• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Diploma 9a Županije...

Autor 9A6DR, 28. Svibanj 2005, 09:43:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6DR

Vrlo interesantna diploma i (svakako ) ideja i poticaj kolegama  za osvajanjem ovakvoga interesantnoga 9a Awarda...
Ali..ima jedno ali...da li netko zna kakav dobar link ili dobru  informaciju gdje bi se dalo naći  nešto podrobnijih informacija vezanih za poštanske brojeve pojedinih županija ?(osim hp-a :) ) -radi lakše orijentacije i preglednosti...(pogotovo zg županija..otoci..)...svaki info je dobrodošao..jer vjerujem da će dobro doći i ostalim kolegama koji su naravno zainteresirani za ovakvo nešto.
Hvala.
9a6dr * Dubravko/Duby frm Vukovar.
8)

Anonymous

9A6AA

Bok Dubravko,
Nadam se da će manadžer za tu HRS-ovu diplomu (Vlatko, 9A9R) reagirati te pripremiti te podatke za web.
http://www.hamradio.hr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=318

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6DR

TNX GUEST (neznam tko je bio...) ali mislim da ovo što sam vidio na ponudjenoj  web stranici izgleda vrlo zgodno i  najvažnije dosta pregledno..

Još jednom .....TNX GUEST!
Dubravko/Duby
9a6dr.   8)

9A7K

Bok Dubi!
Pozdrav za tebe i tvoje iz vrele Koprivnice. Što se tiće same ideje oko izdavanja diplome ''Croatian County Award'' ili rađene 9a Županije, ideja je rođena i sprovedene u djelo davno prije nego što je to obajvljeno kao nova diplomu HRS-a. Naime moja malenkost i moji prijatelji udruženi u CIHG, pokrenuli su navedenu diplomu otprilike godinu dana prije nego što je Savez objavio da izdaje istu diplomu koja se već u Hrvatskoj izdaje.... A i pravila su gotovo istovjetna, malo prepisana, malo dodano i to je to imaš novu 9a Županije mix diplomu.
Sve vezano za diplomu 9A Županija, za koju sam ja menadjer možeš pročitati na mojoj web stranici www.9a7k.com. vjerujem da će se netko udostojiti i ako ništa drugo prepisati od mene poštanske brojeve regija, županija, gradova, te isto objaviti na web stranici HRS-a, da ljudi znaju gdje tko pripada. Tolko za ovaj put od mene.
Dubi, ikoliko imas nekih pitanja posalji mi na moj privatni e-mail 9a7k@9a7k.com.    
Pozdrav, Krešimir 9A7K

9A6AA

I prije ovoga posta podaci o poštanskim brojevima, koji su općepoznati, a u svezi HRS-ove diplome Hrvatske županije, stavljeni su na ovaj web.

Naravno, i ideja o diplomi o hrvatskim otocima, poznata IOCA (Islands of Croatia Award), koju mnogi u svijetu po ustaljenome principu skraćeno nazivaju Croatian Islands Award (CIA), "prepisana " je s weba iz gornjeg posta.

Naravno da nije tako.
No, naivni bi tako trebali zaključiti.
"...I tako imaš novu 9A mix otočnu diplomu".

9A6AA
IOCA menadžer
"DX never sleeps..."

9A2KL

Ring slobodan.....druga runda

Nastavak price o starosti kokosi i jajeta....(pile je samo dodatak)

LK
73's de Leon 9A9L

9A7K

Bok Leone!
Pozdrav za tebe i gospoju iz Koprivnice. Kao sto i sam vidis neki ljudi nikako da shvate gdje im je mjesto. Croatian Islands Award, je zasebna diploma i nema ni jedne slicne stvari sa tzv svjetski poznatom diplomom o hrvatskim otocima koju izdaje savez. Naime CIA diploma se bavi iskljucivo otocima na kojima su stalno nastanjeni ljudi, svjetionicari..itd.
Znaci nista ni od pravila od tzv svjetski poznate diplome nije prepisano. Zajednička su samo imena otoka. Netko na veliko mjesa kruške i jabuke.
Na kraju krajeva CIA postaje sve poznatija i poznatija širom svijeta kao zasebna diploma a o tome svjedoče i objavljivanja u mnogim svjetskim časopisima, upravo su sada u zadnjem broju najpoznatijeg američkog radioamaterskog časopisa CQ magazine, objavljena pravila sa slikom diplome na dvije stranice. Kad bi to bilo isto, vjeruj Leone moj dragi ljudi nebi objavljivali takove stvari u tako prestižnom radioamaterskom časopisu. Ja kad bi uzimao tuđu ideju o nekoj diplomi, barem bi promijenio ime diplome ako takova već postoji..ali neki to rade bez imalo srama. Znaš Leone, najviše čudi da se uvijek javljaju neki lijevi zaštitnici, pravednici kojih se te stavri bas i ne tiću, jer ako bi netko trebao odgovoriti to bi svakako trebao biti tzv HRS award manager.
Leone, pozdrav jos jednom za tebe i tvoje.
Kresimir 9A7K
www. 9a7k.com  www.twlhf.com

9A7YY

Citat:Naravno, i ideja o diplomi o hrvatskim otocima, poznata IOCA (Islands of Croatia Award), koju mnogi u svijetu po ustaljenome principu skraćeno nazivaju Croatian Islands Award (CIA), "prepisana " je s weba iz gornjeg posta.

Naravno da nije tako.

Naravno da nije tako, slažem se s tobom Emire.
Vjerujem da se sjećaš kad sam te pitao o možebitnom proširenju IOCA liste
(vidi post na forumu "proširenje IOCA liste")  jer se nisam slagao s tim da IOCA počiva na 153 otoka pa 300 i nešto pa opet proširenje  i tako bi to išlo u nedogled, jer si mi ti odgovorio da je to tvoje diskreciono pravo i da ti odlučuješ o tome.

S obzirom da za mene ne postoje ljepši i ružniji, veći ili manji, pošumljeni ili goli, nastanjeni ili nenastanjeni otoci , već  svaki otok ili hrid ima dušu i priča je za sebe, odlučio sam napraviti kompletnu listu hrvatskih otoka i hridi i tako je nastala ACIA "All Croatian island award" koju je osmislio Krešo 9A7K.
Čim je osvanula ACIA ti si promptno reagirao i odlučio da će se IOCA lista proširivati na način da će svaki otok nakon aktivacije dobivati svoj CI broj.

Dakle isključivi razlog kreiranja nove diplome hrvatskih otoka je bio neslaganje sa kroničnim minoriziranjem važnosti svakog pojedinog otoka, što me kao stalnog a ne povremenog stanovnika otoka poprilično smetalo.
Ovim ne želim umanjiti tvoje zasluge za promociju hrvatskih otoka već javno reći što mi je na srcu, a sigurno su mnogi već prije par godina čuli i moje "lamentacije" na bandu na istu temu.

Ne spavajte, o otoci naši,
Lijepi vrti morem plivajući.

Antun Mihanović A.D. 1835

9A6AA

Bok Branko,
Da, jako dobro se sjećam tog Tvoga pitanja. Na žalost, tadašnja IOCA pravila su bila takva da je o "diskrecionom pravu" IOCA menadžera ovisilo da li će se neki otok doći na IOCA listu. Tada sam Ti rekao da i svatko drugi može predložiti tako nešto, a IOCA komisija bi to prihvatila ili ne.
No, tada sam, nakon razgovora s mnogim domaćim i inozemnim operatorima, predložio IOCA komisiji a potom i IO HRS-a, da pravila doradimo tako da uvedemo egzaktne kriterije po kojima će neki otok moći dići na IOCA listu. To se samo slučajno podudarilo s vremenom izlaska diplome o kojoj govoriš.
Kada se prije 6 godina krenulo s IOCA projektom, nije se moglo ni pretpostaviti kakav će on interes izazvati kod radiooperatora, pa su na tadašnjoj, tj., prvoj IOCA isti bila samo 154 otoka. Daljnji tijek razvoja IOCA diplome mnogima je poznat.
Sada za IOCA diplomu vrijedi svaki otok koji se nalazi (i izrijekom je naveden) na zemljovidima našega Državnog hidrografskog instituta (1:100000).
O zanimalju za IOCA diplomu govori podatak da je moja ekipa tijekom prošlotjednog boravka na Lastovu održali 7500 radioveza uz brojne upite koji se odnose na IOCA referencu, dok smo takva pitanja glede neke druge diplome mogu nabrojati prstima jedne ruke.

73 i do slušanja

Emir, 9A6AA
IOCA menadžer
"DX never sleeps..."

9A3CY

Čitajući propozicije za diplomu "Rađene 9A županije" naišao sam na grešku u dijelu propozicija koje govore o mogućnosti određivanja pripadnosti županiji pomoću poštanskog broja mjesta, citiram:

Napomena:
Pripadnost županiji moguće je odrediti pomoću poštanskog broja mjesta:

Poštanski broj 10000-10100 Županija Grad Zagreb
Poštanski broj 101xx-10xxx Zagrebačka

Ja živim u gradskoj četvrti Sesvete koja pripada županiji Grad Zagreb. Gradu Zagrebu pripadaju i sva mjesta koja se nalaze na prostoru bivše općine Sesvete. Poštanski broj Sesveta je 10360, poštanski broj mog kvarta (bivše mjesne zajednice) Novo Brestje je 10365. Još neka mjesta na području Sesveta su npr. Sesvetski Kraljevec (10361), Kašina (10362).

Ovo izlazi iz okvira određivanja županije pomoću poštanskog broja mjesta. Poštanski broj 10360 bi po propozicijama trebao pripadati Zagrebačkoj županiji, a u stvarnosti pripada Gradu Zagrebu.

Radioamaterska veza sa postajama iz Sesveta i okolice se deklarira kao veza  sa županijom Grad Zagreb, a ne sa županijom Zagrebačkom. Po propozicijama bi te postaje trebale biti Zagrebačka županija što nije istina.

Spomenuti detalj propozicija očito zahtijeva doradu. Pretpostavljam da tvorac propozicija nije dovoljno upućen, ili je zbog vlastitog nemara previdio ovaj detalj.

Interesira me tko je odobrio ovakve propozicije i koji je postupak da se napravi izmjena spomenutog detalja?!

Hvala i 73

Vlado 9A3CY
73 de Vlado 9A3CY

9A3TA

Odnedavno i 10110 Zagreb-Drvinje ili Trešnjevka zapad...

Pozdrav Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3CY

73 de Vlado 9A3CY

9A3CY

Spomenut ću i to da na stranicama http://www.zagreb.hr postoji i interaktivna karta županije Grad Zagreb.

Lijep pozdrav i 73

Vlado 9A3CY
73 de Vlado 9A3CY

9A4GL

Citat: 9A3CY  u 13. Kolovoz 2008, 08:12:31
Poštanski broj 10000-10100 Županija Grad Zagreb
Poštanski broj 101xx-10xxx Zagrebačka

Naselje Brezovica je i gradska četvrt grada Zagreba i ima poštanski broj 10257. Što spada pod grad Zagreb a što pod zagrebačku županiju lako se vidi iz sljedećeg dokumenta:

http://www.posta.hr/UserDocsimages/poste/HPpopismjestaRH.zip

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr