• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2007

Autor 9a6c, 11. Listopad 2007, 10:45:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3MA

Možda Mare ima koju "crnu bobicu" i za tebe !?
Pozdrav Mike!

73 de Alen, 9A3MA!

9A1AA

Evo rezultata i 9A3B u kategoriji B:

1. period 34 veze, 14 množitelja
2. period 43 veze, 15 množitelja
3. period 33 veze, 10 množitelja
4. period 42 veze, 14 množitelja
Ukupno 152 veze, 371 bod x 53 množitelja = 19 663 bodova.

Rezultat je bolji nego 2006. godine za oko 2 400 bodova.
Treći period mi je bio "crna rupa" po ptanju množitelja ali zapamtit ćemo to za slijedeći put ;)
Uređaj je bio FT-1000MP MV Field i 1 el QUAD antena za 80m.

Hvala svima koji su se javili na moj CQ 8)

PS-. Mislim da početak natjecanja treba pomjeriti na 14.00 sati po lokalnom vremenu (12.00 UTC) zbog prostiranja na 80m.
73, Ivo 9A1AA

9A4WW

Rok za slanje dnevnika je prošao.....

Potvrdu o primitku dnevnika nisam dobio.... Ima li tko slično iskustvo??

9A2FW

9A1AA

Razgovorao sam sa Zlatko 9A2EU. Koliko sam skužio robot za odgovor je otkazao poslušnost.
Ovih dana će biti objavljeni prijavljeni rezultati ::)
73, Ivo 9A1AA

9A5TO

Zdravo,

Prošao je rok za obajvu prijavljenih rezultata...

Zna li itko gdje se mogu pronači?

Navodno su negdje bili dostupni... (barem u papirnatom obliku)

73 & GL,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2EU

Rezultati su gotovi i bit će dostupni za nekoliko dana. Neslužbeno su bili dostupni u papirnatom obliku na izbornoj skupštini. Još provjeravam da li je sve u redu i da li ima još neki bug kod robota koji radi cross check veza. Miljenko, 9A2MI koji je napravio cc ruttinu za UKV natjecanja, isto radi i za sva KV natjecanja HRS-a, domaća i međunarodna. Kad još malo sve usporedimo i provjerimo da li je sve ispravno neslužbeni rezultati bit će objavljeni na web stranicama HRS-a i u slijedećem broju Radio HRS-a. Rezultate očekujte na ovim stranicam oko ovog vikenda.
73
Zlatko, 9A2EU

9A5TO

Pozdrav Zlatko,

hvala na odgovoru. Ovakva informacija je meni dovoljna...

Uz 73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A5TO

Zdravo,

letimičnim pregledom logova za neke stanice koje su mi u testu bile sumnjive, (srećom su to pojedinci, ali i jedan je previše) pokazalo se kako im mikroprilike nisu bile naklonjene, jer nisu uspjeli odraditi poneke druge stanice.

:-[

Iskreno, prvo što čovjeku padne na pamet jest ponovni bojkot natjecanja zbog takvih.
Ipak, više ne... jer sad sam malo stariji i iskusniji, a Mario me podsjeti da sam još YC  ;)

73 & CUL,

Tom, 9A5TO

9A3MR

Čestitam pobjednicima i hvala svima koji su sudjelovali.

Ovlaš pogledavši rezultate, pade mi na pamet da ne bi bilo zgorega malo čvršće definirati kategoriju klubova, recimo kao u u Kupu HRS-a.

Nemojte misliti da se žalim na redoslijed plasiranih klubova, tu je sve po pravilima i propozicijama.....

Zanima me dijele li i ostali moje mišljenje ili da to ostavimo kako je?

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A5TO

Zdravo Rolando,

"Čestitam pobjednicima i hvala svima koji su sudjelovali."

Pobjednici još nisu, jer rezultati nisu službeni. Ima ponešto nelogičnosti u pojedinim logovima te definiranoj kazni od strane računala jer ju ono definira kako je grešku prepoznalo, a ona može biti i drugačije uzrokovana. Za pohvalu je ovakav način obrade, naravno uz korekciju komisije na poslane upite i prigovore. Kako ne želim slati prigovore u "tuđe ime", koji bi definitivno donio barem drugačiji konačan broj bodova, ako ne i promjene u plasmanu, učinit ću to samo za znak s kojim smo sudjelovali kolega i ja.

"Ovlaš pogledavši rezultate, pade mi na pamet da ne bi bilo zgorega malo čvršće definirati kategoriju klubova, recimo kao u u Kupu HRS-a.

Nemojte misliti da se žalim na redoslijed plasiranih klubova, tu je sve po pravilima i propozicijama.....

Zanima me dijele li i ostali moje mišljenje ili da to ostavimo kako je?"

Ako se dobro sjećam, još uoči prvog KJ je pitanje o definiciji kluba bilo postavljeno na forumu. Odgovora službenih osoba nije bilo.
Onda su tražili da im pošaljemo prijedloge za oblik natjecanja. To sam i učinio, ali odgovor nisam dobio.
Onda su izašli privremeni rezultati, na koje sam se žalio, nikakav odgovor nisam dobio.
Kad ono iduće godine uoči natjecanja stiže službeni mail, kojega su vjerujem dobili svi učesnici prvog KJ s pozivom u natjecanje, pa sam im za inat odgovorio  ;).

No, da se vratim na pitanje iako sam skeptičan kako će odgovorna osoba reagirati na našu diskusiju. Za opciju sam da kategorija klubova bude kao u Kupu HRS-a, s iznimkom da se gledaju samo 3 najbolja rezultata. Jer istini za volju toliko aktivnih stanica može okupiti gotovo svaki klub, dok 10-ak tek poneki. Možda bih stvari još malo postrožio, te stavio da se rezultat može prijaviti samo za matični klub. Jer ja mogu biti član više klubova pa opet time kalkulirati kome ću dati bodove.

Ovo sadašnje stanje je kao aktualno političko. Izbori su završeni pa sada dogovaramo koalicije. A mandat će bit dodijeljen onome tko zna stanje prijavljenih rezultat pa zna koga još treba pozvati u koaliciju.

Ovo sve pišem s nadom da će se stanje popraviti te poštovati glas naroda  :)

73 & GL,

Tom, 9A5TO

9A2FW

Pozdrav svima!
Radim rekreativno sa skromnom opremom, pa dok se rekreiram nevolim da mene (i ne samo mene) netko vuče za nos .Zato pitam, kolika se razlika vremena (za isti QSO)  u logu tolerira?Da li je moguće da se satovi razlikuju 3 minute i to u samom početku perioda?Proučite malo log-ove.Neradi li se tu o svojevrsnom "zip-ovanju" vremena?
Ja ću svejedno raditi jer moj plasman pri dnu tabele nije ugrožen, ali mi je žao onih koji bi, da nije ovoga, bili bolje plasirani.

73,Nikola,9a2fw 

9A5TO

Zdravo,

samo da javnosti dam do znanja kako je upravo primjedba otišla na  kup.jadrana at hamradio.hr pa se iskreno nadam kako to tamo netko čita i da će barem potvrditi primitak iste, ako se već ne usudi odgovoriti.

Nikola, meni je najbolji primjer osobe koja u jednom cijelom periodu odradi samo šest (6) odabranih veza, a onda u nekom drugom u zadnje 3 minute uspije imati run od pet (5) veza.
Slučajno sam naišao tražeći vlastitu grešku u jednom logu run u zadnje dvije minute s 10 veza, a i još je tu ponešto ostalo zbrčkano napisano.

Ovo je moj pretposljednji post na ovu temu. Posljednji će biti čestitka pobjednicima u ovom natjecanju - kako god komisija odredila.

73 & GN,

Tom, 9A5TO

9A2EU

Pozdrav svima
Računalni program HF CLCC za provjeru logova je u eksperimentalnoj fazi i svaka primjedba je dobro došla. Normalno je da u sadašnjoj fazi razvoja program ima neke dječje bolesti. Već sada smo na osnovu primjedbi nekih natjecatelja uspjeli napraviti neka poboljšanja, pa se nadam da će program uskoro raditi besprijekorno kao i na UKV-u zahvaljujući Miljenku, 9A2MI koji je izradio ovaj softver.
Što se tiče kategorije klubova u ovom natjecanju to ćemo razmotriti, a i sve primjedbe na pravila ili tumačenje pravila su dobrodošla
73
Zlatko, 9A2EU

9a6c

A koji je klub matični i treba li nam takav?

Kategoriju klubova svakako treba malo istresti iz gaća.  I prije prvog kupa predlagao sam da se to nazove kategorijom ekipa bez obzira na članstvo u pojedinom klubu, ali nije prošlo. Nama je klub za sada još uvijek jedini oslonac za okupljanje.

Zipovanje vremena više pomaže u WPX gdje u kategoriji SO postoji klauzula o pauzi od 12 sati. Možda bi nam 9A8A mogao reći nešto više o tome. Ne znam koliko pomaže ovdje gdje su periodi naslonjeni jedan na drugi - OSIM... Ako  maheri ne instaliraju dvije lokacije i rade istovremeno s obe vrste rada na prijelazu iz perioda u period... Vrijedi li baš Kup Jadrana takve organizacije, tko će ga znati... I poslije lijepo odvališ EDIT i malo popeglaš vremena i svi zadovoljni. Ne znam što se dogodi s rednim brojevima... Ili sam opet ružno sanjao?

A tko gubi, ima se pravo ljutiti, he he he...

GG