• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HF LIN Pojacala

Autor 9A2QP, 18. Svibanj 2006, 14:20:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TD

Citat: "9A9R"
VISOKI NAPON 4CX5000
TRAFO 13K.V.A.
PLUG AND PLAY

Vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!
E to se zove trafooooo..
Slobodna procjena cca 350 Kg zeljeza u kombinaciji sa bakrom.
Kako to upustiti u rad a da ne izbaci lokalna trafostanica, Hi.

OE1EMS

vlatko priznaj da si isao u garazu samo da ovo uslikas i okacis ovdje na forumu!

73
ems

p.s.

tnx for spot in test

9A5TD

Ne zelim kvariti veselje ali malo sam se dublje zagledao u one slikice sa 4-balona pa me zanima malo detalja:

- koje lampice su unutra (mozda QB5/1750 ali djeluju manje na slici)

- ako je Ua 5000V tada pri ssb Upp dostize i 20 KV a onaj vezni kond. ne djeluje bas tako mocno.

- prigusnica za Ua je simetricno motana pa se pitam kako je moguce da ne zarezonira na nekom bandu

- kako je rjeseno preklapanje Rx/Tx

Ovo je cisto moja radoznalost, nista zlocesto tako se zna odmah u startu, a svaka cast svima koji jos uvijek nesto grade i pokusavaju odrzati HAM spirit.

9A2KL

HAM SPIRIT sa 4 KW....???

Stvarno cast svaka za poznavanje HAM SPIRIT-a.  Ako sam dobro shvatio  sto jaci linear to bolje demonstriranje Ham Špirita. Idem iz ovih stopa u pregovore sa Odasiljacima i vezama HRT da mi iznajme HAM SPIRIT odasiljac na Celavcu.
73's de Leon 9A9L

9A5ADH

Citat: "9a2kl"... Idem iz ovih stopa u pregovore sa Odasiljacima i vezama HRT da mi iznajme HAM SPIRIT odasiljac na Celavcu...

... i uzmeš par kila nečega da ti ne bu dosadno, gore na bregu.
Roštilj ti ziher ne bu trebal'  :lol:

9A9YY

Braco-sekundar je spojen u trokut,nemozes ih spojit samo tako paralelno.Najednostavnije ih je spojit na nacin da svaki ima svoj greatz,i kondenzator ,a onda kondenzatore spajas u seriju-kao dvije baterije,naravno s otporima za simetriranje.Trafice netreba nista posebno izolirat,samo treba pazit da greatz bude dovoljno jak odnosno da ne probije-o njemu ovisi izolacija.

9A9YY

Krivo sam napisao,nemozes sekundare vezat nit paralelno a ni serijski-jer je veza sekundara trokut-jedino ispravljene i filtrirane sekundare vezat u seriju s otporima za simetriranje.Pralelno bi islo ako nije velika razlika pojedinog napona.

9A3QN

Citat: "9a5bss"Moze bit,ali djaba antena ako nemas prostora za nju.Lokacija na prvom mjestu-a onda puno puno sape.Life is too short for QRP.
Pa, ako baš u svakom trenutku želiš imati 100% sigurnu vezu sa VK, evo ti par uređaja koji to mogu iako su QRP:

http://www.nokia.com.hr/id96389.html
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=hr&lc=hr&ver=4000&template=pp1_loader&php=PHP1_10485&zone=pp&lm=pp1&pid=10485
http://www.motorola.com/consumer/v/index.jsp?vgnextoid=21c5594e31c2b010VgnVCM1000008206b00aRCRD&show=productHome

Pitanje je kakav tebi, zapravo, uređaj treba. ;-)

73
Kristijan
9A3QN

9A9YY

Fakat neznam kaj da ti odgovorim,malo sam zatecen.

9A9YY

Cuj fala za linkove,al skupi su mi impulsi prema vk-radje cu trosit struju.

9A3QN

Citat: "9a5bss"Cuj fala za linkove,al skupi su mi impulsi prema vk-radje cu trosit struju.
... i veselo smetati susjedima guranjem silnih kilovata u hrđavi čavao. ;-)

Mislim, tu se sad može povesti onako malo filozofska rasprava koliko ti snage u stvari treba.... Osim za neke usko specijalizirane potrebe (npr. EME) mislim da su silni kilovati kojima pojedini bahati amateri napuhavaju svoj ego potpuno nepotrebni.

Ako ti je ambicija da u svakom trenutku možeš razgovarati sa Australijom onda, kao što rekoh, telefon predstavlja izvrsnu alternativu. Kažeš impulsi su skupi? Nema problema - Internet radi u svako dobra dana i košta skoro pa ništa. A ako ti je ambicija održavati radio-veze i usavršavati se u tome, onda ćeš se prije ili poslije priviknuti na to da ćeš nekada moći napraviti neki DX, a nekada ne. I tu će ti više pomoći bolja antena i bolji prijemnik (a o operatorskim vještinama da i ne pričam!) nego kilovati.

Što se mene osobno tiče, ja nisam nikad sa svojim osobnim znakom radio sa više od 3W (uoči da nema "k" ispred "W"! ;-) ) i uglavnom radim sa samograđenim uređajima i to mi predstavlja beskonačno zadovoljstvo. Vjerujem da se i sa malom snagom može puno napraviti, na kraju krajeva prve prekooceanske veze održane su sa (za današnje uvjete) upravo smiješnim snagama. Ja nemam ambicije u svakom trenutku moći popričati sa Australijom, mene veseli održavanje radio-veza.

Hmm... stiglo mi neki dan pismo od G-QRP kluba. Iz 9A točno 4 člana, izgleda da se samo glupi bogati Britanci, Ameri i Nijemci imaju volje baviti takvim bedastoćama. ;-)

73
Kristijan
9A3QN

9A5AZI

......Nemojte zaboraviti samo jednu stvar koja uvijek drži vodu i još kad to kažu o.m. iz Amerike-PRAVA MAŠINA VELIKA KUTIJA- :lol:
Joža 73..
3 from Frenki!!

9A5TD

Citat: "9a5azi"......Nemojte zaboraviti samo jednu stvar koja uvijek drži vodu i još kad to kažu o.m. iz Amerike-PRAVA MAŠINA VELIKA KUTIJA- :lol:
Joža 73..

AMERI jos i dan danas kazu da su pobijedili u Vijetnamu, problem je samo u tome sto im nitko ne vjeruje i neke sitne cinjenice su protiv njih !!

9A2QP

:D Je to stoji 9A5TD
doorknob je 2,2nF/20kV a RX/TX preko sekvencera u izlazu relejcic za 10kW snage  stabilizacija g2 sa 6n80 a prigusnica je motana na TFT u 6 sekcija i radi OK jel te jos kaj interesira
Pozdrav :idea:
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A9YY

Mene zanima koliki je negativni prednapon G1-ako nije tajna.