• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DXCC novosti !

Autor 9A8A, 11. Siječanj 2008, 22:59:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Citat: 9A2GA  u 16. Svibanj 2012, 20:25:57
Možda ne bi bilo loše postavi 9A DXCC listu na našoj web stranici ?

Samo neka se netko prihvati posla ažuriranja 9A DXCC liste i neka je pošalje web uredniku.
Postavljanje novog linka na ovoj web stranici najmanji je problem  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A6R

Za postavljanje rezultata na tu listu treba svakog operatora ponaosob upitati dozvolu za tu radnju!

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3JB

Slažem se Reni!!!  :o ??? i to uz dva svjedoka i ovjeru kod Javnog bilježnika!

73  mike

P.S.
QSO bez QSL kartice = izgubljeno vrijeme!
LoTW  = na tarabi pisalo !
e.QSL - opijum za mase!

9A6R

Uvažavam svačije mišlenje pa tako i tvoje.U načelu se slažem s napisanim osim ideje ovjere kod bilježnika. ;D
GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5TO

Predlažem da se osim "plačenih" tj. ovjerenih QSL-ki, doda rubrika rađeno (potvrđeno) kako bi na listi mogli sudjelovati oni koji nemaju namjeru trošiti novac za program, ali vode vlastitu evidenciju. Tu bi i oni koji su aktivni u programu ažurnije sudjelovali prije nego li kartice pošalju na novu kontrolu.

T.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A3VV

Citat: 9A2GA  u 15. Svibanj 2012, 11:35:19
OK dečki, objaviti ću i ostale, evo za sada ovo što je gotovo.

Šaljite Marku 9A8A kartice na čekiranje pa nećete biti zadnji na listi.  :)
Imate na raspolaganju i LoTW i DXCC on-line.
Nema nekih posebnih razloga da nas ne bi bilo više na DXCC listama.

Što se tiče "mrtvih i živih" DXCC entiteta, te prikaza istih, bilo bi potrebno imati pristup ARRL serveru što je malo teže za očekivati  ;)  ili se Reny javljaš dobrovoljno da taj "poslić" obaviš ručno ? 

73 de Boris 9A2GA
Vidim na listi CW DXCC zadnji sa 115 entiteta znak 9A3W. Ili je to možda 9A3VV? Ja, naime, imam toliko priznatih (DXCC CW #12,022), ostatak ću poslati Marku na čekiranje jednog lijepog dana, HI. Imam i par mrtvaka ;D koje mi je Mark vratio jer ih nije mogao čekirati, sad će ih dobiti nazad.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2GA

9A2NO i 9A3VV, greške ispravljene.

Otvorena nova tema kako bi ova ostala za obavijesti o DXCC programu.

Link na novu temu: http://www.hamradio.hr/index.php?topic=6695.msg51454&jfile=index.php&option=com_jfusion&Itemid=709#msg51454

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A2GA

Veze sa TT8PK od prošle godine se za sada još ne priznaju za DXCC.   :'(
DXCC desk čeka na dokumentaciju kako bi priznao rad TT8PK iz Chad-a.

73 de Boris 9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A2NO

Bok!

"IRCDue to declining international mail volumes and electronic substitution, customer demand for International Reply Coupons has been falling dramatically over the last few years. Overall sales of International Reply Coupons have been very low indeed - on average just 4 per annum bought from each Post Office branch. Therefore, it was no longer commercially viable to maintain the sale of coupons and Royal Mail has taken the decision to withdraw them from sale.

International Reply Coupons have not been withdrawn globally from sale. Under UPU regulations Royal Mail through Post Office Counters is obliged to redeem International Reply Coupons presented having been purchased overseas, but we are not obliged to sell them. However, I can confirm that customer have up to December 2013 to redeem IRCs."   

Ili...U V.Britaniju namjeravaju prestati prodavati IRC kupone zbog slabe potražnje.
Kuponi se ne povlače globalno ali vrlo zanimljiva odluka...

73 Dino

9A7PJT

Jeli ovo sad znaci  jedan  DXCC  manje  :o  ? !

http://www.jutarnji.hr/fantomski-otok-usred-pacifika---nalazi-se-na-google-earthu-i-drugim-kartama--no--provjerili-smo--otoka-nema--/1068017/

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A5CY

Citat:Ili...U V.Britaniju namjeravaju prestati prodavati IRC kupone zbog slabe potražnje.
Kuponi se ne povlače globalno ali vrlo zanimljiva odluka...

Britanci, ko britanci.... uvijek moraju biti po svemu posebni...
Uglavnom, kad nas najave za ukidanjem IRC nema (za sada)

Citat:Jeli ovo sad znaci  jedan  DXCC  manje    ? !
http://www.jutarnji.hr/fantomski-otok-usred-pacifika---nalazi-se-na-google-earthu-i-drugim-kartama--no--provjerili-smo--otoka-nema--/1068017/

Ne, nismo time izgubili čak ni IOTA-u. 
Ali su zato novinari ovom ''senzacijom'' dobili mnoštvo klikova na svom portalu   ( i ja sam klikao pred 1h  ::) )

73, Dean

9A2JK

DXCC blog kaže:

Ako radite ''online'' (preko Interneta, što je najjednostavnije) zahtjev za Digital DXCC diplomu
morate koristiti ''vatrenu lisicu'' tj. Mozilla Firefox pretraživač.   ;D
Aplikacija jednostavno ne radi na drugim pretraživačima.

Ne kaže ništa za ostale vrste DXCC diploma, ali ...  ;D

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A8A

Pozdrav !

Izvukao sam ovu temu iz "naftalina" jer sam malo prije od ARRL-a dobio informaciju koja ce mozda biti zanimljiva, a ona glasi:

This is an administrative change only.

In the ARRL DXCC List, the name for the entity for ZL9 will be changed from Auckland and Campbell Is.  To: 

New Zealand Subantarctic Islands*

*Does not include The Snares or any islands claimed by New Zealand south of 60 degrees south latitude.

Specifically, the Antipodes of New Zealand and the Bounty Islands of New Zealand will count for ZL9, New Zealand Subantarctic Islands entity.

This is not a new entity or a changed entity -- it is a clarification of which islands count for the entity previously known as Auckland and Campbell Is.

Znaci samo se mijenja ime, a dodaju neki otoci u istu skupinu, broj DXCC zemalja ostaje isti!

73
Mark

9A4WY

to je radi one nove IOTE sto ce biti sad aktivna. ;)
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A8A

Pozdrav !

Evo jos malo novosti:

The DXCC Department has approved the following operations:

5V7BJ            2014 Operation
5V7MP           2014 Operation
JD1BOX         2014 Operation
A52CVX         2015 Operation
TY2AC           2015 – 2018