• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5CY

Citat:Ja tek jučer vidio šta je Dean 5CY napisa : da će biti još jedan pregled DX vijesti na naslovnici HRS-ove stranice, i više ništa (po onoj kineskoj : Neću Vam dat ribe, nego ću Vas naučit lovit!). Ja to komentirao na opsegu, a jedan mi kolega odvrati : Trebalo bi ga pitat bi li bio zadnji prilog da je na (predsjedničkim) izborima pobijedila njegova opcija.
E sad, zima, meka rakija, čvarci, ljudima svašta izleti iz usta bez da dobro promisle.
U svakom slučaju su mi obadvojica dali za mislit.

Pozdrav moj dragi prijatelju Koki,
već sam se uplašio da će i ta moja obavijest proći nezapaženo (baš kao i bilteni), al' eto, spasija si situaciju i čak mi omogućio da ju detaljnije komentiram. Hvala ti, zato služe prijatelji. I mene je jedan moj prijatelj upoznao sa činjenicom da se moje ime spominje na forumu. Eto mene onda ovdje, da ne bude uzalud. Neznam zašto sam citat označio sjenom, valjda nek greška ?  ;)
Dakle, dobro si pročitao, kao i ostala 3 čitatelja koja su od 11.12. do sada otvorili zadnji bilten.
20.12. izlazi zadnji moj bilten i red je da o tome obavijestim čitateljstvo, što sam i učinio da me poslije ne prozivate. Dao sam prilike da me se ''proziva'' unaprijed, iako baš ne volim biti popularan na ovom našem prekrasnom forumu. Dao si za primjer super poslovicu: koga sam naučio, naučio, koga nisam - znao je to sam i bez mene. Kao dokaz savladanog gradiva čitateljstva prilažem broj posjeta iliti čitanja biltena u zadnje vrijeme:
Datum  Naslov  Posjeta  
Utorak, 11 Prosinac 2007  DXCC i IOTA novosti 34/07   4  
Nedjelja, 02 Prosinac 2007  DXCC i IOTA novosti 33/07   13  
Utorak, 20 Studeni 2007  DXCC i IOTA novosti 32/07   20  
Nedjelja, 11 Studeni 2007  DXCC i IOTA novosti 31/07   45  
Četvrtak, 01 Studeni 2007  DXCC i IOTA novosti 30/07   52  
Impresivno , zar ne ? U prosjeku, jedan čitatelj dnevno, a koliko ih se tek ponavlja, tko zna ? Iskren da budem, broj posjeta sam pogledao tek nakon što sam poslao zadnji bilten na objavu. Htio sam pogledati neću li time razočarati možda neki veći broj čitatelja ? Srečom, neću. Znači da su ljudi sami savladali kako doći do DX vijesti pa im je ovaj bilten postao nepotreban. Dakle, OM-ovima, koji to još nisu znali, dani su linkovi, a oni sami sad na njima pecaju ono što ih zanima, tako da više ne moram nikome ništa servirati na monitor. Moj prijatelj Mate 4M me zamolio još u rujnu 2006.g na Jarunu dali bi radio takvo što ? Priznajem, tada ne baš s velikom voljom, prihvatio sam se toga posla i (od)radio ga čak i onda kada njega nije bilo u svojstvu podpredsjednika. Kada je dao neopozivu ostavku na to mjesto, razmišljao sam dali nastaviti pisati taj bilten ?  Obečao sam tada sam sebi da ću taj posao odraditi do kraja 2007. godine. Eto, kraj godine se približio, ja najavio svoju nakanu i mogu reći da uspješno završavam svoju misiju. Trebalo je svakih 7, kasnije 10 dana sjesti za PC, pročitati sve žive strane biltene i to tako objediniti u jedan naš 9A web bilten. Kako mi je to kroz tih 15 mjeseci uzimalo dosta vremena, tako se i moj užitak pisanja smanjivao. Mene je osobno zanimalo možda 10% teksta, a ostatak se moralo objediniti za ostale čitatelje pa ti sad nađi gušta u tome? Kako darovitost za pisanjem ne možeš sakriti, a dosta si upućen i u zbivanja na opsezima, i u primanju QSL karata, predlažem tebe kao budućeg kandidata za pisanje novog biltena za nas 9A radioamatere. Vjerujem da bi članstvo imalo što čitati, jer ja sam u svojim biltenima nastojao biti što kraći.  U rujnu sam webmasterici najavio kako ću je krajem godine ''obradovati'' i prestati joj slati biltene na objavu (PSE, nemojte je zbog ovog spomena na nju odmah početi prozivati.... :-X   ). Dakle, nakon zasicenosti s moje strane i nezaineresiranosti čitateljstva moje daljnje pisanje bi bilo bezpredmetno.

Eto odmah prilike da tvoj (i moj) prijatelj zbroji dva i dva i  shvati da sam odluku o odustajanju donio i prije nego sam vidio tko je dobio naše popularne HRS izbore. Ja u rujnu nisam znao tko će pobijediti u studenom. Vidim da je taj naš zajednički prijatelj postao čak i vidovit te pročitao moje misli koje govore o mojoj opciji u glavi za predsjedničke izbore. Inaće, ja sam na tim izborima dizao ruku za onoga, za koga je u mom klubu donešena odluka da ga treba podržati. Dakle, svoju delegatsku ulogu sam pošteno odradio, a vlastito mišljenje (kakvo god ono bilo) sam morao zadržati za sebe. Ma nema sada veze moje mišljenje, važno je meni da ste se vas dvoje od ovoga ljeta ipak pomirili , valjda vas zbližili izbori pa sad imate o čemu čakulati. I baš mi je drago, ja baš i ne volim kad se ljudi mrze zbog raznih sitnih gluposti. Hoće li sada mene netko mrziti što sam prestao pisati bilten ili zato što se netko prepoznao u ovoj priči potpuno mi je svejedno. Tko ne cijeni svoga prijatelja, ne mora mi ni biti prijatelj - ili to barem ne mora više glumiti. Ja ću ipak i nadalje svakog OMa kao HAM-a s opsega smatrati svojim prijateljem jer mi to nalaže HAM SPIRIT.  

Huh, prisjeli mi čvarci za večeru, zalio sam ih rakijom da se ugrijem od ove zime pa me sada peče žgaravica. Zbog toga ne mogu spavati pa sam malo došao na forum baljezgati da ostanem živ do jutra. (vidi kraj citata gore)  
Koki , ne razbijaj glavu s glupostima, trebat će ti još za nove.....    ( dodaj što te volja, ja odoh probati spavati, sutra je novi radni dan).

Ispričao sam bajku za laku noć na ovom forumu te je ostavljam za zabavu onima, koji se time hrane. Sutra je novi dan, bajka se nastavlja, i već vidim, tako u nedogled......sretna je okolnost da svaka bajka sretno završava pa ju možda malo i skratimo.

4DeBi ja nisam shvatio jer ga ne poznam pa ga neću ni komentirat, nadam se da ništa loše nije mislio ?  Neću ni ja.

Dean 9A5CY  

9A6XX

čudi me kako je interes za informacije ovog tipa prilično malen. pogotovo s obzirom na broj posjetitelja i broj čitanja u forumima.

eto, s obzirom da je 9A5CY odlučio da neće više voditi taj dio, nadam se da će se netko do nove godine javiti da ovaj dio preuzme. ako neće, ovaj dio se sigurno neće zagasiti - možda informacije neće biti tako dobre s obzirom na to da se ne zabavljam previše DXanjem,IOTOm i sl. ali biti će informacija.

sad me još samo zanima, da li vam se više sviđa ovaj način pisanja ili T93Y.com?

73,
Hrle - 9A6XX

9A5TO

Zdravi mi bili!

Deane,
nadam se kako će i dalje kod klubskog uređaja biti papir s konkretnim informacijama o DXCC i IOTA/IOCA , valja će se negdje moći "skinuti"  ;) jer ima i nas koji nemamo sve te informacije u glavi.
Ovaj tjedan ću urediti onu tablicu kako bi s 1.1. krenuli u završnu akciju popunjavanja rupa...

Hrle,
na T93Y.com pratim samo forum rubrike o DX  i CONTEST-ima...

Tom, 9A5TO

«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2JG

Deane, nije odgovor, nego mini-komentar.
Svaki tvoj bilten sam najmanje dva puta pročitao (jedan put sebi, drugi put važnije detalje Ivi 2GF na R2), i svjestan sam količine utrošenog rada za finaliziranje prikazane informacije.
Što se tiče glasovanja i odabira kandidata, slušaj, moraš malo istrpit zafrkanciju , po Dalmaciji se priča da klubovi nacionalnih manjina imaju love, i da zato glasuju za postojeće stanje. Da zaje.....ja bude veća, sad su još dodali, koliko bi love ima klub kad bi ga osnova Memedi !
Ciganska posla!

73, Koki 9A2JG

P.S. Ka šta ljudi imaju "sezonsku" gripu, ili virozu, tako možda i repetitori ? Ili je, možda ovo izvršenje "starih" putnih i radnih naloga ?
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4OE

Mozda je razlog slabog citanja dx informacija ovdje sto vise manje svako od nas dobije te informacije direktno putem elektronske poste ili ako je na dx clusteru preko njega, a slozit cete se svi, da se one vise manje ponavljaju, samo je pitanje kako ih tko obradi.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2JG

Pročitao sam na "osvježenoj" podstranici da je g. Igor Videc 9A6NVI voditelj radne grupe za magistralne repetitore.
Ne može se iščitati da li je isti OM preuzeo dužnost, pa samim time dvojim da li je umjesno pitati njega, ali bjelodano je da život ide brže od papirologije (verifikacije i preuzimanja dužnosti).
Pitanje je jednostavno, ja i kolega Reni izvještavamo da su R2 i R5 van pogona, onako u šali, jer službeno se nemaš kome obratiti, a kamoli kritizirati (100 dana!), i , niko ne trza!

Ja kad idem kupiti uobičajene dvije vreće domaćeg krompira kod svog starog dobavljača u selu Pražnica na vrhovima Vidove gore, dva-tri puta u godini, najavim se telefonom, i kažem da ću doći.
Ovdje se isključuju repetitori, i nikome ništa.Ni najave, ni obrazloženja!

Danas popodne, kad sam se vratio iz Splita (na svoju nesreću) sam vidio kraj emisije uživo na HTV1 sa zamjenikom ravnatelja DUZS. Na kraju emisije kulturni ga voditelj upita (pošto su ga ostali već izgadili, u fino), koliko im još treba da sustav počme normalno raditi, on lakonski odgovori : Tri godine! No comment!

Ima još pitanja, ali pomalo.

73, Koki 9A2JG

P.S. Narečeni zamjenik ravnatelja , između ostaloga, reče (i ostane živ) da je jedan od razloga slabog rada činjenica što su naslijedili stari kadar. A u Splitu, od svih zaposlenika samo dva "stara" šef, i vođa smjene! Svi ostali , novi! Ko je sad lud?

9A2JG

Tihomire, hvala za post od prekjučer, ali ima nešto što nisam napomenuo. Meni preko servera hamradio.hr dolazi spam koji nije moj. Evo, za primjer, od sinoć do jutros su mi došla 4, dva u adresi imaju 4EW, po jedan 4M i 0HRS !
Nije mi jasno kako to ?
Plaćamo li danak napretku i civilizaciji, ili smo samo u manje zaštićenoj kategoriji, kod manje moćnog servera ?

73, Koki 9A2JG

9A8A

Citat: 9A2JG  u 17. Prosinac 2007, 18:53:23
Pročitao sam na "osvježenoj" podstranici da je g. Igor Videc 9A6NVI voditelj radne grupe za magistralne repetitore.
Ne može se iščitati da li je isti OM preuzeo dužnost, pa samim time dvojim da li je umjesno pitati njega, ali bjelodano je da život ide brže od papirologije (verifikacije i preuzimanja dužnosti).
Pitanje je jednostavno, ja i kolega Reni izvještavamo da su R2 i R5 van pogona, onako u šali, jer službeno se nemaš kome obratiti, a kamoli kritizirati (100 dana!), i , niko ne trza!

Ja kad idem kupiti uobičajene dvije vreće domaćeg krompira kod svog starog dobavljača u selu Pražnica na vrhovima Vidove gore, dva-tri puta u godini, najavim se telefonom, i kažem da ću doći.
Ovdje se isključuju repetitori, i nikome ništa.Ni najave, ni obrazloženja!

Danas popodne, kad sam se vratio iz Splita (na svoju nesreću) sam vidio kraj emisije uživo na HTV1 sa zamjenikom ravnatelja DUZS. Na kraju emisije kulturni ga voditelj upita (pošto su ga ostali već izgadili, u fino), koliko im još treba da sustav počme normalno raditi, on lakonski odgovori : Tri godine! No comment!

Ima još pitanja, ali pomalo.

73, Koki 9A2JG

P.S. Narečeni zamjenik ravnatelja , između ostaloga, reče (i ostane živ) da je jedan od razloga slabog rada činjenica što su naslijedili stari kadar. A u Splitu, od svih zaposlenika samo dva "stara" šef, i vođa smjene! Svi ostali , novi! Ko je sad lud?

Nemoj se ustrucavati za pitanja, covjek je zaduzen za repetitore i ne vidim razlog da ga ne pitas..?? 100 dana nema veze sa stvarnim zivotom.. ;D

73's Mark

9A2JG

Nakon mog posta primio sam jedan telefonski poziv, i čovjek mi reče : Ma kako ti i Reni ne shvaćate, mjesec je dana, i u Slobodnoj Dalmaciji izađe In memoriam nakon misec dana..., normalno je da su vam isključili repetitore !

Mark, da sam siguran da 6NVI zna odgovor, odnosno da je već "u sedlu", ja bi mu bio upravio pitanje.

73, Koki 9A2JG

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 18. Prosinac 2007, 06:42:38
Meni preko servera hamradio.hr dolazi spam koji nije moj. Evo, za primjer, od sinoć do jutros su mi došla 4, dva u adresi imaju 4EW, po jedan 4M i 0HRS !
73, Koki 9A2JG

To sam zaboravi navesti kao primjer. Na pitanje postavljeno davatelju usluga nisam dobio odgovor (možda je mail završio u spam box-u). Kao prilog sam poslao i "detalje" mail-a i tamo je vidljivo da nema spomena moga mail-a.

S vemenom će toga biti samo više, najjača mi je poruka od davatelja usluga kada dobijem automatsku poruku, da ne radi antivirusna zaštita  ::)
73 de 9a6jrz

9A2JG

Zorane, upravo sam obaviješten da je sutra sastanak tehničke naravi u HRS-u, a gdje će se , između ostaloga, raspraviti i o ovom problemu.
Hvala g-đi Ljilji i Kreši na superbrzim odgovorima.

73 , Koki 9A2JG

9A2JG

Urbi et orbi ! Kad već nije odgovorna osoba objavila, evo sadržaj maila kojeg je 9A6AA uputio HRS-u danas u 0939 :

"Dana 10. prosinca 2007. godine obaviješten sam da više ne obavljam poslove IOCA menadžera a do tada nisam zaprimio nikakav novi zahtjev po pitanju spomenutog IOCA trofeja.Eventualni novi dodaci biti će proslijeđeni novom IOCA menadžeru."

Kako sam osobno u prijeporu oko "priznatih" otoka ( sa sada već bivšim IOCA managerom) ja sam dana 14. o.m. (kada je još IOCA stranica bila javna), poslao e-mail i kovertu sa JOŠ jednim otokom, tako da ne bi bilo ikakvog prijepora.

On toga dana popodne, ili sutradan, "skida" kompletnu IOCA projekt informaciju sa svoje stranice, i sa HRS-ove, i tako svima onemogućava uvid u stanje.

Osobno sam involviran, ali nastojim trezveno naglas razmišljati, i pitam se :
1. Što je onda stajalo od 10. do 14. o.m. ?
2. Dok je stajalo pisala su i pravila, na kojima je (na žalost) pisalo da se dopune šalju na njegovu kućnu adresu. Sad on, ko uvrijeđena djevica, nas informira "da će sve poslije tog datuma proslijediti..."
3. Osobno sam o svemu tome pisao i ovdje, a i njemu mailom, ali taština je jača od ham spirita.

I nakon svega toga, on se još pita zašto su ga zamijenili. Ma nije bitan Koki, bitno je dugo, neljudsko ponašanje.
Ali, šta ko sije, to i žanje. Svakome po zaslugama !

Jao ti se onima u Zagrebu kojima je on predsjednik komisije za nagrade i pohvale, a čime se na ovim stranicama dičio. Valjda će i oni progledat.

73 svima, a ne samo njemu,
Koki 9A2JG

9A6JRZ

Koki, molim te samo da editiraš zadnju poruku i da odvojiš dio Emir-ovog mail-a, od svog posta.

Do tada samo jedan komentar na sve. Bolje je slati na osobnu adresu, ako to manageru njemu problem jer tada sve prije bude riješeno (bar je tako logično). QSL-ke šalje samo za klub i šaljem ju na privatnu Marinkovu adresu jer mi je trošak slanja isti, a učinak veći.

I HRS dio pošiljaka šalje direktno na tajnike, predsjednike, a ne na adresu RK-a jer jedino u tom slučaju će biti nešto rješeno na vrijeme (jedno vrijeme je u callbook-u kao adresa RK Oriovac bila moja osobna adresa).

Emir je imao pravo ukloniti stranicu koju je napravio, a isto tako je to pravo imao i ISKON jer je stavio Google Adsense reklame (nisam provjerio da li to Iskon dopušta, ali obično kod takvih besplatnih servisa to nije dopušteno).

I Koki nije sve izgubljeno skinute su kompletne Emirove stranice  ;D

73 de 9a6jrz
73 de 9a6jrz

9A6AA

Citat: 9A6JRZ  u 18. Prosinac 2007, 15:10:38

...a isto tako je to pravo imao i ISKON jer je stavio Google Adsense reklame (nisam provjerio da li to Iskon dopušta, ali obično kod takvih besplatnih servisa to nije dopušteno).

73 de 9a6jrz

Bok Zorane,

na što misliš kada kažeš "takvih besplatnih servisa"?

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Zorane, urađeno.
Ja sam mislio da je jasno šta je njegov cijeli mail-doslovce dvije rečenice.

Nije za ovaj naslov posta, kad već postoji IOCA podlistak, ali samo dvije rečenice i o tome. Od početka je počelo krivo, jer ako je nešto HRS-ovo, onda se šalje HRS-u, a obavijesti i stanje se čitaju na HRS-ovoj stranici.
Ja sam to već stavio u povijest.

Ono o čemu ja pišem jest činjenica da ne postoji pravnoprazni prostor. Dok se god ne imenuje nova osoba , posao radi stara, osim ako nisu na pas mater.
Dokle god na IOCA web stranici piše gdje se šalje dokumentacija, taj bi je morao primit i obradit, osim ako nismo na majka-otac i bliža rodbina.
I na kraju, ako je neko pismen i kulturnih manira, onda kad primi obavijest da ne obnaša tu dužnost, najmanje što može i mora, je obavijestiti zainteresirane u IOCA programu, na svojoj stranici i/ili na forumu. Ovako je samo potvrdio činjenicu da je od početka do kraja bilo poluprivatno, poduprto njegovom samovoljom.
Zorane, ja sam na to stavio točku.

Slab sam poznavatelj Interneta ( i njegova konstatacija), ali znam da nije ništa izgubljeno. Bila bi notorna glupost s moje strane izreći riječ o tome da neko sa svojom stranicom ne može raditi što hoće, ali tu je upravo catch 22. S vremenom institucija postane taoc pojedinca. Zašto? Radi nečije gluposti, nerada ili javašluka; nije vrijedno.

Imao bi još, ali ostavimo nešto i za sutra...

73, Koki 9A2JG