• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 22. Prosinac 2007, 14:25:35
Nikad mi niko nije slao tuđe mailove, ali imam legitimno pravo, kada sam stranka u postupku, imati pravo uvida u njih. Narečene dijelove sam citirao vjerodostojno s dozvolom naznačenog primatelja, to se podrazumijeva.

Naravno , sad očekujem u povratu : oprosti, izvini, ali pazi, ovisno o načinu izražavanja, HI ! To stoga što ti je (pogrešna) tvrdnja očita, i to bez upitnika, a što opet nije fair, ni kulturno .
Ne znam o kakvom se postupku tu radi (za repetitor mi je jasno), (ali u svakom slučaju više se time ne bih htio zamarati), ali čudno mi je da ti kao stranka u postupku imaš mail koji je jučer upućen tajništvu HRS-a (a sumljam da bi ti to Marina proslijedila jer si i nju spominjao :) ).

Osobno me zanima tko ti je proslijedio mail (možeš mi poslati privatnu poruku ili mail, a ja to neću nikome reći, niti proslijediti). Obećavam da ću mail ili poruku odmah obrisati da ne bi nekom došla u ruke, a tu informaciju ću zadržati samo za sebe.
Zašto me zanima ta informacija: Želim znati kome ne mogu vjerovati, tko je dvoličan, tko voli zabiti nož u leđa.

Ispričavam se tebi, a i ostalima za sve što sam napisao (dvosmisleno, krivo shvaćeno, krivo napisano i ostalo).

Sam si određujem kaznu za sve postove u trajanju do 1.1.2008.
Do tada neću ragirati na prozivanja, pitanja i ostalo na ovom forumu, a pogotovo ne slanjem mail-ova i privatnih poruka.

Svima želim sve najbolje u 2008-oj godini
73 de 9a6jrz

n1yu

Koki, kada si vec u Istri, obavezno svrati na Tican pa malo pretrazi nebo teleskopom.  Samo nemoj 5/6. 1. jer ce vjerovatno 9A5CW praviti galamu sa 1275/1445 Hz tonovima.

9A2JG

Neman ja Mario toliko love za stat do tada, HI ! Znaš za onu, svakoga gosta tri dana dosta ! Bude dobro!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 22. Prosinac 2007, 13:02:22
Jučer, dne 21. prosinca 2007. , u 0810 naš bivši predsjednik posla e-mail tajništvu HRS-a, u kojem između ostalog stoji :
"Na žalost zbog zloupotrebe tog repetitora od strane Borivoja Đorđevića 9A2JG koji je psovkama, vrijeđanjem i omalovažavanjem svih koji bi se javljali na repetitoru, po cijele dane koristi taj repetitor za iživljavanje, više se nitko osim njega ne koristi repetitorom jer je svima bilo mučno danonoćno slušanje neamaterskog  vrijeđanja svega što postoji.
Budući da je Borivoje Đorđević izvrijeđao sve koji su se javljali, više nije bilo interesa za održavanje repetitora.
Ako bi se sankcioniro i onemogućio ovakav rad Borivoja Đorđevića, repetitor bi mogao i dalje normalno funkcionirati...".
Dakle, šest dana nakon što je samovoljno isključio R2 na Hvaru, bivši predsjednik se udostojio oglasiti svojim viđenjem situacije, koju je sam zakuhao.
Prvo, svi koji misle da su nam "Jemenci" nešto naškodili, u krivu su, sve je pospremljeno, na HDD, i na papiru.
Drugo, sve laži bivšeg predsjednika, a redaju se u tekstu nizom, imaju za cilj samo jedno : da kod neinformiranih stvore uvjerenje o nečijoj "krivici". To što je sve laž, i iskonstruirano, to nema veze.
Treće, nakon što je on elaborirao, sa svoje točke gledišta, krivca, on nudi HRS-u spasonosni lijek.
I sve bi se to u društvu Narodne tehnike još dalo i progutat, da za to ne postoji riječ, identična u svih naroda na Balkanu, a to je UCJENA. A HRS neće ni Petar Miličić, ni iko, ikada, ucjenjivati.

Neki dan , na ovoforumskim stranicama, Mario zazva čovještvo, nivo, bečke manire (između redaka, oprost), toleranciju za bivšeg predsjednika.
Mario, lijepo ti odgovoriše, ni ja ne bi mogao bolje, ponuđeno mu je ono što je bilo slobodno, nije htio, Bog!
Kada pročitaš ove lažne bljuvotine, a namjerno nisam stavio kompletan mail na web, da nekim čitateljima ne pokvarim okus blagdanske spize, upitam se Mario : A da li ta i takva osoba zaslužuje milost, i blago postupanje  ? Mi njega u bumbak, on nas iz šarca M53 ! To tako ne ide! Bude vidio !

Namjerno nisam otvorio novi topic, jer ta osoba, i ta pojava to ne zaslužuju. Zaslužuju, on i njegovi pomagači, samo odlazak u ropotarnicu povijesti.

Vidim, šef njegovog izbornog stožera "skinuo" Branka i mene sa  liste aktivnih postaja sa hrvatskih otoka. Nadam se da su sada i nevjerne Tome, tipa JRZ shvatile šta znači podatke o diplomi HRS-a držat na privatnoj stranici. I najvećem skeptiku je sve jasno.

Predmetni mail je bivši predsjednik poslao i na pažnju Milanu Miličiću na Hvar. Je li mu on ortak u ovoj raboti, to samo njih dva znaju. Ja znam da je on početkom godine diga pozdrav meni i Reniju, ne javlja se na R2, a neće ni da izmijeni raport sa nama kada je na ekspediciji. Na zadnjoj ekspediciji mu je dvadesetak talijanski stanica reklo : Zove te Koki! , on nije htio dati raport. O tome sam i pisao bivšem manageru za IOCA program. Ako to nije flagrantno kršenje HAM-SPIRITA , i pravi materijal za amaterski Sud časti, a šta je onda?

Usprkos svim tim činjenicama, ja sam prije Skupštine dao ruku Petru Miličiću, a u jednoj od pauza Skupštine prišao Milanu Miličiću, pozdravio ga, dao mu ruku, a on dan danas-ni riječi.

Mogao bi još do sutra, ima kamara bilježaka, ali će biti i reakcija i pitanja, pa ćemo nešto ostaviti i za idući post.
Da ne zaboravim, u mailu on opet prijeti tonskim zapisima. Ja mislio to smo davno apsolvirali. Samo Vam gospodo Miličići poručujem : Ne igrajte se lažima i podmetanjima. Za početak ću ovdje napisati (u idućem postu) monolog od 10. travnja o.g. u 0910 na R2 , rukom "uhvaćeno" , jer ja nemam ni magnetofon ni diktafon. Pa da onda jedanput stavimo točku na i !

Sretan Božić svima, a ne samo njima,
Koki 9A2JG

P.S. Ovo Vam je bilo poslin ispovidi, i pokore. Vama dvojici mogu priporučit padre Tonča Deškovića u Starome gradu, vjeroučitelja moje supruge, i dugogodišnjeg župnika u Bolu.Bog !
;)
J..o P..u,zar tebe još uvijek frustracije peru?Fali ti opet bockanje u G....u? ili u venu?
73 Drago 9a8du (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6R

Ne treba na svaki vjetar jedra dizati.Osim toga nije važno što ti se kaže već tko ti to kaže!
Evidentno je da je repetitor na Hvaru izgašen nakon izbornog fijaska bivšeg predsjednika pa mu ovo valjda dođe kao neki dišpet ili što već.Međutim taj čin nije korektan spram drugih RA u ovom akvatoriju jer nije se samo 9A2JG javljao na toj QRG.
Dakle sve skupa nema neke veze sa HAM SPIRITOM koji bi njemu trebao biti poznat i konačno nešto značiti.Na kraju se pitam koji nas je to lik vodio i predstavljao po EU i svijetu?
Više puta smo mi Dalmatinci bili vrijeđani na bandu od strane iste osobe pa smo morali nekako i reagirati,zar ne?
Zar je on smatrao da po nama može pi...ti a da mu mi na tome još budemo i zahvalni?
U personal mailu koji sam imao s njim prije više mjeseci predložio sam mu da zaključimo ovo poglavlje ali vidim da tome nije tako.Gase se repetitori,pišu se dopisi itd.Srećom njegovo vrijeme je prošlo(toplo se nadam),kotač povijesti se ne da okrenuti unazad.
Za info njemu a i ostalima,već spremamo novi repetitor na drugoj lokaciji koji će uskoro proraditi.
Kako kaže ona navijačka:neka pati koga smeta....
Toliko za ovaj mail.Ima još toga ali ostavimo nešto i za druge postove.

Zdravi i veseli bili

Renny,Split,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9a6c

Ako ništa drugo, znamo u koju nam se rupu Pero zavukao, a donekle i čim se bavi.

Nastranu osobno mišljenje o sadržaju i formi povremnih monologa koji su se mogli čuti na tom usamjenom repetitoru, gašnje repetitora svakako nije rješenje.

Ako se dobro sjećam, Zagreb i okolica su mjesecima trpili teror, ali bukvalno, nekolicine koja je zalutala u naše redove, ali se zbog toga repetitor nije ugasio?

Rješenje nije u gašenju repetitora, nego zlorabitelja, ali to se postiže nešto drugačijim sredstvima.

Osim, ako, svaka čast, repetitor nije privatni pa ga se kao takvog može i tretirati, s naglaskom na ON-OFF.

Ovako mi sve zajedno izgleda kao mali abortirani pokušaj da se pokažu nekakvi zubići, ali nekako, vidim samo karijes...

Šta će se dogoditi ako 9A2JG počne svoju misu na 3685 kHz? Hoće li nam dežurni dušebrižnik ugasiti i taj band?

Kvragu dajem repetitore i veći dio prometa koji preko njih možeš čuti, ali ljepota ovog sporta je baš u širini koju ima.

I kako to da, brižan kakav već jest, nije doveo u red i 3675, gdje se s vremena na vrjieme može čuti našeg kolegu sa sjevera Hrvatske čija izlaganja djeluju kako da su obavijena vinskim parama. A i još kojekakvog bogatstva našeg materinjeg jezika sa svih strana.

Ništa zla, sredit će se to skoro.

GG

9A4DB

Eto fala Bogu, Skupstini i demokraciji da je taj bidan R2,
koji usput, nikad nije ima posteno nastelanu devijaciju,
osta jedini talac politike:
use, nase, podase...

A CHL odavno nije RA klub, nego privatna prc....a istog CB naslova.

O "vidjenim" clanovima istog "dream team"-a koji su Skupstinu proveli
u pritvoru, nije uputno, ovdje pisati ali je izgleda uputno da i dalje budu clanovi,
HRS-a i/ili "Jail Bird Big Banda" a mozda i to ima svoje, Devil Island iz "Papilon" price
je na koncu ipak IOTA, vrijeme ce pokazati...

Veseli i zdravi bili, cuvajte zivce, Vidikovac je ionako losa RPT lokacija  ;)

9A2JG

FJ/OH2AM 7005 kHz CW 599 + 20 db 5 up
Vrijedi kao direktna obavijest, u odsustvu R2. Bude i R2, vederemo! Ciao !

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Deane hvala za zadnji Bilten! Svi koji nešto pišu znaju koliko je vremena, truda i možđana trebalo za sve to. Bilo bi lijepo kad bi neko nastavio. Sve najbolje!

73, Koki 9A2JG

P.S. Palestinac je završio dan prije, a 22. je radio samo na 10 MHz do sedam ujutro, 2GF ga je tamo radio 15 min prije gašenja.

9A2JG

Mario, kontroliraj mail.
Sretan Božić,
Koki 9A2JG

n1yu

Koki, ja citam propozicije takmicenja na kraju radi email adrese za slanje dnevnika!  Sada vidim da RAEM strogo zabranjuje DXC ali nece valjda diskvalificirati mene koji sam pored DL5YYM i F5IN bio jedini strani ucesnik izvan ex-SSSR.
350+ QSO, nikada vise UA9/0 nisam uradio od 15-80m.

Prosetao breka, malo odspavao, rucao i evo me na dezurstvu :-)

9A2JG

Ja sam isto "učestvovao" , učinio desetak veza na 14, dosta "gluhih" ruskih stanica, i , ipak, mala sveukupna aktivnost. Postaju RAEM sam na 7030 zvao oko dva sata s prekidima, ali bez uspjeha. Na 14 je nisam ni čuo!

73, Koki 9A2JG

P.S. Da nadopunim, osim Vas "jedinih" stranaca, radio je i C4N , vrlo uspješno.

9A2JG

Vratija se ja iz Istre, obaša ljude, i lokacije. Govori meni jedan tamo kumpanjo : Ma čuja san da neki bivši dužnosnici još obilaze, od navečer, svoja stara radna mista! Ja skočija odma, govorin : Ljudi to nije moguće, ne širite dezinformacije, a ako je neko nešto i vidija, vidija je nekoga mjesečara, a ne funkcionera. A ako je preženca mjesečar, onda se to nije ni za šalit, a kamoli okolo pričat.

Djani, ostavija san ti butigu urednu, sve si izneredija. Ka da si samo ti primija takvi mail, i ja san, pa mučin.
Institucije sustava rade svoj posal, ne pačaj se. Dobro ti je Gogo napisa, ka da je mene pita.

Prijatelj iz Daruvara posla SMS bez teksta, 15 minuti poslin Nove, mora bit da su slova završila u graševini.

Branko ne šali se više sa Gradiškon, ja san sad bija u ovi otvorenoga tipa, kraj Pule, prava lokacija. Poslat ću ti slike. Oni bez odore san ja.

73, Koki 9A2JG

P.S. Ne moran van ni reć da repetitori još muče. Ka i Đekna, ne zna se do kada.

9A2D

Ma već smo se svi uplašili da si otiša u kurvarluk.

73 de 9a2d

9A4DB