• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

n1yu

Koki, IOCA - to sam ja!

Tisucu ljeta Hrvatske kulture i demokracije Before Google.

9A73AA nisam ulovio u 9ACW :-(

9A6JRZ

Citat: 9A6AA  u 18. Prosinac 2007, 15:17:55
Bok Zorane,
na što misliš kada kažeš "takvih besplatnih servisa"?
73
9A6AA
Ovo sam mislio pod besplatnim servisima (možda sam se nespretno izrazio - sorry)
Iskon je besplatno pruža smještaj stranica, ali ograničenog prostora i najvjerojatnije bez mogućnosti korištenja mysql-a (isto to ima i kod T-com-a).
73 de 9a6jrz

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 18. Prosinac 2007, 15:38:09
Zorane, urađeno.
Ja sam mislio da je jasno šta je njegov cijeli mail-doslovce dvije rečenice.
73, Koki 9A2JG

Meni je bilo jasno nakon ponovnog čitanja.

Čitajući tvoje postove, a do ovog trenutka napisao si ih 917 mogu reći da sve kritiziraš  ;D i da ne vidim u tvojim postovima nešto optimizma  :-\ .

Da je Emir sve ovo stavio na HRS-ov server već bi ti našao razloga da to kritiziraš (bar u onom periodu nedostupnosti servera), a sada kako je bio smješten na njegovom prostoru niti to ti ne valja.

Pošto su Emirove stranice bile na njegovom prostoru, njegov su rad, to je njegovo intelektualno vlasništvo i bez imalo grižnje savjesti može početi s redizajnom :) pogotovo ako je na funkciji managera razriješen.

Mato (9a3sm) može pitati Emira za pomoć, čak i pitati da mu Emir prepusti kompletnu stranicu (nije sramota pitati).

Provjerio sam, imam kopiju njegovog site-a (priznajem da sam ih skinuo, ali nisu jedine :)  - nema kopiranja dalje ).

Dosta i od mene opet sam počeo pretjerivati :)

73 de 9a6jrz

9A6AA

Citat: 9A6JRZ  u 18. Prosinac 2007, 18:30:59
Ovo sam mislio pod besplatnim servisima (možda sam se nespretno izrazio - sorry)
Iskon je besplatno pruža smještaj stranica, ali ograničenog prostora i najvjerojatnije bez mogućnosti korištenja mysql-a (isto to ima i kod T-com-a).

Iskonove usluge te vrste nisu besplatne. Naprotiv. Uredno mjesečeno plaćam dodatnu memoriju na serveru.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Citat: 9A6JRZ  u 18. Prosinac 2007, 18:46:49
...Mato (9a3sm) može pitati Emira za pomoć, čak i pitati da mu Emir prepusti kompletnu stranicu (nije sramota pitati).

Provjerio sam, imam kopiju njegovog site-a (priznajem da sam ih skinuo, ali nisu jedine :)  - nema kopiranja dalje)...

(Čvrsto sam odlučio da pojedincima neću replicirati...)

Zorane, tebi barem nije problem utvrditi da moje stranice nisu ugašene, obrisane, nestale, isparile, i ne znam što još. Preuređujem naslovnu stranicu, tako da je radim u pozadini iako je ona već on-line.

Mati, 9A3SM, kao voditelju komisije za diplome (ono što je bio 9A9R), poslao sam e-mail s linkovima na sve relevantne moje stranice glede IOCA diplome. Npr: link za IOCA Honor roll je isti kao i prije, i onome koga zanima treba samo malo zdrave pameti da to pronađe. No, nekome je to očigledno problem: http://www.inet.hr/9a6aa/IOCA_IOTA/honor_roll_total.htm

Isto tako, poslao sam mu popis IOCA otoka, pa neka se veseli.
Onaj popis na privremenoj naslovnici moga web-a odnosi se na paralelnu IOCA-IOTA listu, i tu se za svaki naš otok nalazi i pripadnost pojedinoj IOTA skupini. No, pretpostavljam da to voditelja komisije za diplome neće puno zanimati.

Nakon skorog sastanka s novim predsjednikom obznaniti ću što ostaje na mome webu. Bez ikakve dvojbe, biti će to maloprije spomenuta (ali detaljna) IOCA-IOTA lista, jer je ona službeni izvor podataka glede IOTA programa (naravno, kada su u pitanju hrvatski otoci). Namijenjena je IOTA aktivatorima i IOTA Checkpointima.

Naravno da nije na meni da objavljujem što će tko raditi u novoj HRS-ov ekipi, niti ja to znam. No, očigledno je da Mato, 9A3SM, neće moći sam izaći na kraj sa 6 radioamaterskih diploma, te će mu se (vjerojatno) dodijeliti pomoć, kako bi formirao tu Komisiju. Ne bih ulazio u to koga će on izabrati za svoje suradnike...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7WA

No, očigledno je da Mato, 9A3SM, neće moći sam izaći na kraj sa 6 radioamaterskih diploma, te će mu se (vjerojatno) dodijeliti pomoć, kako bi formirao tu Komisiju. Ne bih ulazio u to koga će on izabrati za svoje suradnike...

Ha, ha, ha, ha ,ha  .....  bez mene se ne može, vidjet će se
     kad tad ......

73   de    9A7WA

9A6JRZ

Citat: 9A6AA  u 18. Prosinac 2007, 22:26:38
Iskonove usluge te vrste nisu besplatne. Naprotiv. Uredno mjesečeno plaćam dodatnu memoriju na serveru.
73
9A6AA

Za Optimal 5 MB besplatno, za Gold 10 MB
Pogledao sam cijene dodatnih megabajta.
Ja bi u tom slučaju zakupio novi hosting i napravio samo redirekt na novi hosting paket. 183 kn godišnje na dodatnih 10 MB mi je previše (toliko nisam platio prvi hosting s domenom), ali ovaj paket ima jednu prednost (nije bio toliko out koliko je bila moja stranica :) ).

I našao sam svoj uradak na iskonu http://www.inet.hr/~zrendula/ (koji je daleko dalje dogurao, ali nije prešao na plaćeni hosting jer sam zbog obiteljskih razloga otišao iz te firme - čisti HTML, pa se nitko nije htio uhvatiti održavanja te stranice).
73 de 9a6jrz

9A2JG

Mario, država, to sam ja! Otkad je to Luis uzviknuo, puno je lakše spisateljima opisati kako je to kad se izvršitelj identificira s djelom. Ali, u golemoj većini to nisu umjetnička djela, pa nije riječ o autorstvu, nego o poluprivatluku s društvenih pozicija.
Tomislava sam posjetio prekjučer u Splitu, nisam se puno zadržao kod njega, gledali smo neke slike iz Dubrovnika iz davne 1957 g., brojili radioamatere na njoj, i spominjali se koliko ih je još živih.
Za tvoj info, nije još štampao 9A73AA i CC0Y karte, ali su u tiskari! Bude brzo!

Zorane nisam znao da mi još jedan broji postove, i analizira sadržaj. Nema problema. Kad sam počeo pisati, davne 1971.g. stariji kolege su me naučile razdvajati kritiku i kritizerstvo, iako je to sve kao na oštrici žileta.
Što se tiče optimizma, vjerujem da si pogriješio.

Svojom diskusijom samo vodiš (staru) vodu na Emirov mlin, a ne vidiš (iako i sam vodiš jednu sličnu stranicu) da on opet javno vrijeđa (samo treba zdrave pameti) , i samo slijepac to ne vidi.
E , ali sada ni ti ni njegovi istomišljenici ne skačete, ne zazivate kazne, penale , isključenja, sad je to normalno.
Sad bi svi oni, svojedobno "kažnjeni", morali skočit na sve Vas što ne "trzate" zbog dvostrukih mjerila.

Ali, svaki bivši, je samo - bivši. To poglavlje je iza nas.
Sad samo može razdužit što nije razdužio...

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 19. Prosinac 2007, 06:13:11
Zorane nisam znao da mi još jedan broji postove, i analizira sadržaj. Nema problema. Kad sam počeo pisati, davne 1971.g. stariji kolege su me naučile razdvajati kritiku i kritizerstvo, iako je to sve kao na oštrici žileta.
Što se tiče optimizma, vjerujem da si pogriješio.
73, Koki 9A2JG
Ne brojim postove (u predlošku koji koristim za forum imam ovaj prikaz), a pogotovo se ne bavim analizom istih (jer sam inženjer stojarstva).
Znači ti bio bio nešto poput optimiste koji gleda s pesimističke strane (zbog pogleda) :)

Ja se na forumu se ne priklanjam osobama, nego stajalištima. Ako Emir napiše neku bedastoću (ja bih toga mogao napisati cijelo čudo, kada bi počeo raspravljati o elektronici i antenama  ;D ), napisati ću svoje mišljenje na to jedino ako nešto o tome znam.
73 de 9a6jrz

9A6AA

Citat: 9A6JRZ  u 19. Prosinac 2007, 06:05:36
Za Optimal 5 MB besplatno, za Gold 10 MB
Pogledao sam cijene dodatnih megabajta.
Ja bi u tom slučaju zakupio novi hosting i napravio samo redirekt na novi hosting paket. 183 kn godišnje na dodatnih 10 MB mi je previše (toliko nisam platio prvi hosting s domenom), ali ovaj paket ima jednu prednost (nije bio toliko out koliko je bila moja stranica :) ).

I našao sam svoj uradak na iskonu http://www.inet.hr/~zrendula/ (koji je daleko dalje dogurao, ali nije prešao na plaćeni hosting jer sam zbog obiteljskih razloga otišao iz te firme - čisti HTML, pa se nitko nije htio uhvatiti održavanja te stranice).

Imaš pravo. Katkada treba sjesti i računicu napraviti...

I obični html može zadovoljiti informativne potrebe jedne web stranice. Treba (ipak) biti svjestan da nemaju svi kvalitetna računala i brzu vezu pa stranice koje se sporo učitavaju takvi izbjegavaju. Naravno, tada se gubi na ljepoti. Za onoga tko zna html, to je trivijalan posao, a za one druge - nepremostiva prepreka.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Saša, htio sam ti odgovorit na tvoju obavijest, ali u onoj formi posta nema takve mogućnosti, pa stoga pišem ovdje.
Pozdravljam ne tvoje, nego ičije, postavljenje na to mjesto, jer pojedinci nemaju mjere, a o kulturi da ne govorimo.
Drago mi je da akcija djeluje retroaktivno, znači od jučer.

Ja, a i svi ljudi dobre volje, nadam se, zazivamo samo dvije stvari : držati se napisanih pravila ponašanja, i da svima bude isti aršin.
Odgovorno tvrdim da ga do danas nije bilo, zato sam i pisao onako kako i što jesam.
Želim ti uspješan rad, a razumni ljudi će ti u tome najbolje pomoći ako pišu razumom , a ne srcem (ili, ne daj Bože, nekim drugim organom).

Sve najbolje,
Koki 9A2JG

9A2KL

Eto i mene da odgovorim Sasi jer na njegovoj obavijesti nema mogucnosti. Pohvalno je da se krenulo u "moderatoriranje". Nadam se jedino da rjecnik moderatora nece biti isti kao fonijom  na nekim frkvencijama, jer i na njima postoje pisana pravila sta se i kako smije reci, a imao sam priliku cuti i "diviti se" krasnim rjecima na 2 m. I to u nekoliko navrata.
73's de Leon 9A9L

9A3AG

Moram odgovorit Leonu jer sam bio malo zatečen kad sam pročitao njegov post...

Na 2m fonijom nisam bio QRV ima skoro godinu dana (ako radim na 2m radim kao 2L ili 1EZA i to isključivo u kontestima CW/SSB jer nemam 2m stanicu) tak da mislim da me Leon zamenil s nekim ko ima sličnu modulaciju. Eventualno je mogel čut moj prigovor nekoj stanici zbog kvalitete signala ili modulacije ali sigurno nije bilo "krasnih riječi".

pozdrav svima koliko vas ima

Saša, 9A3AG

9A2JG

Saša, shodno tvojoj obavijesti, otišao sam na tvoj profil da vidim e-mail, kad tamo piše skriveno. Kako sam ove godine dokazao da su mi čitali i prepravljali PM , niko pametan ti ga neće ni poslati. Kako onda da komuniciramo? Samo javno, preko foruma?
Kad već na profilu stoji izmjena statusa u sadašnji - Global moderator, mogla je stajati i neka e-adresa.
Nije kritika, nego uspostavljanje putova normalne komunikacije.

73, Koki 9A2JG

P.S. Nemoj mi samo odgovoriti da se "podrazumijeva" da svi imaju i koriste e adresu znak@hamradio.hr , jer sam se tu već nekoliko puta "opekao".

9A7YY

Saša, želim ti što manje posla.

P.S.

Vidi vraga, za sada samo "obilježeni" pozdravljaju ustoličenje  ;)