• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Diploma 9a Županije...

Autor 9A6DR, 28. Svibanj 2005, 09:43:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3SM

Pozdrav svima,

Čitajući ove stvari oko diplome 9A ŽUPANIJA pojedinci su u pravu kad se pozivaju na točnost ili netočnost navedene tabele poštanskih brojeva koja vrijedi za ovu diplomu.
No, mišljenja sam da u doba kreiranja ove diplome je postojala dobra volja da se diploma proširi i na amatere izvan 9A pa je trebalo napraviti jednostavnije propozicije odnosno parametre kojima bi se oni mogli služiti pri odredjivanju kojoj županiji pripada koji grad. Smatram da je ovo bilo najjednostavnije prikazano jer kako i sami vidimo iz Tihomirovog linka da se unutar popisa na različitim mjestima nalaze pomiješano mjesta koja pripadaju različitim županijama te ih je bilo nemoguće izdvojiti pojedinačno da bi smo to razvrstali sa 100% točnošću.

Zato predlažem da za ove dvije županije koristite ovaj link koji je Tihomir naveo i s njim se koristite za odredjivanje pripadnosti odredjenoj županiji.

Naravno da postoji i način da pokušate predložiti neko poboljšanje pa ćemo vidjeti.
Svaki konstuktivan prijedlog osim prepucavanja i optuživanja jedan drugoga je dobro došao.

Ovo iznosim kao svoja razmišljanja jer propozicije ovih diploma su napravljena za vrijeme bivšeg  menadžera i mislim da nisu loša.

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A9L

Skrenuo bih pozornost na jednu "anomaliju" u tim zupanijskim odredjivanjima. Na pocetku je otok Pag pripadao Zadarskoj županiji i u jednom danu presao u Licko-senjsku. Slijedom dogadjaja su se i postanski brojevi mjenjali. Tu spada i Donji Lapac kojem je takodjer mjenjan broj. I tu treba razmisliti o datumu kad je to napravljeno. Za LA PAC znam situaciju jer sam osobno radio u vrijeme Zadarske i u vrijeme licko-senjske zupanije.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM