• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

HNP

Autor 9A2JG, 12. Ožujak 2007, 07:24:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Na web stranici www.zars.hr postoje propozicije za diplomu Hrvatski nacionalni parkovi sa datumom 2.srpnja 2004. Oni koji primaju časopis su je mogli i vidjeti u prošlom broju kako izgleda.
Ja je osvojio prije cca sedam mjeseci, uredno platio, dobio potvrdu da je sve u redu, i onda čekanje. Prvo sv. Nikolu, pa svetu Lucu, pa maloga Isusa, pa djeda Mraza, između garnirano sa 5-6 mailova  i PM, šta odgovornoj osobi 4OP , šta na ZARS. Niko ne nalazi za shodno da riječ napiše, ispriča se, ili nešto drugo.

Reni mi kaže da je prije par mjeseci poslao i za HRS-ovu Nikola Tesla, i još ništa ne stiže.

Jesu li diplome same sebi svrha, ili bi trebali dobiti osvojeno i plaćeno?

73, Koki 9A2JG

P.S. Valjda će se neko sjetit i plakete IOCA za 9A1CDO. Plaćeno garant.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Evo Vam malo i statistike :

1978 RK Nikola Tesla Derventa - mjesec dana
1979 MIS 79 (mngr YU2RVS) -sedam dana
1980 RK Nikola Tesla Leskovac - mjesec dana
1981 RK Varaždin - mjesec dana
1982 Kup Jadrana - mjesec dana (Šibenčani u ime SRK ZO)
1983 Diploma Jadran - sedam dana
1985 Kup NO SRH - mjesec dana
itd.
A osim pokojnog Žike Milivojevića, svi su akteri, fala Bogu, živi i zdravi.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Jučer ne vjerujem ušima. Na HTV-u kažu (u kontekstu slučaja generala Zagorca) da ni tjeralica nije efikasna.
A ja, naivan, pomislio na trenutak da je to jedino ostalo.

73, Koki 9A2JG

P.S. Jedini gori od HRS-a (što se tiče slanja diploma) su njemački IPA ; sada znam sigurno da ove godine NEĆU učestvovati na IPARC-2007. , 3/4. studenoga.

9A9R

:D

Svi zahtjevi za diplome HRSa koje su stigle na moju adresu i adresu HRSa
su obradjeni. Sve diplome su ispisane i osobno odnesene na portu HRSa
8.03.07.

Mozda oko tridesetak diploma u tri mjeseca koliko me nije bilo ili tocnije
96 dana.
Kada su diplome krenule dalje nemam pojma.
8O
Meni je veci problem sto na WEbu HRSa mjesecima nedostaju tablice za
zahtjev za diplomu, koje sam napravio i dva puta slao HRSu unazad godinu dana.
Sada ih opet nema?

:wink:
Vlatko 9A9R

9A2KL

Valjda je "metla" krivo pomela.
73's de Leon 9A9L

9A2JG

Di je moja diploma HNP?
Di je IOCA plaketa za 9A1CDO?
Karneval je proša.

73, Koki 9A2JG

9A6AA

Citat: "9a2jg"...
Di je IOCA plaketa za 9A1CDO?
Karneval je proša....

Koga to pitaš?
Koji karneval?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Jesi se to ti naša pogođen pa pitaš? Kako to da nisi podeblja prvu i treću rečenicu?
Koki 9A2JG

n1yu

Koki, da li IOCA obuhvata otoke u jezerima NP lijepe nase?  

Onda bi i mi mogli da se prosvercujemo cak sa tri S5 otoka!

9A2KL

Samo bi trebali raditi sa otoka i sa Crkve u Bledskom jezeru. A ne iz GOLF-a....hi
73's de Leon 9A9L

9A6AA

Citat: "9a2jg"Jesi se to ti naša pogođen pa pitaš? Kako to da nisi podeblja prvu i treću rečenicu?
Koki 9A2JG

Samo pitam koga pitaš...
Vjerojatno si to pitanje uputio Sv. Ivanu Nepomuku...
"DX never sleeps..."

9A2JG

Emire i bezobrazan pristup diskusiji ima svoje granice. Tvoj prvi post je bio samo sa znakom, a ovaj drugi bez imena i znaka.

Čak i neistomišljenici su se na ovom forumu otpozdravljali sa 73 plus ime i znak. Bar ti pišeš od osamdesetih godina, od Radioamatera do danas.Ali nađi si drugu osobu sa kojom ćeš na taj prizemni način komunicirati. Ja na to nisam navikao. Možda nađeš nekog sugovornika koji je, pa nastavi.

Moj problem je, između ostaloga, što sam učinio sve da , zajedno s mještanima dignemo jedan klub kao feniksa iz pepela. Činjenica da nam na tom putu treba osvojenih priznanja, plaketa i trofeja da, između ostaloga, prikažemo malim političkim moćnicima, koji se ne razumiju u ništa, ali koji mogu odlučiti o financiranju, dovela je do toga da smo aplicirali i za IOCA plaketu. Netransparentnost ažurnosti procesa dobijanja dovodi neizbježno do frustracija aplikanata, pogotovo ako je timing za dobijanje istog pred Skupštinu ili sl.

Kako se svi kriju iza dragovoljnog rada, ispada da moraš čekati priznanje kao manu s neba, pa kada stigne, ne smiješ pitati, a ne daj Bože se potužiti.

Bio sam menadžer za diplomu Jadran, naslijedio na tom mjestu Tomislava Dugeča, ali nijedna obrada i dispozicija nije čekala mjesece, nego u prosjeku sedam dana. Iz toga aspekta smatram da imam moralno i ino pravo prozivati one koji zaslužena, osvojena i plaćena priznanja šalju ljudima, a jedinica mjere je kalendar.

Koliko se poslovno izrađivači plakete odnose prema novcima dobijenim za izradu iste govori i činjenica da sam ja osobno dobio istu s krivo izbušenim rupama iza, a o čemu sam izvijestio IOCA menadžera emailom.

I na kraju, uvažavam činjenicu da na radioamaterskom, kao i svakom drugom, nebu ima vjernika, nevjernika i ateista . Jedni drugima ne bi trebali spočitavati svece, jer Baal je već jednom bio među Izraelcima. Ne bi to trebali smetnuti sa uma.

73, Koki 9A2JG

9A6AA

Citat: "9a2jg"...Netransparentnost ažurnosti procesa dobijanja dovodi neizbježno do frustracija aplikanata, pogotovo ako je timing za dobijanje istog pred Skupštinu ili sl...
Kod mene je sve transparentno.
Uh, što si me uplašio sa Skupštinom...
A ako si frustriran, to nije moj problem.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Ne mogu vjerovati da nisi shvatio (iz cijelog konteksta) da je riječ o Skupštini Radio kluba Milna, a ne o nekoj drugoj (očigledno ti je na pameti samo jedna). Tu ti ja ne mogu pomoći.

Prijetio ni strašio nisam nikog, a komunikacija je javna, pa neka prosude.

I, na kraju, jesam frustriran, i to činjenicom (a što sam i napisao prije) da smo svi osim pok. Žike živi, ali da se ponašamo različito. Nepostojanje ikakvog (pisanog ili nepisanog) kodeksa ponašanja u postupku i procedurama izdavanja osvojenih i plaćenih trofeja ikoje vrste frustrira svakog normalnog čovjeka.

Ali za to razumjet treba dvoje.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Evo vidim, hvala Emirovoj IOCA stranici, da odgovorni za izdavanje i slanje diplome HNP idu na otoke u šibenskom arhipelagu raditi u IOTA takmičenju.
Neka im sv. Ana, čiji je danas blagdan, prosvitli pamet.
73, Koki 9A2JG