nakon toga ide sve po starom.... :-\

73's Mark

9A2JK

Za one koji ne čitaju odličan (i besplatan) 425  DX  NEWS, u najnovijem broju od 22.10.2011.
između ostalog kaže, da će ST0R 01.11.2011. poslati u LoTW sve QSO-e koji su zatraženi via OQRS.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A4OE

By ST0R Team
As you may know, the distribution of ST0R QSL cards has begun.

The Republic of South Sudan was recently added to the DXCC entities list, so each QSO confirmed by our manager will be the confirmation of a new one.

Because of this, the DXCC Desk has expressed concern that they maybe overwhelmed by thousands of applications to credit the new entity. Consequently, we have decided to make an exception, and upload to the LOTW all the individual donor QSOs and OQRS ones, by 1st November.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A8A

Pozdrav !

Nakon duzeg vremena eto nesto novoga:

The following operation is approved for DXCC credit:

5X1VJ – Uganda

2011 Operation

Special thanks to John Sharp, K2SHA for his help in acquiring this supporting documentation!

73 es DX!

Bill Moore NC1L

Awards Branch Manager

73's Mark

9A8A

Pozdrav !

Evo dvije svjeze novosti oko priznanja aktivnosti:

The following operation is approved for DXCC credit:

E44PM - Palestine

2011 Operation

Logs are expected to be uploaded to LoTW soon.

73 es DX!

Bill Moore NC1L

Awards Branch Manager

The following operation has been on hold pending a review of the status of their location (In accordance with DXCC rule 8 regarding it being "land-based"). After a brief review it was determined that this was, in fact, a land based operation so it is now approved for DXCC credit:

5N6/YL2SW - Nigeria

If you had credit for this operation rejected in the past, send a note to bmoore@arrl.org to have your record updated. You can see the results when the change has been done to your record by checking your LoTW account or, the DXCC daily numbers. (Due to heavy e-mail I probably will not be able to reply to all requests).

73 es DX!

Bill Moore NC1L

Awards Branch Manager

Merry Christmas & HNY!

73
Mark

9A2GA

Već dugo nisam nigdje vidio da je bila objavljena 9A DXCC RANG LISTA, pa nek' se nađe:

73 de Boris 9A2GA

p.s. ako ima ineteresa mogu objaviti i po bandovima, modovima, itd.
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A5CW

Citat: 9A2GA  u 15. Svibanj 2012, 09:44:04
Već dugo nisam nigdje vidio da je bila objavljena 9A DXCC RANG LISTA, pa nek' se nađe:

73 de Boris 9A2GA

p.s. ako ima ineteresa mogu objaviti i po bandovima, modovima, itd.
Baš ti hvala na objavi liste, držim strogo začelje ;)

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2TN

Zašto onda ne objaviti i CW DXCC, SSB DXCC i Digi DXCC liste? Pa onda Challenge? Pored MIX koju si objavio ovo bi bila dobra nadopuna da se vidi tko je gdje. Slika bi bila potpunija. A pogotovo kada bi i oni "samozatajni" poslali karte na ovjeru (ali tu se ništa ne može jer su nezainteresirani za DXCC)

9A6R

Ova sa "mrtvim" mi nije int.jer su neke bile "mrtve"prije nego što sam se rodio. :P

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2GA

OK dečki, objaviti ću i ostale, evo za sada ovo što je gotovo.

Šaljite Marku 9A8A kartice na čekiranje pa nećete biti zadnji na listi.  :)
Imate na raspolaganju i LoTW i DXCC on-line.
Nema nekih posebnih razloga da nas ne bi bilo više na DXCC listama.

Što se tiče "mrtvih i živih" DXCC entiteta, te prikaza istih, bilo bi potrebno imati pristup ARRL serveru što je malo teže za očekivati  ;)  ili se Reny javljaš dobrovoljno da taj "poslić" obaviš ručno ? 

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF