• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Tajnik HRS

Autor 9A6RWF, 07. Studeni 2006, 21:56:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Gospe moja, ja ovdi ništa više ne razumin...

Sve što znam je da smo od 9A2RG čuo kako 9A2JG ne govori više samnom poradi nekakvih smetnji koje je YU2CBM navodno pravio ekipi YU2AKL tokom nekakvog Es otvaranja na 2m u kojem se momci nisu najbolje snašli pa odradili manje nego su mislili da treba. A da stvar bude još zanimljivija, čak nisam ni radio na stanici kad se to dogodilo, već sadašnji 9A6W, hi. Ali šta se može...

Pa sam rekao sam sebi, ako je to dobar razlog, ja se slažem!

O novcima i državnim institucijama ništa ne znam niti se sjećam, ali znam da se ova Es priča dogodila 1981. godine. Poslije čega o 9A2JG nisam ništa ni čuo niti vodio računa, jer sam 1983. diplomirao i naredne godine otišao na 11 mjeseci u Pulu.
2006-22=1984?

A sad, moram priznati da i mene zanima kako smo se usaglasili oko bilo čega, a posebno novaca i osobnih razloga pa nemam ništa protiv da se to i ovdje iskaže, a ni moj osobni mail nije državna tajna

Poštovani kolega Đorđeviću, prekid naših komunikacija traje od 1981 godine, a očito ste me u ovom dugom periodu s nekim zamijenili.

Izvinjavam se svima koji se zbog svega ovoga savijaju od smijeha, ali zaista je tako.

Na kraju, u cijelosti podržavam napore 9A2JG i bilo koga drugoga da svoja razmišljanja objavi u čaopisu RADIO HRS, ali svatko pa i ja u svoje vrijeme mora biti svjestan da svaka javno objavljena riječ, bilo moja ili tuđa,  podliježe i javnoj pa i drugačijoj kritici.

Za takvo nešto nije potreba nikakva posebna sloboda ili dozvola, to se podrazumijeva samo po sebi, samo izgleda da nije baš svakome baš jasno, ali što se tu može.

Ljubljana, Zagreb, Beograd? What the fuck? Priznajem, bio sam u sva tri grada! Kakve to veze ima s bilo čim do sada napisanim? Nije zakonom zabranjeno. U sva tri grada imam poznanika i prijatelja po radioamaterskoj i drugim osnovama. Ali i bivših prijatelja da se zna, hi!
Ti su mi najdraži.

Možda nisam bio dovoljno jasan, ali zaista me nije briga tko je gdje i kada bio za vrijeme bilo čega i u vezi bilo s čim, ali kad se već pita ili stavlja pod sumnju, samo sam htio biti jasan u pogledu samog sebe. Osim ako to nisam bio ja?

Doktore pomagaj!

GG

9A/S56C/YU1C/9A6C/p
QSL via buro

9A2KL

Ajme judi , ja nista ovod ne razumin!!! Ca velo misto ima sa tajnikom HRS, i kome pade nebuloza na pamet da bi Pero ostavio onako dobar posao i dosao se zaje...... na mjesto tajnika HRS-a. Jest da je radioamater ali jos nije toliko posempjan. Idem ja postaviti neku antenu na krov pa da me neki mogu cuti i na valovima....ne onima za svinje hraniti nego na radio valima.... A triba poceti i uciti jer koliko vidim ima se repeticije ciniti za P i A klasu. A govorilo se da smo besklasno drustvo.... Valjda je to prije bilo.
O tempora o mores sto bi rekli oni umrli. A valjda to u prevodu (prijevodu) znaci uzmi pinel i pituraj more teget plavo.
73's de Leon 9A9L

9a6c

Nikola, ja te ka starog poznanika i obožavatelja obojice narečenih molim da ne vriđaš i da pravilno citiraš velikoga Miljenka Smoju, da ne bi opet jedan od njih reka kako svaka šuša diže glas... Zanamisto da smjerno pogne pogled prema vrhovima prstiju i u sebi odbroji do dest ili više i tek onda pukne od smija...

Dići ili spustiti, pitanje je sad?

Uvijek dići!

GG

9a6c

E moj Leonardo, a misliš ti da je meni išta jasno ovden?
Ili da je bilo kome išta jasno?

Osim ako nije sve jasno, a onda će i nama svanuti.

Ja sam se već dohvatio knjige i u duhu NNNI obnavljam klasno gradivo da me ne bi iznenadio kakav poziv na klasnu obnovu.

Dosta smo se igrali žmurke, bit će trke oko Krke kad nas Pero dohvati, prisjest će nam i tajne i tajnici. S ili bez...

Je li ono teget plavo išlo uz alkidno sivu?

I valove...

Ima bit da je pauza za ručak...

Prijatno svima.

GG

9A5CW

San zna da je ES- sporadik vrag! Si vidija ti ca dela ljudima?
Lipo sidro gori, timun naprid.. i svaki na svoj kraj!
73
p.s. ca z tajnikon?ž

..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A6XX

GG, ma šta već 1983. si prestao slati QSLke?

S55M

GG na VP 1159/92C sam zakasnio samo godinu dana :) A QSL-ke šaljem redovno!
Adi
Koper-Istra

9a6c

Djeco, djeco, pa vi ne znate da sam ja bio manijakalni ispisivač qsl karata za sebe i druge. Volio bih vidjeti tko je za drugog ispisao 15.000 qsl karata...

Ja ih i danas šaljem, ali me je teško inspirirati...

Moja se VP razlikovala u drugom broju, samo nisam siguran u kojem...

A nije svako zlo za zlo, danas je na toj lokaciji pulski radio klub, ako se ne varam... A onda su imali krasneprostorije negdje van Pule. Kao i 9A1AKL, za plakat su dobre bile.

Ciao Istrijanci,

GG

9A3XZ

u pravu si u svezi radio kluba,
nisu istrijanci nego istrijani,
i kao trece ajte ti i koki do zupnika u Bol da se lijepo pomirite i postane opet dobri prijatelji kao sto ste i bili pravi drugari do 1983.g.
:wink:  :wink:  :wink:
Mladen

9A4QV

Nego, sta sam htio pitati, pa koliko je placa tog tajnika HRS iliti buduce tajnice kako stvari stoje, kad je navala veca nego na dionice INE?

A kakva ce tek navala biti na predsjednicko mjesto, tu ni dionice T-coma nece biti ravne.. he he

Da i mi uplovimo u diplomatske vode, hehe.

Adi, dobarrrrrr ti je onaj dens, hehe. Sam sam se i ja zapalio.

5CW daj posalji zahtjev i za mene za onu 9ACW diplomu, imam tu neku rupu na zidu, pa da to pokrijem.

Stigao danas casopis, prije dodje QST u Labin za Sijecanj nego u Austriju ali zato HRS dolazi zadnji. Nego citam dobili smo i kolumnu, Quo Vadis, nadam se da ce sada biti to redovita kolumna.

Emire, daj mi molim te posalji opet gdje da saljem svoje umne uratke za casopis, urednistvo se promijenilo, kome sada. Jer ne mogu vise gledati one rezultate, jos malo pa cemo ih stampati Bold Arial 24 fontom da popunimo casopis.

Ah da, Pero se lijepo ispricao za kasnjenje, nema sta (po ko zna koji put), ej kako se zove ta stamparija da joj dam sada da mi stampa kalendarice za iducu 2008, mozda stignu to obaviti na vrijeme ako ih godisnji u Srpnju ne prevari.

Eto bas sam ga nadrobio, iz svakog foruma pomalo, ali je dobrooooo. Ionako svi sve citaju, pa razvaliiiiiiii.

Sada bi ja trebao kao neku latinsku na kraju, aha
In vino veritas

Uzdravlje

QV

9A3XZ

zaboravih....mene bi zanimalo npr. ca je bilo izmedju goge i kokija do 1983.g. !?
Mladen

9A2KL

Cini mi se plavi Jadran kao i sada. Nikud teget plava bara nije otisla. A jedina poveznica je redovita trajektna nocna linija.
73's de Leon 9A9L

9a6c

Oj XZ, Istranine, što je bilo bilo je, vrlo drugarski, amaterski i prijateljski.
S obe strane vrlo.
Ali eto, malo qrm-a, sporadik u krivi čas i sve ode u papar...

Plaća tajnikova bi trebala biti u startu 1.85x4.530 kn plus dodatak na godine staža (btto). Nije loše, a? Ajde skupljajte dokumente. Podijeli s 1.4 i dobiješ netto plaću. Svakako preko 6.000 kn.

Cijela ova priča kao i mnoge druge zastranila je vrlo i postiglo se upravo ono što se i očekivalo, tj tema je malo zamagljena. Nije gusta, ali izmaglica..

Još kad čovjek ne bi morao svaša čitati ovdje, eeee...

I sad sam se sjetio kako su nam u rest. DELFIN uvaljivali lignjune pod lignje, i ako nisi to smazao dok je bilo vruće, trebala je motorka za finalizaciju...

Jedna stvar koja me veselila je bila dobra biblioteka koju sam temeljito pretresao, a i dobri bambusi na Bunarinama...

O mladosti...

GG

9A4DB

Muko moja.....

Do sada u HRS-u nista ne valja, pa samo jedan
kandidat ko u najbolja vremena petoletke, pa hrpa praznih prica,
pa onda muke po paketu, pa onda milioni u planovima,
pa onda cudna Aurora iznad metropole.
Pa onda Quo Vadis.....
Fali samo Parfem pa da sve napokon svrsi.....

Nikad nista od nas, pa makar dobili i tajnik(cu).

A vas dva stara jarca uzeli ste ruzinave brokve pa ka
u fino krojite karsil za ono sta se nekad moglo zvat HRS-om

Sretna Vam nova pa makar i ova 2007.

GL od Ofce Negre

karsil / mrtvacki kovceg
ruzinave / hrdjave
brokve / cavli

9A3OW

Citat: 9a2jgSad se logiro 9A3OW. Ja u 9A tražilicu, kad tamo ništa. A čovjek živ, legalan i normalno se logiro. To su stvari koje tište malog čovjeka, amatera na terenu.

73, Koki 9A2JG
:?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:  :?:
AKO JE MOJE LOGIRANJE na hamradio.hr problematićno ti kaži i ja se više neču logirati, jedino ne razumijem ovo sa "ćovijek živ" , takvi komentari ti baš nisu umjesni.

8)
9A3OW
Damir Kahlina  , jn85fv-Vrbovec
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec